Scapa de plosnite de pat, solutii si otrava

Plosnitele de pat sunt insecte mici, parazite, care se hranesc cu sange, reprezentand specia Cimex lectularius. Asa cum indica si numele, acestea sunt intalnite in zona patului. Prefera aceasta zona pentru a nu se deplasa foarte mult in cautarea hranei. Plosnitele de pat isi desfasoara activitatea, in special, pe timpul noptii. Acesti daunatori sunt atrasi de corpul gazdei si se hranesc cu sangele acesteia. Totusi, plosnitele de pat nu ataca doar oamenii, ci si animale cu sange cald precum caini, pisici, pasari sau rozatoare. In cazul unei infestari cu plosnite de pat, trebuie avute in vedere intreprinderea unor masuri specifice, precum si efectuarea tratamentelor.

Mod de atac

Plosnitele de pat sunt insecte preponderent nocturne. De obicei, se hranesc cu sangele gazdei fara a fi observate. Pot provoca o serie de reactii adverse precum alergii la nivelul pielii sau eruptii cutanate. Cu toate acestea, plosnitele de pat nu transmit boli persoanelor muscate. Problemele medicale care pot aparea sunt mancarimi sau inflamatii din cauza muscaturilor. Acestea pot fi tratate cu antihistaminice pentru a reduce reactiile alergice si antiseptice sau unguente cu antibiotic pentru prevenirea infectiilor.

Semnele infestarii

In general, infestarea cu plosnite are loc prin aducerea lor din alte zone in interior, prin bagaje, haine sau alte obiecte ce au stat intr-un spatiu infestat.

Cele mai frecvente semne de infestare sunt prezenta excrementelor sub forma de pete maro inchis sau rosu pe saltea sau in apropierea patului, ciupiturile sau muscaturile prezente pe piele.

Totusi, trebuie mentionat ca prezenta acestor daunatori nu are legatura cu gradul de curatenie din locul infestat. Plosnitele de pat pot fi intalnite atat in spatii curate, cat si in cele mai putin curate. 

locurile-unde-se-gasesc-plosnitele-de-pat-1

Tipuri de tratamente plosnite de pat

Este important de stiut ca plosnitele de pat pot supravietui o perioada lunga de timp fara sa se hraneasca. Pentru a combate activitatea plosnitelor se pot aplica tratamente chimice sau tratamente termice. De asemenea, pentru monitorizare se pot utiliza capcane. 

Tratamentele cu insecticide

Combaterea plosnitelor este mai dificila in comparatie cu a altor daunatori. In acest caz, este indicata efectuarea mai multor tratamente, pentru ca rezultatele sa fie cele dorite.

Se recomanda utilizarea insecticidelor de contact, aplicate prin pulverizare. Tratamentele se pot aplica cu pulverizatoare manuale sau motorizate, in functie de dimensiunea spatiului respectiv. Este important sa fie pulverizate toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Solutia se recomanda sa fie aplicata in urmatoarele 24 de ore, deoarece dupa aceasta perioada, isi pierde din proprietati.

INSECTICIDE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE PLOSNITE DE PAT:

Sunt substante biocide folosite pentru tratamentele impotriva plosnitelor de pat, majoritatea actionand asupra sistemului nervos al insectei. Impotriva plosnitelor de pat sunt preferate insecticidele de contact. Solutia se aplica prin pulverizare, utilizand echipamente manuale sau motorizate, in functie de dimensiunea spatiului tratat.

PULVERIZATOARE RECOMANDATE PENTRU APLICAREA INSECTICIDELOR:

Pulverizatoarele sunt pompe de joasa presiune, ce se utilizeaza pentru aplicarea pesticidelor cu dozare precisa. Capacitatea acestora variaza in functie de tipul aparatului, designul acestuia, modalitatea de aplicare (pulverizatoare manuale/motorizate), dimensiunea spatiului tratat. Trebuie acordata o atentie deosebita reglarii aparatului, cat si mentenantei acestuia.

Imediat dupa tratamentul prin pulverizare, este indicata aplicarea unui insecticid de tip aerosol.

Insecticide de tip aerosol

Insecticidele de tip aerosol se utilizeaza imediat dupa aplicarea insecticidelor prin pulverizare. Particulele degajate vor irita plosnitele si le va face sa iasa din ascunzatori si astfel vor intra in contact cu solutia initial aplicata. Prin acest tratament vor fi eliminate formele adulte. Inainte de a folosi insecticidul, se recomanda inchiderea usilor, geamurilor, iar mobila se va aranja astfel incat substantele sa se infiltreze in toate crapaturile. Mobila sau canapelele nu se vor tine lipite de pereti. In functie de produsul utilizat, acesta trebuie lasat sa actioneze cateva ore, timp in care incinta este inchisa. Dupa aceea, se poate patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele, iar suprafetele sensibile sau cele atinse frecvent (blaturi de bucatarie, mese) se pot curata, pentru a diminua riscul unei posibile contaminari.

INSECTICIDE AEROSOL RECOMANDATE PENTRU COMBATERE PLOSNITE DE PAT:

Insecticidele de tip aerosol actioneaza prin eliberarea substantei active sub forma gazoasa, acoperind astfel intreg spatiul ce trebuie tratat si asigurand patrunderea particulelor de substanta in zonele greu accesibile. Acestea sunt predozate si gata de utilizare. Particulele degajate irita daunatorii, determinandu-i sa ia contact cu insecticidul aplicat in prealabil, de aceea, in cazul daunatorilor dificil de combatut, insecticidele aerosol se utilizeaza impreuna cu cele aplicate prin pulverizare. Pentru rezultate optime, incaperea tratata se va mentine inchisa timp de minimum 2 ore.

Dupa aceasta perioada, se recomanda o aerisire foarte buna a camerei, cel putin 2 ore. De asemenea, se va aspira foarte bine zona tratata, pentru a indeparta insectele moarte si ouale acestora. Dupa aspirare, sacul aspiratorului se va curata foarte bine sau se va arunca. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, se vor spala la o temperatura de peste 60°C.

Acest tratament (insecticid prin pulverizare + insecticid de tip aerosol) se va repeta de cel putin doua-trei ori la un interval de 7-10 zile, in functie de intensitatea si evolutia atacului.

Capcane cu adeziv

Capcanele sunt folosite doar cu scop de monitorizare, inainte si dupa tratamentele chimice. Inainte de efectuarea tratamentului, pentru a confirma prezenta plosnitelor intr-un anumit spatiu si a observa gradul de infestare. Dupa efectuarea tratamentului, pentru a monitoriza spatiul tratat si a verifica rezultatele tratamentelor efectuate. 

In hoteluri, moteluri si alte unitati de cazare, capcanele sunt folosite pentru a identifica o posibila infestare inca din stadiile incipiente. Capcanele nu combat si nu previn plosnitele de pat.

Bed Bug Monitor

Bed Bug Monitor este un dispozitiv utilizat exclusiv pentru monitorizarea plosnitelor de pat si nu combate sau previne activitatea acestora. Capcanele simuleaza activitatea corpului uman, emanand caldura si dioxid de carbon, iar plosnitele sunt atrase din ascunzatori si capturate pe placa adeziva. Pentru o eficienta optima, este recomandat ca acestea sa se instaleze in camere neocupate, cat mai aproape de locul infestat. In functie de dimensiunea camerei, se pot amplasa mai multe dispozitive, daca este necesar. 

CAPCANE RECOMANDATE PENTRU MONITORIZARE:

Capcanele de monitorizare nu sunt utilizate pentru combaterea daunatorilor, ci au rolul de a depista prezenta si gradul de infestare intr-un anumit spatiu, in vederea stabilirii tratamentelor de combatere. Acestea se pot amplasa inclusiv dupa aplicarea tratamentelor chimice pentru a monitoriza spatiul tratat si a verifica rezultatele tratamentelor efectuate.

Tratamente cu insecticide sub forma de pulbere

Insecticidele sub forma de pulbere se pot utiliza in zonele greu accesibile, unde insecticidele lichide nu se pot aplica (de exemplu: orificii sau instalatii electrice, crapaturi etc.). Produsele nu se dizolva in apa. Este importanta identificarea si tratarea zonelor cu cel mai mare potential in a gazdui cuiburile de plosnite de pat. De indata ce zona infestata a fost reperata, se traseaza o banda, iar daunatorul va prelua doza letala in timp ce va trece prin pulbere. Este indicata repetarea tratamentului dupa un interval de 10-14 zile, impreuna cu celelalte solutii recomandate pentru combaterea plosnitelor de pat. 

INSECTICIDE SUB FORMA DE PULBERE PENTRU COMBATERE PLOSNITE DE PAT:

Insecticidele conditionate sub forma de pulbere sunt insecticide gata preparate, ce se aplica pe suprafete uscate, conform specificatiilor de pe eticheta. Acestea nu se dizolva in apa, fiind ideale pentru spatiile unde nu se pot aplica cele prin pulverizare, precum instalatii electrice, orificii sau crapaturi. Deoarece actioneaza prin contact sau ingestie, este necesar ca daunatorii sa traverseze spatiul tratat.

In spatiile greu accesibile, produsele sub forma de pulbere se pot aplica cu ajutorul unor dispozitive speciale. 

DISPERSOR RECOMANDAT PENTRU APLICAREA INSECTICIDELOR SUB FORMA DE PULBERE:

Dispersoarele sunt dispozitive special concepute pentru aplicarea produselor granulare sau pulbere (praf). Acestea sunt utilizate pentru tratarea spatiilor greu accesibile, de exemplu: interiorul peretilor (fisuri), spatele panourilor, spatiilor din jurul iesirilor electrice si spatiilor foarte inguste.

Larvicide

Sunt produse utilizate pentru a combate ouale si larvele plosnitelor de pat, perturband ciclul de viata al acestora. In timpul evolutiei, larvele isi formeaza testurile protectoare exterioare, iar actiunea larvicidelor blocheaza dezvoltarea acestora, ducand implicit la moartea lor. In functie de modul de actiune, unele larvicide pot actiona si ca regulatori de crestere. Acestea au in componenta substante active specifice, care impiedica dezvoltarea oualor si larvelor. Solutia se va aplica in locurile ascunse si in apropierea spatiilor de dormit.

LARVICIDE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE PLOSNITE DE PAT

Larvicidele sunt un tip de insecticide special concepute pentru a distruge insectele in stadiul larvar. Acestea pot actiona in mai multe feluri: contact, ingestie, regulatori de crestere etc.
Prin utilizarea larvicidelor, dezvoltarea larvelor in insecte adulte este impiedicata.

Tratamentele termice plosnite de pat

Reprezinta o metoda ecologica, care s-a dovedit a fi foarte eficienta impotriva plosnitelor de pat. Tratamentul termic poate fi foarte util, deoarece insectele sunt eliminate in toate stadiile de dezvoltare. Totodata, este cunoscut faptul ca insectele, ouale si larvele nu rezista la temperaturi mai mari de 60ºC mai mult de 2 ore.

PRODUSE RECOMANDATE PENTRU TRATAMENTELE TERMICE IMPOTRIVA PLOSNITELOR DE PAT:

Tratamentele termice se efectueaza cu ajutorul unor genti/camere, in care se amplaseaza obiectele ce trebuie tratate. Reprezinta o metoda ecologica impotriva plosnitelor de pat, ce consta in incalzirea camerei pana la 50-70 °C si mentinerea constanta a temperaturii, timp de minimum 60 de minute. Tratamentele termice au eficienta atat impotriva formelor adulte, cat si a oualor si larvelor.

Aceasta tip de tratament prezinta anumite avantaje, precum:

 • zonele tratate pot fi folosite imediat;
 • este un tratament ecologic;
 • se elimina riscurile de expunere la reziduurile chimice.

Echipamente de protectie

Echipamentele de protectie au rolul de a proteja persoana care efectueaza tratamentele de dezinsectie. Pentru a evita inhalarea vaporilor creati in timpul pulverizarii sau contactul direct cu substantele aplicate, se recomanda purtarea unui echipament de protectie complet. Acesta presupune: combinezon de protectie cu gluga, masca de gaze cu filtre, manusi de protectie antichimice, cizme de cauciuc sau incaltaminte impermeabila, dupa caz. 

ECHIPAMENTE DE PROTECTIE RECOMANDATE:

Echipamentele de protectie au rolul de a proteja persoana ce efectueaza tratamentele, de substantele periculoase. Din aceasta categorie fac parte manusile de protectie, combinezonul, mastile etc. Echipamentul se alege in functie de tipul tratamentului, precum si de substantele utilizate sau daunatorul combatut.

 • Combinezon antichimic cu gluga
 • Manusi de protectie
 • Masti de gaze, ochelari

Plosnitele de pat sunt daunatori mai dificil de combatut, de aceea, pentru rezultate eficiente, se recomanda efectuarea periodica a tratamentelor, inca de la primele semne de infestare. Astfel, impotriva acestora se pot lua o serie de masuri precum: utilizarea capcanelor pentru monitorizare, aplicarea insecticidelor specifice, efectuarea tratamentelor termice etc., precum si intreprinderea masurilor de prevenire a infestarii. Prin respectarea masurilor mentionate si aplicarea tratamentelor periodice se pot obtine rezultatele dorite.

Comentarii
 • AB
  AB
  Andrei B.

  Am scapat! Multumesc Pest-Control!

  • A
   A
   Andrei

   Cum? Produse ? Pasi urmati? ce suprafata ?
   Dezvolta putin ideea

   • a

    de ceva vreme am si eu probleme cu plosnitele,desi am lucrat la curatenie si stiam de ele nu mi-am dat seama ca am in casa pana nu au inceput sa imi muste copilul. noi stam in chirie si cine stie de unde au venit, in fine am facut curatenie am scos rafturile din camera ca erau vreo 2 in perete era plin in spatele lor. am gasit in lada de la pat si le-am omorat.

 • l
  l

  am probleme cu plosnitele ce sa fac

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, asa cum se precizeaza si in articol, pentru combaterea plosnitelor de pat se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente, intrucat acestea sunt mai greu de combatut. Primul tratament se poate face cu un insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), aplicat prin pulverizare, in doza 10 g/ 5 l apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. Dupa 7-10 zile se recomanda efectuarea celui de-al doilea tratament cu un insecticid precum K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) prin pulverizare, in doza 10 g/ 10 l de apa, apoi aplicati un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. In functie de evolutia atacului se poate face si un al treilea tratament, asemanator primului (insecticid prin pulverizare Cytrol Forte + insecticid fumigator Dobol). Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, trebuie spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • bt
  bt
  Botez T.

  nu stiu cum sa mai scap de plosnite. ce-mi recomandati, va rog frumos? Am luat tot felul de otrava. Va rog sa ma ajutati, va multumesc! sa-mi dati ceva sa scap de ele, va rog mult. Astept mailul!

 • NA
  NA
  Nache A.

  Cum scap de plosnite pt totdeauna??!!!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, este recomandat sa aplicati tratamentele precizate in articol (tratamente cu insecticide prin pulverizare, urmate de dozele fumigene). De asemena, este important si sa intreprindeti masurile mentionate. Numarul tratamentelor variaza in functie de gradul de infestare.

 • BA
  BA
  Budau A.

  vreu sa scap urgent de plosnite

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, este recomandat sa aplicati tratamentele precizate in articol (tratamente cu insecticide prin pulverizare, urmate de dozele fumigene). De asemenea, este important si sa intreprindeti masurile mentionate. Numarul tratamentelor variaza in functie de gradul de infestare.

 • A
  A
  Abracadabra

  Cel mai curat mod de a scapa de ele este iarna…cu frigul. Trebuie sa inchideti incalzirea si sa lasati casa sa se raceasca la +1 C sa nu va inghete apa prin conducte ..poate chiar si 0 C este OK dar trebuie sa fiti atenti sa nu va crape tevile. Lasati asa casa la 0-1 C cit puteti si va permiteti….macar 12 ore dar 24 h recomand. Odata mi-am pus o saltea afara la -16 C in zapada si dupa 4 ore inca misca al naibii de ginganie. Dar asa am scapat mi-am pus toate hainele in pungi mari de gunoi si le-am tinut afara in frig. GAME OVER !…Vara e mai greu puteti incerca cu sare sa absoarba umezeala si se usca ginganiile….puneti sare pe linga pereti sau in zonele infestate pe podea si unde se poate.
  Atentie pe unde umblati si cine vine in vizita 🙂

  • :
   :
   Echipa PCE

   Multumim pentru comentariu si informare! Noi stim un pic altfel, trebuie o temperatura constanta de sub -5 grade Celsius timp de cca. 36 – 48 ore.

 • I
  I

  Din ce magazine,sau cum se numesc magazinele de unde pot procura solutiile de a mă dezbaera de plosnitse???

  • :
   :
   Echipa PCE

   Puteti achizitiona aceste produse prin intermediul magazinul nostru online – adaugati-le in cosul de cumparaturi si completati datele de facturare – livrare. Mai multe inforamtii sunt prezentate in articolul urmator: https://www.pce.ro/cum-cumpar-livrarea.

 • l
  l
  Luminita

  cum scap de plosnite, vreau o solutie ff puternica nu mai suport mancarimile ,nu mai dorm noaptea din cauza lor ,am schimbat si patu am dat cu o solutie 5 zile la rand fara efect, sunt disperata. va multumesc.

 • s
  s

  Am dat comandă de 3 solfat automatic forte şi 1 kothrine .am un apartament de 3 camere de.60 m 2 .întrebarea mea este referitoare la cantitatea recipientelor dacă 3 solfat forte imi ajung pt tot apartamentul . Aş vrea sa dau in fiecare cameră cu câte un solfat forte pentru ca am in toată casa plosnite

 • A
  A
  Andreea

  vreau sa stiu cum scap de ele ma aflu in italia si as vrea sa stiu cum fac sa pot cumpara ceva puternic si sper sa reusesc astept mailul vostru .

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, putem expedia produsele noastre si in afara Romaniei. Va rugam sa ne expediati un email pe adresa vanzari@pce.ro cu solicitarea dumneavoastra.

 • N
  N

  Buna, am si eu o nelamurire…ne-am mutat de 3 saptamani in Paris intr-un apartament impreuna cu cativa prieteni si in una din cameri sunt plosnite si in restu nu….cum e posibil?sincer ma mananca toata pielea doar gandindu-ma la ele si mie frica sa nu treaca si pe la mine prin camera….mie si mila de cealalta familie care au probleme cu asa ceva, s-au chinuit cu tot felu de soluti si metode dar degeaba. Oare k-otrine o sa ne scape sau trebuie neaparat si restu solutiilor?

 • M
  M
  Mirela

  Buna, am, nevoie de ajutor. Cateodata simt ciupituri, sau intepaturi mai bine spus, dar nu vad nimic, sau parca simt ca merge ceva pe piele si imi provoaca mancarime si iar nu este nimic. Nu am pureci, in casa , nici animale de casa.Ma tot gandescce ar putea fi?, oare plosnite? Nu am observat nimic pete sau atceva pe lenjerie. Doar parca pe pile am observat urma intepaturii. Poate ma ajutati sa aflu ce este si cum putem scapa de asa ceva. Va multumesc .

 • :
  :
  Echipa PCE

  Multumim pentru commentariu! Va rugam sa ne precizati la care varianta de K-othrine v-ati referit. Exista SC 25 / WG250 / EC 25 / EC 15. Ca si o varianta este indicata aplicarea K-othrine WG250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html).

  In plus, nu este mai important modul in care se face pulverizarea decat formularea insecticidului. Poate din aceasta cauza nici colegii de apartament nu au obtinut rezultate.

  Atentie totusi si la faptul ca plosnitele se pot FOARTE USOR transporta si in alte camere / locuinte.

  Va recomand sa ii ajutati pe vecini sa scape de ele ca sa nu aveti surprize neplacute la randul dumneavoastra. Asadar, inainte de a trata camera bagati toate materialele textile in pungi ermetic inchise. Camera infestata trebuie pulverizata cu insecticid (K-othrine WG250) foarte foarte bine – fiecare coltisor, imbinare de lemn, parchet, dulap, chiar si in adancul materialului textil de pe paturi, daca sunt crapaturi, etc. etc. NU pulverizati pana se faca balta dar nici sa nu lasati zone nepulverizate.

  In acelasi timp sau imediat dupa aia spalati materialele textile din camera la temperatura de 50 grade. Poate sa fie doar clatire dar e obligatoriu sa stea la temperaturi mari ca sa moara si larvele si ouale ce s-ar putea ascunde.

  Dupa ce terminati tratamentul de dezinsectie chimica lasati insecticidul sa-si faca efectul 4 – 5 ore cu usile inchise. Daca aveti posibilitatea folositi si un insecticid aerosol, de exemplu, Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) pentru a oferi un efect de flush out mai puternic (scoaterea insectelor din ascunzisuri). Dupa timpul de repaus, lasati camera sa se ventileze 2 – 3 ore. Intrati apoi si aspirati fiecare coltisor si crapatura pentru a scoate insectele moarte/vii. Aruncati sacul aspiratorului.

  Repetati tratamentul acesta de 2 – 3 ori (in functie de gradul de infestare).

 • m
  m
  Mariana

  buna ziua si eu sunt disperata din cauza acestor plosnite am avut o canapea de vreo 6 ani au aparut acesti dusmani si am aruncat canapeaua am zis ca am scapat dar surpriza dupa o saptamana au revenit in canapeaua cea noua va rog sa ma ajutati ce sa fac???!!!!! sunt disperata mam saturat de muscaturi

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, pentru combaterea plosnitelor de pat se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente, intrucat acestea sunt mai greu de combatut. Primul tratament se poate face cu un insecticid precum Ghilotina i56 Cimetrol (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i56-cimetrol-100-ml.html), aplicat prin pulverizare, in doza 25 ml/ 5 l apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. Dupa 7-10 zile se recomanda efectuarea celui de-al doilea tratament cu un insecticid precum K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) prin pulverizare, in doza 10 g/ 10 l de apa, apoi aplicati un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. In functie de evolutia atacului se poate face si un al treilea tratament, asemanator primului (insecticid prin pulverizare Ghilotina i56 Cimetrol + insecticid fumigator Dobol). De asemenea, este important sa respectati si masurile prezentate in articol.

  • I
   I

   Bună dimineața !!! Și eu mă confrunt cu aceste mici insecte !! Mi-au făcut nopți albe !!! La ce am citit despre metodele de a scăpa de ele, trebuie să câștig un bilet la pariuri () cu un câștig mare, pentru a-mi putea permite să cumpăr toate aceste produse !!! Am dat cu K2000 dar parcă nu s-a întâmplat mare lucru !!! Mă gândesc oare bătrânii cum scăpau pe vremuri de ele ? Că pe-atunci nu existau atâtea substanțe și aparaturi.. Cred că mă duc să dorm în mașină….în caz că nu iau ceva după mine !!!

   • :
    :
    Echipa PCE

    Buna ziua, tratamentul pentru combaterea plosnitelor de pat este mai complex, de aceea, se recomanda respectarea indicatiilor mentionate in articol (tratamentul cu insecticid prin pulverizare + doza fumigena, spalarea tuturor materialelor textile etc.) pentru o combatere totala. De asemenea, in articol sunt prezentate mai multe variante de produse ce pot fi utilizate.

 • A
  A

  e periculos sa folosesc solfac daca am pisici in apartament? cum ar trebui administrat astfel incat sa nu e supun la nici un risc?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, in momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa aceasta perioada, se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, vor trebui spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • L
  L

  sunt disperata, plosnitele sunt peste tot, eu credeam ca sunt purici si am folosit solutii antiparazitare insa sunt plosnite. Voi face imediat dezinfectie cu k -othrine sc 25, dar am mai citit ca e buna diatomita, sper sa scap de ele.

 • A
  A
  Alinuta

  Eu am dat in weekend cu K-Othrine WG 250, am iesit din casa si noi si matele 4 ore, apoi am aerisit 2 ore, cand ne-am intors n-am gasit nimic mort sau lesinat in schimb la 2 zile dupa au inceptut sa apara vii si nevatamate pe perete.
  Ce am facut gresit?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, este important ca imediat dupa aplicarea solutiei prin pulverizare (pulverizati toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde, respectiv, mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.) sa aplicati si un insecticid fumigator precum Dobol (https://www.pestcontrol-expert.ro/kwizda-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. Acesta are rolul de a irita plosnitele, le va face sa iasa din ascunzatori si astfel vor intra in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. De asemenea, sunt importante si masurile precizate in articol.

 • v
  v
  Victoritza

  Eu sunt in spania si schimb casa in functie de munca pe unde am stat am observat ca ceilalti vecini din casa au plosnite eu nu de ce ? Pt ca eu si sotului meu ne ppplace mirosul de lavanda si pulverizam mereu daca cautzi pe google de plosnite vei gasi acolo ca ele fuge de mirosul de lavanda inclusiv purici am gasit in supermarket spray inpotriva insector cu miros de lavaanda am luat pt ei au ppulverizat pe saltele, mobila ,rama de la pat inclusiv pe la prize si alte crapaturi au disparut dar continuam sa dam cu spray cu miros de lavanda pt a le tine la distantza

 • p
  p

  Buna ziua .Am executat conform indicatiilor primite (pt. exterminarea plosnitelor) dupa primele estimari rezultatele sunt promitatoare.Va rog sa-mi spuneti dupa cat timp repet operatiunea?Este ingrozitor. Nu am crezut nici o clipa ca vom trai o asemenea experenta.VA MULTUMESC PT. INDICATII si evident pt. profesionalism .

 • D
  D

  Cel mai bine apelati la o firma de control al daunatorilor. Ei stiu ce sa faca.

 • v
  v
  Valeriu

  cum pot sa scap de plosnite

 • Gg
  Gg
  Grigoriu G.

  Pestcontrol face livrari si in anglia?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, putem expedia produsele noastre si in afara Romaniei. Va rugam sa ne expediati un email pe adresa suport@pce.ro cu solicitarea dumneavoastra.

 • m
  m
  Mihaela

  Buna ziua.Problema mea sunt plosnitele,am cumparat Solfac EW50,Am urmat instructiunile de pe prospect,dar dupa 3saptamaini au aparut din nou.Solfac 50 nu im permit.cum pot sa scap de ele.Multumesc.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, asa cum se precizeaza si in articol, pentru combaterea plosnitelor de pat se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente, intrucat acestea sunt mai greu de combatut. Primul tratament se poate face cu un insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html), aplicat prin pulverizare, in doza 10 g/ 5 l apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Dobol (https://www.pestcontrol-expert.ro/kwizda-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. Dupa 7-10 zile se recomanda efectuarea celui de-al doilea tratament cu un insecticid precum K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) prin pulverizare, in doza 10 g/ 10 l de apa, apoi aplicati un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. In functie de evolutia atacului se poate face si un al treilea tratament, asemanator primului (insecticid prin pulverizare Cytrol Forte + insecticid fumigator Dobol). Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, trebuie spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • g
  g

  Cea mai buna solutie dar si cea mai priculoasa pentru om, este VERDE DE PARIS este o otrava FOARTE puternica , omoara ABSOLUT TOT foarte repede. Nu spun sa o ia cineva eu doar spun care este cea mai buna solutie. Oricum daca gasiti otrava ( ceea ce nu cred) , nu dati voi chemati pe cineva specializat. Un exeplu ca sa stiti cat de periculoasa este: daca o picatura va sare in ochi , orbiti pe loc. Cine da cu o asemenea otrava trebuie sa fie FOARTE bine echipat cu manusi , masca ,ochelari . Sub nici o forma copii in casa sa nu fie. Trebuie aerisit trei zile dupa care spalat tot din casa din cauza otravei.Parerea mea este sa nu se ajunga la aceasta masura ea fiind FOARTE PERICULOASA.

 • g
  g
  Gabygaby

  Am dat cu tot felul de solutii si nu mor. Cu ce pot scapa de aceste plosnite “dragute”?

 • A
  A

  M-a aflu in Germania am plosnite cred cca mi au distrus p
  hicu sunt si însărcinată ajutați-mă sa scap de nesimtitele astea cum pot a produs solutia

  • :
   :
   Echipa PCE

   Va multumim pentru solicitare si va confirmam pe aceasta cale ca putem sa trimitem produsele care va intereseaza la orice adresa doriti in Germania.
   Tratamentul pe care noi il recomandam in privinta plosnitelor este urmatorul:
   – un insecticid de contact si ingestie, cum ar fi K-othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html), 10 g/10 l de apa folosit simultan cu insecticid aerosol cu efect similar termonebulizarii, Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html).
   Va fi necesar sa repetati aceasta operatiune de cel putin 2 ori la o perioada de 7-10 zile intre tratamente pentru a avea sanse cat mai mari sa eliminati plosnitele.
   Pentru a putea sa va transmitem timpul in care vor fi livrate la Dumneavoastra produsele va rog sa ne confirmati produsele pe care doriti sa le achizitionati precum si adresa la care doriti sa fie livrate urmand ca noi sa va transmitem valoarea totala a produselor si a transportului precum si modalitatea de plata.

 • c
  c
  Cristina

  la mine in camera a inceput sa apara niste insecte negre mici, am tot incerat sa scap de ele, dar nu am reusit. dispareau pentru catva timp, dupa iar reveneau. de la o vreme au inceput sa imi apara pe picior niste pete rosii si nu stiu, presupun cca sunt de la ele.

 • M
  M

  Buna seara!Ma aflu in Italia.E posibila livrarea in aceasta tara?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Putem sa trimitem produsele disponibile pe site si in Italia. Daca ne dati mai multe detalii despre ce produse va intereseaza, va putem face o propunere de pret incluzand transportul.

 • G
  G
  Gabriela

  Buna ziua .Locuiesc in ANGLIA ,am nevoie de ajutorul dumneavoastra .Am o casa cu 4 camere si una din camere este plina de pleosnite ,cum pot achizitiona acest produs sa pot scapa de aceste probleme care au aparut in casa ?Astept raspunsul dumneavoastra .Mii de multumiri .

 • I
  I

  Ce diferenta este intre K-Othrine WG 250 si SC 25 ? Vad ca substanta activa este aceeasi, delthametrine, si concentratia asemenea, 25 % ?
  Cum se face ca recomandati pentru plosnite WG 250 dar SC 25 nu ?

 • i
  i

  Ajutatima sa scap si eu de ele cum si de unde pot sa cumpar aceste produse in Moldova

 • R
  R
  Rafael

  Este posibil ca sa scap eu personal de plosnite de pat achizitionand produsele de la voi de pe site?.Eu personal as fi interesat de servicile voastre,dar nu cred ca aveti filiala in Timisoara.Sincer sunt atat de multe firme de dezinsctie ca nici nu stiu la care se apelez.Nici a cheltui bani aiurea nu as vrea;ma puteti indruma(sugera)niste sfaturi ,va rog

 • SA
  SA
  Stancu A.

  ma aflu in germania si asi dori sa imi trimiteti ,,verde de paris.. ca am incercat cu toate produsele pe care leati enumerat aici si nu am rezolvat nimic..mentionez ca am plosnite de lemn..
  ,,,

  • :
   :
   Echipa PCE

   Verdele de Paris a fost interzis intrucat este toxic. Va rugam sa ne mentionati ce substante at folosit, in ce conditii si cum le-ati diluat.

 • L
  L
  Luminita

  Buna,nu stiu de unde mi-au aparut plosnite in dormitor si tare as vrea sa
  scap de ele,ma puteti informa cu câteva procedee si putem sa facem si noi sau este nevoie de un serviciu de dezinsectie?multumesc

 • A
  A
  Amalia

  vreau si eu sa-mi livrati niste solutii pentru plosnite in Anglia, mai precis in Londra. Doar sa-mi spuneti cam cat ma costa o doza din solutia care credeti ca e cea mai buna , pentru o camera .

 • L
  L
  Ludmila

  As putea sa procur produsul de la Chisinau

 • f
  f

  am comandat produse

 • i
  i
  Ionela

  de ceva vreme am probleme cu plosnitele cuu ce solutie pot scapa de plosnite

 • i
  i

  Buna ziua. As vrea sa stiu cat costa K-otrine 250 si solfac automatic. Apoi vreau sami spuneti sincer daca imi afecteaza animalutele de companie un catel bishon si un pisic Va multumesc! Astpt raspuns.

 • L
  L
  Liliana

  Buna ziua
  de unde as putea achizitiona din Bucuresti cele doua produse:K-Othrine wg 250 si Solfac Automatic Forte

 • F
  F
  Felicia

  Cele 2 solutii trebuie date una după cealalta , in aceeasi zi?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Daca va referiti la insecticidul aplicat prin pulverizare si insecticidul aerosol atunci raspunsul este afirmativ. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid aerosol in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare.

 • A
  A

  Buna ziua! Ce pret are kit-ul si cat costa ptr Anglia cu tot cu transport. Sunt foarte speriata de aceste dracovenii ,pleosnite ,e pentru prima data in viata cand patesc asa ceva.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Tratamentul pentru combaterea plosnitelor este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori, respectand indicatiile, pentru eliminarea acestora. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid cum ar fi K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html), un plic de 10 g diluat in 10 l de apa. Cu aceasta solutie stropiti toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid aerosol cum ar fi Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. Acesta va irita plosnitele, le va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor iesi din oua si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala. Va rugam sa ne trimiteti pe adresa vanzari@pce.ro locatia din Anglia unde doriti sa va livram produsele ca sa putem calcula un pret al transportului.

 • NM
  NM
  Nedelcu M.

  Buna ziua! Am o intrebare,cum pot scapa de pliosnite de pat,sotul meu lucreaza in italia pe tir,si are pliosnite in masin.Exista o soluti sa poata scapa de ele,am uitat sa mentionez ca el doarme in masina.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Tratamentul pentru combaterea plosnitelor este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori, respectand indicatiile, pentru eliminarea acestora. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid cum ar fi K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html), 10 g/10 l de apa. Cu aceasta solutie stropiti toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid aerosol cum ar fi Ghilotina PermFum (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Acesta va irita plosnitele, le va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor iesi din oua si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.

 • r
  r
  Raluca

  Buna ziua!am si eu o intrebare:Solutia obtinuta dintr-un plic de 20 gr K-Othrine WG 250 este suficienta pt a repeta procedeul de 2-3 ori ,sau la fiecare procedeu este nevoie de cate un plic,adika o cantitate de 5 l solutie?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Plicul de K-Othrine WG 250 se dizolva in 5-6 l apa ca sa fie mai concentrat. Aceasta solutie ar trebuie sa va ajunga pentru 2-3 camere, in functie si de gradul de infestare.
   Daca din cei 5 l folositi numai 2 l, restul solutiei isi pierde din proprietati daca ramane dizolvata in apa mai mult de 48-72 ore. Important este sa impartiti plicul si sa folositi doar atat cat aveti nevoie, restul il pastrati in ambalajul original si pregatiti o alta solutie cand mai este nevoie.

 • g

  conform anumitor informatii daca am lasat un geamantan de haine intr-o debara fara incalzire(total separata de casa, un fel de frigider natural pe timp de iarna, inauntru era la fel de frig ca afara) pe tot parcursul acestei ierni stiind ca tempraturile au fost foarte scazute nu ar mai trebui sa ma ingriorez in legatura cu plosnitele si ouale din tesatura hainelor???

  • :
   :
   Echipa PCE

   Daca hainele au fost pastrate la temeperaturi extrem de scazute, atunci se poate ca larvele si ouale sa fie distruse. Eventual, pentru siguranta, se pot spala hainele la o temperatura crescuta (peste 60 de grade).

 • T
  T

  Ce parere aveti de Butox 10 mg diluat in 7 litri de apa si repetat de patru ori???

  • :
   :
   Echipa PCE

   La ce anume a fost folosita solutia? Imbaierea animalelor sau pulverizare?

 • C
  C

  Locuiesc in Marea Britanie de 3 ani de zile nu ma pot scapa de plosnite ,nu numai eu majoritari casele lor sunt pline de plosnite,e catastrofal ce este in UK,ce se poate face in cazul acesta,cum pot obtine produsul acesta contra plosnitelor,e destul de incurcata situatia pentru a face comanda.Astept rasuns URGENT PE MAIL.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Tratamentul pentru combaterea plosnitelor de pat este destul de dificil, si trebuie efectuat de minim 2 ori. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid cum ar fi K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html), 10 g/10 l apa. Cu aceasta solutie stropiti toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator cum ar fi Kwizda Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. Acesta va irita plosnitele, le va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor iesi din oua si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.
   Putem sa trimitem produsele disponibile pe site si in UK. Daca ne comunicati ce produse doriti, va putem face o propunere de pret incluzand transportul. Timpul de tranzit este de aproximativ 6 zile lucratoare.

 • s
  s
  Sergiu

  Buna ati putea sa ma ajutati va rog? Daca dau cuK-Othrine PROFI EC 250 as putea sca de plosnite de pat? Si daca amestec 500 ml in 5 l de apa o sa pot scapa de ele? Va rog sama ajutati

  • :
   :
   Echipa PCE

   Nu trebuie sa se creeze o solutie atat de concentrata, trebuie doar ca tratamentul sa se efectueze corect. Se poate prepara o solutie de maxim 100 ml K-Othrine Profi diluati in 5 l de apa. Solutia se aplica peste tot in zona patului, apoi in incinta se introduce un fumigator Kwizda Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html). Tratamentul se repeta dupa o perioada de 7-10 zile.

 • S
  S
  Sergiu

  Am comandat k-othrine-wg-250 si vreau sa amestec doua plucuri in 5 litri apa o sa pot sa scap de plosnite?si dau si cu solfac-automatic-forte o sa isi faca vreun efect?

 • g
  g

  Am folosit super killer, kaothrine sc 25 KAOTHRINE WG 250 LA 3 LITRI DE APA UN PLIC, FENDONA, SI IN FINAL MI-A RECOMANDAT FENOTIM CARE AR FI DE 4 ORI MAI PUTERNIC DECAT FENDONA, DEGEABA NU AU MURIT, AM RAMAS CU PUI MICI CARE NU MOR/ ce ar trebui sa mai fac, sa cumpar toate otravurile mentionate mai sus, si sa fac un cocteil mortal? cred ca mor eu si cainii, si ele nu

  • :
   :
   Echipa PCE

   Tratamentul pentru combaterea plosnitelor este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori, respectand indicatiile, pentru eliminarea acestora. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid cum ar fi Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), un plic de 20 g diluat in 5l de apa. Cu aceasta solutie stropiti toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid aerosol precum Ghilotina PermFum (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Acesta va irita plosnitele, le va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor ecloza si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.

 • M
  M
  Marian

  Unde as putea gasi si eu verde de paris

  • :
   :
   Echipa PCE

   Verde de Paris a fost interzis de multi ani. De cat timp ati depistat infestarea cu plosnite? Ce alte tratamente ati mai aplicat pana acum?

 • L
  L

  Buna seara Vas ruga tare mult sa îmi spuneți cum pot face comanda la o otravă pt plojnite .Sunt disperată am aruncat două rânduri de mobila mi-a ciupit copiii chiar nu mai știm ce sa facem locuință nu este a noastră stam cu chirie si ne este teamă să nu afle propitaru ca o sa am probleme mari .Daia Vas ruga tare mult sa îmi dati o soluție eficientă. VA MULTUMESC

  • :
   :
   Echipa PCE

   Tratamentul pentru combaterea plosnitelor este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori, respectand indicatiile, pentru eliminarea acestora. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid cum ar fi Cytrol (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), un plic de 20 g diluat in 5 l de apa. Cu aceasta solutie stropiti toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator cum ar fi Kwizda Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. Acesta va irita plosnitele, le va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor iesi din oua si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.

 • M
  M
  Madalina

  Bună ziua . Când am aflat de acesti daunatori am luat repede la cautat pe internet . Si pagina aceasta mi a fost de mare ajutor . Recunosc ca am folosit alte produse de exterminare și vreau să impartasesc cu voi . In primul rand vroiam sa salvez patul , asa ca l-am aspirat și am dat cu o solutie din comert , l-am lasat asta dezmembrat cu solitia insa nu murisera toti erau pe jos cu burta-n sus dar m ai misunau inca pe pat , asa ca am decis sa-l arunc , dupa aruncarea cuibului adica patul meu , am cumparat pastile de levantica si acel spray si am pus pe jos pastile , apoi am venit cu acel spray si am dat pe jos pentru ca am parchet de lemn de care mi e mila sa il scot plus ca e pus de cativa ani , am contunuat prin pulverizare cu spray pe jos , pe pereti am turnat toata punga cu pastile de levantica pe jos pe sub mobila in dulap ( norocul meu ca acolo nu ajunsesera am controlat fiecare haine si obiect si nu exista nimic) am inchis usa si geamurile am lasat sa actioneze o noapte, apoi am intat a doua zi , am aerisit , circa 15/20 minute iar apoi am venit iar cu acel spray , si iar o noapte a stat inchis usa sigilata in exterior . Am repetat figura 2/3 zile , apoi am aerisit jumatate de zi pastrand pliculetele de levantica in sifonie sub mobila . Mentionez ca de cand am scapat de cuib in seara precedenta am gasit pe perete in exteriorul camerei cat si in interior inca vii dar dupa a doua tura de spray nu au m ai aparut . Dupa circa o saptamana , am aerisit si am venit cu spirt si produse de curtenie , am sters mobila cat si pe jos printre rosturi , toc absolut tot . Acum sper sa fii spacat , insa am o intebare , am decis odata la 2 saptamani sa recurg la a pulveriza spray 1/2 nopti la rand pe patul cel nou , pe jos , sub sifonier, toc . Credeti ca reapar daca am aruncat cuibul si aproape o saptamana nu au m ai aparut ?! Va rog cu mult respect daca se poate sa imi raspundeti . Mult sucess si sper sa scapati cat de repede de acesti daunatori , pana nu sunteti muscati ca in cazul meu .

  • :
   :
   Echipa PCE

   Daca au fost eliminate complet atunci nu mai au cum sa apara, doar daca sunt aduse din alte parti. Totusi trebuie repetat tratamentul inca o data, dupa 7 zile, pentru a elimina si larvele care pot aparea in urma eclozarii oualelor ramase.

  • H
   H

   Buna Madalina.Ce fel de spray ati folosit pentru scaparea plosnitelor?Multumesc

   • :
    :
    Echipa PCE

    Buna ziua, tratamentul pentru combaterea plosnitelor de pat este mai complex, de aceea, se recomanda respectarea indicatiilor mentionate si in articol (tratamentul cu insecticid prin pulverizare + doza fumigena, spalarea materialelor textile etc.) pentru o combatere totala.

 • SAM
  SAM
  Serban A.

  Buna seara,acest kit e bun doar pt plosnite sau le face ceva si altor creaturi?am catei in curte si asta vara,cu caldurile mi-au umplut curtea de purici,iar cativa i-am adus si in casa.as vrea ceva pt purici,nu cred ca sunt plsnite,cu toate ca am gasit pe lenjeria de pat niste pete mici,negre.ce sa fie?am si un bebelus de 6 luni,e toxic?am aspurat salteaua,am schimbat-o chiar,am pulverizat pe covoare o solutie (nu stiu cim se numeste,a luat-o situl de la o farmacie vet,am spalat cu clor),dar as vrea ceva mai sigur,va multumesc,va rog,raspundeti-mi!!!!!

  • :
   :
   Echipa PCE

   La interior, tratamentul pentru eliminarea puricilor ori a plosnitelor de pat este asemenator. Singura diferenta este ca plosnitele se gasesc predominant in zona paturilor, iar puricii pot fi gasiti oriunde in locuinta. Pentru combatere, pentru inceput se va aplica prin pulverizare un insecticid cum ar fi i90 Micro Scope (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i90-micro-scope-1-litru.html), apoi se va introduce un insecticid fumigator cum ar fi Kwizda Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. Tratamentul se repeta la interval de 7 zile.
   Pe perioada tratamentului, copilul nu trebuie sa se afle in spatiul respectiv. Dupa aceea va ramane inchis pentru o perioada de 4-6 ore, apoi se patrunde, se aeriseste si se aspira.

 • AB
  AB

  Scriu aceste randuri in spreranta ca pot ajuta pe cineva in lupta contra plosnitelor

  Am avut mari probleme cu ele, se inmultisera, astfel incat se mutasera din dormitor in camera de zi.
  Am incercat 2 sau 3 tipuri de solutii (spray si o solutie diluata la farmacie veterianara) dar, dupa o perioda de cateva saptamani reapareau …
  deja ma gandeam sa-mi iau aspirator cu aburi – am inteles ca asta ar fi o solutie buna;

  Am aflat de pe internet si de varianta cu temperatura scazuta, norocul meu fiind ca in acele zile (ianuarie – februarie 2016) era o vreme foarte rece – spre -20C. Am dezasamblat paturile, canapeaua, scaunele si le-am scos la balcon, impreuna cu majoritatea hainelor.

  Le-am tinut ~ o saptamana in balcon, timp in care am dormit pe o saltea gonflabila, camera fiind aproximativ goala;

  Paralel, curatam casa, aspiram, am dat cu solutie de la farmacie veterinara(totusi, doar aceasta nu a ajutat de sine statator inainte) prin toate crapaturile;

  Marturisesc, ca ~ o jumatate de an m-am chinuit si nu reuseam sa scap de plosnite (doar cu solutii de spray si diluate), iarna si frigul extrem m-a salvat.
  Doamne ajuta, sper sa mearga si la dv. aceasta solutie

 • SM
  SM
  Schipor M.

  Am folosit solutiile recomandate de dvs fara rezultat .Plojnitele se plimba prin pat noaptea ca pe bulevard.Nici solutia , nici sprau-ul nu au avut nici un efect desi solutia am dizolvat-o in 3,5 l apasi i-am facut baie canapelei nu a murit nici una

  • :
   :
   Echipa PCE

   Care au fost solutiile folosite? De cate ori a fost repetat tratamentul?

 • Ae
  Ae
  Andreea E.

  Eu sunt in anglia si miar fi foarte greu sa command! Pluc ca at fi foarte scump.am chemat o firma de delatizare! Vad ca sunt mai multe rezultate negative decat positive!

 • IR
  IR
  Ioana R.

  Bună ziua, de când m-am mutat într-un loc nou am văzut că apar niște insecte care par să fie ploșnițe, vin de afară, din câte am înțeles din copaci, sub gri-verzui și intră chiar prin plasa de la geam. Nu zboară decât foarte puțin și dacă le stâlcești miros urât. Din câte am citit sunt ploșnițe, puteți să îmi recomandați ceva pentru a scăpa de ele? Mulțumesc

 • AT
  AT
  Ada T.

  Buna ziua,
  Am plosnite in camera. Dvs oferiti si tratament profesional sau doar produsele? Si daca da cat costa? (pt o camera gen birou, nu e infestare puternica, probabil am adus 1-2 in bagaj zilele tracute).
  Multumesc

  • :
   :
   Echipa PCE

   Din pacate activitatea noastra nu presupune si prestarea de servicii. In schimb va putem oferi informatiile si tratamentele necesare pentru efectuarea acestor operatiuni in regim propriu.
   Pentru combaterea plosnitelor se poate aplica un insecticid cum ar fi K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html), un plic de 10 g dizolvat in 10 l de apa, pe toate suprafetele. Apoi in spatiul respectiv se introduce un insecticid fumigator cum ar fi Kwizda Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html).
   Dupa aplicarea solutiei, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa.
   De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, vor trebui spalate la o temperatura de peste 60 grade.
   Tratamentul se repeta dupa 7-10 zile.

 • GN
  GN
  Gabriela N.

  Locuiesc in Germania si am nevoie urgent de tratament pentru plosnite.Va rog sa imi spuneti unde pot comanda produsul si cum,eu l-am pus in cos dar sctie ca se distribuie doar pe teritoriul Romaniei.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Putem expedia produsele noastre si in afara Romaniei. Va rugam sa ne expediati un email pe adresa suport@pce.ro cu datele necesare pentru comanda.

 • E
  E

  Locuesc in Rusia si deacum de 8luni nu mai pot scapa de acesti paraziziti numiti plosnite,cum pot sacomand si ce garantie dati

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, asa cum se precizeaza si in articol, pentru combaterea plosnitelor de pat se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente, intrucat acestea sunt mai greu de combatut. Primul tratament se poate face cu un insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html), aplicat prin pulverizare, in doza 10 g/ 5 l apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Dobol (https://www.pestcontrol-expert.ro/kwizda-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. Dupa 7-10 zile se recomanda efectuarea celui de-al doilea tratament cu un insecticid precum K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) prin pulverizare, in doza 10 g/ 10 l de apa, apoi aplicati un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. In functie de evolutia atacului se poate face si un al treilea tratament, asemanator primului (insecticid prin pulverizare Cytrol Forte + insecticid fumigator Dobol). Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, trebuie spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • C
  C
  Cooper

  Nu o sa scapati de plosnite cu insecticide special create sa omoare doar adultii de plosnita, fara un larvicid care sa omoare si puii or sa tot reapara, mor aia mari, si aia mici fac pui la infinit, se inmultesc, ca sa cumparam insecticide tot la infinit, si in final sa chemi firma dezinsectie, iti mai i-a si aia zeci de mii!
  Cumperi cumperi si iar cumperi, si rezultate 0% ! Degeaba, poate cu Ficam WP 80 & Baycidal

 • a
  a

  Este cineva care a scapat de plosnite de pat?si daca da,cum?multumesc

 • R
  R

  Incercati un generator de aburi. Aburul fierbinte omoara tot, inclusiv ouale. Functioneaza 100%. Gasiti pe amazon la preturi bune

 • V
  V
  Violeta

  Ajutați-mă să scap de insectele astea mi-ai dat viața peste cap nu stiu ce să mai fac ,am plosnite au fost aduse de un baeat in haine cînd a venit din strainatate ,,,

 • DM
  DM
  Dumitru M.

  Hainele ce nu pot sa le spal la 60 pot sa le dau la curatatorie chimica?Am urmat prima stropire cu K-OTHRINEWG SI GHILOTINA I135 aseara si acum urmeaza sa aerisec si sa aspir dar lucrurile sunt pe rafturi in sifonier,le bag in saci bine inchisi la gura si le scot in curte urmand sa spal tot ce se poate la 60 grade si restul?(sacouri,pantaloni stofa…)

  • :
   :
   Echipa PCE

   Desigur, se poate apela si la o curatatorie chimica. Ori se poate aplica insecticid si pe acestea apoi se spala la temperaturi normale.

 • V
  V
  Violeta

  Bună ziua. Vara trecută si noi am avut surpriza sa găsim la tăblia patului din camera fetitei plosnite. Pllosnite care au fost aduse de la caminul facultatii. Cum am scapat: sotul meu a imprumutat un pistol cu aer fierbinte pt. mobilă(am înțeles ca ar costa cam 75-100lei),apoi a stat o zi intreaga si a copt efectiv toate goangele,dând prin toate cotloanele, imbinarile,etc. Totodata am pulverizat cu ulei de levantica(il găsiți la naturist). Am facut operatia asta acum un an si slava cerului, nu au mai aparut. A,să nu uit, am fiert toată lenjeria de pat si de corp.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Da, este corect. Temperaturile ridicate elimina in totalitate plosnitele cat si ouale acestora.

 • Dc
  Dc
  Dragomir C.

  As vrea sa comand si eu cum fac multumesc

 • D
  D
  Dienutza

  Vă rog ajutați-mă cu câteva sfaturi în lupta cu plosnitele de pat. Produsele K-Othrine WG 250 și Solfac EW 50 se amestecă înainte de pulverizare? E necesară scoaterea șipcilor de la parchet înainte de pulverizare? Mulțumesc frumos. Aștept răspunsul dumneavoastră!!!!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Insecticidele nu se amesteca, ci se aplica separat conform instructiunilor comunicate in articolul de mai sus.

 • as
  as
  Alina S.

  buna ziua! doresc produde k othrine wg 250 si solfac ew 50 pt ca combat de 3 saptamani cu plosnite de pat inclusiv prin intermediu unei firme de deratizare. .livrare in italia roma÷÷cost total?multumesc anticipat

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, putem expedia produsele noastre si in afara Romaniei. Va rugam sa ne expediati un email pe adresa vanzari@pce.ro cu solicitarea dumneavoastra.

 • IG
  IG
  Ica G.

  Am o suprafață de49patrati

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, va rugam sa ne precizati cu ce informatii va putem ajuta mai exact.

 • C
  C
  Carmen

  Buna ziua! Vă rog mult să-mi dați o indicație. M-am mutat recent. În fosta casă erau ploșnite și mi-e teamă să nu se infesteze și noul apartament. Saltelele le-am aruncat. Imi recomandați să arunc și pilotele și așternuturile sau să le păstrez și să le spal la 60 grade? Dacă procedez așa, nu mai există niciun risc?

 • C
  C
  Catain

  Nu este o intrebare …. Decat sa dau 2000 de lei mai bine schimb mobila si renovez

 • GL
  GL
  Gheorganzache L.

  Cat de repede se poate face dezinsectia Am animale de companie, cum le pot oferi siguranta ca nu se vor otravi?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Daca tratamentul se efectueaza pentru combaterea plosnitelor de pat,atunci este recomandat ca animalele de companie sa nu se afle in spatiul respectiv in timpul tratamentelor si in urmatoarele 6 ore. Apoi se patrunde, se aeriseste si se sterg cu o laveta suprafetele cu care animalele intra in contact.

 • L
  L

  Buna ziua,Daca locuiesc la bloc ,in 2 camere pot sa folosesc si insecticid fumigator cum ar fi Kwizda Dobol sau numai Fumigator Ghilotina .,pentru plosnite,le am de vreo 5 ani.TREBUIE SA DAU CU cu insecticid Cytrol sau K-Othrine inainte de fumigator dar Poate Dobolul este mai puternic.Desi nu le omoara ,doar le scoate afara ,dar daca eu nu pot sa ridic patul si dau pe unde pot ,mai arunc si sub pat substanta ,dar cat imi permite situatia dau cam degeaba,pentru ca tot ma ciupesc.
  Am inteles ca Fumigatorul Dobol ar fi numai pentru spatii mai mari decat o camera la bloc.
  Daca Verdele de paris continea cristale de arsienit de cupru si acetat de cupru, zeama bordeleza care contine sulfat de cupru si cupru metalic n-o fii buna si asta contra plosnitelor de pat?Va multumesc

  • :
   :
   Echipa PCE

   Zeama Bordeleza (https://www.pce.ro/cerexagri-fungicid-bouille-bordelaise-wdg-zeama-bordeleza-punga-50-g.html) este un fungicid ce se aplica pentru diverse boli ale plantelor, avand efect atat preventiv cat si curativ, nu se efectueaza tratamente cu el pentru plosnitele de pat. Pentru combaterea plosnitelor de pat se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente, intrucat acestea sunt mai greu de combatut. Primul tratament se poate face cu un insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), aplicat prin pulverizare, in doza 10 g/ 5 l apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. Acesta va irita plosnitele, le va face sa iasa din ascunzatori si astfel vor intra in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii. Dupa 7-10 zile se recomanda efectuarea celui de-al doilea tratament cu un insecticid precum K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) prin pulverizare, in doza 10 g/ 10 l de apa, apoi aplicati un insecticid fumigator precum Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. In functie de evolutia atacului se poate face si un al treilea tratament, asemanator primului (insecticid prin pulverizare Cytrol Forte + insecticid fumigator Dobol). Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare.

 • ir
  ir
  Ioana R.

  Buna seara,vreu sa stiu cat costa acest produs pe care-l recomandati si cum se poate procura sau daca aveti magazin in buc.pot sa vin sa-l cumpar direct,fara sa mai astept carierul,eu am folosit TAIFUN,dar nu sunt multumita de rezultate,astept raspuns multumesc!

 • A
  A
  Andrei

  Am gasit in Doua camere plosnite in prima 4 in a doua 3 , am dezinfectat tot , patul salteaua aruncată ideea ca mai sunt doua camere care nu au fost afectate ! Ce Spune-ți e posibil sa se ducă și celalalte camere ? Dulapul dezinfectat Menționez ca nu am văzut vreuna in dulap !

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, informatii complete despre tratamentele impotriva plosnitelor, precum si modalitatiile prin care se realizeaza infestarea sunt prezentate in articolul de mai sus.

 • M
  M
  Marian

  Buna ziua , am si eu probleme cu aceste plosnite si va rog sa ma sfatuiti si pe mine ce sa fac si cu ce sa solutii sa dau si cum .
  Va mulțumesc.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Informatii detaliate despre combaterea plosnitelor de pat, solutiile recomandate, precum si masurile ce trebuie intreprinse sunt prezentate in articolul de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *