Pyrinex M22, 5 litri

Lipsă stoc
Scapa de:

gandacul aramiu, minieri, molia strugurelui, viermii fructelor

Insecticid Pyrinex M22

Substanta activa: Clorpirifos-Metil 225 g/l

Caracteristici: Pyrinex M22 este un insecticid organofosforic cu spectru larg de combatere a daunatorilor. Este un concentrat emulsionabil care se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare portocalie, cu miros caracteristic (de solvent). Produsul nu este exploziv si nici coroziv. Pyrinex M22 actioneaza prin contact, ingestie si vapori asupra daunatorilor vizati.

Plante tratate: Mar, Vita de vie, Cereale depozitate, Rapita, Mustar.

Daunatori vizati: Viermele merelor (Cydia pomonella), Molia miniera a frunzelor (Phyllonorichter blancardella), Molia vitei de vie (Labesia botrana), Gargarita cerealelor (Sitophilus spp.), Cariul cerealelor (Rhyzopertha dominica), Gandacul lucios (Melighethes aeneus).

Prepararea solutiei: Se umple pe sfert recipientul echipamentului de tratat cu apa si se adauga cantitatea corespunzatoare de Pyrinex M22. Se agita si se adauga diferenta de apa. Continuati agitarea solutiei de stropit pana la terminarea efectuarii tratamentului.

Pyrinex M22 poate fi compatibil cu multe insecto-fungicide, cu exceptia produselor cu reactie puternic alcalina. Se recomanda consultarea tabelelor de compatibilitati si efectuarea unui test inainte de mixare.

Modalitate de aplicare:

La mar se aplica incepand cu desfacerea frunzelor pana la inceputul coacerii, in doza de 2-2.2 l/ha la un volum de apa de 1500 l/ha. Daunatorii vizati sunt viermele merelor (Cydia pomonella) si molia miniera a frunzelor (Phyllonorichter blancardella) . Se recomanda aplicarea de maxim 2 ori pe sezon.

La vita de vie se aplica incepand cu desfacerea primelor frunze pana la inceputul cocerii, in doza de 2.2 l/ha la un volum de apa de 1000 l/ha. Daunatorul vizat este molia vitei de vie (Lobesia botrana). Se recomanda aplicarea de maxim 2 ori pe sezon.

La cerealele depozitate se aplica cand umiditatea boabelor uscate este <14%, dupa ce au fost racite si curatate si inainte de introducerea in depozit. Doza recomandata este de 22 ml/t la un volum de apa de 0.75-1.5 l/t in functie de "viteza benzii transportoare". Banda transportoare trebuie reglata in asa fel incat stratul de cereale la punctul de aplicare al produsului sa fie uniform si subtire. La doza de 22 ml/t este necesara o perioada de pauza de 90 de zile. Se recomanda o singura aplicare pe lot.

La rapita si mustar se aplica in stadiul de mugure verde, daca daunatorii ating pragul de daunare, inainte de inflorit, in doza de 2 l/ha la un volum de apa de 200-300 l/ha. Daunatorii vizati sunt gargarita cerealelor (Sitophyllus spp.) si cariul cerealelor depozitate (Rhyzopertha dominica). Se recomanda o singura aplicare pe sezon.

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 5 litri
Weight 5.000000
Producator Adama
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) N/A
Formulare EC - concentrat emulsionabil
Substanta activa clorpirifos
Concentratie substanta activa 225 g/l
Efect asupra albinelor cu
Cultura grau, mar, orz, orzoaica, ovaz, porumb, rapita, vita de vie
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune contact, ingestie
Scapa de gandacul aramiu, minieri, molia strugurelui, viermii fructelor
Dozaj 2-2.2 l/ha; 0.75-1.5 l/tona
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Miros inodor

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
Păreri