Rekord Max, pachet pentru 5 HA

Lipsă stoc
Impotriva:

ambrosie, ardeiul broastei, ciumafaie, fumarita, hrisca urcatoare, iarba grasa, iarba rosie, loboda, musetel, mustar salbatic, palamida, ridiche salbatica, rocoina, scanteiuta, spalacioasa, stevie, stir salbatic, susai, traista ciobanului, trei frati patati, trepadatoare, troscot, turita, urda vacii, urzica moarta, ventrilica, volbura, zarna

Rekord Max este solutia ideala pentru combaterea integrala a buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate, inclusiv a celor perene din cultura de porumb, in postemergenta.

O singura aplicare, zero buruieni!

Rekord Max este solutia completa, fiind alcatuit din produse ce contin substante active cu mod de actiune sistemic, efectul acestora fiind imbunatatit de adjuvantul Dash HC pentru o combatere eficienta a tuturor buruienilor din cultura de porumb.

Substanta activa:  

 • Callam 12,5% Tritosulfuron + 60% Dicamba
 • Samson Extra 6 OD 60g/l Nicosulfuron
 • Dash HC (adjuvant)

Mod de actiune:

Pachetul contine 3 substante active cu actiune sistemica pentru un control complet:

1. Erbicidul Callam are o actiune dubla data de cele doua substante active: tritosulfuron si dicamba.

Tritosulfuronul este o substanta activa noua din familia sulfonilureicelor (HRAC grupa B), care blocheaza enzima acetolactatsintaza (ALS), ducand la oprirea cresterii si diviziunii celulare a buruienilor sensibile. Tritosulfuronul este deosebit de eficient in cazul buruienilor tinere si in stadiul de crestere activa. Este absorbit in principal prin frunze si are o actiune sistemica, fiind translocat acro si bazipetal.

Dicamba este un regulator de crestere la nivel auxinic.

Primele efecte ale erbicidului Callam se observa la 3-5 zile de la aplicare, prin oprirea cresterii si evolutiei buruienilor si, in special, lipsa de lastari noi. Disparitia completa a buruienilor sensibile survine dupa cateva saptamani, in functie de conditiile de mediu (cu cat vremea este mai calda si mai umeda, distrugerea este mai rapida).

Spectrul de combatere si eficacitate Callam:

Nivelurile de eficacitate atunci cand sunt indeplinite conditiile de utilizare (stadiul culturii, umiditate > 70%, stadiu timpuriu de dezvoltare a buruienilor, etc).

Foarte sensibil: Ambrozie, Ciumafaie, Iarba grasa, Linarita, Loboda salbatica, Mustar salbatic, Palamida, Ridiche salbatica, Rocoina, Samulastra de rapita, Scanteiuta, Stir, Traista ciobanului, Trepadatoare, Turita, Urda vacii, Volbura.

Sensibil: Ardeiul broastei (iarba rosie), Hrisca urcatoare, Loboda, Musetel, Stevie, Urzica moarta.

Moderat sensibil: Fumarita, Spalacioasa, Susai, Trei frati patati, Troscot, Ventrilica, Zarna.

 

2. Erbicidul Samson Extra 6 OD face parte din grupa erbicidelor sulfonilureice, cu actiune sistemica si cu un spectru larg de activitate.

Substanta activa nicosulfuron, se absoarbe rapid in plante, in principal prin frunze, iar apoi este translocata bazi si acropetal catre zonele meristematice. Are o excelenta selectivitate fata de cultura de porumb, deoarece porumbul are capacitatea de a metaloliza nicosulfuronul si sa il transforme in metaboliti inactivi.

Nicosulfuronul impiedica diviziunea celulara si inhiba rapid dezvoltarea buruienilor. Primele simptome se pot vedea la buruieni dupa 7-14 zile, iar moartea acestora are loc dupa 20-25 zile.

Pentru a asigura un nivel optim de activitate este necesar ca erbicidul Samson Extra 6 OD sa fie aplicat in conditii de umiditate adecvata, la temperaturi intre 4° si max 25°C, in faza de dezvoltare de 2-6 frunze, maxim 8.

