Rimon 10 EC, 1 litru

Lipsă stoc
Scapa de:

acarieni de plante

Rating:
100% of 100

Certificatul de omologare a fost retras de la data de 01 octombrie 2012, conform prevederilor Deciziei 2012/187/UE a Comisiei de modificare a Directivei 2001/861/CE in ceea ce priveste substanta activa novaluron. A fost acordata o perioada de gratie pentru utilizarea si comercializarea stocurilor existente pe teritoriul Romaniei pana la data de 01 octombrie 2013.

Insecticid Rimon 10 EC

Substanta activa: Novaluron 100 g/l

Caracteristici: RIMON 10 EC conţine substanţa activă novaluron şi face parte din grupa difluorobenzoilureicelor, substanţe active care inhibă formarea chitinei de către organismul larvar al insectelor sensibile (lepidoptere, coleoptere, homoptere şi diptere). La aceste insecte, trecerea de la stadiul de ou la cel de adult presupune parcurgerea mai multor stadii larvare (vârste), timp în care larvele “năpârlesc” de mai multe ori, schimbându-şi învelişul extern al cărui component de bază este chitina.

Mod de actiune si utilizare: RIMON 10 EC acţionează in faza de larva si naparlire, dereglând metabolismul larvar şi împiedicând formarea chitinei. În felul acesta, larvele nu mai pot trece la următorul stadiu de dezvoltare, nu se mai hrănesc, nu mai năpârlesc şi în final mor. Produsul acţionează în principal prin ingestie, dar are şi uşoară acţiune de contact iar remanenţa pe organele tratate este de minim 15 zile. De asemenea, s-au constatat nivele ridicate de mortalitate la larvele eclozate din ouăle tratate, ceea ce denotă că RIMON 10 EC are şi un efect ovicid faţă de unele specii de insecte dăunătoare. Ca toţi inhibitorii de chitină, RIMON 10 EC acţionează mai lent şi nu produce un efect vizibil de knock-down la speciile ţintă. El trebuie mai întâi să fie ingerat de larve care apoi îşi încetează hrănirea şi mor după un timp, fie prin epuizare fie ca urmare a pierderii stratului de chitină şi imposibilităţii de a sintetiza altul la schimbarea vârstelor. Având în vedere că tratamentul cu RIMON 10 EC asupra adulţilor nu afectează în nici un fel viabilitatea acestora, momentul aplicării produsului este foarte important. Pentru controlul apariţiei fenomenului de rezistenţă a dăunătorilor la aplicarea insecticidelor, RIMON 10 EC nu se va aplica într-o cultură decât o singură dată în cursul unui sezon. Faţă de adulţii insectelor folositoare nu are acţiune negativă şi ca atare este recomandat în programele de combatere integrată.

Cartof - RIMON 10 EC se foloseşte doar pentru combaterea larvelor tinere din generaţia I sau II, cărora le întrerupe hrănirea şi le provoacă mortalităţi ridicate. Se recomandă să se folosească într-un program de tratamente înaintea tratamentului cu produse din alte grupe chimice (piretroizi, organofosforice, neo-nicotinoizi) care controlează doar larvele şi adulţii, sau chiar împreună cu acestea.

Pomi fructiferi (măr, păr) - RIMON 10 EC se foloseşte după înflorit pentru combaterea viermilor fructelor, moliilor minatoare şi puricelui melifer, în funcţie de curba de zbor a fluturilor. Tratamentul se face la averizare, în momentul în care sunt depuse primele ouă. Volumul de soluţie este de 1000-1500 l/ha în funcţie de specie, înălţimea pomilor, astfel încât să se asigure o acoperire completă a foliajului.

Arbori de aliniament, castan ornamental şi silvicultură - RIMON 10 EC se foloseşte cu succes pentru combaterea moliilor şi omizilor defoliatoare atât în plantaţiile de pomi fructiferi, cât şi la arborii de pe aliniamente, castani ornamentali din parcuri şi în pădurile de cvercinee (stejărişuri). Momentul optim de tratament este atunci când ouăle au eclozat deja şi larvele se hrănesc (primele simptome de atac).

Legume în solar (tomate, castraveţi) - RIMON 10 EC se aplică împotriva musculiţei albe de seră, atunci când se înregistrează ponta maximă, în volum normal de soluţie (1000 l/ha).

Legume în câmp (tomate, varză) - Tratamentul cu RIMON 10 EC se face pentru controlul populaţiilor de lepidoptere în momentul când larvele au eclozat deja din ouă. Pentru combaterea omidei fructelor (Helicoverpa armigera), tratamentul se va face de timpuriu întrucât atacul poate fi foarte agresiv şi larvele pot pătrunde în fructe sau în tulpini unde se pot hrăni fără a fi afectate de tratament.

Cereale depozitate - RIMON 10 EC se foloseşte pentru protejarea producţiei de cereale şi alte seminţe contra atacului dăunătorilor de depozit (gărgăriţe, gândaci, etc.). Tratamentul se aplică pe benzile transportatoare de încărcare a celulelor, folosind dispozitive de pulverizare special montate în acest sens. Prin tratare, prin manipularea produselor tratate soluţia insecticidă se uniformizează în masa de produse.

Plante tratate: Mar, Par, Cvernicee, Pomi fructiferi, Castan ornamental, Cereale depozitate, Cartof, Tomate, Castraveti, Varza, Vita de vie

Insecte combatute: Viermele merelor, Minierul marmorat, Minierul circular, Purici meliferi, Omida defoliatoare, Omida paroasa, Molia miniera, Gargarita orezului, Gandacul capucin, Molia fructelor uscate, Gandacul roscat al fainii, Gandacul de Colorado, Musculita alba de sera, Omida fructelor, Buha verzei, Molia vitei de vie.

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Greutate 1.000000
Producator Adama
Formulare EW - emulsie in apa
Substanta activa novaluron
Concentratie substanta activa 100 g/l
Cultura cais, cartof, castraveti, cires, mar, par, piersic, prun, silvicultura, tomate, varza, visin, vita de vie
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune contact, ingestie
Scapa de acarieni de plante
Dozaj 10 g/10 litri apa/ 200 metri patrati
Tipuri aplicare pulverizare reziduala, ULV - nebulizare rece
Miros sesizabil
Păreri
Notă Generală
  1. ch
    27 Mai 2013
    cu ce pot sa dau pe meri goldan,de omizi si furnici sa nu le afectez florile (si cat ma costa un tratament)?

1 intrare

Afișați pe pagină