Alternative recomandate

 1. bayer insecticid k othrine aqua ew 20 1 litru - 2
  Rating:
  92%
  Aqua K-Othrine EW 20, 1 Litru
  Disponibil Astăzi
  Preț special 168,21 Lei Preț standard 228,48 Lei
  Producator:
  Bayer
  Utilizare:
  profesionisti
  Substanta activa:
  deltametrin
  Concentratie substanta activa:
  20 g/litru
  Modul actiune:
  contact, ingestie
  Scapa de:
  carabusi, muste, omizi +3
 2. ghilotina insecticid i 7 5 k othrine sc 7 5 flow 1 litru - 3
  Rating:
  89%
  i7.5 K-othrine SC 7.5 Flow, 1 litru
  Disponibil Astăzi
  Preț special 94,07 Lei Preț standard 107,00 Lei
  Producator:
  Ghilotina
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti
  Substanta activa:
  deltametrin
  Concentratie substanta activa:
  7.5 gr/litru
  Modul actiune:
  contact, ingestie
  Scapa de:
  gandaci de bucatarie, muste, plosnite de pat +1
 3. pelgar insecticid cytrol forte wp 20 g - 1
  Rating:
  94%
  Cytrol Forte WP, 20 g
  Disponibil Astăzi
  37,10 Lei
  Producator:
  Pelgar
  Utilizare:
  personal instruit, profesionisti
  Substanta activa:
  cipermetrin
  Concentratie substanta activa:
  400 g/kg
  Modul actiune:
  contact
  Scapa de:
  capuse, cari de lemn, furnici +15
 4. bayer insecticid k othrine wg 250 20 g - 1
  Rating:
  92%
  K-Othrine WG 250, 20 g
  Disponibil Astăzi
  Preț special 31,50 Lei Preț standard 43,44 Lei
  Producator:
  Bayer
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti
  Substanta activa:
  deltametrin
  Concentratie substanta activa:
  250 g/kg
  Modul actiune:
  contact, ingestie
  Scapa de:
  capuse, carabusi, cari de lemn +20

Ficam WP 80, 15 g

Lipsă stoc
Scapa de:

capuse, cari de lemn, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, miriapode, muste, paianjeni, purici, plosnite de pat, tantari, termite, viespi

Rating:
100% of 100

Conform prevederilor legale in vigoare, comercializarea si utilizarea insecticidului Ficam WP este interzisa incepand cu data de 10.12.2020.

Ficam WP 80 este un insecticid carbamic, ce reprezinata alternativa ideala la substantele active din generatiile de neonicotinoide si piretroizi sintetici. Combate o varietate foarte larga de insecte daunatoare si are o eficacitate deosebita impotriva paianjenilor si viespilor, precum si a intregului spectru de centipede si milipede.

Substanta activa: Bendiocarb 800 gr/kg

Mod de actiune: 

Insecticidul este conditionat sub forma de pulbere fin-polimerizata de culoare alb-bej, fara miros, miscibila cu apa. Nu pateaza, nu murdareste si nu este coroziv. Este fotostabil si biodegradabil.

Bendiocarb-ul este un ester carbamic ce actioneaza prin contact si ingestie, fiind un inhibitor al colinesterazei - o enzima necesara pentru transmiterea normala a impulsurilor nervoase - fapt ce conduce la paralizarea aproape instantanee a insectelor daunatoare, urmata in scurt timp de moarte. 

Insecticidul are un timp de actiune indelungat, precum si o eficacitate de 97-99.5% pentru daunatorii vizati intr-un interval de 12-48 ore de la efectuarea aplicarii, in conditii normale de infestare.

Timp de actiune de pana la 100-120 de zile. 

Ficam WP 80 combate o varietate foarte larga de insecte de disconfort din igiena publica, din intreprinderile de fabricare si procesare a alimentelor, dar si daunatori ai produselor agricole depozitate, precum: muste si tantari, gandaci de bucatarie, furnici si viespi, purici, plosnite, molii, pestisorul argintiu, urechelnita, plosnita de carte, gandacii de depozite, cat si paianjeni, plosnita lemnului, centipede, greieri, milipede si capuse.

Mod de utilizare:

Insecticidul poate fi utilizat in exterior si in interiorul tuturor incintelor locuite indiferent ca e vorba de incinte industriale, comerciale, spatii casnice sau spatii de maxima igiena protejata (locuinte, birouri, spitale, hoteluri, restaurante, cantine, unitati industriale cu profil alimentar, nave, avioane, mijloace de transport, locuri in care se depoziteaza gunoaiele, etc).

Ficam WP 80 se dilueaza cu apa si se aplica pe suprafete cu ajutorul unui pulverizator. Se pulverizeaza uniform pe suprafetele infestate, cu ajutorul unei duze sub forma de evantai, la un debit de 0.5-0.7 litri/minut. Se insista in mod special in tratarea spatiilor libere si a crapaturilor din pereti, a posibilelor focare de infestare.

Doze de aplicare:

Doza normala: La un nivel mic - mediu de infestare si in conditii normale de igiena se dizolva  15 g Ficam WP 80 in 5 litri apa (0.3%) pentru o suprafata de 125 m².

Doza speciala: La un nivel mai mare de infestare, cand se solicita o extindere a remanentei si in conditii de igiena precara a locurilor de tratat se dizolva 30 g Ficam WP 80 in 5 litri de apa (0.6%).

In combaterea mustelor, pe langa cele 15 g de insecticid se mai adauga 50 g de zahar in cei 5 litri de apa. Solutia obtinuta astfel se pulverizeaza pe o suprafata de 125 mp.

Combaterea cuiburilor de viespi, performantele insecticidului Ficam WP 80 in combaterea cuiburilor de viespi au fost evaluate in 54 de teste efectuate in diferite locatii precum: case, scorburi ale copacilor, etc.

Tratamentele cu Ficam WP la rata normala de dilutie si doze de aplicare cuprinse intre 0.25 - 0.5 litri solutie/ cuib au condus la o combatere completa a viespiilor, in 24 de ore de la tratament. Viespiile au devenit muribunde la 5 minute de la inceperea tratamentului, fara sa manifeste semne de iritare sau comportament agresiv.

Bendicarb-ul este fotostabil, ceea ce presupune o activitate insecticida de lunga durata. 

Remanenta insecticidului este de 12-15 saptamani, dar depinde de natura suprafetei tratate, de gradul de igiena si modalitatiile de curatare, de aceea tratamentul se poate repeta de cate ori este necesar.

Daunatori vizati: muste, tantari, gandaci de bucatarie, furnici, viespi, purici, plosnite, molii, pestisorul argintiu, urechelnita, plosnita de carte, gandacii de depozite, paianjeni, plosnita lemnului, centipede, milipede, capuse.

Domeniul si aria de utilizare: 

 • Spatii individuale de locuit (apartamente, vile, case de vacanta, etc.);
 • Hoteluri, spatii de cazare comune (camine, campinguri);
 • Ferme de animale si pasari (in combinatie cu Baycidal WP 25 si Quick Bayt 2Extra WG 10, pentru combaterea integrata si totala a tuturor daunatorilor specifici);
 • Zone industriale, arii si suprafete puternic infestate cu un spectru larg de daunatori.
Daunatori vizati Doza 
Ficam
WP 80
Apa          Aria de actiune

Capuse, plosnite, purici, furnici

Paianjeni, viespi, muste

Daunatori specifici fermelor de animale si pasari

15 g 4 - 5 litri 100 - 125 m²

*In caz de infestare masiva se recomanda dublarea dozei de produs

Datorita eficacitatii dovedite in timp, a continutului ridicat de substanta activa si mai ales versatilitatii sale, Ficam WP 80 este singura solutie de combatere a rezistentei incrucisate dezvoltate de insectele daunatoare la insecticidele clasice. Este instrumentul ideal pentru eradicarea infestarilor masive si complexe acolo unde toate celelalte insecticide au dat gres.

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 15 g
Weight 0.020000
Producator Bayer
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 4
Formulare WP - pulbere umectabila
Substanta activa bendiocarb
Concentratie substanta activa 800 g/kg
Modul de actiune contact, ingestie
Miros sesizabil
Dozaj 2 kg/ha
Scapa de capuse, cari de lemn, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, miriapode, muste, paianjeni, purici, plosnite de pat, tantari, termite, viespi

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
Păreri
Notă Generală
 1. Ma
  13 Februarie 2020
  Cum se foloseste insecticidul Ficam? Cat timp trebuie saramana spatiul inchis si dupa cat timp se poate dormi in locuinta?Am cumparat acest insecticid dintr un magazin din oras dar pe plic nu scrie nimic de acest lucru.Am plosnite si ma lupt cu ele din vara.M au disperst#
  Multumesc de ajutor!
 2. Fi
  13 Iulie 2019
  Buna-ziua daca K-Othrine WG 250 daca se poate folosi si la plosnita de pat, multumesc Finta.
 3. Pe
  12 Octombrie 2016
  Insecticidul Ficam este destinat doar utilizatorilor profesionali intrucat este un produs periculos, si este necesara o autorizatie pentru folosirea acestuia. Eventual, se poate opta pentru un insecticid asemanator cum este K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html), care are un spectru larg de combatere a daunatorilor.
  Dupa aplicare, spatiul respectiv trebuie sa ramana inchis pentru o perioada de minim 4 ore, apoi se aeriseste pentru 30-60 de minute si poate fi locuit.
 4. El
  12 Octombrie 2016
  Repet intrebarea al carei raspuns ne intereseaza pe toti parintii: cat e de toxic? Poate fi utilizat in camerele copiilor?
 5. di
  30 Decembrie 2015
  cum pot eu sa scap de plosnitele astea?
 6. Ra
  22 Octombrie 2015
  Este toxic pentru copii?
 7. Su
  06 August 2015
  Vă rog să-mi spuneți apă este normal să fie o apă stătută s-au un pic călduță , pentru a putea fii pulverizată , STIU că cu aceast insecticid lucrăm și în spitale pe timpul lui Ceaușescu , amestecăm 100ml Divipam și un pliculeț de ficam WP 80 la 10 litrii de apă .
  Șanț un Agend D.D.D.de la fostul Sanepid din Timișoara !
 8. Ma
  21 Iulie 2015
  As dori sa-mi spuneti daca este toxic,pentru ca as vrea sa il folosesc in casa si am copii mici ,si trebuie sa stiu daca il pot folosi?

8 articole

Afișați pe pagină

S-ar putea sa îți fie de folos

 1. mesto pulverizator manual 3595f inox plus - 1
  Transport Gratuit
  Pulverizator manual Mesto 3595F Inox Plus
  Disponibil Astăzi
  Preț special 1.273,22 Lei Preț standard 1.414,68 Lei
  Producator:
  Mesto
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de mana, pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti
  Capacitate rezervor:
  6 litri
 2. solo pulverizator manual 425 comfort line - 2
  Transport Gratuit
  Rating:
  100%
  Pulverizator manual SOLO 425, Comfort Line
  Disponibil Astăzi
  Preț special 508,28 Lei Preț standard 781,97 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti
  Capacitate rezervor:
  15 litri
 3. birchmeier pulverizator manual profi star 5l - 6
  Pulverizator manual Birchmeier Profi Star 5L
  Disponibil Astăzi
  Preț special 644,99 Lei Preț standard 859,99 Lei
  Producator:
  Birchmeier
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de mana
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti
  Capacitate rezervor:
  5 litri