Confidor Energy

Lipsă stoc
Scapa de:

afide, paduchele cenusiu, tripsi

Rating:
94% of 100

Certificatul de omologare se retrage la data de 19.09.2018 conform prevederilor Regulamentului de punere in aplicare (UE) nr.783/2018, al Comisiei, privind conditiile de aprobare a substantei active imidacloprid. Perioada de gratie acordata expira la data de 19.12.2018.

Insecticid Confidor Energy

Substanta activa: imidacloprid 75 gr/litru + deltametrin 10 gr/litru

Caracteristici: Confidor Energy este un insecticid sistemic si de contact pentru combaterea daunatorilor la varza si tutun.

Mod de actiune: Confidor Energy are o dubla actiune, sistemica si de contact (de soc). La circa o ora dupa efectuarea tratamentului, imidacloprid patrunde in plante si este distribuit spre varfurile de crestere, iar deltametrin ramane pe suprafata organelor tratate. Ambele componente actioneaza prin contact si ingestie asupra daunatorilor care inteapa sau rod partile vegetative ale plantelor. Acest mecanism complex de actiune confera produsului un spectru larg de activitate si face posibila combaterea inclusiv a formelor rezistente la insecticide din alte grupe chimice. Formularea de ultima generatie dispersie in ulei (OD) confera produsului o aderenta si o patrundere in planta a componentei sistemice superioare celorlalte formulari.

Mod de utilizare: Se recomanda a se utiliza pentru 1-3 tratamente in vegetatie in cultura de varza de camp pentru combaterea paduchelui cenusiu (Brevicoryne brassicae) la concentratie de 0,06% (0,36 l/ha). Se utilizeaza in cultura tutunului pentru a combate tripsul tutunului (Thrips tabaci) si paduchele verde (Myzus persicae). Tratamentele se efectueaza la avertizare sau la aparitia daunatorului. Volumul de solutie este de 600 l/ha pentru tutun si varza de câmp. Durata de protectie este de 18-20 zile de la aplicare. Perioada de pauza este de 7 zile la varza si 21 zile la tutun. La prepararea solutiei flacoanele se agita bine înainte de golirea în rezervorul instalatiei de stropit! Dupa golire, recipientul se clateste de trei ori cu apa; solutia obtinuta se toarna în rezervorul instalatiei de stropit.

Plante tratate: Varza, Tutun.

Insecte combatute: Paduchele cenusiu (Brevicoryne brassicae), Tripsul tutunului (Thrips tabaci), Paduchele verde (Myzus persicae). 

Cultura Agentul daunator Doza Volum apa Perioada de pauza
Varza camp Paduchele cenusiu (Brevicoryne brassicae) 0.36 l/ha foliar 600 l/ha 7 zile
Tutun

Tripsul tutunului (Thrips tabaci),
Paduchele verde (Myzus persicae)

0.45 l/ha 600 l/ha 21 de zile

 

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Weight 1.000000
Producator Bayer
Destinat Uz populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 3
Formulare SC - suspensie concentrata
Substanta activa deltametrin, imidacloprid
Concentratie substanta activa 10 gr/litru, 75 gr/litru
Efect asupra albinelor cu
Cultura tutun, varza
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune contact, sistemic
Scapa de afide, paduchele cenusiu, tripsi
Dozaj 0.25-0.5 l/ha
Miros usor iritant
Păreri
Notă Generală
 1. Pe
  01 Septembrie 2017
  Insecticidul Confidor Energy nu mai este omologat pentru cultura de castraveti, deci nu se mai poate preciza doza recomandata.
  Puteti opta in schimb pentru insecticide ca Actara (http://www.pestcontrol-expert.ro/actara-25-wg.html), 1.5 grame dizolvate in 7 litri apa.
 2. MI
  30 August 2017
  Cati ml de Confidor se pun in 10 l de apa pentru castravetii in solarii?
  Multumesc
 3. ge
  10 Iulie 2017
  Pentru musculita alba la cultura de conopida ce cantitate se foloseste ? sa zicem pentru 10 l apa cati ml se folosesc
 4. Ch
  13 Iunie 2017
  Vreau un litru !
 5. Pe
  09 Iunie 2017
  Pentru a va indica o concentratie optima de aplicare a insecticidului Confidor Energy, va rugam sa ne specificati in ce cultura il aplicati si impotriva carui daunator.
 6. LA
  09 Iunie 2017
  Care este concentratia la prepararea solutiei pentru culturile specificate?
 7. Mi
  04 Mai 2015
  Cata solutie se pune la 10 litri de apa?

7 articole

Afișați pe pagină