Scapa de veverite, capcane

veverite-capcane

Veveritele sunt rozatoare de talie mica spre medie, ce fac parte din familia Sciuridae. Acestea sunt adaptate pentru aproape orice mediu de viata, de la paduri tropicale pana la deserturi semiaride, singurele exceptii sunt regiunile polare sau deserturile extrem de aride. Pot patrunde in gradinile si livezile oamenilor, in cautare de hrana sau adapost (in poduri sau magazii), provocand astfel pagube. 

Semnele infestarii

Pe langa observarea efectiva (vizuala) a acestora, semnele prezentei pot fi recunoscute prin apartia unor cuiburi/gauri in trunchiul copacilor din curte. De asemenea, veveritele au tendinta sa roada scoarta pomilor tineri sau sa consume diverse plante. Pot fi observate alergand prin pomi sau pe acoperisul caselor in apropierea cosurilor de fum. In interior, cablurile roase sau zgomotele din pod, pot indica de asemenea, semnele prezentei acestora. 

Veverite – Metode de preventie

Pentru a impiedica veveritele sa patrunda in interior, se recomanda intreprinderea anumitor masuri: 

  • sigilarea tuturor crapaturilor si gaurilor din pereti sau acoperis;
  • hrana nu se va depozita in podul casei;
  • montarea protectiilor deasupra cosului de fum pentru a impiedica accesul insectelor sau a altor animale in interior.

Tipuri de tratamente

!!!Veveritele sunt protejate prin lege, acestea se vor mentine departe de gospodarie prin metode sigure, fara a le vatama. Se recomanda utilizarea capcanelor speciale pentru capturarea si eliberarea lor in siguranta. 

Capcane recomandate:

In functie de specificatii, capcanele pot fi folosite atat la interior cat si la exterior, acestea ajutand la capturarea si apoi, la relocarea in siguranta a veveritelor.

Inainte de a achizitiona o capcana, este indicat sa cititi cu atentie toate specificatiile. Apoi, se recomanda montarea in locul in care a fost sesizata prezenta veveritelor. Capcana va fi verifcata periodic, dupa ce au fost capturarate veveritele, se va indeparta din zona respectiva, iar veveritele vor fi eliberate in siguranta, intr-o alta zona. 

Manusi de protectie recomandate:

Este important de mentionat ca veveritele pot fi purtatoare de diverse boli si ca pot deveni agresive, prin urmare, atunci cand acestea vor fi eliberate, pe toata durata procesului trebuie purtate manusi de protectie. 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *