Scapa de pasari, solutii si metode

scapa de pasari

Pasarile sunt animale ce fac parte din clasa Aves, raspandite in toate regiunile globului. Majoritatea speciilor de pasari traiesc in mediile salbatice, insa unele se regasesc si in zonele populate. Dintre acestea, in functie de zona geografica, cele mai intalnite sunt: porumbeii (Columbidae), vrabiile (Passeridae), ciorile, (Corvidae), graurii (Sturnidae), pescarusii (Laridae) etc. 

Desi sunt animale inofensive, prin comportamentul lor, provoaca uneori disconfort, daune sau pot transmite anumite boli. Pasarile isi fac adesea cuiburi in spatii inalte, din locuintele oamenilor sau din preajma gospodariilor, unde sunt ferite de conditiile meteo si de pradatori si, de asemenea, au acces usor la hrana si apa. Prefera spatiile de sub stresini, din orificiile de ventilatie, sub panouri solare, terase, in jgheaburile de scurgere a apei. 

Semne ale prezentei pasarilor 

 • Semnalarea cuiburilor in locurile specifice;
 • Zgomote specifice constante, sunete de ciripit;
 • Excremente de pasari; 
 • Paie, frunze uscate, pene si alte materiale din care acestea isi construiec cuibul;
 • Adesea, acestea pot bloca jgheaburile, sistemele de drenaj. 

Metode de a mentine pasarile la distanta 

Pentru a impiedica activitatea pasarilor intr-un anumit spatiu, se recomanda luarea unor masuri de descurajare in conformitate cu legislatia in vigoare. 

Repelenti vizuali

Pasarile sunt intotdeauna foarte atente la imprejurimi, atat pentru a vana, cat si pentru a se ascunde de pradatori. In acest sens, pentru a le descuraja sa patrunda in curte, se pot amplasa dispozitive care imita aspectul pradatorilor naturali ai acestora. Deoarece nu reusesc sa distinga diferenta intre repelenti si pradatori, aceasta metoda poate mentine pasarile la distanta o perioada. Pentru un control cat mai eficient al pasarilor, este indicata asocierea metodei cu alte tratamente si/sau inlocuirea dispozitivului la cateva zile. 

REPELENTI VIZUALI PENTRU PASARI RECOMANDATI:

Repelentii vizuali sunt dispozitive concepute sa imite aspectul pradatorilor pasarilor sau sa reflecte lumina solara. Actioneaza prin intimidarea pasarilor si mentinerea acestora la distanta de zona protejata. Majoritatea functioneaza fara curent electric.

Laser pentru pasari

O alta metoda este utilizarea dispozitivelor de tip laser, cu scopul de a le distrage. Laserul emite un fascicul de lumina, pe care pasarile il percep periculos, indepartandu-se astfel de zona respectiva. Se pot amplasa in hale, aeroporturi, campuri agricole, livezi, porturi etc. Laserul asigura protectie impotriva pasarilor atat noaptea, cat si pe parcursul zilei si este echipat cu un punct rosu, pentru a viza distanta de actiune. 

REPELENTI CU LASER RECOMANDATI PENTRU PASARI:

Laserul pentru pasari este un dispozitiv alimentat electric de baterii sau o sursa de curent, menit sa descurajeze activitatea pasarilor dintr-o anumita zona. Lumina emanata de acesta deranjeaza vizual pasarile si le indeparteaza. 

Dispozitive sonore pentru pasari

Pentru mentinerea pasarilor la distanta fata de o anumita zona se pot utiliza si dispozitive de descurajare sonore. Acestea functioneaza prin difuzarea unor sunete specifice pasarilor ce se afla in pericol sau celor pradatoare si ameninta sau dezorienteaza pasarile nedorite din aria vizata. Deoarece emit sunete similare semnalelor naturale ale pasarilor, este necesara recunoasterea speciilor nedorite, pentru a nu atrage si mai multe pasari care raspund la apelul speciilor lor. In functie de zona protejata, volumul si intervalul de operare a dispozitivului se vor regla, pentru a nu provoca disconfort in vecinatate. 

DISPOZITIVE SONORE PENTRU PASARI RECOMANDATE:

Dispozitivele sonore difuzeaza sunete asemanatoare pasarilor, actionand prin intimidare sau dezorientare. Sunt actionate electric si pot fi alimentate la retea sau prin baterii. 

Tunuri pentru pasari

Sunt echipamente ce emit zgomote puternice (de explozie), utilizate pentru indepartarea in siguranta a pasarilor din culturile agricole, ferme piscicole, aerodromuri, gropi de gunoi si alte spatii deschise. De regula, tunul este alimentat de o butelie cu gaz si functioneaza pe baza unui motor piezoelectric, fiind independent de orice sursa de energie. In functie de tipul aparatului, intervalul si frecventa detonarilor se pot programa sau sunt prestabilite. 

TUNURI PENTRU PASARI RECOMANDATE:

Tunurile sunt dispozitive ce actioneaza prin intimidarea si indepartarea pasarilor dintr-o anumita zona. Deoarece sunetele produse de acestea sunt mai puternice, sunt destinate spatiilor deschise. Functioneaza pe baza unui motor alimentat cu gaz. 

Pentru echipamentele ce nu permit controlul timpului de declansare se pot utiliza temporizatoare automate. 

Dispozitive cu ultrasunete

Au acelasi principiu de functionare ca dispozitivele sonore, insa acestea emit unde sonore de frecventa ridicata, ce dezorienteaza si determina pasarile sa paraseasca zona. 

Repelenti gel

Repelentii sub forma de gel actioneaza tactil, descurajand pasarile sa se aseze pe suprafetele unde este aplicat. Se pot utiliza pe orice suprafata unde pasarile pot ateriza si sunt ideale pentru statui, monumente sau alte elemente de decor. Inaintea aplicarii gelului repelent, zona vizata se va curata. Pentru un control cat mai eficient al pasarilor, se recomanda utilizarea gelului impreuna cu repelenti vizuali sau sonici. 

REPELENTI SUB FORMA DE GEL RECOMANDATI PENTRU PASARI:

Gelul repelent pentru pasari este o solutie transparenta, ce deranjeaza tactil pasarile. Se aplica pe suprafetele ce se doresc a fi protejate, cu ajutorul unui pistol special. 

Pentru o actiune mai indelungata a gelului repelent, dupa aplicarea acestuia se pot pulveriza solutii speciale, cu rol de fixare si protectie.  

Tepi pentru pasari

Sunt benzi realizate din plastic sau metal prevazute cu unul sau mai multe randuri de tepi. Se pot instala pe aproape orice suprafata pe care se pot aseza pasarile, pentru a le impiedica sa aterizeze. Benzile se pot fixa prin suruburi, adeziv sau silicon, in functie de materialul de suport. 

TEPI PENTRU PASARI RECOMANDATI:

Tepii sunt repelenti cu actiune tactila impotriva pasarilor, ce le impiedica sa se aseze pe anumite suprafete. 

Alti repelenti cu actiune tactila:

Pe suprafetele extinse si plane, se pot amplasa dispozitive prevazute cu tije lungi sau sarma din otel inoxidabil. Miscarea acestora (actionata de vant) determina pasarile sa evite zona protejata, aceasta fiind nesigura pentru a se aseza, dar le va deranja si vizual.

Dispozitivele se monteaza cu ajutorul unui suport sau adaptor special, pe baza magnetica sau cu un sac de nisip.

Benzi electrice pentru pasari

Sunt sine incarcate electric utilizate pentru a descuraja pasarile sa se aseze pe suprafata protejata. La contactul cu pasarile, benzile emit un usor soc electric, ce le indeparteaza din zona respectiva, fara a le afecta. Pe termen lung, pasarile dezvolta un reflex ca zona respectiva este inaccesibila si o vor evita. Sinele se monteaza cu suruburi sau silicon si sunt confectionate dintr-un material rezistent la razele UV si conditiile meteorologice. Datorita designului discret, sunt potrivite pentru protejarea cladirilor istorice, cu valoare culturala. 

BENZI ELECTRICE PENTRU PASARI RECOMANDATE:

Benzile electrice sunt dispozitive ce actioneaza tactil, emitand un soc electric usor cand pasarile iau contact cu acestea. Sinele se pot alimenta cu energie solara sau la reteaua electrica.

Plasa pentru pasari

Poate fi realizata din polietilena, fibra textila sau sarma si se utilizeaza pentru blocarea ferestrelor si a deschiderilor sau pentru a impiedica pasarile sa isi instaleze cuibul in anumite locuri (de exemplu, panourile solare). Dimensiunea totala a plasei, precum si a orificiilor difera, de aceea este important sa alegeti produsul in functie de speciile de pasari vizate. 

PLASA PENTRU PASARI RECOMANDATA:

Plasa se utilizeaza pentru a bloca accesul pasarilor in incinte si este confectionata din materiale rezistente la diferitele conditii atmosferice. Se manipuleaza cu grija, pentru a evita riscul deteriorarii acesteia.  

Capcane pentru pasari

Capcanele pentru pasari se regasesc sub mai multe forme si functioneaza cu momeala alimentara (seminte, paine etc) sau pot fi echipate cu un dispozitiv sonor. Astfel, pasarile sunt atrase de momeala sau de sunetul (care poate fi specific speciei sau insectelor cu care se hranesc) si in momentul in care se aseaza pe declansator, acoperisul capcanei se va inchide. Cand o pasare este capturata, aceasta va ramane in partea inferioara, aerisita, a capcanei, pana ce va fi eliberata in siguranta. De aceea, se recomanda verificarea zilnica a casetei, precum si amplasarea unei surse de hrana si de apa in interior. 
Capcana se amplaseaza in zonele si spatiile unde s-a sesizat activitatea pasarilor, la inaltime. Este ideal sa fie montata pe timpul noptii sau cand pasarile nu sunt active, pentru a nu asocia dispozitivul cu oamenii. 

CAPCANE PENTRU PASARI RECOMANDATE:

Capcanele sunt dispozitive utilizate pentru capturarea si eliberarea in siguranta a pasarilor. Se pot amplasa atat in interior, cat si in exterior si necesita verificare constanta. 

Combaterea activitatii pasarilor consta, in principiu, in utilizarea dispozitivelor ce le descurajeaza sa se aseze pe anumite suprafete sau sa isi instaleze cuibul in preajma locuintei. Deoarece unele specii de pasari ar putea fi protejate, este importanta recunoasterea speciilor cu care va confruntati si aplicarea masurilor legale, corespunzatoare pentru combaterea activitatii acestora. 

Comentarii
 • b
  b
  Bogdan

  ma bucur ca am ajuns aici, chiar este greu sa gasesti informatii si produse pentru a scapa de porumbei.

 • zc
  zc
  Zaharie C.

  Se poate si mai simplu.
  Se monteaza un senzor de prezenta, un radio vechi pe care ii reglam volumul la maxim si il selectam pe o fecventa neacoperita de vreun post de radio(sa fie acel zgomot strident dintre posturi)
  Conctet: cand pasarea intra in zona de acoperire a senzorului acesta porneste radioul pentru cateva secunde cu acel fâsnit al lui toate pasarile vor zbura. Senzorul se va seta pe periada mica de timp.

 • d
  d

  Buna ziua ! Ma numesc Dumy si am o problema din cauza pasarilor care se aseaza pe un cablu de televiziune ce se afla deasupra auroturismului. Exista rezolvare fara sa tai cablu sau sa-i modific pozitia ? Multumesc anticipat!

 • gt
  gt
  Giurgiu T.

  Doresc achizitionarea unui tun anti-pasari.

 • S
  S

  Buna ziua,

  Am o problema cu o ciocanitore care “ataca” termoizolatia casei. Afacut gauri in polistiren. Ce ma sfatuiti sa fac?

  Multumesc,
  Sorin

 • AF
  AF
  Andreea F.

  locuiesc intru–un bloc din bucuresti care are luminator, in care si-au facut cuib mai multi porumbei.Va rog sa-mi trimiteti o oferta pentru plase anti-porumbei. Multumesc

  • :
   :
   Echipa PCE

   Problema dumneavoastra se poate rezolva cu ajutorul unor plase de protectie impotriva pasarilor ce se gasesc in magazinele de bricolaj sau Do it Yourself.

   Cand alegeti plasa sa luati in calcul ca aceasta nu trebuie sa aiba ochiurile foarte mici si nici materialul nu trebuie sa fie foarte gros. In caz contrar lumina nu va mai trece prin material atat de bine si luminatorul va fi umbrit.

 • AC
  AC
  Adrian C.

  Buna seara,
  Avem aceeasi problema de tip “luminator=curte interioara” cu porumbei. Sa inteleg ca plasa la care va referiti nu poate fi livrata de magazinul d-voastra?

  Nu exista riscul ca porumbeii sa se “aseze” pe plasa si sa poate asa sa continuie “fecaliazarea” curtii interioare?

  O alta solutie pe care am vazut-o oferita in internet la un magazin german consta in amplasarea unei retele de cabluri de inox extrem de subtiri, de ex. 0,6 mm, pe care porumbeii nu se pot aseza si nici trece printre cabluri daca aceseta sunt amplasate corespunzator. Aveti poate o solutie similara pe care o puteti oferi?
  Cu multumiri anticipate,
  Adrian

 • MV
  MV
  Maria V.

  Am probleme cu porumbeii care s-au mutat din tot satul in grajdul meu pt cai.
  Grajdul are ventilatie naturala ceea ce inseamna ca aerisirile de la partea superioara a peretilor si cele din tavan sunt deschise permanent (mai jult sau mai putin functie de anotip).
  Nu pot pune plase pt ca geamurile se deschid spre exterior si sunt actionate cu motorase.
  Grajdul e f inalt (cam 5m la grinzi si 6.5 m la coama acoperis).
  Dispozitivele din comert care imita pasari de prada si sunete nu functioneaza.
  Am nevoie de un sfat si daca se poate sa angajez expert sa ma scape de ei – FARA SA II OMOARE.

  Multumesc

 • FV
  FV
  Florea V.

  Am mari probleme din cauza unor porumbei ce stationeaza pe acoperisul casei ,pe burlane ,pe jgheaburi depunind pe acestea excremente ce-mi distruge tabla.Daca cunoasteti un specialist in acest domeniu va rog sa-l recomandati.
  Multumesc!

 • dn
  dn
  Daniel N.

  Am mai multi ciresi plini de rod dar sunt mincati de cotofene am incercat cu plase sau sperietori dar fara rezultat stiti vre un repilent eficace?

 • ha
  ha
  Handra A.

  buna ziua, f multi porumbei vin pe balcon. cum scap de ei?
  multumesc

 • z
  z

  buna seara am o intrebare la balconele vecinelor cares plecati vin multi porumbei cum sa scap de ei?multumesc

 • D
  D
  Daniel

  Am o problema cu pasarile care mananca fructele din livadă. Ce soluție puteți recomanda? Se pretează și gelul optic?

 • F
  F
  Florin

  Am o cultura de zmeura pe de 40 de ari si am probleme cu păsările , nu am curent in zona ce a-și putea sa fac?

 • DD
  DD
  Dan D.

  Buna ziua,
  In curtea institutiei care se intinde pe cca. 3 ha sunt multi arbori inalti in care an de an isi fac cuiburi o sumedenie de ciori. In fiecare an taiem varfurile unde si-au facut cuiburile si ele revin de fiecare data si gasesc alte locuri.
  Ce produs ne recomandati pentru a le putea alunga ?

 • m
  m
  Mihaela

  Buna ziua!Avem o mare problema cu ciuburile de vrabii facute pe linga coama casei si in streasinile casei. Au distrus buretele care era amplasat in onduleurile tablei .Avem aceasta problema dupa ce am avut depozitat in pod cateva baxuri de polistiren,unde aveau acces. Acum am terminat casa de finisat si ele murdaresc trotuare le,balcoanele si tot acoperisul e gainatat.As dori sa ma ajutati cu un sfat ,o solutie pentru a scapa de aceasta problema! Multumesc!

 • pd
  pd
  Popescu D.

  Buna ziua !! Locuiesc la parter si am balconul deschis unde tin bonsai de exterior ca astea sunt conditiile… !! Problema este cu tot felul de pasari porumbei, randunici, etc, care s-au invatat sa tot dea iama in terasa si mai rau ca o sa inceapa sa se catere pe bonsai ceea ce nu e deloc bine !!!! Cum pot gasi cu ajutorul dvs. solutia optima de a le determina sa nu mai vina in terasa sau chiar capturarea lor in ultima instanta !!! Multumesc !

 • DB
  DB
  Dobrin B.

  Buna seara , am o problema cu niste ciori si gugustiuci care stau noaptea pe crengile unui copac aflat deasupra loculi de parcare de langa bloc , ce solutii am ? Multumesc !

  • :
   :
   Echipa PCE

   Avand in vedere ca se afla pe ramurile arborilor, pe un spatiu public, nu prea exista o solutie pentru a le indeparta.

 • V
  V

  Buna seara, am o problema cu ciorile (stancutele) care isi fac cuiburi in polistirenul de sub acoperis. Stau la bloc la etajul 4 la mansarda si abia am reparat gaurile facute de ciori si iar au gaurit. Ce ma sfatuiti? Multumesc

 • SE
  SE
  Serbanica E.

  Buna ziua, cum pot scapa de vrabile care au intrat intre tabla si folia de la acoperisul casei

 • s
  s

  Firma dvs. vinde produsele si le instalati?

 • D
  D
  Daiana

  Buna! As avea nevoie si eu de un sfat in legatura cu porumbeii. Urmeaza sa ma mut intr-o mansarda, deasupra careia este podul casei plin de gainat si porumbei morti (unii au capul retezat si ma intreb cum s-a intamplat asta. Nu pot ajunge pisici acolo sus). Astfel:
  1. Cum pot dezinfecta podul, astfel incat sa nu mai reprezinde o sursa de infectie pentru familia mea?
  2. Oare ce ar putea sa decapiteze porumbeii acolo sus? Se poate sa fie soareci, sobolani?

 • pi
  pi
  Panturu I.

  buna ziua. care este cea mai buna solutie pentru a scapa de porumbeii instalti in jgheaburi? plasa antifrunze sau tepi? poate altceva? multumesc!

 • V
  V
  Viviana

  Buna ziua. Am un vecin de bloc deasupra care are multi porumbei tinuti intr-o cusca pe balcon si nu stiu cum sa ii indepartez. Multumesc.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Porumbeii stau inchisi in cusca? Daca da, nu prea sunt variante pentru a ii putea indeparta.

 • MG
  MG
  Mihaela G.

  avem casa la sat si nu reusim sa scapam de porumbeii care au invadat etajul casei. va rog o sugestie

  multumesc frumos

 • PM
  PM
  Popa M.

  Buna ziua! Am o terasa cu flori, iar porumbeii le ciugulesc: Mi-au distrus crinii imperiali, frunzele fragede ale muscatelor si alte flori. Cum rezolv? Multumesc

 • S
  S
  Stefan

  Buna ziua, am o casa cu etaj si deasupra terasa. Pana sa vina caldura nu am urcat de loc pe terasa, acum am urcat si am vazut ca am cativa pui de oescarusi cu tot neamul lor, nu pot iesi pentru ca ma ataca un stol. Ce pot face ?

 • o
  o

  Buna ziua,

  Va rog frumos sa imi spuneti ce rezolvare imi sugerati pentru indepartarea/alungarea porumbeilor/pasarilor care stau pe cablurile electrice din dreptul parcarii autoturismului, si zilnic il gasesc plin de gainaturi!!!
  In cadrul primariei de sector au oare servicii pt asa ceva?

  Multumesc!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, din pacate nu avem un produs ce poate fi aplicat in acest caz. In legatura cu acele servicii, cel mai bine va adresati primariei din cadrul sectorului, pentru informatii mai exacte.

 • A
  A
  Andreea

  O ciocănitoare isi face cuib in fatada blocului. De 3 zile ciocanește si a spart destul de mult, s3 vede gaura de la parter. Eu stau la etajul 4 din 4. Ce fac? Cum scap de pasare? E foarte deranjanta, e gălăgioasa. Multumesc

  • :
   :
   Echipa PCE

   Din pacate, in catalogul nostru de produse nu avem unul potrivit pentru aceasta situtie.

 • RE
  RE
  Radulescu E.

  Suntem un bloc cu 10 etaje si intre cele doua scari avem ghena deci “luminator=curte interioara” si ne-au napadit porumbei.
  Ce putem face?

 • TD
  TD
  Teodora D.

  Buna ziua, am o casa cu un etaj mansardat ( deci fara pod). Am observat ca intra pasari intre tigla si tavan si nefiinf pod nu pot sa ajung. Ce dispozitiv as putea lua sau solutie sa folosesc pentru a indeparta pasarile care survoleaza casa si isi fac cuiburi la streasina?
  Multumesc!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, in acest caz, daca doriti sa le indepartati sunt indicate dispozitivele sonore. Insa, pentru a le impiedica sa patrunda, se pot utiliza plasele pentru pasari. Informatii detalaite despre metodele, precum si dispozitivele ce se pot utiliza impotriva pasarilor sunt prezentate in articol.

 • E
  E

  Bună ziua,

  La ultimul etaj, unde locuim, se strâng pescărușii care se înmulțesc de la an la an. Ce putem face că sa ii îndepărtăm pentru totdeauna și să le descurajăm revenirea.

  Mulțumesc frumos.

 • LM
  LM
  Loredana M.

  Buna! Vreau sa va întreb dacă este legală montarea tunului de păsări între casele oamenilor? Folosit și pe timp de zi și pe timp de noapte?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, tunurile de pasari emit zgomote puternice (de explozie), acestea nu se utilizeaza in modul descris de dumneavoastra. Informatii detaliate despre toate metodele de indepartare sunt prezentate in articolul de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *