Scapa de gandacii de bucatarie, solutii, otrava

Gandacii de bucatarie sunt insecte ce apartin ordinului Blattodea si pot fi intalnite in orice tip de spatiu, pe toata perioada anului, indiferent de sezon, cu precadere la interior. 

Semnele infestarii

Fiind insecte nocturne, prezenta lor este mai sesizabila in timpul noptii. Datorita dimensiunii acestora, precum si a caracteristicilor speciei, prezenta unei infestari este evidenta. 

Tipuri de tratamente

Pentru combaterea gandacilor de bucatarie se pot face tratamente cu insecticide concentrate aplicate prin pulverizare, cu insecticide gata preparate sau cu insecticide ce actioneaza ca si regulatori de crestere (IGR). De asemenea, pentru monitorizare, se utilizeaza capcane.  

Deoarece principala cauza a aparitiei acestora este lipsa curateniei, un aspect foarte important este acela ca, inaintea efectuarii tratamentelor specifice, trebuie efectuata, apoi mentinuta curatenia in spatiul cu probleme.

Mai exact, este indicata curatarea periodica a electrocasnicelor din bucatarie, deoarece acestia se pot hrani cu resturile de grasime si mancare prezente acolo (de exemplu, sub si in spatele aragazului, frigiderului, cuptorului cu microunde, dar si in jurul si sub chiuveta etc.), alimentele se vor pastra in recipiente sigilate, suprafetele se vor aspira frecvent pentru a indeparta firimiturile de mancare, bucataria se va curata in fiecare seara (deoarece acestia se hranesc noaptea), cosurile de gunoi vor ramane curate si acoperite etc. 

Este recomandat sa se intervina chiar din momentul in care se observa prezenta acestor daunatori. In caz contrar, cu cat gradul de infestare creste, cu atat tratamentul devine mai dificil si mai costisitor. 

De asemenea, un pas important in combaterea eficienta a gandacilor de bucatarie, il reprezinta identificarea si sigilarea cailor de acces ale acestora in locuinta.

Tratamentele cu insecticide aplicate prin pulverizare

Impotriva gandacilor de bucatarie se pot efectua tratamente cu insecticide aplicate prin pulverizare. Acestea actioneaza in momentul in care insectele daunatoare intra in contact direct cu solutia. Tratamentele se aplica in spatiile unde s-a depistat activitatea insectelor, dupa o curatare temeinica.

INSECTICIDE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE GANDACI DE BUCATARIE:

Sunt substante biocide folosite pentru tratamentele impotriva insectelor daunatoare, majoritatea actionand, prin contact sau ingestie, asupra sistemului nervos al insectei. Insecticidele se aplica prin pulverizare pe suprafetele traversate de gandacii de bucatarie, iar substantele active din componenta acestora pot varia. Tratamentele cu aceste tipuri de insecticide se realizeaza la interiorul incintelor, respectandu-se recomandarile de pe eticheta. In momentul aplicarii unui insecticid prin pulverizare, vor fi eliminati doar gandacii de pe suprafata pe care a fost aplicat insecticidul (cei care intra in contact direct cu solutia pulverizata), insa, nu va fi eliminat si cuibul.

PULVERIZATOARE RECOMANDATE PENTRU APLICAREA INSECTICIDELOR: 

Pulverizatoarele sunt aplicatoare de joasa presiune, ce se utilizeaza pentru aplicarea insecticidelor cu dozare precisa. Capacitatea acestora variaza in functie de tipul aparatului, designul acestuia, modalitatea de aplicare (pulverizatoare manuale/motorizate), dimensiunea spatiului tratat. Trebuie acordata o atentie deosebita reglarii aparatului, cat si mentenantei acestuia.

Imediat dupa tratamentul prin pulverizare, este indicata si aplicarea unui insecticid tip aerosol in incinta in care s-a aplicat tratamentul prin pulverizare.

INSECTICIDE AEROSOL RECOMANDATE PENTRU COMBATERE GANDACI DE BUCATARIE:

Insecticidele de tip aerosol actioneaza prin eliberarea substantei active sub forma gazoasa, acoperind astfel intreg spatiul ce trebuie tratat si asiurand patrunderea particulelor de substanta in zonele greu accesibile. Acestea sunt predozate si gata de utilizare. Particulele degajate vor irita gandacii, determinandu-i sa ia contact cu insecticidul aplicat in prealabil, de aceea, mai ales in cazul daunatorilor dificil de combatut, insecticidele aerosol se utilizeaza impreuna cu cele de contact.

Tratamente cu insecticide gata de utilizare

Acestea se pot regasi sub forma de pulbere, granule, lichida, spray. Insecticidele gata de utilizare se aplica pe suprafete uscate. Datorita caracteristicilor (de exemplu, atractantii alimentari din compozitie) produselor utilizate, acest tip de tratament are o eficenta mai ridicata.

O caracteristica importanta a insecticidelor pe baza de atractant este efectul de ‘’moarte in cascada’’, ce duce in final la eliminarea intregului cuib. Mai exact, acestea au in compozitie si atractanti alimentari, ce vor atrage la consum gandacii de pe o raza de cativa metri. Dupa aproximativ 24 de ore, se vor observa primii gandaci morti. Este indicat ca, pe cat posibil, acestia sa fie lasati pe loc, deoarece, prin natura speciei, gandacii se hranesc cu excrementele semenilor sau cu ramasitele celor morti, transmitand astfel efectul insecticidului. 

Aplicarea gelului insecticid

Insecticidele conditionate sub forma de gel se aplica in forma de “bobite”, la distante de 1-2 m, insistandu-se acolo unde gandacii de bucatarie se ascund: in zona tevilor de scurgere de la bucatarii si bai, sub si in spatele electrocasnicelor (aragaze, frigidere, masine de spalat), in zona tocurilor de usa, a contoarelor electrice, in colturile ascunse luminii, unde sunt crapaturi in perete sau podea.

Insecticidele sub forma de pulbere sunt ideale pentru spatiile in care nu se pot utiliza insecticide sub forma de gel, granulare sau aplicate prin pulverizare. Acestea se aplica sub forma de benzi pe suprafete si la intersectii de perete. Deoarece actioneaza prin contact sau ingestie, este necesar ca daunatorii sa traverseze spatiul tratat. Mai exact, gandacii de canalizare vor prelua doza letala in timp ce vor trece prin pulberea respectiva. Este indicat sa cititi cu atentie si sa respectati recomandarile de pe eticheta produsului utilizat.

In cazul in care se efectueaza doua tipuri de tratamente, este important ca cel prin pulverizare sa se efectueze inaintea celui cu insecticide gata preparate (nu se va aplica o solutie peste insecticidele gata preparate). Dupa uscarea solutiei aplicate, ulterior, se vor aplica insecticidele pe baza de atractant sau sub forma de pulbere.

INSECTICIDE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE GANDACI DE BUCATARIE:

Insecticidele gata preparate pot avea orice formulare: gel, pulbere, granule sau lichide. O parte din ele au in compozitie si atractanti alimentari care vor incuraja gandacii de bucatarie sa intre in contact cu insecticidul si deci cu substanta activa. Pentru o eficenta ridicata a tratamentului, in cazul insecticidelor cu atractant, este recomandat sa nu existe surse alternative de hrana. Aplicarea se realizeaza in functie de spatiul tratat, tinandu-se cont de informatiile de pe eticheta produsului.

Mai mult, in cazul insecticidelor sub forma de gel, in zonele greu accesibile, gelul insecticid se poate aplica cu ajutorul unor aplicatoare speciale.

APLICATOARE RECOMANDATE:

Sunt dispozitive special concepute pentru aplicarea insecticidelor conditionate sub forma de gel. Cantitatea de gel care urmeaza sa fie aplicata poate fi reglata cu ajutorul unui dozator, asigurand o aplicare mult mai precisa in zone mai putin accesibile.

In spatiile greu accesibile, produsele sub forma de pulbere se pot aplica cu ajutorul unor dispozitive speciale.

DISPERSOARE RECOMANDATE:

Dispersoarele sunt dispozitive special concepute pentru aplicarea produselor granulare sau pulbere (praf). Acestea sunt utilizate pentru tratarea spatiilor greu accesibile, de exemplu: interiorul peretilor (fisuri), spatele panourilor, spatiilor din jurul iesirilor electrice si spatiilor foarte inguste.

Pentru insecticidele conditionate sub forma de gel se recomanda folosirea statiilor de intoxicare.

STATII DE INTOXICARE RECOMANDATE:

Statiile de intoxicare au rolul de a proteja momeala de factorii exteriori si impiedica contactul vietuitoarelor nevizate cu substantele din interiorul acestora. Acestea nu inlocuiesc capcanele pentru daunatori si nu ii blocheaza in interiorul recipientului. Pot fi confectionate din diverse material iar dimensiunea si designul pot varia.

Chiar daca tratamentele utilizand insecticide ce contin si atractant elimina intreaga populatie (cuibul) de gandaci, o noua infestare este posibila daca mai sunt prezente, in locuri ascunse oua ce nu au eclozat. De aceea, este recomandata si utilizarea unor insecticide ce actioneaza ca si regulator de crestere (IGR).

INSECTICIDE RECOMANDATE:

Insecticidele ce actioneaza ca si regulatori de crestere pot fi lichide, sub forma de aersol sau pot avea si alt tip de formulari, in functie de tipul produsului ales. Acestea au in componenta lor substante active specifice ce actioneaza asupra oualor si a stadiului larvar al insectelor, impiedicand astfel dezvoltarea acestora. 

Capcanele pentru gandaci

Capcanele adezive contin un atractant cu rolul de a atrage gandacii ce traverseaza aria de actiune a capcanei si de a-i captura pe suprafata adeziva. Capcanele se amplaseaza cat mai aproape de zonele in care s-a sesizat activitatea gandacilor (sub mobila, bai, rafturi, bucatarie, subsol si surse apropiate de hrana etc). 

In ceea ce priveste gandacii de bucatarie, capcanele sunt utilizate, in special, pentru mentenanta sau monitorizarea gradului de infestare. Asadar, acestea nu se utilizeaza pentru combatere.

Capcanele se pot folosi si in prima etapa, inainte de a efectua tratamentele, pentru a identifica caile de acces ale gandacilor de bucatarie in interior. In general, un numar mai mare de daunatori este capturat jurul acestor intrari. Pentru o identificare mai rapida a locurilor de acces, se poate schimba pozitia capcanelor ce nu au capturat nimic.

Capcanele se pot amplasa inclusiv dupa aplicarea tratamentelor chimice pentru a verifica rezultatele acestora si a monitoriza spatiul tratat. Ulterior, in functie de numarul daunatorilor capturati pe capcana, se poate avea in vedere repetarea tratamentului chimic.

CAPCANE RECOMANDATE: 

Capcanele se amplaseza in zonele frecvent traversate de gandaci. In momentul in care acestia ajung in aria de atractie a capcanei, se vor prinde pe adezivul din componenta acesteia. Dimensiunea si designul lor difera in functie de tipul de produs. Ulterior, capcanele se inlatura impreuna cu gandacii prinsi in adeziv.


De asemenea, se mai pot folosi produse ce blocheaza accesul gandacilor incinta, prin intermediul instalatiei de canalizare. Se amplaseaza in interiorul tevilor de canalizare, conform specificatiilor, in functie de produsul ales. Acest tip de produse actioneaza ca si o valva ce permite scurgerea apei, dar blocheaza accesul gandacilor.Daca gradul de infestare este ridicat, se recomanda efectuarea unui tratament cu un insecticid prin pulverizare, pentru a elimina o parte insemnata din populatia acestora. Ulterior, pentru eliminarea cuibului, se vor utiliza insecticidele ce contin si atractanti alimentari, precum si cele care actioneaza ca si regulatori de crestere, pentru a evita o noua infestare. 

Echipamente de protectie

Echipamentele de protectie au rolul de a proteja persoana care efectueaza tratamentele de dezinsectie. Pentru a evita inhalarea vaporilor creati in timpul pulverizarii sau contactul direct cu substantele aplicate, se recomanda purtarea unui echipament de protectie complet. Acesta presupune: combinezon de protectie cu gluga, masca de gaze cu filtre, manusi de protectie antichimice, cizme de cauciuc sau incaltaminte impermeabila, dupa caz. 

ECHIPAMENTE DE PROTECTIE RECOMANDATE:

Echipamentele de protectie au rolul de a proteja persoana ce efectueaza tratamentele, de substantele periculoase. Din aceasta categorie fac parte manusile de protectie, combinezonul, mastile etc. Echipamentul se alege in functie de tipul tratamentului, precum si de substantele utilizate sau daunatorul combatut.

 • Combinezon antichimic cu gluga
 • Manusi de protectie
 • Masti de gaze, ochelari

In concluzie, pentru o combatere cat mai eficienta a gandacilor de bucatarie, se recomanda intrepinderea masurilor specifice pentru a mentine curatenia in spatiul respectiv, precum si sigilarea cailor de acces ale acestora in locuinta, urmand ca ulterior sa se efectueze tratamentele de combatere chimica.

Comentarii
 • TM
  TM
  Trandafir M.

  Buuun!
  Material bine structurat, cu imagini clare. In sfarsit, am inteles pe unde se ascund gandacii atunci cand ai “reusit” sa- i primesti in casa. Felicitari!

 • GN
  GN
  Gloria N.

  Betoooon!
  Si cu desene… exceptional!
  Numai ca din atatea metode, nu mai stii pe care s-o alegi, care este de fapt cea mai eficienta?
  Oricum, sunteti cei mai tari, felicitari !!!

  • :
   :
   Echipa PCE

   In functie de suprafata si gradul de infestare puteti sa faceti urmatoarele alegeri:
   – grad ridicat de infestare – tratament clasic prin pulverizare si gel insecticid;
   – grad normal de infestare – tratament gel insecticid si capcane adezive;
   – grad redus de infestare – gel insecticid sau capcane adezive;

   Acolo unde sunt copii sau animale de companie, se recomanda gelul insecticid si capcanele adezive. Daca nivelul de infestare este ridicat, se pot utiliza si insecticidele ce se dizolva in apa si se pulverizeaza, dar trebuie aerisit cel putin 3 – 4 ore dupa efectuarea tratamentului. Iar in momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata.

 • G
  G

  Materialele prezentate sunt foarte utile! Mi-a fost foarte usor sa gasesc solutia ideala pentru problema mea si modul de utilizare, de asemenea, este foarte bine descris! Multumesc…

 • F

  Buna ziua. Va spun doar atat, pe perioada de vara se inmultesc foarte repede acesti gandaci, oricat faci curatenie, chiar si la 20 minute gasesti iar in acelasi loc. Am dat cu fiole, regent vin si la bloc cu aceste solutii tip gel si totusi mai rau se inmultesc.
  Nu mai am incredere in nimic. Oricata curatenie faci, deratizare nu se intampla nimic

  • :
   :
   Echipa PCE

   Se recomanda aplicarea unui gel insecticid precum Ghilotina Premise Gel (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i21-5-premise-gel.html). Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc.). Datorita formularii si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib. Atractantul ii va atrage si in 24 ore se vor observa primii daunatori morti. Acestia prin natura speciei se vor hrani cu semenii morti si vor transmite efectul gelului, asa numitul efect ”cascada”, ducand la exterminarea intregului cuib.

 • :
  :
  Echipa PCE

  Am updatat informatiile de pe site in urma solicitarilor primite de la clientii nostri. Va multumim!
  Referitor la intrebarea de mai sus – cel mai aplicat tratament pe care-l intalnim este cel utilizand un gel inseticid precum Max Force (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-max-force-ic-gel-20-g.html), Ghilotina Premise Gel (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i21-5-premise-gel.html) sau Advion Gandaci (https://www.pce.ro/syngenta-insecticid-advion-gandaci-gel-30g.html) pentru ca in acest mod se elimina si cuibul.

 • B
  B
  Bogdan

  Va rog sa-mi recomandati o solutie/tratament anti gandaci de bucatarie. Am incercat cu aparatele Pestmaster AG230 dar fara rezultat… gasesc in continuare atat gandaci adulti cat si pui. Va rog sa luati in calcul ca avem un copil de 10 luni. Astept solutia dvs. Va multumesc anticipat!

 • SC
  SC
  Spirache C.

  Ce produs imi recomandati pentru blathea germanica. Tin sa mentionez ca de anul trecut iulie 2012 am aceste insecte in casa si nu pot scapa de ele.eu locuiesc in italia. Am folosit sprayuri si solutii.

 • M
  M
  Mihaela

  Am vazut ca aveti f multe produse de aceea am zis ca mai bine va scriu.
  Sunt o mamica disperata, fetita mea are luni si da, am gandaci in apartament din aceea mari si negri. Stau la parter dar am site la geamuri am astupat toate gaurile pe care eu le-am dedectat si totusi ei continua sa vina si nu-mi pot explica pe unde?! Va rog din suflet sa-mi recomandati si mie un insecticide si o tehnica. In aceasta noapte de exemplu am gasit unul pe perna. Sunt terorizata si efectiv numai stiu ce sa fac. Nici nu pot da cu sprayuri pt ca miros si mi-e teama pt fetita. Astept un raspuns. Multumesc

 • RA
  RA
  Raluca A.

  As vrea daca se poate se imi spuneti care dintre solutiile impotriva gandacilor este cea mai eficienta. Am observat ca cele mai multe pareri pro sunt pentru K-othrine.
  Pana la ora actuala am mai facut 2 dezinsectii in apartament, una acum 2 luni cu K-othrine (sau cel putin asa mi-au spus cei de la firma DDD) si a doua oara s-a folosit doar nebulizator, insa nu stiu cu ce solutie s-a dat. Gradul de infestare initial a fost foarte mare, intre cele 2 dezinsectii insa a trecut aproximativ o luna iar gandacii au cam aparut in forta. Chiar si dupa a doua dezinsectie tot mai apare cate unul, doi. Stiu ca efectul nu e permanent, insa ma asteptam ca macar 3 luni sa stau linistita. As vrea totusi ca pentru ceva timp sa fac eu dezinsectie periodic.

  Ce imi puteti recomanda?

 • C
  C
  Cosmina

  In urma cu 1 luna de zile am gasit in casa 2 gandaci de bucatarie. Azi dimineata din nou, in camera copilului. E posibil sa vina de la baie? Ce as putea folosi pentru eliminarea lor. Imi este teama sa nu se inmulteasca. Multumesc, Cosmina

 • pd
  pd
  Pop D.

  Va rog sa-mi recomandati ceva pentru starpurea gandacilor de bucatarie (aceea galben-bruni)…am dat de doua ori cu insecticid lichid in interval de 7 zile dar ei continua sa apara. Va multumesc anticipat.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Se recomanda aplicarea unui gel insecticid precum Advion Gandaci (https://www.pce.ro/syngenta-insecticid-advion-gandaci-gel-30g.html). Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc.). Datorita formularii si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib. Atractantul ii va atrage si in 24 ore se vor observa primii daunatori morti. Acestia prin natura speciei se vor hrani cu semenii morti si vor transmite efectul gelului, asa numitul efect ”cascada”, ducand la exterminarea intregului cuib.

 • GS
  GS
  Gradinaru S.

  Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Ce insecticid se poate folosi impotriva gandacilor de bucatarie, in conditiile in care avem in casa o pisica? Va multumesc anticipat.

 • D

  Cautati Fluoro silicat de potasiu pulbere alba,, puneti pe varful unei lame de cutit rotund in “varf” si presarati in dosul plintelor de la parchet, in peretii interiori ai aragazului, in dublura metalica a usilor de aragaz, in zona instalatiei de canalizare, in locurile ascuns, acolo unde n-aveti accers usor. Intr-o saptamana deja, nu o sa-i mai vedeti. Cand faceti curatenie nu aspirati plintele, locurile unde ati presarat acest praf. Cam dupa sapte ani trebuie sa reinoiti aceasta operatiune. Atunci puteti aspira si locurile date cu praf de floro-silicat deoarece se acopera de puf de praf si nu mai au efect.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Ne-am documentat si am aflat ca din punct de vedere chimic produsul recomandat de dumneavoastra este toxic motiv pentru care nu recomandam utilizarea lui si nici a acestui tip de tratament. Toate produsele pe care le recomandam in combaterea gandacilor nu au grad de toxicitate, sunt doar iritante.
   Scurt extras din technical data sheetul produsului:
   “Labeling according to Directive 1999/45/EC.

   Category ID Phrase
   Symbols
   Phrases R. 23/24/25 Toxic by inhalation, in contact with skin and if swallowed.
   Phrases S. 1/2 Keep locked up and out of the reach of children.
   26 In case of contact with eyes, rinse immediately with plenty of water and seek medical advice.
   45 In case of accident or if you feel unwell, seek medical advice immediately (show the label whenever possible).”

 • i
  i
  Izabela

  As avea si eu o intrebare. Acum aproximativ o sapt. am gasit in sufragerie un gandac mare verde. La vreo 2-3 zile am gasit altul, iar azi am gasit inca unul. De unde apar? Ce pot face sa aflu de unde vin si cum sa scap de ei? Multumesc

 • A
  A
  Alexandra

  Buna am o intrebare cum scap d gandci de bukatarie am o multime miau invadat toata casa va rog mult ajutatima am un copil d doar 9luni multumesc

 • A
  A

  Va rog sa imi spuneti daca aveti ceva produse care combat gadacii de lemn.Avem casa din lemn si ne-am pricopsit in casa cu niste gandaci de culoare negru albastrui ce mananca lemn!!multumesc

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, se recomanda aplicarea prin pulverizare a unui insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), aplicat prin pulverizare, in doza 10 g/ 5 l apa. In zonele unde se observa orificiile create de acestia, solutia se va introduce cu o seringa sau alt instrument asemanator. Tratamentul este indicat sa se repete dupa o perioada de 7-10 zile. In momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa aceasta perioada, zona tratata se va aerisi bine.

 • M
  M
  Marius

  Vreau sa imi recomandati si mie ce pot face pentru a scapa de gandaci in bucatarie noaptea cand mai ma duc sa iau cate ceva cand intru sunt extrem de multi pe pereti pe jos prin dulapuri peste tot acum au aparut si in baie si prin camere noaptea gandaci sunt ori pui ori adulti sunt destul de mici sunt maroni.
  Sunt extrem de neplacuti am incercat orce spray din comert dar nici unul nu a avut efect am si aparat special dar nimic mentionez ca la fiecare 2 saptamani fac dezinsectie.

 • s
  s
  Simona

  Buna ce pot folosi ptr plijnitele de pat ce tratament va rog sa ini spuneti

 • SM
  SM
  Sava M.

  Am 2 aparate Pest Repeller 1 in apartament de 60 m si unul in garsoniera de 30m alaturate. Le-am cumparat pe data de 8 iulie si de atunci o data la 2 zile apar gandacii Periplaneta Americana ca pe bulevard la nici 1 m de aparat.In cat timp dispar total ptr,ca in mod normal n-ar trebui sa se mai apropie. Cat mai astept ptr.ca avem o situatie disperata cu ei.Am facut dezinsectie profesionala in bloc de la Primarie si…degeaba.Este ultima speranta. in mod normal suprafata nu este f.mare daca sunt atat de bune ca in reclama. Cu multumiri Sava Maria .Astept raspuns

 • D
  D

  Buna ziua,
  Am inchiriat de aproximativ o luna un nou apartament si inca din primele zile am simtit impregnat in mobila si parchet un miros de dezinfectant pentru bucatarie. La scurta vreme au inceput sa apara si gandacii. Cand am observat prezenta lor, am cumparat o multime de capcate de gandaci de la Mega Image (sunt diferite de produsul dvs.) sub forma unor cutiute albe cu spatii de intrare si iesire, gandacii se hranesc cu o substanta din interior si teoretic ar trebui sa moara. Dar efectul nu este chiar cel scontat, desi gasesc insecte moarte, vad aproape in fiecare zi pui de gandaci sau chiar mai maricei, in special prin bucatarie, dar azi am vazut si in baie.
  Anterior, am folosit acelasi produs intr-un alt apartament in care am locuit, dar problema nu a fost una majora iar dupa folosirea capcanelor, nu am mai avut probleme. Banuiesc ca aici unde locuiesc acum problema gandacilor este una sistematica si imi e teama sa nu ma trezesc cu o explozie a fenomenului. Repet, acum nu sunt multi gandaci, dar nici nu au disparut complet dupa 2-3 saptamani de la punerea capcanelor.
  Considerati ca folosirea gelului de la dvs. ar fi eficienta? E nevoie sa chem o echipa de deratizare? Multumesc mult. La revedere!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, capcanele cu adeziv sunt folosite in special pentru mentenanta sau monitorizarea gradului de infestare. Asadar, acestea nu sunt utilizate pentru combatere. Se pot aplica, in functie de gradul de infestare, insa, nu vor elimina cuibul. De aceea, este indicata aplicarea unui gel insecicid, de exemplu, Advion Gandaci (https://www.pce.ro/syngenta-insecticid-advion-gandaci-gel-30g.html), deoarece, acestea vor duce la eliminarea cuibului. De asemenea, un pas important in combaterea eficienta a gandacilor de bucatarie, il reprezinta identificarea si sigilarea cailor de acces ale acestora in locuinta.

 • D

  Buna seara.
  In blocul unde locuiesc este o invazie de gandaci de bucatarie si de canalizare.Dupa folosirea, inutila de altfel, a tuturor spreyurilor posibile, in loc sa scap de gandaci, am constatat ca am si cuiburi.Mentionez ca am un caine de talie mare.
  Ce puteti sa imi recomandati sa scap de ei?Eu ma gandeam la un insecticid solubil(dar nu stiu in ce masura imi afecteaza cainele, desi are 35 kg) urmat apoi de acel gel pe care il recomandati(cat sau ce suprafata poate fi acoperita cu un tub de gel?).Credeti ca am sanse reale sa scap de ei atata timp cat este invazie in tot blocul?Va multumesc.

 • OM
  OM
  Odina M.

  buna ziua,stau de 45 de ani in aceasi casa ,prima data ca au aparut gongile de gaz stiam ca sunt doar la bloc,cum le mai spune gongi de canalizare.Spuneti sa facem curat,de ce pana acuma am facut curat acuma nu mai fac.Trebuie sa scapam de gongi,cu ce .Va rrrrrrog dati mi o solutie

 • U
  U

  Cum pot scapă de gindacii de bucătărie fără aparatele la care le tot face reclama Ptr ca nu ajuta!!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Va recomandam sa cititi informatiile de deasupra acestui comentariu. Recomandam utilizarea insecticidelor sub forma de gel dar si capcanele adezive.

 • I
  I

  Buna ziua! Am mai multe generatii de gandaci in casa (in ultimele zile vad mai multi pui doar), au venit din subsol in urma deratizarii si nu ma pot scapa de ei… Intentionez sa folosesc gelul si insecticidul diluant dar am pisici in casa, se pto folosi produsele intr-o casa cu animale? Vreau sa le scot din apartament pentru o zi, doua – dar ma voi intoarce ulterior sa fac curatenie, imi e teama doar sa nu le fac rau prin faptul ca se poate sa nu ajung chiar in toate colturile casei unde sa fac curat “luna”. Va multumesc!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, in momentul aplicarii tratamentului prin pulverizare, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa aceasta perioada, zona tratata se va aerisi bine. Ulterior, gelul insecticid se va aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc.), inaccesibile animalelor de companie. De asemenea, un pas foarte important in combaterea eficienta a gandacilor il reprezinta identificarea si sigilarea cailor de acces ale acestora in locuinta.

 • m
  m

  Bună ziua Cum fac sa comand și eu acel gel și benzile adezive sunt disperata și am copii mici și un cățeluș este ok sa folosesc aceste produse .Mulțumesc aștept răspuns urgent

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, puteti achizitiona aceste produse prin intermediul magazinul nostru online – adaugati-le in cosul de cumparaturi si completati datele de facturare – livrare. Mai multe informatii sunt prezentate in articolul urmator: https://www.pce.ro/cum-cumpar-livrarea. Gelul insecticid se aplica in spatii inaccesibile copiilor/ aninmalelor de companie (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc.). Capcanele contin pe langa adeziv, un atractant alimentar. Nu prezinta pericol pentru vietuitoarele non-vizate, insa, amplasati-le in locuri inaccesibile acestora, pentru a nu intra accidental in contact cu adezivul. De asemenea, pentru protejarea gelului insecticid, se pot utiliza si statii de intoxicare precum Ghilotina s7 Insect Box (https://www.pce.ro/ghilotina-statie-intoxicare-s7-insect-box.html).

 • I
  I
  Izabella

  Buna ziua,tocmai ce am comandat K-Othrine SC 25, fiole si as vrea sa stiu daca aceasta solutie poate afecta si animalele de casa am un caine si o pisica si imi este teama sa nu aibe ceva de suferit.Multumesc si astept un raspuns urgent

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, in momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa aceasta perioada, zona tratata se va aerisi bine.

 • a
  a

  Sa ma ierte Dumnezeu daca ma cred in ceva! Am cumparat RAID si am dat 14 lei pe el si am dat peste tot; in prima zi gandacii erau mai adormiti, dar a doua zi nu aveau nicio treaba! nu sunt multi, dar au toti vecinii! cea mai eficienta metoda e sa-i calci pe cap! efect garantat!

 • DD
  DD
  Daniela D.

  Buna ziua! Acum un an m-am trezit noaptea sa ma duc la toaleta,am inlemnit..pe toata gresia se plimbau niste gandaci negri,mari si fiorosi…brrrr..mi-am dat seama de unde vin imediat..de la baie,sunt de canalizare…am astupat tot nu am mai vazut timp de un an..acum,de 3 zile ne-au invadat iar..chiar nu am idee pe unde mai vin….am o fetita de 7 ani care e oripilata sarmana de ei..aseara am dat cu Raid spuma dar nu cred ca le face fata…sunt masinute credeti-ma :))))….am ridicat paturile si surprizaa….stateau linistiti se odihneau ca noaptea sa iasa la plimbare pe bulevard…nu ii mai suport…ajutati-ma dati-mi idei ca deja am capatat fobie…simt ca merg pe mine si ziua…

  • :
   :
   Echipa PCE

   Se recomanda aplicarea unui gel insecticid precum Max Force IC Gel (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-max-force-ic-gel-20-g.html). Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc.). Datorita formularii si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib.

 • N
  N

  Va rog din suflet sa ma ajutati!m-am mutat dintr-un apartament pt ca era plin de gandaci,si surpriza la o saptamana dupa mutare am vazut si aici,va rog din suflet ajutati-ma este ora 2:05 iar eu stau si caut solutii sa scap,am si o fetita de 9 luni si a inceput sa umble,cum pot comanda produse in cazul in care imi recomandati cv anume,va rog nu ignorati mesajul meu

 • e

  Am capatat si eu acesti gandaci nenorociti si inca cum cumparand o masina de spalat la mana a doua si iam avut bonus incercase toate prostiile si se inmulteau cu acest gel am scapat este fffff bun dar nu va asteptati intro zi cam in 2 luni au disparut toti nici urma si atentie la ce cumparati la mana a doua

 • r
  r
  Roxana

  nu stiu ce sa mai fac ca sa scap de ele
  oricat de multa curatenie fac ele apar gasesc oua, pui si gandaci.am nevoie de ajutor.

 • dd
  dd
  Doru D.

  Am in toata casa gandaci mari si negri . acum la ora aceasta (01,38 h ) am vazut ca mai au si pui. tinand cont ca am in casa un Labrador negru de 15 ani si locuiesc la ultimul etaj, ce este de facut, in afara de “incendierea ” locuintei???? va multumesc si astept raspuns urgent!!!!!!!!

 • A
  A
  Adrian

  Va rog sa imi spuneti cum as putea sa scap de gandacii de bucatarie, locuiesc la parterul unui bloc si pur si simplu m-au disperat. Am incercat capcane Raid, pulverizare cu Sano K-universal, bilute de paine inmuiate in acid boric…etc si degeaba. Tot misuna scarboseniile!!!

 • C
  C
  Cristina

  As dori sa cumpar un Max Force IC gel, vecinul meu are infestare cu gandaci de bucatarie. De cateva zile am observat ca sunt si in bucataria mea

 • i
  i

  Am observat ca aveti o gama foarte larga impotriva daunatorilor. Am si eu o problema cu gandacii care imi tot apar in bucatarie si incep unii din ei sa apara si in celelalte camere.Ce mi-ati putea recomanda sa folosesc pentru a mai scapa de ei..

  • :
   :
   Echipa PCE

   Daca gradul de infestare este ridicat, pentru combaterea gandacilor, puteti aplica un insecticid prin pulverizare, precum K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html), 10 g/10 l apa. Solutia se pulverizeaza pe toate zonele unde ati observat activitatea crescuta a gandacilor. In momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa aceasta perioada, zona tratata se va aerisi bine. Ulterior, este recomandata aplicarea gelului insecticid (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i21-5-premise-gel.html) sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc.).

 • A
  A
  Adelina

  Am cumparat Max Force ic white, seringa de 5 g, mi-a ajuns sa dau in toata garsoniera incat la un moment dat nu mai stiam pe unde sa pun. Pe el scrie ca daca ai suprafata de 10 m2 sa pui 10 bobite, eu am uitat de lucrul acesta cand m-am apucat de pus gelul seara. Rezultat rapid: a doua zi de dimineata, 5 gandaci morti (dintre care 2 femele cu oua), iar pe 5 ametiti (sa zic asa) i-am vanat. vin de la lucru, in aceasi zi, pe holul din fata usii de la intrare (in scara) 5 gandaci cu picioarele in sus (am pus vreo 4 bobite si in afara usii, am vazut 2-3 gandaci cu o zi in urma si vroiam sa ma asigur). intru in casa din nou 5 gandaci morti. ( nu stiu daca numarul 5 are vreo legatura, dar si daca nu ii vedeam morti pt mine tot insemna ca avea efect). Concluzia: daca in 24 de ore am aproape 20 de gandaci morti gelul e foarte bun. Multumesc site-ul pt indrumari, de un an de zile ne chinuim…

 • Nm
  Nm
  Neacsu M.

  Buna ziua am si eu o intrebare am folosit gelul pt gândaci cei drept am gasit gândaci morti dar am mai gasit si vi atat adulti cat si pui intrebarea mea este la cat timp pot sa repet gelul in conditiile in care acesta încă mai existA unde lan aplicat si daca pot sa mai pun si benzi adezive in combinatie cu felul(tin sa specific ca am 2copii1an respectiv5ani astept un raspuns de la dumneavoastra multumesc frumos

  • :
   :
   Echipa PCE

   Daca ati aplicat deja pe toate zonele ascunse, iar gelul nu a fost consumat inca, va fi necesar sa asteptati pana isi va face efectul la maxim. Dureaza o anumita perioada de timp pentru a elimina tot cuibul. Puteti sa amplasati si capcane adezive ca Trap a Roach (https://www.pce.ro/hoy-hoy-capcana-trap-a-roach.html) insa doar pentru a-i captura. Aceste capcane nu sunt indicate pentru eliminarea cuibului.

 • CA
  CA
  Chiriac A.

  De unde pot cumpara gelul si capcanele
  Mentionez ca nu sunt din Bucuresti

 • I

  Felicitari!!! Un articol foarte bun si bine explicat. Multumesc.

 • NP
  NP
  Nicoleta-mirela P.

  Buna ziua. Ajutatima si pe mine am probleme cu gandaci nu stiu de unde au aparut . ii am in dormitor am gasit cuiburi. Nu stiu cum sa scap de ei. Vreau o solutie buna sa nu mai am treba cu ei. Precizez ca am un bebe de 3 luni sa nu fie toxic. Multumesc

  • :
   :
   Echipa PCE

   Impotriva gandacilor, se recomanda aplicarea unui gel insecticid precum Max Force (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-max-force-ic-gel-20-g-cutie.html). Este mult mai indicat pentru combaterea gandacilor intrucat contine atractant inclus, elimina intreg cuibul si are remanenta de 4 luni. De asemenea, nu este daunator pentru om. Gelul se aplica in zonele ascunse (in spatele electrocasnicelor, in spatele mobilei de bucatarie, la plinta, in coltul sertarelor etc.).

 • A

  Buna ziua! Din conversatiile de pe acest site si din prezentarile facute, sunt hotarata sa utilizez acel gel, care elimina ganacii in cascada, insa nu sunt hotarata din cauza faptului ca locuiesc intr-un apartament, probabil o sa elimine gandacii, iar intrebrea mea este o sa vina din noi la mine din apartamentele vecinilor? pentru ca toti vecinii zic ca nu au asa ceva, nu cred este imposibil, as fi apela la serviciile de DDD dar nu vor fi de acord din momentul in care zic nu au, iar sa fac doar la mine in apartament ar fi inutil

  • :
   :
   Echipa PCE

   Inainte de aplicarea gelului trebuie sa va asigurati ca nu aveti gauri sau spatii pe unde ar putea sa intre de la vecini. Cel mai bine este sa izolati toate aceste spatii si apoi sa aplicati gelul. Acesta atrage gandacii de la o distanta de minim 1 metru fata de picaturile pe care le puneti, nu de la vecini sau din exterior.

 • PV
  PV
  Pop V.

  Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa rezolv aceasta problema deranjanta a prezentei gindacilor de bucatorie;mama locuieste intr-o zona in care de ani de zile nu se reuseste stirpirea lor,este suparator si cum este in virsta nu reuseste sa se calmeze;de unde pot procura ,de ce am nevoie si care sint costurile;ultima data am incercat cu regent,dar nu s-a rezolvat si acid boric nu gasesc.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Daca gradul de infestare este ridicat, pentru combaterea gandacilor, puteti aplica un insecticid prin pulverizare, precum K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html), 10 g/10 l apa. Solutia se pulverizeaza pe toate zonele unde ati observat activitatea crescuta a gandacilor. In momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa aceasta perioada, zona tratata se va aerisi bine. Ulterior, este recomandata aplicarea gelului insecticid (https://www.pce.ro/syngenta-insecticid-advion-gandaci-gel-30g.html) sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc.).

 • E
  E

  Am cumpărat de la dvs. gelul Gel Max Force ic cu ceva timp în urma.L am folosit conform instrucțiunilor, ba chiar am micșorat distanță la 20 de cm,însă n am văzut niciun gândac mort și nici n am scăpat de ei. Aș dori să mă ajutați în rezolvarea problemei. Menționez ca am copii mici și de aceea am mizat pe eficacitatea acestui produs.

 • E
  E

  Buna seara!eu m-am mutat de curand curte cu chirie.este o mansarda si este totul din lemn.si tot gasesc gandaci din aia mari.sunt galbui si imensi.am luat si aparate de la top shop.vrajeala.nu sunt bune de nimic.as vrea sa comand aici dar nu stiu ce ar fi mai bun.va rog sa imi recomandati dumneavoasta ceva eficient.

 • Sie
  Sie
  Schimba I.

  Au apărut niște gândaci care la atingere se strâng și păr ca niște bilute rotunde.Ce gândaci sunt și ce pot să cumpăr pentru a scăpa de ei

  • :
   :
   Echipa PCE

   Va rugam sa postati cateva imagini cu gandacii respectivi pe forumul nostru pentru a observa mai exact la ce va referiti.

 • a
  a

  M-am mutat,de un an,intr-o casa amenajata rustic(f mult lemn),problema este ca am f multi gandaci.sunt mici cu multe picioare si cu niste antene lungi.nu stiu ce sa fac sa scap de ei.la inceput erau f mici,dar au crescut.va rog ce produse imi recomandati.specific ca ii gasesc si pe pereti.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Sunt gandaci de bucatarie sau miriapode? Daca aveti posibilitatea, va rugam sa postati cateva imagini cu daunatorii pe forumul nostru astfel va putem indica produsul ideal pentru combaterea lor.

 • a
  a

  Am descoperit,dupa o cercetare pe internet,ca am casa infestata de gandaci numiti “pestisorul de argint”.ce solutii pot gasii sa scap de ei.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Acesti daunatori prefera umiditatea si temperaturile ridicate (de exemplu subsoluri sau spalatorii). In primul rand, pentru combaterea lor la interior se poate aplica un insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), 20 g/5 l apa. In al doilea rand, ca si metoda de prevenire, va trebui sa eliminati spatiile care le ofera confort in locuinta dumneavoastra. Eliminati si potentialele surse de hrana: pestisorul de argint se hraneste cu alimente bogate in zahar, faina, lipiciul din carti sau tapet, textile din bumbac sau matase. Sigilati toate orificiile care pot reprezenta accesul lor in casa.

 • a
  a

  Am cumparat solfac 100ml,l-am folosit,dar mi-a mai ramas solutie(2 litri).as vrea sa stiu daca o mai pot folosi si dupa 7 zile.mentionez ca inca nu am scapat definitiv de gandaci.am lasat sa actioneze o zi,apoi am spalat.

  • :
   :
   Echipa PCE

   In momentul in care s-a creat solutia, aceasta trebuie aplicata maxim in ziua respectiva, deoarece se pierde efectul substantei active. Pentru combaterea gandacilor, puteti opta pentru un gel insecticid ca Max Force (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-max-force-ic-gel-20-g.html). Acesta contine atractant special pentru gandaci, iar la interior ofera o remanenta de pana la 4 luni.

 • A
  A

  As doti sa cumpar acel gel deoarece am copil de 1 an si as dori sa va intreb daca poate sa vina cineva acasa sa vada daca sunt cuiburi de gandaci sau nu? pe undear putra intra? stau la casa si am gandaci negri, mari. nu m-ar fi deranjat daca nu ar fi inceput sa se urce in pat si sa ma trezeasca noaptea :(. va multumesc.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Noi nu ne ocupam cu prestarea de servicii, insa va putem oferi informatiile si produsele necesare pentru a elimina acesti daunatori in regim propriu. Daca locuiti la casa, daunatorii pot patrunde chiar si pe sub usa, ori pe ferestre. Insa, principalele locuri de acces sunt sifoanele de la chiuveta/cada, scurgerile din podele, aerisirile, orificiile de pe langa intrarea tevilor in casa etc. Este necesar sa sigilati toate spatiile de acces posibile, iar apoi sa aplicati gelul insecticid MaxForce (https://www.pce.ro/max-force-ic-gel.html). Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc). Datorita formularii si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib. Produsul nu este daunator pentru om sau animale, iar la interior isi pastreaza remanenta pentru o perioada de pana la 4 luni.

 • N
  N

  Anul trecut am văzut 2 vi și după ce am dat cu spray-uri în urma curățeniei am găsit 2-3 morți. Nu am mai avut probleme. Ieri am văzut un pui minuscul. Astăzi fetita mea ma trezit spunându-mi ca e ce va pe jos. Era un gândac imens foarte lung și scârbos. Presupunând ca e femela și mai are oua. Ce pot sa fac? Am făcut o fobie și cea mai marea teama a mea este ca o sa ma trezesc cu ei în pat. Cum ii pot alunga de tot din casa mea?

 • M
  M
  Monica

  Buna seara, dvs oferiti servicii de dezinsectie? La noi in casa e f curat, zilnic, aspir si dau cu mopul. Vara vin niste oratanii de gandaci, erau negri si maricei, acum sunt maro si gigantici. Avem si un copil mic de 1 an si imi e tare teama sa nu o prind jucandu-se cu ei. Am dat acum cativa ani cu o fiola care se dizolva in apa si se pulveriza, nu mai retin cum se numea. 2 ani nu am avut probleme. Sunt disperata, fac orice sa scap de gandacii astia. Simt ca nu e copil in siguranta acum. Desi gandacii apar noaptea, si sotul cu pisica, mereu ii prind….pana acum. Cat ne-ar costa sa ne oferiti consiliere si sa ne faceti dezinsectie constant. Ma intereseaza sa nu fie nici toxic, pt ca avem un copil care umbla peste tot si baga tot in gura, plus o pisica.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Noi nu ne ocupam cu prestarea de servicii, insa va putem oferi informatiile si produsele necesare pentru a efectua aceste operatiuni in regim propriu.
   Pentru combaterea gandacilor se poate aplica un gel insecticid care are si atractant in compozitie cum ar fi MaxForce (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-max-force-ic-gel-20-g.html). Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc). Datorita formularii si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib. Produsul nu este daunator pentru om sau animale, iar la interior isi pastreaza remanenta pentru o perioada de pana la 4 luni.

 • M
  M
  Monica

  Va multumesc frumos. Vom comanda gelul.

 • S
  S
  Silviu

  pot pulveriza K-Othrine SC 25 in aragaz?….

 • ti
  ti
  Tamasan I.

  Va rog sa ma edificati ce sesizare pot face autritatilor DSP, Primarie intrucit conditiile igienice ale colocatarilor sunt infecte (tevi sparte, pereti umezi, coscoviti, vase nespalate, ciini, pisici si eu “beneficiez” de gindaci de bucatarie. Vecinii recunosc ca exiata problema dar spun despre celalalt ca ar fi sursa. Eu insist sa facem dezinsectie dar ei raspund ca dau cu spray si ca nu lasa sa intre pe nimeni de la firma sa faca dezonsectie. exista cadru legis;ativ care sa-i oblige. merci!

 • R
  R
  Razvan

  Buna seara . Am si eu o mare problema cu gandacii de bucatarie . Am tot cumparat diverse solutii , insa degeaba , gandacii reapar de la vecini . Curatenia nu este o problema . Seara tot gasesc gandacii in bucatarie( cred ca au si cuib) dar mai apar cateodata chiar si in camera . M-am gandit sa cumpar cateva capcane , dar pe langa vreau sa imi recomandati ceva sa moara atunci cand vin sa numai apuce sa se inmulteasca, o solutie care sa ii omoare chiar si dupa mai mult timp dupa ce a fost pusa pentru ca nu pot sa dau chiar mereu . Problema cea mare e ca vin mereu pe la tevi sau de pe scara pe la usa de la intrare pt ca nu este usa metalica.
  Multumesc frumos !

 • N
  N
  Nicoleta

  Ce imi recomandati pt gandacii mari ,tocmai ce iubitul meu a vazut unul de dimensiuni f mari ,gen jumatate de deget.Nu stiu daca are cuib sau nu dar presupun ca sunt mai multi.Am si un catel bichon ,nu stiu ce sa fac .va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa comand

 • PA
  PA
  Pinzariu A.

  Va rog să.mi recomandați un produs pentru combaterea gândacilor de canalizare (la baie s.au instalat și se răspândesc în restul casei), ținând cont de faptul că avem un copil mic de 2saptamani. Mulțumesc

 • G
  G
  Gabriela

  Buna. De ceva timp am gândaci in casa. Am dat cu multe soluții și parca apar din ce în ce mai mulți nu știu ce sa fac.. ce îmi puteți recomanda ca sa scap detot de ei. Nu suport Insectele și nu vreau sa mai văd nici una .. ceva bun Mi-ar prinde bine..
  Si sa îmi Spune-ți cam in cât timp ar ajunge produsul !

 • K
  K
  Kostyn

  Bună ziua! De câteva zile gasesc în fiecare dimineață gandaci de diferite dimensiuni (inclusiv pui) în bucătărie. Doar in bucatarie pana acum! Va rog sa îmi recomandați o soluție, având în vedere ca am o fetita de 2 ani! Mulțumesc anticipat!

 • IR
  IR
  Ioana R.

  Bună ziua,
  De curând m-am mutat într-un loc nou. Am făcut o dezinsecție prin firma cu o săptămâna înainte sa mă mut. In momentul in care m-am mutat am găsit un gândac mort doar, dar am văzut si pe scara blocului si in fata blocului gândaci, morți într-adevăr. Problema e ca sunt destul de multe cai de acces, in baie pe lângă chiuveta si wc, in Bucătărie pe lângă chiuveta la fel si hota care nu pot sa le blochez. De asemena, sunt spații si in camera pe lângă parchet, geamuri si instalația de încălzire/ țevi. Eu am pus capcane de la raid si am mai dat cu spray dar as vrea o metoda sigura si definitiva prin care sa nu am probleme cu ei. Ziua nu am văzut niciunul dar noaptea aud parca in Bucătărie. Clădirea e destul de veche, probabil si din aceasta cauza. Va rog sa îmi transmiteți care sunt cele mai eficiente metode pentru a preveni apariția lor. Mulțumesc

  • :
   :
   Echipa PCE

   Ca metode care pot fi efectuate de dumneavoastra, va fi necesar sa sigilati toate caile de acces in locuinta.
   O alta varianta ar fi masurile luate de asociatia de proprietari, si anume dezinsectia la nivel de bloc, inclusiv subsol. Daca se efectueaza aceasta dezinsectie corect, nu vor mai aparea.

 • I
  I

  Buna ziua,
  Tocmai am gasit in baie un gandac negru si mare! Va rog sa imi recomandati o solutie pe care o pot folosi impotriva lor. Am citit despre acele capcane, dar cat de eficiente sunt ptr acesti gandaci mari? Multumesc!

 • D

  Un numar de telefon vreu. Multumesc

 • ge
  ge
  Grosu E.

  Sunt asistent de igiena intr-un spital de stat si intrucat am in atributii monitorizarea activitatilor DDD, ma confrunt cu o problema stringenta respectiv, combaterea fara nici-un rezultat a gandacilor de bucatarie aparuti imediat cum s-a incalzit vremea ( aprilie-mai) in unitate. Pot sa va spun ca am folosit mai multe insecticide: Solfac EW 050,Permex 22 E, Forttox CPE, K-Othrine SC 25(Flow), dar fara nici-un efect.
  Intrebarea este: ce insecticit eficient pot sa folosesc in spital?
  Va rog din suflet sa-mi trimiteti raspuns imediat!!

  • :
   :
   Echipa PCE

   In acest caz, puteti opta pentru un insecticid sub forma de gel care are si atractant in compozitie cum ar fi Advion Gandaci (https://www.pce.ro/syngenta-insecticid-advion-gandaci-gel-30g.html). Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse. Datorita formularii si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib. Produsul nu este daunator pentru om, iar la interior isi pastreaza remanenta pentru o perioada de pana la 4 luni.

 • d

  faceti un clasament intre solutii,geluri,adezivi, din punct de vedere al eficientei fara a tine cont de pret.

 • AB
  AB
  Andrei B.

  Solutiile mentionate in comentarii intr-adevar va vor scapa de gandaci, dar numai pe o perioada determinata de timp.

  Pentru cei care locuiti la blocuri, problema vine de la vecini sau de la subsol, iar recomandat ar fi sa vorbiti cu presedintele de bloc, sa strangeti un fond si platiti o firma specializata de deratizare care sa va scape pentru totdeauna de aceasta amenintare.

  Dupa luni de zile in care am amanat solutionarea problemei pana la urma am vorbit cu administratorul blocului in care locuiam si am sunat la o firma ddd. Baietii au reusit sa ne scape de gandaci dupa doua tratamente aplicate pe toata scara blocului si in subsol.

  Va spun sincer, mai bine dati niste bani, dar macar stiti ca scapati de ei odata pentru totdeauna. Daca va zgarciti atunci veti avea mai mult de suferit.

 • mg
  mg
  Melinte G.

  Va rog sa-mi recomandati ceva pentru a scapa de gandaci mici si negri.Prima data au aparut la o floare de apartament,am aruncat acea floare dar dupa ceva timp au aparut acei gandaci si nu mai pot scapa de ei.Multumesc!

 • AA
  AA
  Aneta A.

  Buna ziua.Cum pot scapa de gindacii de bucatarie ca sunt peste tot degeaba spal si dezinfectez ca tot apar si parca din ce in ce mai multi am luat aparate cu ultrasunete am dat cu regent dar parca pe zi ce trece se inmultesc.Va rog frumas sa- mi recomandati ceva sa pot scapa de scarbosenii ca nu mai stiu cum pot scapa de ei.

 • L
  L

  Am o fobie! Nu mai rezist… bucătăria e full de gongi de bucătărie, evident.
  Am dat cu tot felul de soluții, mor dar nu toți .
  Acum mi-au ajuns si in dormitor.
  Pe astia nici bombă atomică nu-i omoară!

  Parca spuneați despre un aparat cu arisoli pt gongi. De unde l cumpăr?
  Am gasit ouăle de gongi. Sub plinta intre rosturile de la gresie, faianță .
  Clar am descoperit fobia mea, cu toate astea am început sa omor gongi cu ce apuc. Chiar si cu mâna. Am copil si cățel.
  Gândacii merg peste tot. Daca mănânc gongi e grav?! 🙂

  Ajutati-ma sa scap de monstrii astia! Pls..

  Parca simt ca umbla si pe mine….

  Cu stimă,
  L

 • A
  A

  Buna ziua! Am observat in fiecare noapte de o saptamana încoace cate un gandac de bucatarie prin casa. Stau in chirie intr-un apartament micuț (baie buctarie si dormitor) si nu am posibilitatea sa trag mobila de bucatarie de langa perete ca sa dau cu insecticid pe acolo. Am cumparat din oras o sticluta de insecticid dar nu stiu cum sa procedez in bucătărie. Ma gandeam sa scot tot de prin dulapuri sa pulverizez pe interior sa las totul deschis cateva ore si sa plec de acasa (sunt si insarcinata si mi-e frica sa stau inauntru). Ce parere aveti? Ar trebui sa clatesc apoi cu apa a doua zi si sa pun lucrurile inapoi sau le pun direct? Nu stiu de unde vin nu am cum sa trag mobila sa vad eventualele gauri.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Mult mai indicat ar fi sa montati capcane adezive cu atractant special pentru gandaci ca Trap a Roach (https://www.pce.ro/hoy-hoy-capcana-trap-a-roach.html). Acesta nu contine produse daunatoare pentru om. Se monteaza si se aplica in locurile ascunse: sub mobila, in spatele electrocasnicelor, in sertare sau dulapuri etc.

 • At
  At
  Alina T.

  Buna ziua,
  De o saptamana am inceput sa gasesc gandaci in bucatarie doar seara. Mentionez ca pana acum o saptamana nu am avut gandaci de niciun fel chiar daca in bloc, pe la vecini exista. Am folosit maxforce acum 5-6 zile in toata casa si am pus picaturi la mai putin de 1 m. Am descoperit si cuibul lor, si anume in crapaturile din spatele unui dulap si in expresorul de cafea (acolo am observat si puncte mici negre ca de cafea). Am pus chiar langa expresor, pe unde ii vedeam ca se plimbau, picaturi de maxforce pe o hartie si chiar au mancat din el pt ca se vedeau dare langa picaturi. Dar nu am gasit decat un gandac mic ametit si in rest vedeam din ce in ce mai multi. Nu inteleg de ce daca au mancat nu au murit. Ce altceva as putea face?
  Multumesc

  • :
   :
   Echipa PCE

   Daca ati aplicat deja gelul insecticid MaxForce, atunci va fi necesar sa asteptati. Efectul maxim se observa in termen de mai multe zile. In cazul in care s-a observat consumul, este foarte bine. Nu este o regula ca gandacii sa fie gasiti pe loc, ci poate dura o perioada pana sunt eliminati, astfel incat sa poata ajunge in cuib.

 • A
  A
  Adriana

  Buna ziua am in apartament gandaci ,nu stiu cum sa scap de ei sunt cei de bucatatie dar sunt si unii foarte mici negri am dat cu regent dar nimik ,am un baietel de 2 ani jumatate ..ajutati-ma va rog cu ceva bun

 • Ms
  Ms
  Mechi S.

  Caut soluție pe găndaci sun

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, daca va confruntati cu gandacii de bucatarie, se recomanda aplicarea unui insecticid precum Advion (https://www.pce.ro/syngenta-insecticid-advion-gandaci-gel-30g.html) sau Ghilotina Premise Gel (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i21-5-premise-gel.html) . Acestea se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc.). Datorita formularii si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib. Atractantul ii va atrage si in 24 ore se vor observa primii daunatori morti. Acestia prin natura speciei se vor hrani cu semenii morti si vor transmite efectul gelului, asa numitul efect ”cascada”, ducand la exterminarea intregului cuib. La interior isi pastreaza remanenta pentru o perioada de pana la 4 luni.

 • Sv
  Sv
  Stefan V.

  Buna ziua .imi cer scuze dar din gresala sa sters mesajul primit de la dumneavoastra in legatura cu gelul pentru gindacii de bucatarie .Va m spus ca am in bucatarie lambriuri de lemn .Ma ajuta sa mi dati si o solutie mai puternica sa ma scap de ei .Va multumesc

 • SI
  SI
  Stancu I.

  Buna ziua , ma numesc Ionel si as vrea sa-mi spuneti cu ce imi recomandati sa dau impotriva gandacilor rosii de bucatarie . Infestarea este mica dar as vrea ceva care sa fie eficient pe o perioada mare .am citit despre produsele dvs si nu ma pot hotara ce sa iau .

  • :
   :
   Echipa PCE

   Pentru combaterea gandacilor se poate aplica un gel insecticid care are si atractant in compozitie cum ar fi Ghilotina Premise (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i21-5-premise-gel.html). Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc). Datorita formularii si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib. Produsul nu este daunator pentru om sau animale, iar la interior isi pastreaza remanenta pentru o perioada de pana la 4 luni.

 • L
  L
  Loredana

  Am descoperit in urma cu 2-3 luni niste gandacei mici de tot, asemănătoare cu furnicile, dar mult mai mici. Cate 2-3 pe zi. O perioada nu i-am mai vazut, acum insa au apărut. Cred ca este gandacul orezului,caci acolo am gasit 2 gandacei. Am aruncat tot din rafturi, dar tot mai găsesc zilnic 2-3.Ce pot folosi avand in vedere ca avem un bebe de 9 luni care mișună prin toata casa?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Inspectati cu atentie alimentele pe care le mai aveti si eliminati-le pe cele la care sesizati prezenta daunatorilor. Cele neinfestate se sigilieaza. Pentru combatere, se aplica pe toate suprafetele un insecticid precum K-Othrine (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html), 10 g/10 l apa. Apoi incinta se inchide pentru 4 ore. Se patrunde, se aeriseste si aspira. Suprafetele sensibile (blaturi, sertare etc.) care iau contact direct cu alimentele se sterg cu o laveta umeda. De asemenea, stergeti cu o laveta umeda si suprafetele pe care ati pulverizat solutia si cu care ar putea intra in contact bebelusul.

 • M
  M

  Bună ziua! Am carcalaci în bucătărie,și nu pot scăpa de ei. Nu mai știu cu ce sa dau Am luat și acele seringi dar nu își fac efectul.Nu ii găsesc morți. Apar seara în bucătărie pe blat.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Daca gradul de infestare este ridicat, este indicat sa efectuati in prealabil un tratament cu un insecticid aplicat prin pulverizare, urmand ca ulterior sa fie aplicat gelul insecticid, cu regularitate. Totodata, verificati si in locurile mai ascunse, daca sesizati gandaci morti si daca se observa ca gelul a fost consumat. De asemnenea, este foarte important sa intreprindeti si masurile specificate in mod detaliat in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *