Scapa de furnici, solutii si otrava

Furnicile sunt insecte ce apartin familiei Formicidae si se pot intalni atat in interior, cat si la exterior. In interior, sunt observate in special in zonele unde sunt prezente alimente neambalate, resturi de mancare sau firmituri, cu care acestea se pot hrani. Din exterior, pot patrunde prin intermediul diferitelor cai de acces (fisuri, crapaturi in jurul ferestrelor, usilor etc.). La exterior, furnicile isi fac musuroiul de obicei in pamant, iar din acest motiv sunt prezente in special in zonele cu vegetatie.

Furnicile pot fi prezente intr-un spatiu, atata timp cat vor avea surse de hrana si apa. De aceea, pe langa efectuarea tratamentelor cu insecticide, un pas important in combaterea eficenta a acestora il reprezinta eliminarea surselor de hrana si apa, precum si efectuarea si mentinerea curateniei in spatiul tratat.

TIPURI DE TRATAMENTE PENTRU COMBATERE FURNICI

In functie de spatiul/suprafata tratata, pentru combaterea furnicilor, se pot efectua tratamente cu insecticide concentrate aplicate prin pulverizare sau utilizand insecticide gata pregatite.

Tratamente cu insecticide aplicate prin pulverizare

Un aspect foarte important este acela ca, inainte de efectuarea tratamentelor, trebuie avuta in vedere si curatenia spatiului tratat. Mai exact, trebuie eliminate pe cat posibil sursele ce atrag furnicile. Astfel, se recomanda sigilarea alimentelor neambalate, indepartarea resturilor alimentare, aspirarea temeinica a spatiului etc. In plus, un pas important in combaterea furnicilor la interior, il reprezinta si identificarea si sigilarea cailor de acces ale acestora in locuinta.

In momentul aplicarii unui tratament prin pulverizare vor fi eliminate doar furnicile de pe suprafata pe care a fost aplicat insecticidul. Mai exact, cele care intra in contact direct cu solutia pulverizata, insa, nu va fi eliminat si musuroiul.

INSECTICIDE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE FURNICI:

Sunt substante biocide folosite pentru tratamentele impotriva insectelor daunatoare, majoritatea actionand, prin contact sau ingestie, asupra sistemului nervos al insectei. Furnicile sunt destul de usor de omorat deci concentratiile de lucru pot fi reduse, respectandu-se recomandarile mentionate pe eticheta. Iar substantele active din componenta insecticidelor pot varia. Solutia se aplica prin pulverizare pe toata suprafata ce se doreste a fi protejata. Tratamentele cu aceste tipuri de insecticide se realizeaza la interiorul cladirilor si de jur imprejurul acestora.

PULVERIZATOARE RECOMANDATE PENTRU APLICAREA INSECTICIDELOR:

Pulverizatoarele sunt aplicatoare de joasa presiune, ce se utilizeaza pentru aplicarea pesticidelor cu dozare precisa. Capacitatea acestora variaza in functie de tipul aparatului, designul acestuia, modalitatea de aplicare (pulverizatoare manuale/motorizate), dimensiunea spatiului tratat. Trebuie acordata o atentie deosebita reglarii aparatului, cat si mentenantei acestuia.

De asemenea, la interior, imediat dupa tratamentul prin pulverizare este indicata si aplicarea unui insecticid de tip aerosol. 

INSECTICIDE AERSOL RECOMANDATE PENTRU COMBATERE FURNICI:

Insecticidele de tip aerosol actioneaza prin eliberarea substantei active sub forma gazoasa, acoperind astfel intreg spatiul ce trebuie tratat si asigurand patrunderea particulelor de substanta in zonele greu accesibile. Acestea sunt predozate si gata de utilizare.

Tratamente cu insecticide gata de utilizare

Datorita caracteristicilor (de exemplu, atractantii alimentari din compozitie) produselor utilizate, acest tip de tratament are o eficenta mai ridicata.

O caracteristica importanta a insecticidelor pe baza de atractant este efectul de ‘’moarte in cascada’’, ce duce in final la eliminarea intregului musuroi. Mai exact, se bazeaza pe tendinta furnicilor de a cauta surse de hrana, pe care sa le duca ulterior in musuroi. Acestea vor fi atrase de atractantul din compozitia insecticidelor, insecticid pe care il vor transporta in musuroi, eliminand astfel si restul coloniei.

Insecticidele conditionate sub forma de gel se aplica in forma de “margele” sau linii mici de gel, insistandu-se acolo unde furnicile se ascund, insa fara a perturba comportamentul acestora de cautare a hranei naturale.

La exterior, acestea se utilizeaza in locurile in care s-a sesizat activitatea intensa a furnicilor: fisuri/crapaturi in zid, intre dalele cu care sunt placate terasele, pe scarile de acces, cat mai aproape de intrarea acestora in incinta. Aplicarea se va realiza in zone umbrite, ferite de actiunea razelor solare si in spatii protejate de ploaie. Nu este indicat ca produsul sa fie aplicat in spatiile insorite, deoarece isi va pierde rapid activitatea biocida. Este recomandat ca mai intai sa fie identificat traseul furnicilor, iar insecticidul sa fie aplicat pe traseul acestora, cat mai aproape de cuib (musuroi).

In functie de produsul ales, este indicat sa cititi cu atentie si sa respectati recomandarile de aplicare de pe eticheta.

Aplicarea tratamentelor

In cazul in care se efectueaza doua tipuri de tratamente, este important ca cel prin pulverizare sa se efectueze inaintea celui cu insecticide gata preparate (nu se va aplica o solutie peste insecticidele gata preparate). Dupa uscarea solutiei aplicate, ulterior, se vor aplica insecticidele pe baza de atractant sau sub forma de pulbere.

Insecticidele sub forma de pulbere sunt ideale pentru spatiile in care nu se pot utiliza insecticide sub forma de gel, granulare sau aplicate prin pulverizare. Acestea se aplica sub forma de benzi pe suprafete si la intersectii de perete. Deoarece actioneaza prin contact sau ingestie, este necesar ca daunatorii sa traverseze spatiul tratat. Mai exact, furniciile vor prelua doza letala in timp ce vor trece prin pulberea respectiva. Este indicat sa cititi cu atentie si sa respectati recomandarile de pe eticheta produsului utilizat.

INSECTICIDE GATA DE UTILIZARE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE FURNICI:

Insecticidele gata preparate pot avea orice formulare: gel, pulbere, granule sau lichide. O parte din ele au in compozitie si atractanti alimentari care vor incuraja furnicile sa intre in contact cu insecticidul si deci cu substanta activa. Pentru o eficenta ridicata a tratamentului, in cazul insecticidelor cu atractant, este recomandat sa nu existe surse alternative de hrana. Acest tip de produs garanteaza tratamente cu rezultate mult mai bune. Aplicarea poate sa fie la interior, dar si la exterior tinandu-se cont de informatiile de pe eticheta produsului. Pentru ca efectul sa fie cat mai puternic insecticidul trebuie aplicat cat mai aproape de musuroiul furnicilor. Aceste insecticide sunt ideale pentru spatiile unde nu se pot aplica insecticidele prin pulverizare, precum instalatii electrice si/sau crapaturi.

Mai mult, in zonele greu accesibile, gelul insecticid se poate aplica cu ajutorul unor aplicatoare speciale.

APLICATOARE RECOMANDATE:

Sunt dispozitive special concepute pentru aplicarea insecticidelor conditionate sub forma de gel. Cantitatea de gel care urmeaza sa fie aplicata poate fi reglata cu ajutorul unui dozator, asigurand o aplicare mult mai precisa in zone mai putin accesibile.

In spatiile greu accesibile, produsele sub forma de pulbere se pot aplica cu ajutorul unor dispozitive speciale.

DISPERSOR RECOMANDAT PENTRU APLICAREA INSECTICIDELOR SUB FORMA DE PULBERE:

Dispersoarele sunt dispozitive special concepute pentru aplicarea produselor granulare sau pulbere (praf). Acestea sunt utilizate pentru tratarea spatiilor greu accesibile, de exemplu: interiorul peretilor (fisuri), spatele panourilor, spatiilor din jurul iesirilor electrice si spatiilor foarte inguste.

Pentru insecticidele conditionate sub forma de gel, mai ales in exterior, se recomanda folosirea statiilor de intoxicare.

STATII DE INTOXICARE RECOMANDATE:

Statiile de intoxicare au rolul de a proteja momeala de factorii exteriori si impiedica contactul vietuitoarelor nevizate cu substantele din interiorul acestora. Este important de mentionat faptul ca  acestea nu inlocuiesc tratamentele pentru combaterea furnicilor si nu le blocheaza in interiorul recipientului. Pot fi confectionate din materiale precum plastic, iar dimensiunea si designul poate varia. 

In cazul in care la exterior gradul de infestare este ridicat, este recomandat sa se efectueze un prim tratament, cu un insecticid aplicat prin pulverizare cu pulverizatorul sau atomizorul, daca acestea sunt prezente prin vegetatie. 

ATOMIZOARE RECOMANDATE PENTRU APLICAREA INSECTICIDELOR:

Atomizorul este un pulverizator cu motor termic, ce functioneaza cu benzina. Are o rata de pulverizare mai mare decat la aparatele obisnuite, de aceea este utilizat, in special, la tratamentele de exterior pentru aplicarea directa pe vegetatie. Intrucat la exterior furnicile isi fac musuroiul de obicei in zonele cu vegetatie, daca aceasta este abundenta, se recomanda utilizarea atomizorului pentru facilitarea aplicarii tratamentelor.

Dupa aproximativ 3-5 zile se va verifica zona tratata. Daca furnicile continua sa apara, inseamna ca musuroiul se afla in acea zona, insa nu a fost eliminat. In acest caz este necesara aplicarea momelilor insecticide (conform specificatiilor de pe eticheta), cu precadere in locurile in care s-a observat o activitate mai intensa a furnicilor.

Echipamente de protectie

Echipamentele de protectie au rolul de a proteja persoana care efectueaza tratamentele de dezinsectie. Pentru a evita inhalarea vaporilor creati in timpul pulverizarii sau contactul direct cu substantele aplicate, se recomanda purtarea unui echipament de protectie complet. Acesta presupune: combinezon de protectie cu gluga, masca de gaze cu filtre, manusi de protectie antichimice, cizme de cauciuc sau incaltaminte impermeabila, dupa caz. 

ECHIPAMENTE DE PROTECTIE RECOMANDATE:

Echipamentele de protectie au rolul de a proteja persoana ce efectueaza tratamentele, de substantele periculoase. Din aceasta categorie fac parte manusile de protectie, combinezonul, mastile etc. Echipamentul se alege in functie de tipul tratamentului, precum si de substantele utilizate sau daunatorul combatut.

 • Combinezon antichimic cu gluga
 • Manusi de protectie
 • Masti de gaze, ochelari

Pentru o combatere eficenta a furnicilor este foarte importanta alegerea tipului de tratament, in functie de spatiul in care sunt prezente (interior, exterior), precum si intreprinderea si respectarea masurilor specifice (curatenia spatiului tratat, identificarea si sigilarea cailor de acces etc.).

Comentarii
 • VI
  VI
  Voinea I.

  APAR SPORADIC,IN BAIE SI DORMITOR,UNDE NU AU NIMIC DE MANCARE,CRED CA VIN PE COLOANA BLOCULUI,CUM SA LE ELIMIN?

 • A
  A
  Agheana

  Furnicile mi-au invadat toata gradina,cum ar fi zmeura,capsunile,pomii,etc si nu gasesc nimic eficient pt combaterea lor,desi am incercat cu mai multe tipuri de insecticide cum este Novanol,Confedor Oil sau acid boric,dumneavostra ce imi sugerat pt a scapa de FURNICILE din gradina mea???

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, de obicei, furnicile nu ataca plantele, acestea sunt atrase de dejectiile dulci lasate de afide, numite si “roua de miere”. De aceea, se recomanda efectuarea tratamentelor pentru combaterea afidelor, cu insecticide specifice pentru protectia plantelor, in functie de cultura pe care o aveti. Pentru comabarerea afidelor la capsun se recomanda un insecticid precum Mavrik (https://www.pce.ro/adama-insecticid-agro-mavrik-2-f-100-ml.html), pentru pomii fructiferi, Karate Zeon (https://www.pce.ro/syngenta-insecticid-agro-karate-zeon-50-cs-2-ml-fiole.html) . Momentan, in catalogul nostru de produse, nu avem un insecticid omologat pentru combaterea afidelor la zmeur. Se va respecta timpul de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare, inscris pe eticheta produselor.

 • m
  m
  Monica

  furnicile de gradina……. nu mai stiu cum sa scap de ele, mi-au invadat gradina si au inceput sa manance capsunile cum pot scapa de ele ? au transee facute. SUNT FOARTE MULTE. ce ma sfatuiti sa fac?

 • A
  A
  Adrian

  Sunt invadat de furnici în toată curtea,ies de sub casă și din toate crăpăturile pavajului de beton,chiar din pământ.Am și mai multe animale de companie(pisici),care ies în curte,stau oriunde.Capcanele cu gel sunt o soluție,ca să exterminare furnicile și să nu otrăvesc animalele de companie?

  • :
   :
   Echipa PCE

   La exterior, pentru combaterea furnicilor, se pot aplica granule insecticide cu atractant in compozitie ca Max Force Quantum (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-max-force-quantum-30-g.html). Acestea sunt cele mai indicate pentru eliminarea cuiburilor in totalitate. Insa este necesar sa fie aplicate in locurile greu accesibilie pentru animalele de companie. De exemplu, se pot introduce direct in orificiile vizibile ale musuroaielor ori direct in crapaturile din beton.

 • A
  A

  Mi-au intrat în camera furnici cu aripi…Avem în cameră și un bebeluș, ce putem sa facem sa le eliminam neafectand micuțul?

 • IC
  IC
  Iancu C.

  Buna ziua,

  Ce insecticid as putea folosi pentru a scapa de furnici dar fara a afecta populatia de albine (au aparut in ultimul timp in zona stupilor)? Multumesc!

 • S
  S
  Sandru

  Buna ziua.cum as putea scapa de furnici la lubenite imi mananca planta in sol si la suprafata? Care ar fi bun ? Si sa nu afecteze planta multunesc.

 • DV
  DV
  Doina V.

  Cum sa scap de un cuib de furnici( sau oua de furnici sau nu stiu sa va descriu, seamana cu cafeaua rasnita) care a aparut intr-o priza si intr-un intrerupator. Acest musuroi este intr-o cantitate f mare, o parte este ramasa in partea de jos a prizei si restul jos pe parchet. Nu stiu ce poate fi pt ca nu este nici o urma de furnica.
  Mentionez ca acest fenomen se petrece in piese prin care trece curent electric, deci sunt doua locuri periculoase. Ce sa dolosesc? Intrerupatorul s-a blocat, probabil datorita acstei “invadari”
  Multumesc de sfat!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Va rugam sa postati cateva imagini cu situatia aparuta pe forumul nostru pentru a observa mai exact cele precizate.

 • CP
  CP
  Cristina P.

  Buna ziua. Cum as putea sacapa de furnicile rosii care sunt atrase doar de carne, capcanele de furnici nu au nici un efect, la fel si celelalte metode de combatere, (non-toxice),

  • :
   :
   Echipa PCE

   Mai exact, ce reprezinta spatiul unde se regasesc furnicile? S-a descoperit sursa infestarii?

 • M
  M
  Mihaela

  care solutie este cea mai buna pentru a scapa de furnicile din casa, in conditiile in care avem si copil mic. Nu stiu exact unde au musuroiul, daca este undeva in casa (locuim in apartament, la etajul 4. Nu-mi dau seama pe unde pot intra). Apar in numar foarte mare doar o data cu venirea caldurii si toamna spre iarna dispar.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Va trebui sa urmariti traseele furnicilor pentru a depista musuroiul ori locul de acces in locuinta. Apoi acel spatiu se poatr sigila sau astupa. De asemenea, tot pe traseele furnicilor se poate aplica un gel insecticid cu atractant in compozitie cum este MaxForce Quantum (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-max-force-quantum-30-g.html). Acesta este recomandat in eliminarea intregului musuroi.

 • VG
  VG
  Viorica G.

  Recomandati-mi ,va rog ,un produs eficient 100% pentru combaterea furnicilor care mi-au invadat camara . Nu depozitez alimente acolo,dar ocazional ,mai pun fructe , conserve(compoturi,dulceturi) si vasele mai mari din gospodarie . Am incercat cu otet , plante aromatice(menta,flori de soc) dar fara rezultate. Multumesc.

 • s
  s
  Serban

  Imi puteti oferi o solutie, va rog, pentru a scapa de furnicile rosii din apartament? Am observat ca sunt diferite ca si comportament fata de cele negre, asa ca nu stiu cat de eficient este un insecticid clasic. Multumesc!

 • I
  I

  Buna seara!
  Furnicile, un cosmar.
  Baie,bucatarie, dormitor…sa nu te poti aseza pe fotolii,pat,scaune…pe tot locul furnici.
  Stam la casa, am tras tot de la loc. Nu musuroi,nu convoi..ele sunt pe tot locul…
  Va rog ajutati-ne!

 • A

  Buna seara !Am furnici in tot solariu cum as putea

  Buna seara!Am furnici in tot solariu Am pus in el deja roșii ardei și vinete .Acum nu le afectează pe plante dar nu pot intra in el sa îl muncesc ca m-a pușca . Pote plantele vor fi afectate in rod.Cum pot scapă de el? Mulțumesc!

  Buna

 • A
  A
  Andreea

  Buna seara
  Avem furnici in casa: bucatarie, baie si dormitor nu stiu cum sa scapam de ele.
  Avem si bebe mic
  Ce ne recomandati eficient si repede.

 • A
  A

  Cum as putea sa scap de furnicile zburătoare??nu am găsit de unde vin.am un bb de 10 luni și m ar interesa o soluție care sa nu l afecteze

 • C
  C
  Ciprian

  M-au invadat furnicile, cum pot scapa de ele. Mentionez ca furnicile “mele” sunt in apartament, sunt “milioane”, sunt rosii, sunt carnivore, nu le place dulcele. Ce ma sfatuiti sa le “dau” ca sa scap de ele? Ma gandeam la Max Force Quantum, dar avand in vedere ca nu le place dulcele, ci doar carnita, nu ar trebui o alta solutie? Va multumesc anticipat!

 • c
  c
  Carmen

  Buna ziua,
  Intr-un apartament la bloc cu mobilier foarte vechi au invadat furnicile zburatoare intr-o camera. Va rog sa-mi recomandati o metoda de eliminare a acestora.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Furnicile cu aripi fac parte tot din familia furnicilor comune, doar ca sunt reprezentate de regine si masculi care se imperecheaza. Pentru combaterea acestora se poate aplica un insecticid ca Cytrol (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), 20 grame dizolvate in 6 litri apa. Solutia se aplica pe toate suprafetele unde au fost observate furnicile, inclusiv pe parchet, in locurile de unde ies etc.

 • M
  M

  Știu unde este mușuroil , într-un perete , știu ieșirea dar este greu accesibil . Aveți ceva de genul ăsta

  • :
   :
   Echipa PCE

   Pentru combaterea furnicilor este indicat sa utilizati produsul Max Force Quantum (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-max-force-quantum-30-g.html). Acest produs are in compozitie atractanti alimentari in special pe baza de zaharuri – ce atrag furnicile la consum, chiar si in detrimentul surselor de hrana clasice. Se aplica sub forma unei picaturi de marimea unui bob de orez in zonele unde observati activitatea furmicilor si pe traseul acestora.

 • O
  O

  Buna ziua. Am furnici in apartament mai exact sunt toate in bolul de mancare al pisicii(si-au facut deja un traseu : bolul de mancare- masca de la curier) . Imi puteti recomanda ceva care sa nu fie nociv pentru patruped dar in acelasi timp sa fie nociv pentru furnici ? Va multumesc frumos !

 • IB
  IB
  Ioana B.

  Buna ziua, furnicile invadeaza apartamentul unde stau, am pus si bicarbonat si alte insecticide dar nimic nu le-a exterminat. Ce imi recomandati pt interiorul apartamentului si terasa?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Pentru combaterea furnicilor la interior se poate aplica un gel insecticid ca Max Force Quantum (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-max-force-quantum-30-g.html). Acesta contine un atractant special pentru furnici si nu este daunator pentru oameni sau animale. Formularea produsului permite eliminarea intregului cuib datorita efectului de ”moarte in cascada”. Gelul se aplica sub forma unor bobite de orez ( 0,1-0,2 grame) pe traseele observate ale furnicilor.

 • A
  A

  Buna ziua! eu m-am confruntat cu o invazie de furnici in apartament anul trecut si am folosit Max Force Quantum gel. Am scapat foarte repede (in 2 reprize). E foarte eficient, va multumesc!

 • CA
  CA
  Ciurea A.

  Cum scap de furnici ,am parchet în cameră și nu știu unde au cuibul, le văd noaptea prin cameră.Ce soluție pot folosi pt. a scăpa de ele.

 • Ro
  Ro
  Rusu O.

  Buna
  Ce îmi recomandați împotriva furnicilor negre la o casa
  Am încercat prin metodele clasice dar degeaba !
  Menționez ca in Bucătărie se întâmpla toată treaba casa fiind renovată recent cu șapă din beton și gresie
  Mulțumesc

 • R
  R
  Raluca

  Bună seara! Vă rog să îmi recomandați și mie un produs contra furnicilor. Apar periodic, mai ales în bucătărie și sufragerie. Presupun că au cuib undeva prin pereți, vin de sub plinta parchetului 🙁 Am încercat diverse produse, scap pe moment și reapar. Aș dori ceva ce poate fi folosit în preajma copiilor. Mulțumesc!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Pentru combaterea furnicilor se poate aplica un gel insecticid precum Advion Furnici (https://www.pce.ro/syngenta-insecticid-advion-furnici-gel-30g.html). Acesta se aplica pe suprafata infestata sub forma de “margele”sau linii mici de gel, insistandu-se acolo unde furnicile se ascund, fara a perturba comportamentul furnicilor de cautare a hranei naturale.
   Gelul are efect de “moarte in cascada”, exterminand intregul cuib (musuroi). Conform producatorului, nu prezinta nici un fel de risc pentru vietuitoarele non vizate (animale de casa, copii, etc), insa este indicat sa il aplicati in zonele inaccesibile acestora.

 • S
  S
  Stefan

  Bua ziua,
  Stau la casa. Avem furnici prin casa, mai ales la parter, unde sunt bucătăria, sufrageria si baia. Ele Stau pe sub parchet. Avem copii mici si oricat am face curatenie, furnicile tot ies dupa faramituri pe podea. Cum sa scapam de ele? Exista un insecticid care sa nu fie periculos pentru copii? (Se joaca foarte mult chiar pe podea).
  Mai avem furnici si prin gradina. Daca le elimin pe cele din casa, cum sa previn intrarea celor din curte in casa?

  Multumesc mult.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, combaterea este destul de dificila in acest caz. Puteti opta pentru un gel insecticid precum Advion (https://www.pce.ro/syngenta-insecticid-advion-furnici-gel-30g.html), ce contine un atractant special pentru furnici. Formularea produsului permite eliminarea intregului cuib datorita efectului de ”moarte in cascada”. Gelul se aplica sub forma unor bobite de orez ( 0,1-0,2 grame) pe traseele observate ale furnicilor.
   Avand in vedere ca ati precizat ca aveti si copii, este recomandat sa il aplicati in locuri mai greu accesibile acestora (de exemplu, in spatele mobilei, tocul usii, sub chiuveta , etc.).
   In ceea ce priveste prevenirea patrunderii acestora in incinta, trebuie sa identificati caile de acces si sa le sigilati.

 • BR
  BR
  Baie R.

  Buna ziua
  Cum pot scapa de furnici rosii in solar? Am plantat deja ardei, rosii si castraveti in solar si au aparut musuroaie de furnici rosii.
  Multumesc!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, din pacate, nu avem un produs ce poate fi aplicat, avand in vedere ca in spatiul respectiv sunt si rasaduri.

 • IO
  IO
  Iosif O.

  Am furnici în grădină.Toti pomii fructiferi sunt plini.Ce-mi puteți recomanda ?

 • E
  E

  Buna ziua. Am doua musuroaie de furnici in solar . Am incercat diverse metode naturiste dar nu dispar. Ce sfat imi dati avand in vedere ca am pantat deja rasadurile.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, din pacate nu se poate aplica un insecticid pentru a le combate avand in vedere ca in spatiul respectiv sunt plantate deja rasadurile.

 • TS
  TS
  Trandaf S.

  Am folosit granule Mirmex pe balcon contra furnicilor si cainele meu, un bichon maltez, a lins din ele… cat de toxic este pentru caini?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Din pacate, acest produs nu face parte din catalogul nostru de produse si nu avem informatii despre el. Pentru a fi sigur ca nu are vreun efect asupra cainelui, este indicat sa mergeti cu acesta la veterinar.

 • C
  C
  Cristi

  Buna ziua, cum pot scapă de furnicile cu aripi care și-au făcut cuib in pereții casei, am casa din lemn cu vata minerală , osb și placata cu polistiren ? Am dat polistirenul jos și se vad furnicile cum merg pe la îmbinarea plăcilor, am dat și găuri in osb și am ajuns la vata minerală dar nu am găsit mușuroiul.
  Ce produse și ce metoda pot aplica in aceasta situație pentru combaterea furnicilor?

 • R
  R
  Robert

  BUna ziua, coeprtina garajului este izolata cu un strat de lemne si intre ceva carpe. Am observat ca intr-un loc ies furnici prindtre lemne. Cu ce as putea sa da, in ideea in care pot sa nu merg in garaj o vreme buna. Lucrurile din garaj o r sa ie afectate la un urmator contact?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, puteti aplica prin pulverizare un insecticid precum K-Othrine (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html), 20 g/10 l apa. Fiind un insecticid de contact, furnicile trebuie sa traverseze efectiv suprafata pe care ati pulverizat, pentru a avea efectul dorit.
   Sau, puteti opta pentru un gel insecticid, ce contine si atractant precum Advion furnici (https://www.pce.ro/syngenta-insecticid-advion-furnici-gel-30g.html). Acesta se aplica sub forma “margele”sau linii mici de gel, insistandu-se acolo unde furnicile se ascund, fara a perturba comportamentul furnicilor de cautare a hranei naturale. Il puteti aplica in interiorul garajului, daca ati observat ca de acolo ies furnicile prin izolatia respectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *