Alternative recomandate

 1. syngenta erbicid dual gold 960 ec 1 litru - 1
  Transport Gratuit
  Dual Gold 960 EC, 1 litru
  Livrare în 24 de ore
  168,95 Lei
  Producator:
  Syngenta
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti
  Substanta activa:
  S-metolaclor
  Impotriva:
  busuiocul salbatic, costrei, iarba barboasa +5
  Cultura:
  ardei, capsun, cartof +18

Raft, 1 litru

Lipsă stoc

Erbicid Raft

CERTIFICATUL DE OMOLOGARE  EXPIRA IN 14.02.2016.

Substanta activa: oxadiargil 400 g/l

Caracteristici: Raft face parte din grupa chimica oxadiazili si actioneaza prin inhibarea unor enzime care intervin în procesul de formare a clorofilei. Este un erbicid cu actiune peliculara de contact, efectul cel mai bun obtinându-se în momentul în care germineaza buruienile si vin în contact cu pelicula de erbicid. Plantulele se necrozeaza la scurt timp si mor. De aceea, pentru a obtine rezultate bune, este necesara o pregatire corespunzatoare a patului germinativ. Produsul nu se transloca în plante. Aplicat în postemergenta, Raft actioneaza prin contact, distrugând buruienile rasarite, iar cantitatea care ajunge pe sol actioneaza pelicular asupra buruienilor în curs de rasarire.

Mod de actiune: 

Floarea Soarelui - Aplicare preemergenta, fara încorporare, în doza de 1-1,25 l/ha singur si 0,75 l/ha asociat cu un graminicid de tip acetanilide; - aplicare postemergenta, pe solurile de tip cernoziomic cu humus peste 2,7% în doza de 1,25 l/ha, când floarea soarelui are maxim 4-6 frunze si buruienile dicotile sunt în faza cotiledonala sau se afla în maxim 2-4 frunzulite. Cu cât buruienile sunt mai tinere cu atât efectul erbicidarii este mai bun. În postemergenta, aplicarea se face dupa faza cotiledonala a culturii. 

Orez - Se aplica în preemergenta, dupa semanat, în doza de 0,8-0,9 l /ha. Erbicidarea se face cu 200-300 l apa/ha si va fi urmata de inundare.  Raft are o eficacitate foarte buna când se aplica pe un sol uniform si bine maruntit. În cazul în care solul nu are o umiditate suficienta efectul asupra gramineelor este diminuat. De aceea erbicidarea preemergenta se va efectua la scurt timp dupa pregatirea patului germinativ, imediat dupa semanat.  

Plante tratate: Floarea Soarelui, Orez

Buruieni combatute: 

- buruieni dicotiledonate anuale: stir (Amaranthus retroflexus), zârna (Solanum nigrum), ridiche salbatica (Raphanus raphanistrum), mustar salbatic (Sinapis arvensis), musetel (Matricaria spp.), teisor (Abutilon theophrasti)

- graminee: meisor (Digitaria sanguinalis), mohor (Setaria sp.). Nu combate Xanthium si Cirsium. 

Producator: Bayer

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Weight 1.000000
Producator Bayer
Destinat Uz populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) N/A
Formulare EC - concentrat emulsionabil
Substanta activa imidacloprid
Concentratie substanta activa 100 gr./Kg
Cultura floarea soarelui, orez
Dozaj 10 g/10 litri apa/ 200 metri patrati
Tipuri aplicare pensulare
Păreri