In conditii de caldura si umiditate, activitatea erbicidului este mai rapida, in timp ce in conditii de temperatura scazuta si seceta efectul intarzie si eficacitatea este mai redusa.

Dupa o perioada rece cu temperaturi sub 10°C sau cu precipitatii continue se va aplica dupa ce cultura se recupereaza si cuticula s-a refacut.

Spectrul de combatere si eficacitate Samson Extra 6 OD:

Efectul asupra buruienilor se poate manifesta ca un control complet sau numai ca o stagnare din crestere. Nivelul combaterii depinde de specia de buruieni, stadiul de crestere si conditiile climatice. 

Samson Extra 6 OD combate gramineele anuale si perene si unele buruieni cu frunza lata rasarite in momentul tratamentului, cum ar fi: Amaranthus spp., Ambrosia artemisifolia, Brassica napus, Capsella bursa pastoris, Fumaria oficinallis, Galeopsis tetrahit, Galium aparine, Lamium spp, Matricaria spp, Polygonum persicaria, Portulaca oleracea, Raphanus raphanistrum, Sinapis arvensis, Sonchus oleracea, Stellaria media, Thlaspi arvense, Viola arvensis, Xanthium spp.

3. Adjuvantul Dash HC faciliteaza penetrarea tesuturilor vegetale si imbunatateste absorbtia, avand capacitatea de a mari eficacitatea, rapiditatea si regularitatea erbicidelor cu care este asociat. De asemenea, permite modularea dozelor de utilizare.

DASH HC se prepara in solutie impreuna cu erbicidele si se recomanda utilizarea unei doze de 1 litru/ha.

Beneficiile utilizarii pachetului Rekord Max:

 • O singura aplicare, zero buruieni;
 • Eficacitate maxima impotriva principalelor buruieni pentru campuri curate si recolte bogate;

 • Spectru larg de combatere printr-o singura aplicare;

 • Control foarte bun al buruienilor perene Sorghum si Cirsium;

 • Actiune sigura datorita celor 3 substante active cu actiune sistemica;

 • Excelenta selectivitate a celor 3 substante active pentru cultura de porumb.

Mod de utilizare:

Pachetul Rekord Max se aplica in postemergenta, de la 2 la 6 frunze ale culturii de porumb si in functie de gradul de dezvoltare a buruienilor.

Monocotiledonate anuale - din stadiul de 1-3 frunze, pana la inceputul infratirii:

- Sorghum halepense pana la 15-20 cm inaltime;
- Agropyron repens pana la 10-15 cm inaltime.

• Buruieni cu frunza lata - din stadiul de 2-4 frunze pana la maximum 6 frunze.

Doza de aplicare:

Callam: 0.4 kg/ha
Samson Extra 6 OD: 0.7 litri/ha
Dash HC: 1 litru/ha

Plante tratate: Porumb

Buruieni combatute: monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene.

Pachetul Rekord Max pentru 5 hectare contine:

 • Erbicid Callam 2 kg
 • Erbicid Samson Extra 6 OD 3.5 litri
 • Adjuvant Dash HC 5 litri

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 unitate
Weight 10.500000
Producator Basf
Destinat Uz populatie, profesionisti
Formulare lichid
Substanta activa dicamba, nicosulfuron, triasulfuron
Concentratie substanta activa 125 g/kg; 600 g/kg; 600 g/l
Impotriva ambrosie, ardeiul broastei, ciumafaie, fumarita, hrisca urcatoare, iarba grasa, iarba rosie, loboda, musetel, mustar salbatic, palamida, ridiche salbatica, rocoina, scanteiuta, spalacioasa, stevie, stir salbatic, susai, traista ciobanului, trei frati patati, trepadatoare, troscot, turita, urda vacii, urzica moarta, ventrilica, volbura, zarna
Cultura porumb
Dozaj 0.4 kg/ha; 0.7 l/ha; 1 l/ha
Momentul aplicarii postemergente
Buruieni combatute dicotiledonate anuale, dicotiledonate perene, monocotiledonate anuale, monocotiledonate perene
Tipuri aplicare pulverizare reziduala

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.

Documentație

Păreri