Pyrinex 25 CS, 1 litru

Lipsă stoc
Scapa de:

afide, musculita alba

Insecticid Pyrinex 25 CS

Substanta activa: clorpirifos 250 gr/litru

Modalitate de ambalare:  1 Litru

Caracteristici: Pyrinex 25 CS este un insecticid organofosforic microincapsulat cu spectru larg de combatere. PYRINEX 25 CS (substanta activa clorpirifos ) este un insecticid organofosforic care, datorita proprietatilor si formularii sale speciale, este folosit pe scara larga mai ales ca tratament foliar. Substanta activa, clorpirifos, este un inhibitor de colinesteraza care actioneaza prin contact, ingestie si respiratie. Aceasta este incorporata in microparticule uniforme ca marime, cu membrana sintetica uniforma cu proprietati speciale de difuzie, dispersate intr-un solvent anorganic pe baza de apa.

Mod de actiune si utilizare: Dupa aplicarea prin stropire a produsului, microparticulele ajung pe planta si, dupa evaporarea apei care le-a servit drept mediu de transport, incep sa crape formand pori fini pe unde substanta activa din interior se difuzeaza treptat. Datorita remanentei sale destul de indelungate si modului treptat de difuzie a substantei active, PYRINEX 25 CS asigura o pastrare a efectului insecticid pentru o combatere de lunga durata a daunatorilor.

Pomi fructiferi (mar, prun) - PYRINEX 25 CS se aplica de indata ce s-a atins pragul economic de daunare in cursul lunilor de vara pentru combaterea paduchilor testosi si a paduchelui lanos. Se folosesc volume normale de solutie in functie de specie si varsta plantatiilor, astfel incat sa se asigure o tratare uniforma a coroanelor pomilor, inclusiv in interiorul acestora si pe ramurile pe care se instaleaza de regula acesti daunatori (mai ales in partea superioara a pomilor). Pentru combaterea paduchelui lanos se poate face si pensularea ranilor sau crapaturilor din scoarta pomilor infestate cu colonii cu o solutie 0,3% PYRINEX 25 CS (la pomi de talie joasa si pe suprafate mai mici).

Grau - PYRINEX 25 CS asigura combaterea cu succes a plosnitelor (Eurygaster spp.) prin tratamente la avertizare.

Porumb - PYRINEX 25 CS se poate aplica pentru combaterea invaziilor de adulti de Diabrotica virgifera virgifera(viermele vestic al porumbului). Se foloseste aparatura terestra de aplicare si la nevoie tratamentul se poate repeta (in caz de invazii ale insectelor din lanurile netratate). Aplicarea tratamentului se face la avertizare vizuala, in perioada de matasire – aparitie a paniculului, si la densitati peste pragul economic de daunare de 10 adulti/mp. in cazul utilizarii capcanelor entomologice pragul economic de daunare este de 7 adulti/capcana galbena/24 ore.

Plante tratate: Mar, Prun, Grau, Porumb, Rapita

Insecte combatute: Paduchele din San Jose, Paduchele lanos, Plosnita graului, Viermele rosu al paielor, Viermele vestic al radacinilor, Gandacul lucios, Viespea rapitei, Gargarita tulpinilor.

Cultura Agentul daunator Doza
Mar Paduchele lanos 4.5 l/ha in 1500 l apa
Paduchele testos 0.3 % (generatia de vara)
Prun Viespea samburilor de prun 3 l/ha
Grau Plosnita cerealelor 3 l/ha
Porumb Viermele vestic al radacinilor 1.5 l/ha (1-2 tratamente adulti)
Rapita Gargarita tulpinii, Gandacul lucios, Viespea rapitei 1.75 l/ha

 

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 100 ml
Weight 1.000000
Producator Adama
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 2
Formulare CS - suspensie de microcapsule
Substanta activa clorpirifos
Concentratie substanta activa 250 g/l
Efect asupra albinelor cu
Cultura grau, mar, porumb, prun, rapita
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune contact, ingestie
Scapa de afide, musculita alba
Dozaj 1.5-4.5 l/ha
Tipuri aplicare pulverizare reziduala, ULV - nebulizare rece
Miros sesizabil

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
Păreri