Basta 14 SL, 5 litri

Lipsă stoc
Rating:
100% of 100
Retras de la data de 01.08.201811 deoarece detinatorul de omologare nu a mai sustinut reînnoirea aprobării substanţei active glufosinat de amoniu la nivelul UE. Se acordă o perioadă de graţie de 6 luni pentru comercializare si distribuire (până la data de 01.02.2019) si de 12 luni pentru eliminare, depozitare si utilizare stocuri existente la utilizator (până la data de 01.02.2020).

Produsul se afla in grupa de toxicitate ridicata (grupa 2) si nu il comercializam.

Modalitate de ambalare: 5litri

Substanta activa: glufosinat de amoniu 150 g/l

Caracteristici: Basta 14 SL este un erbicid neselectiv produs de Bayer pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene la pomi si vii pe rod, desicant la orez.

Mod de actiune: Basta 14 SL este un erbicid neselectiv cu actiune de contact si sistemica (partial). Actiunea sistemica este mai pronuntata în tratamentele de la sfârsitul verii si în toamna. Actiunea lui se manifesta prin deranjamente în metabolismul amoniului din planta. În acelasi timp, fotosinteza este puternic frânata, datorita acumularii de NH4 care provoaca intoxicarea celulelor. Primele simptome apar dupa 2-5 zile iar moartea completa a buruienilor se produce în 10-15 zile. Actiunea erbicidului este mult influentata de conditiile de mediu. Temperaturi sub 10 grade si stresul cauzat de seceta reduc viteza de ac tiune. O actiune foarte buna a erbicidului se obtine atunci când conjunctura factorilor externi permite o crestere activa a buruienilor iar potenti alul de schimb al substantelor în tesuturi este ridicat. 

Mod de utilizare:

- pomi fructiferi: 5,0 – 6,0 l/ha, postemergent, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene (tratament postemergent, în decada a doua a lunii mai, când temperatura medie zilnica este mai mare de 19-20°C – cerinta de baza pentru obtinerea unei eficacitati sigure);

- vii pe rod: 4,0 l/ha, postemergent, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene;

- orez: 2,0 l/ha, postemergent, desicant (tratament executat înaintea recoltarii, la umiditatea de 25% a boabelor de orez).

Compatibilitate: Basta 14 SL se preteaza foarte bine la amestec cu erbicide reziduale (triazine, ureice). Nu se va amesteca cu produse sistemice pentru combaterea gramineelor perene, deoarece acestea nu au timp suficient sa se transloce în rizomi.

Producator: Bayer, Germania.

Cultura Buruieni combatute Momentul aplicarii Doza
Vii pe rod Monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene Postemergent 4 l/ha
Pomi Monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene Postemergente 5-6 l/ha
Orez Desicant Postemergent 2 l/ha

 

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 5 litri
Weight 1.000000
Producator Bayer
Destinat Uz populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) N/A
Formulare SL - concentrat solubil
Substanta activa imidacloprid
Concentratie substanta activa 150 g/l
Cultura vita de vie
Dozaj 2-6 l/ha
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Păreri
Notă Generală
 1. JA
  08 Septembrie 2017
  Hello..
  I am the administrator of JALAZON SRL. ( sat Tomsani, Com. Costești din Vale. Dâmbovița.
  I have been planted 5000msq
  Of peonies ( bojori).
  The next week I have to cut the plants and to control the weeds between them.
  I received a newsletter from my crops supplier ( from Holland) to use only (Basta ) to control the weeds in order to protect the plants roots.
  As I knew that this product is a high toxicity.. I would like to ask you if it's possible to buy it directly from you, i should wait for some complicated procedures?
  Thanks a lot?
  Best regards.
  Jamal Yasin
 2. Pe
  05 Iunie 2013
  Basta 14 SL este un erbicid care face parte din grupa de toxicitate ridicata (Grupa 2). Va putem recomanda un alt produs pentru problema dumeavoasta, un erbicid total - Roundup, Glyphogan, Clinic, care sa distruga toate buruienile din livada. Aplicarea lui este prin pulverizare foliara (pe frunzele buruienilor), iar in 3-4 zile ofileste buruiana si dupa 5-7 zile le usuca cu totul. Livada nu o ataca cu conditia sa nu fie pulverizat pe frunzele pomilor.
 3. Ga
  04 Iunie 2013
  Nu se vinde decat la flacon de 5 litri ?
  Nu mi-ar trebui chiar atat , tinand cont de faptul ca are doar 2 ani termen de garantie.
  Ma intereseaza ptr. o livada de 2000 m.
  Multumesc.

3 articole

Afișați pe pagină