Harmonix Red Mite – un produs inovator marca Bayer

Acarienii ectoparaziti – cei mai frecventi daunatori ai pasarilor

Sanatatea pasarilor reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte pentru a obtine produse calitative. Insa, de multe ori, pasarile pot fi atacate de diversi daunatori. 

Cel mai frecvent intalnit este acarianul ectoparazit al pasarilor, cunoscut si sub denumirea de acarianul rosu. Acesta produce o serie de probleme care au ca efect reducerea greutatii pasarilor si diminuarea productiei de oua cu aproximativ 20%. In urma atacului, productiile sunt considerabil depreciate. 

Acesti acarieni cauzeza un stres major pasarilor, iar in cele mai grave cazuri pot consuma pana la 5% din sangele unei gaini intr-o singura noapte. De aceea este extrem de important ca orice infestatie sa fie controlata rapid, pentru a mentine sanatatea pasarilor si a preveni pierderile de productie. 

Harmonix Red Mite – combate acarienii eficient si ecologic

Harmonix Red Mite este un produs inovator lansat de Bayer. Datorita modului sau de actiune, acesta este eficient in controlul si combatera acarienilor ectoparaziti ai pasarilor, precum acarianul rosu. 

Insecticidul Harmonix Red Mite are o actiune mecanica si nu contine substanta activa.

Pe piata exista o gama limitata de produse care combat acest parazit. O alta problema este rezistenta la insecticide pe care din ce in ce mai multi daunatori o dezvolta, aceasta fiind si o cauza a tratamentelor ineficiente. 

Harmonix Red Mite este un insecticid fara substanta activa, ce contine un polimer de celuloza si un solvent – izopropanol, asadar nu necesita certificat pentru aplicare. Insecticidul combate daunatorii prin crearea unei bariere lipicioase care imobilizeaza insectele. In contact cu insecta, solventul se evapora rapid, iar polimerul formeaza o pelicula concentrata. Aceasta imobilizeaza si „inchide” bine insecta, ca intr-o capcana mecanica. Ca urmare, insecta moare, astfel polimerul celulozic poate fi considerat o capcană lichida lipicioasa, care actioneaza prin actiune fizico-mecanica. 

De ce Harmonix Red Mite?

stadii-dezvoltare-acarianul-rosu-pasari

Noul produs marca Bayer aduce un plus pe piata de Pest Control din domeniul avicol, ingloband o serie de avantaje: 

  • imbunatateste starea de sanatate a pasarilor prin reducerea stresului si a transferului de agenti patogeni si boli;
  • imbunatateste calitatea oualelor si a carnii, ceea ce duce la cresterea productivitatii;
  • formularea insecticidului penetreaza stratul de praf, ceea ce creste eficacitatea produsului;
  • prezinta un mod de actiune mecanic, asadar nu genereaza rezistenta la insecticide si poate fi utilizat cu succes in rotatia tratamentelor;
  • poate fi utilizat in orice stadiu a ciclului de crestere a pasarilor. 

Harmonix Red Mite prezinta un efect rezidual limitat, ceea ce il face un produs ideal pentru producatorii de oua, deoarece nu exista riscul contaminarii cu substante chimice.

Cum se aplica Harmonix Red Mite?

Formularea insecticidului face ca acesta sa patrunda usor in toate crapaturile sau fisurile din spatiul tratat. Aplicarea se realizeaza usor, prin pulverizare manuala pe suprafete, cu o pompa sau vermorel. Aplicarea se realizeaza pana la umectarea completa a suprafetelor.

Un avantaj al acestui insecticid este acela ca poate fi aplicat cand pasarile se afla in interior. In acest mod se diminueaza considerabil stresul provocat de transportul pasarilor dintr-o parte in alta necesar pentru efectuarea tratamentului, precum in cazul insecticidelor chimice. Insecticidul Harmonix Red Mite are un efect knockdown rapid, precum si un efect secundar de imobilizare a altor insecte mici. 

Harmonix Red Mite nu se pulverizeaza direct pe pasari, iar inainte de aplicare trebuie stranse toate ouale din spatiul tratat. Acesta poate fi folosit fie ca tratament individual, dar si in rotatie cu insecticide conventionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *