Vivando, 20 ml

În stoc
Pentru combaterea:

fainare

15,43 Lei
- +
Pleacă de la noi Mâine spre tine Alege Orașul
Dacă plasezi comanda până Mâine la ora 14:00
Livrare standard
Ajunge Miercuri, 28 Iulie
Livrare express
Ajunge Mâine
Alege orașul
Ca să afli estimările de livrare

Vivando este un produs fungicid de ultima generatie, bazat pe metrafenona din familia chimica de benzofenone. Aceasta substanta activa are un mod unic de actiune, interfereaza in procesul de diferentiere celulara a diferitelor etape din ciclul agentului patogen.

Substanta activa:
500 g/l metrafenona.

Formulare: suspensie concentrata.

Proprietati fizico-chimice: Vivando se prezinta sub forma de lichid, de culoare bej, cu miros alifatic.

Mod de actiune: Vivando este un produs fungicid de ultima generatie, bazat pe metrafenona din familia chimica de benzofenone. Aceasta substanta activa are un mod unic de actiune, interfereaza in procesul de diferentiere celulara a diferitelor etape din ciclul agentului patogen. Blocheaza penetrarea agentului in cuticula si disturba procesele normale de dezvoltare a miceliului si sporularea. Substanta activa este preluata rapid si translocata in cuticula frunzei. Metrafenona se acumuleaza in tesutul frunzei in principal in dedesubtul zonei tratate. O mica parte este preluata de frunza si transportata acropetal catre varful frunzei si pe margini, o cantitate suficienta sa asigure un bun control al bolii. De asemenea, exista si o faza de vapori in jurul ciorchinilor si al frunzelor, cu o concentratie suficienta pentru protectie impotriva fainarii. Are actiune protectiva si curativa.

Momentul aplicarii: Vivando se aplica preventiv, la avertizare pentru combaterea vitei de vie. Se pot aplica maximum 3 tratamente pe an, cu un interval de 12-14 zile intre ele. Cadenta tratamentelor se poate reduce la 10-12 zile in cazuri favorabile de atac pentru fainare. Se pot aplica de la stadiul de 5-6 frunze pana la coacere (BBCH 15-81). Are o foarte buna rezistenta la spalarea prin ploi, fiind necesara numai o ora de la aplicare pana cand pot surveni ploi.

Compatibilitate: Vivando este in general miscibil cu insecticide si alte fungicide, dar amestecul trebuie verificat in prealabil. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

Spectrul de activitate si mod de folosire: Vivando se utilizeaza conform cu tabelul de mai jos:

Cultura Spectrul combaterii Doza Recomandare aplicare Vivando 20 ml (cantitate apa si suprafata acoperita)*
Vita de vie Uncinula necator - Fainarea vitei de vie 0,2 l/ha aplicat in tratamente curative si preventive 20 ml / 100 l apa / 1000 mp

*se va tine cont si de echipamentul de aplicare pentru calcularea volumul de apa.
Calculul de mai sus este realizat la un volum de 1000 l apa la hectar.

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 20 ml
Weight 0.050000
Producator Basf
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Formulare SC - suspensie concentrata
Substanta activa metrafenona
Concentratie substanta activa 500 g/l
Cultura vita de vie
Pentru combaterea fainare
Dozaj 0.2 l/ha
Culturi bio nepotrivite
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Păreri