Gaucho 600 FS, 25 litri

Lipsă stoc
Pentru combaterea:

fuzarioza, malura, sfasiere frunze

Certificatul de omologare se retrage la data de 19.09.2018 conform prevederilor Regulamentului de punere in aplicare (UE) nr.783/2018, al Comisiei, privind conditiile de aprobare a substantei active imidacloprid. Perioada de gratie acordata expira la data de 19.12.2018.

Insecticid Gaucho 600 FS

Substanta activa:  Imidacloprid 600 gr/litru

Caracteristici:  Insecticid sistemic omologat pentru tratarea semintelor de porumb, floarea soarelui si cereale.

Mod de actiune: Gaucho 600 FS are actiune sistemica de lunga durata in seminte si plante. Dupa semanat produsul formeaza un halou de protectie in jurul semintei, actionand prin contact asupra daunatorilor din sol. Insecticidul este absorbit prin radacina si distribuit sistemic in intreaga planta, actionand prin ingestie asupra daunatorilor care ataca plantele in primele faze de vegetatie. In plus, fata de spectrul larg de combatere si eficacitatea exceptionala, Gaucho 600 FS are si o actiune stimulativa, conferind o vigoare sporita plantelor dupa rasarire.

 Mod de utilizare: Gaucho 600 FS se va utiliza numai pentru tratarea semintelor de inalta valoare biologica, cu indici calitativi specifici soiului sau hibridului din care provin. Se prefera utilizarea masinilor de tratat in sarje, care asigura o dozare precisa si o distribuire uniforma a produsului pe suprafata bobului. Cantitatea totala de solutie este de 8-15 l/tona de seminte, in functie de tipul masinii de tratat, parametrii de calitate ai semintelor, adaugarea in solutie a eventualilor adjuvanti.

La prepararea amestecului se pune intai apa in premixer, eventualele produse adjuvante-colorante si apoi se adauga Gaucho 600 FS in doza dorita, dupa care solutia se agita inaintea inceperii tratarii. Se prepara numai cantitatea de solutie necesara pentru cantitatea de samanta ce se va trata intr-o zi de lucru. La prepararea solutiei, flacoanele cu Gaucho 600 FS se agita inainte de golirea in premixerul instalatiei. 

La dozele omologate Gaucho 600 FS nu afecteaza energia germinativa sau germinatia semintelor si nu este fitotoxic pentru plante. In cazul tratarii formelor parentale ale hibrizilor de porumb si floarea soarelui, este necesara testarea prealabila a efectului produsului asupra energiei germinative si germinatiei semintelor, deoarece aceste forme sunt in general mai sensibile la tratarea semintelor comparative cu hibrizii comerciali.

Se recomanda ca la semanatul semintelor de porumb si floarea soarelui tratate cu Gaucho 600 FS sa se utilizeze echipamente de semanat dotate cu sisteme deflectoare. Acestea directioneaza curentul de aer de la exhaustorul masinii de semanat direct in sol sau la nivelul solului cu presiune redusa, contribuind la protectia mediului.

Plante tratate: Porumb, Floarea soarelui, Grau, Orz de toamna.

Producator: Bayer CropScience.

Cultura Agentul daunator Doza
Porumb Ratisoara porumbului 8 l/tona
Viermi sarma 6 l/tona
Floarea soarelui Ratisoara porumbului, Viermi sarma 10 l/tona
Grau, Orz de toamna Afide 0.6 l/tona

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 25 litri
Weight 25.000000
Producator Bayer
Destinat Uz populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 2
Formulare FS - suspensie concentrata tratare semintei
Substanta activa imidacloprid
Concentratie substanta activa 600 g/l
Cultura floarea soarelui, grau, orz, porumb
Pentru combaterea fuzarioza, malura, sfasiere frunze
Dozaj 2-5 kg/ha
Culturi bio nepotrivite
Păreri