Yunta Quattro 373.4 FS, 5 litri

Lipsă stoc
Pentru combaterea:

cadere plantute, fuzarioza

Rating:
100% of 100

Insecto-fungicid Yunta Quattro 373.4 FS

Certificatul de omologare se retrage la data de 19.09.2018 conform prevederilor Regulamentului de punere in aplicare (UE) nr.783/2018, al Comisiei, privind conditiile de aprobare a substantei active imidacloprid si ale Regulamentului de punere in aplicare (UE) nr.784/2018, al Comisiei, privind conditiile de aprobare a substantei active clotianidin. Perioada de gratie acordata expira la data de 19.12.2018.

Substante active: Clotianidin 166,7 g/l + imidacloprid 166,7 g/l + protioconazol 33,3 g/l + tebuconazol 6,7g/l

Caracteristici: Insecto-fungicid sistemic pentru combaterea bolilor si daunatorilor care afecteaza samânta si plantulele de grâu si orz.

Mod de actiune: Toate cele 4 substante active au proprietati de contact si sistemice. Protectia împotriva agentilor patogeni este data de protioconazol si tebuconazol, din grupa triazolintionelor respectiv a triazolilor, iar protectia împotriva daunatorilor este realizata de clotianidin si imidacloprid din grupa cloronicotinilelor. Protectia este asigurata atât la suprafata semintelor si în interiorul lor, cat si în sol prin formarea unui halou protector. Dupa semanat, în timpul germinatiei, produsul patrunde în samânta si ulterior în plantula, unde împiedica dezvoltarea miceliului ciupercilor patogene si, în acelasi timp, protejeaza plantele de atacul insectelor daunatoare la nivel radicular în sol si pe planta. Yunta Quattro 373,4 FS are un efect protector de lunga durata manifestat chiar de la început din  perioada critica de germinatie a semintelor, determinând în acelasi timp o crestere mai viguroasa a plantulelor în primele stadii de dezvoltare si continua ulterior în functie de conditiile locale pâna dupa înfratit.

Mod de actiune: Yunta Quattro 373,4 FS este omologat pentru tratarea semintelor utilizând o doza de 1,6 l/t, pentru combaterea urmatoarelor boli si daunatori: 
Grâu de toamna: malura comuna (Tilletia spp.), taciunele graului (Ustilago tritici)
Grâu de toamna si orz: viermii sârma (Agriotes spp.), mustele cerealelor (Oscinella frit, Phorbia spp., Delia coarctata), gândacul ghebos (Zabrus tenebrioides), afide (Aphis spp.)
Pentru pregatirea solutiei de tratat, în rezervorul sau tancul de premix al masinii se adauga întâi apa, apoi Yunta Quattro 373,4 FS, amestecându-se bine pentru omogenizare. Volumul total de solutie de aproximativ 8-10 litri pentru 1 tona de seminte variaza în functie de mai multi parametri: MMB (masa a o mie de boabe), umiditatea semintelor, calitatea conditionarii etc.
 

Plante tratate: Grau de toamna, Orz

Producator:  Bayer

Cultura Agentul daunator Doza
Grau Malura comuna, Fuzarioza 2 l/tona
Orz Taciunele zburator, Sfasierea frunzelor 2 l/tona
Grau, Orz Viermii sarma, Afide 2 l/tona
Gandacul ghebos 2.25 l/tona

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 5 litri
Weight 5.000000
Producator Bayer
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Formulare FS - suspensie concentrata tratare semintei
Substanta activa clotianidin
Concentratie substanta activa 166.7 g/l
Cultura grau, orz
Pentru combaterea cadere plantute, fuzarioza
Dozaj 2-5 kg/ha
Culturi bio nepotrivite

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
Păreri
Notă Generală
  1. Ca
    09 Iulie 2018
    Salut. Dacă am făcut tratamentul pentru orz și l-am depozitat pana la data semănatului, produsul își pierde din valori in perioada acesta?

1 articol

Afișați pe pagină