Tango Super, 5 litri

Lipsă stoc
Pentru combaterea:

arsura frunze, fainare, fuzarioza, patari, rugina, septorioza, sfasiere frunze

Retras la data de 30.04.2019, deoarece compania BASF nu a mai sustinut substanta activa fenpropimorf la nivelul UE. La solicitarea companiei se acordă o perioadă de graţie, conform prevederilor Regulamentului 1107/2009, de 6 luni pentru comercializare si distribuire (până la data de 30.10.2019) la care se adaugă 12 luni pentru eliminare, depozitare si utilizare stocuri existente la utilizator (până la data de 30.10.2020).

Fungicid Tango Super

Tango Super este un fungicid care face parte din grupa 2 de toxicitate. Pentru a putea fi folosit si comercializat acest produs necesita o autorizatie speciala. 

Substanta activa: 250 g/l fenpropimorf si 84 g/l epoxiconazol

Caracteristici: Tango Super este un fungicid cu actiune sistemica si este transportat acropetal in plante.In functie de momentul si intensitatea atacului se pot aplica unul sau doua tratamente.In conditiile in care se aplica un singur tratament,la grau,momentul este de la inceputul fazei de burduf pana la inceputul inspicarii,sau la aparitia primelor simptome de fainare si/sau rugina,iar la orz de la inceputul fazei de burduf,sau la aparitia primelor simptome de fainare.In anii in care prin conditiile climatice sunt favorizate infectiile timpurii si puternice sunt necesare doua tratamente la cereale:la grau primul tratament se poate efectua in intervalul de la sfarsitul infratirii pana la aparitia celui de al doilea internod,iar al doilea de la mijlocul fazei de burduf pana la inceputul inspicarii;la orz se poate aplica primul tratament de la sfarsitul infratirii pana la inceputul celui de al doilea internod,iar al doilea tratament de la aparitia celui de al treilea internod pana la inspicare.Se poate include in tehnologia BASF cu doua tratamente impreuna cu Duett Ultra,ca al doilea tratament.La sfecla tratamentul se va aplica la aparitia bolii.

Mod de actiune si utilizare: Tango Super cuprinde in spectrul sau de actiune cele mai importante boli ale graului, orzului (fainarea, rugini. fusarioza, septorioza, helmintosporioza) si sfeclei pentru zahar (cercosporioza, fainare). Combaterea agentilor patogeni este posibila prin efectuarea unui singur tratament (la grau in perioada inceputului fazei de burduf pana la inceputul inspicarii sau la aparitia primelor simptome de fainare si rugina galbena, la orz la inceputul fazei de burduf, sau la aparitia primelor simptome de fainare, iar la sfecla de zahar la aparitia bolii). Datorita spectrului sau larg de actiune sunt rezolvate prin tratamentul cu Tango Super si infectiile mixte. Acest fungicid poate fi aplicat la toate solurile, are o durata de actiune de circa 4 saptamani, iar actiunea sa este sigura si la temperaturi mai scazute sau umiditate mai mare. Cu Tango Super pericolul aparitiei formelor de rezistenta este redus datorita mecanismului de actiune diferit al celor doua substante active.

Plante tratate: Grau, Orz, Sfecla de zahar

Boli si Ciuperci combatute: Fainare, Rugina, Septorioza, Fuzarioza, Patarea cenusie, Patarea bruna, Arsura frunzelor

Producator: Basf

Cultura Agentul patogen Doza
Grau Fainare (Erysiphe graminis), Rugina bruna (Puccinia recondita), Septorioza (Septoria tritici), Fuzarioza (Fusarium spp), Patarea cenusie a frunzelor (Helminthosporium tritici repens) 0.75 l/ha
Orz de toamna Fainare (Erysiphe graminis), Patarea bruna a frunzelor (Pyrenophora teres), Arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis) 0.75 l/ha
Sfecla de zahar Patarea frunzelor (Cercospora beticola), Fainare (Erysiphe betae) 1 l/ha

 

Autorizatia de comercializare are data de valabilitate 30.10.2019.

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 5 litri
Weight 5.000000
Producator Basf
Destinat Uz populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 3
Formulare SE - suspoemulsie
Substanta activa epoxiconazol, fenpropidin
Concentratie substanta activa 84 g/l; 250 g/l
Cultura grau, orz, sfecla de zahar
Pentru combaterea arsura frunze, fainare, fuzarioza, patari, rugina, septorioza, sfasiere frunze
Dozaj 0.75-1 l/ha
Culturi bio nepotrivite
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Păreri