Scapa de pisici, capcane, repelenti

Pisicile (Felis catus) sunt mamifere carnivore, domesticite si indragite de oameni, fiind apreciate ca si animale de companie, precum si pentru abilitatea lor de a vana rozatoare. Acestea nu provoaca pagube, insa, uneori, pot cauza probleme sau pot deveni periculoase atunci cand se simt amenintate, mai ales cele fara stapan. 

Pisici – Metode de preventie: 

Pentru a preveni patrunderea pisicilor fara stapan in curte/incinta, se recomanda intreprinderea anumitor masuri precum:

  • eliminarea tuturor surselor de hrana;
  • sigilarea pubelelor de gunoi;
  • ingradirea spatiilor in care acestea si-ar putea gasi adapost; 
  • geamurile si usile trebuie sa fie inchise;

In cazul pisicilor, se recomanda utilizarea capcanelor sau a repelentilor, pentru a le indeparta din zona ce se doreste a fi protejata.

Capcane recomandate:

Sunt special proiectate pentru capturarea pisicilor, fara a le rani, fiind de asemenea, reutilizabile.

Se recomanda amplasarea capcanelor in zonele frecventate de pisici, verificandu-se periodic. In interiorul capcanelor, ca si momeala, se poate utiliza carne, mancare pentru pisici, peste etc. Dupa ce vor fi capturate, acestea se vor elibera, fara a le vatama, intr-o alta zona (sigura). 

O alta metoda pentru indepartarea pisicilor este utilizarea repelentiilor. Repelentii sunt substante ce au in compozitia lor mirosuri neplacute (pentru pisici), actionand in principal asupra simtului olfactiv al acestora. Se aplica in functie de specificatiile fiecaruia, in zona ce se doreste protejata. Aplicarile se vor repeta, daca este cazul. 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *