Dezinfectia in industria veterinara | Ghidul Operatorului Pest Control #17

dezinfectie-industria-veterinara-ddd

Dezinfectia din industria veterinara include tratamentele efectuate in fermele de animale, crescatoriile de gaini, masinile care transporta animale, adaposturi de animale, crescatoriile de animale domestice sau orice alta locatie unde pot aparea microbi, bacterii, virusuri care pot afecta animalele sau care se pot transmite prin intermediul animalelor. 

Pentru aceste tratamente se vor folosi dezinfectanti speciali pentru industria veterinara, cu aviz veterinar. 

Tratamentele de dezinfectie din industria veterinara efectuate de prestatorii de servicii sunt tratamente de suprafete. Acestea se pot efectua cu pompa, cu atomizorul sau cu ULV-ul. In plus, in domeniul veterinar exista si dezinfectanti care se pot aplica prin termonebulizare. In acest caz, solutia de lucru se obtine in amestec cu apa, nu cu un solvent petrolier. 

In domeniul veterinar se poate face dezinfectia si cu atomizorul sau cu pompa. Spatiile nefiind la fel de sensibile, solutia se poate aplica grosier pe toate zonele.

Stabilirea concentratiilor de lucru a dezinfectantilor se va face conform fiselor emise de producatori sau conform etichetei. De asemenea timpul de actiune difera in functie de daunatorul combatut si de concentratia substantei de lucru.

Dezinfectanti pentru industria veterinara:

Pentru aplicarea dezinfectantilor, se recomanda utilizarea aparaturii corespunzatoare, in conformitate cu specificatiile produsului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *