Dezinsectie Capuse | Ghidul Operatorului Pest Control #9

dezinsectie-capuse-ddd

Capusele sunt insecte ce apar in perioada sezonului cald, la exterior, in zonele cu vegetatie. Pentru a scapa de capuse, se recomanda ca tratamentele sa fie efectuate inca de la primele semne ale aparitiei lor. Acestea vor continua pana la sfarsitul verii, cu repetari la aproximativ 3-4 saptamani. Acesti dunatori se ascund, in general, in locurile cu vegetatie abundenta, la baza firului de iarba.

Cum scapam de capuse?

Se recomanda utilizarea insecticidelor. Solutia utilizata trebuie aplicata astfel incat particula sa ajunga cat mai aproape de sol. Tratamentul se recomanda sa se faca cu pulverizatorul in cazul suprafetelor mai mici sau cu atomizorul in cazul suprafetelor mai mari. Jetul de solutie trebuie indreptat in jos, la aproximativ 45 grade, prin aplicarea solutiei in benzi transversale. Astfel se va acoperi toata suprafata ierbii, dar si a zonelor din jurul acesteia, pana la aproximativ un metru inaltime.

La fel ca si in cazul tantarilor, pentru un efect de durata si rezultate mai bune, se recomanda sa se extinda zona care se doreste a fi protejata. In acest mod se vor elimina si capusele care ar putea ajunge in spatiu recent tratat.

Insecticidele actioneaza pe loc, iar capusele ar trebui sa fie anihilate in maxim 24-48 ore. Se recomanda repetarea tratamentului pe timpul verii la un interval de 3-4 saptamani. Acest interval reprezinta perioada in care capusele pot migra din zonele din jur in zona in care s-a aplicat tratamentul.

In interior, tratamentele sunt mai rare, deoarece acesti daunatori pot patrunde doar prin intermediul animalelor de companie sau a oamenilor. 

Capusele se pot instala si pe animale. Din acest motiv este recomandat ca si animalele de companie sa fie tratate pe toata perioada sezonului cald cu solutii veterinare impotriva ectoparazitilor.

Pentru o eficacitate mai buna a tratamentelor, este recomandat ca firul de iarba sa nu depaseasca inaltimea de 10 centimetri. Astfel substanta pulverizata poate fi aplicata pana la baza acestuia.


Insecticide recomandate impotriva capuselor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *