Dezinsectie Furnici | Ghidul Operatorului Pest Control #10

dezinsectie-furnici-ddd

Furnicile sunt insecte ce se pot intalni atat in interior, cat si la exterior. Coloniile de furnici se gasesc adesea in spatii ascunse si inguste pentru a evita alti daunatori. 

In interior, sunt observate in special in zonele unde sunt prezente alimente neambalate, resturi de mancare sau firmituri cu care se pot hrani. Pot fi aduse din exterior prin intermediul bagajelor, alimentelor etc. 

La exterior isi fac musuroiul de obicei in pamant. Din acest motiv sunt prezente in special in zonele cu vegetatie.

Cum scapam de furnici?

Pentru combaterea furnicilor se pot face tratamente cu insecticide de contact sau momeli gata pregatite.

Insecticidele de contact 

Furnicile nu sunt foarte rezistente la actiunea insecticidelor de contact. Pot fi combatute cu aproximativ orice solutie aplicata prin pulverizare sau cu ULV-ul, in concentratii destul de mici. Insa, in momentul aplicarii unui tratament de contact vor fi eliminate doar furnicile de la suprafata, insa musuroiul nu va fi distrus. Astfel sursa infestarii nu va disparea, iar insectele vor reaparea in scurt timp.

Momeli gata pregatite 

Tratamentele cu momeli gata pregatite (RB) sunt mai indicate in cazul furnicilor. Acestea au in compozitie un atractant special pentru furnici. Odata plasate in zona musuroiului, furnicile le vor consuma si astfel vor fi eliminate. In plus, furnicile vor duce momeala si in musuroi, unde va fi consumata de regina si de restul coloniei. In acest mod se va reusi si eliminarea sursei de infestare.

Pentru momeli se recomanda folosirea statiilor de intoxicare. Astfel, acestea vor fi protejate de conditiile meteo nefavorabile sau pentru a nu patrunde in pamant in interior.

Atentie!

In cazul in care la exterior gradul de infestare este ridicat, este recomandat sa se efectueze un prim tratament prin pulverizare cu pompa sau atomizorul. Dupa aproximativ 3-5 zile se va verifica zona tratata. Daca furnicile continua sa apara, inseamna ca musuroiul se afla in acea zona si este necesara aplicarea momelilor (gel).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *