Ardent 50 SC, 1 litru

Lipsă stoc
Pentru combaterea:

fainare, rapan

Fungicid Ardent 50 SC

Retras de la data de 25.07.2013 in cadrul etapei I a procesului de reomologare, conform prevederilor Directivei Consiliului 91/414/CEE. Pentru stocurile existente pe teritoriul Romaniei se acorda, din momentul retragerii omologarii, 6 luni pentru comercializare si distribuire, pentru alte persoane decat detinatorul omologarii si 12 luni pentru depozitare si utilizare.

Substanta activa: Kresoxim – metil 500 gr/litru

Modalitate de ambalare:  1 Litru

Caracteristici: Fungicidul Ardent 50 SC cu substanta activa Kresoxim – metil in concentratie de 500 gr/litru este un fungicid de contact, recomandat in tratarea fainarii, rapanului, patarii brune, ruginii, patarii reticular si arsurii frunzelor la culturile de mar, vita de vie, castraveti, grau si orz.

Mod de actiune: ARDENT 50 SC este un fungicid din grupa strobilurinelor, care se caracterizeaza prin spectrul foarte larg de actiune si activitatea fungicida de lunga durata. Substanta activa kresoxim-metil (sintetizata pe baza unei toxine naturale) are actiune cvasi-sistemica si translaminara in planta si patrunde foarte repede in mezofilul frunzelor, riscul spalarii de catre ploi fiind foarte redus. La nivelul organismelor fitopatogene sensibile, substanta activa blocheaza respiratia si impiedica germinarea sporilor si sporularea. Astfel, produsul ARDENT 50 SC previne din interiorul plantei instalarea unor noi infectii si reduce efectul distructiv al celor deja existente prin stoparea extinderii si diseminarii patogenilor. De asemenea, prin distributia sa translaminara si in urma proceselor normale de evapotranspiratie, produsul se redistribuie in zona organelor tratate si dupa tratament, ajutand la protejarea tesuturilor invecinate, inclusiv a noilor cresteri. Ca urmare a modului lor unic de actiune, este necesar ca strobilurinele sa se foloseasca intr-un program de tratamente alternativ cu alte produse cu moduri diferite de actiune (triazoli, imidazoli, etc.) in vederea prevenirii rezistentei patogenilor (de exemplu BUMPER 250 EC sau ORIUS 25 EW ). Se recomanda ca la fiecare tratament cu aceste produse sa se adauge si produse de contact ( MERPAN 80 WDG , FOLPAN 80 WDG sau ODEON 820 WDG ). Nu se vor depasi 4 tratamente cu ARDENT 50 SC pe sezon.

Plante tratate: Mar, Vita de Vie,, Castraveti, Grau si Orz

Boli si Ciuperci combatute: Fainare, Rapan, Patarea bruna, Rugini, Patarea reticulara, Arsura frunzelor.

Cultuta Agentul patogen Doza
Mar Fainare (Pedosphaera leucotricha), Rapan (Venturia inaequalis) 0.2 l/ha/ tratament
Vita de vie Fainare (Uncinula necator) 0.2 l/ha (in primele faze de vegetatie activa)
Castraveti Fainare (Sphaerotheca fuliginea) 0.13 l/ha

 

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Weight 1.000000
Producator Adama
Destinat Uz populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 3
Formulare SC - suspensie concentrata
Substanta activa kresoxim
Concentratie substanta activa 500 g/l
Cultura castraveti, grau, mar, orz, vita de vie
Pentru combaterea fainare, rapan
Dozaj 0.13-0.2 l/ha
Culturi bio nepotrivite
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Păreri