Dezinsectie Purici | Ghidul Operatorului Pest Control #11

dezinsectie-purici-ddd

Puricii sunt insecte taratoare de dimensiuni foarte mici. Pot fi prezenti pe animale, in zonele cu vegetatie, pe pamant sau prin orice alta zona traversata de acestea. Infestarea cu purici reprezinta o problema comuna, mai ales pentru posesorii de animale de companie. Aceste insecte se  inmultesc foarte repede si sunt greu de observat, din cauza dimensiunii reduse.

Cum scapam de purici?

Desi sunt insecte taratoare, puricii pot sa sara destul de mult in inaltime, pana la 1 metru. Din aceasta cauza, tratamentul este mai dificil de efectuat. Aceste insecte prefera sa stea in zone in care se pot ascunde, precum materialele textile. Se recomanda sa fie pulverizate cu solutie si materialele textile din zona tratata sau sa fie spalate la temperaturi mai ridicate.

Se vor utiliza insecticide de contact. Tratamentul se recomanda sa se faca prin pulverizare cu pompa, in cazul suprafetelor mai mici si cu atomizorul, in cazul suprafetelor mai mari. Suplimentar, in unele situatii tratamentul se poate efectua si cu generatorul ULV.

Scapa de purici la exterior

Tratamentul se poate face cu atomizorul. Pulverizarea se realizeaza grosiera pana la o inaltime de 1-1,5 metri inaltime. Se va pulveriza toata suprafata infestata, peretii, precum si toate obiectele din zona respectiva. 

Scapa de purici in interior

In cazul suprafetelor mai mici (apartamente, case, spatii de birouri, depozite etc.) se recomanda aplicarea insecticidelor de contact. Tratamentele se realizeaza prin pulverizare cu pompa, pana pe la 1 metru inaltime. Solutia se va aplica pe suprafata podelei, pe pereti si pe toate obiectele pe care se poate aplica solutia. Daca in spatiul tratat sunt si obiecte mai sensible, dupa aplicarea solutiei prin pulverizare, este recomandat si un tratament cu ULV-ul. Astfel, particula pulverizata va patrunde prin toate zonele.
In spatiile mai mari, unde nu sunt obiecte ce trebuie protejate (subsolurile de bloc, depozite, fabrici, hale industriale etc.) solutia se poate aplica cu atomizorul. Se va pulveriza toata suprafata podelei, peretii si toate obiectele din incapere pana la 1-1.5 metri inaltime.

In acest caz, nu se recomanda tratamentul cu termonebulizatorul. Particula se va ridica si nu va intra in contact cu daunatorul. 

!!! Tratamentele impotriva puricilor se repeta dupa 8-10 zile. !!!

Important                        

Pe langa tratamentele impotriva puricilor, trebuie sa fie tratate si animalele din zona. Se vor face tratamente cu solutii veterinare sau se va bloca accesul acestora in spatiile respective. Daca nu se va tine cont de acest lucru, puricii vor reaparea la scurt timp, dupa aplicarea insecticidelor de contact.

De exemplu: se face un tratament intr-un subsol de bloc impotriva puricilor. Daca in acest spatiu se mai adapostesc pisicile, exista posibilitatea ca puricii sa nu fie eliminati complet (fiind cel mai probabil prezenti si pe pisici). De aceea, inainte de pulverizare trebuie tratate pisicile (utilizand solutii veterinare) sau trebuie scoase afara si blocate toate caile de acces catre interior. Ca in cazul oricarui tratament de dezinsectie, pentru un efect de durata este important sa se identifice si sa se trateze sursa.

Comentarii
  • IF
    IF
    Ion F.

    Ce produse sunt recomandate ptr indepartarea pisicilor dintr-o curte? -Insecticid K-othrine partix-250 ml (purici)este recomandat?se poate folosi atat in interior cat si in exterior?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *