Acetogan 900 EC, 1 litru

Lipsă stoc
Impotriva:

meisor, mohor

Retras la data de 23.06.2012 conform prevederilor Regulamentului de punere in aplicare (UE) nr.1372/2011 privind neautorizarea substantei active acetoclor, in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European si al Comisiei. Se acorda o perioada de gratie pentru comercializarea si utilizarea stocurilor existente pe piata pana la data de 23.06.2013.

Erbicid Acetogan 900 EC

Modalitate de ambalare: 1litru 

Substanta activa: acetoclor 900 g/l

Conditionare: concentrat emulsionabil

Caracteristici: este erbicid graminicid, pelicular, nevolatil. Actioneaza asupra buruienilor in procesul de germinare a acestora, fiind absorbit prin radicele, coleoptil si hipocotil. Buruienile monocotiledonate sunt inlaturate din competitia cu plantele de cultura imediat dupa germinare.

Mod de utilizare: se aplica premergent, imediat dupa semanat. Doza este de 1,7-2,2 l/ha in functie de tipul de sol, pe cele cu un continut mai mare de materie organica, doza mai mare. Pentru o eficacitate maxima se recomanda pregatirea buna a patului germinativ, solul bine maruntit. In anii foarte secetosi se recomanda aplicarea inainte de semanat si incorporarea usoara cu combinatorul la 3-4 cm.

Plante tratate:

  • Floarea soarelui - Buruieni monocotile anuale (Setaria , Echinochloa, Digitaria) si partial dicotile anuale (Amaranthus, Chenopodium) - 1,7-2,2 l/ha (in functie de tipul de sol) preemergent (imediat dupa semanat);
  • Porumb - Buruieni monocotile anuale (Setaria,Echinochloa, Digitaria) si partial dicotile anuale (Amaranthus, Chenopodium) - 1,7-2,2 l/ha (in functie de tipul de sol) preemergent  

Clasificare produs: Xi (iritant), N (periculos pentru mediu)

Producator: Makhteshim Agan Industries, Israel

Cultura Buruieni combatute Momentul aplicarii Doza
 Floarea soarelui Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, meisor) si unele dicotiledonate anuale (stir, spanac salbatic)  Preemergent (imediat dupa semanat)  1.7-2.2 l/ha in functie de tipul de sol) 
 Porumb  Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, meisor) si unele dicotiledonate anuale (stir, spanac salbatic)   Preemergent  1.7-2.2 l/ha in functie de tipul de sol) 

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Weight 1.000000
Producator Adama
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 2
Formulare EC - concentrat emulsionabil
Substanta activa acetoclor
Concentratie substanta activa 900 g/l
Impotriva meisor, mohor
Cultura floarea soarelui, porumb
Dozaj 1.7-2.5 l/ha
Momentul aplicarii postemergente
Buruieni combatute dicotiledonate anuale, monocotiledonate anuale, perene
Tipuri aplicare pulverizare reziduala

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
Păreri