Betanal Quattro SE, 5 litri

Lipsă stoc
Impotriva:

mohor

Erbicid Betanal Quattro

Modalitate de ambalare: 5litri 

Substanta activa: fenmedifam 60 g/l, desmedifam 60 g/l, etofumesat 60 g/l, metamitron 200 g/l

Caracteristici: Betanal®QUATTRO SE este un erbicid complex omologat pentru sfecla de zahar, cu aplicare secventiala postemergenta, cu un spectru larg de combatere a buruienilor dicotiledonate anuale si a unor monocotiledonate anuale, incluzând Amaranthus sp. (stirul), Galium aparine (turita), Mercurialis annua (trepadatoare), Polygonum sp. (troscot), Matricaria sp. (musetel), Setaria sp.(mohor) etc. Cele patru componente  din Betanal®QUATTRO  sunt complementare în modul lor de actiune si aproape independente de textura si de umiditatea solului. Produsul  patrunde si actioneaza asupra buruienilor prin frunze în cazul substantelor active fenmedifam si desmedifam si se absoarbe prin frunze, lastari si prin radacini în cazul etofumesatului si metamitronului. Efectul cel mai bun se obtine daca tratamentul se face în faza cotiledonala a buruienilor. Temperatura si umiditatea aerului ridicate favorizeaza efectul initial al fenmedifam si desmedifam pe când umiditatea ridicata a solului potenteaza efectul rezidual al etofumesat si metamitron. 

Mod de actiune: Substantele active fenmedifam si desmedifam actioneaza prin frunzele buruienilor. Etofumesat si metamitron actioneaza asupra buruienilor atat prin preluarea lor din sol de catre radacini, cat si prin foliajul acestora, inhiband fotosinteza. Betanal Quattro contine un aditiv pe baza de ulei de rapita, ceea ce asigura o foarte buna aderenta, absorbtie si eficacitate. El poseda o selectivitate perfecta fata de culturile de sfecla.

Mod de utilizare: Betanal Quattro se aplica incepand de la stadiul de cotiledoane pana la aparitia a 4 frunze adevarate ale buruienilor, in 3 tratamente secventiale la doza de 1,5 l/ha.

Betanal Quattro are acelasi spectru larg de combatere ca Betanal Expert. El ofera suplimentar un grad de combatere exceptional pentru speciile de buruieni Setaria spp., Matricaria spp., Sonchus oleraceus si Sonchus asper. Din acest motiv, se recomanda tratamentele cu Betanal Quattro in cazul infestarii puternice cu aceste specii.

Producator: Bayer, Germania

Cultura Buruieni combatute Momentul aplicarii Doza
Sfecla de zahar Mono si dicotiledonate anuale  Postemergent 1.5 l/ha

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 5 litri
Weight 5.000000
Producator Bayer
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 2
Formulare SE - suspoemulsie
Substanta activa desmedifam, etofumesat, fenmedifam
Concentratie substanta activa 60 g/l; 60 g/l; 60 g/l; 200 g/l
Impotriva mohor
Cultura sfecla de zahar
Dozaj 1.5 l/ha
Tipuri aplicare pulverizare reziduala

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
Păreri