Ovipron, 1 litru

Lipsă stoc
Scapa de:

acarieni de plante

Ovipron

Substanta activa:
ulei mineral parafinic 800 g/L, ingrediente de formulare.

Caracteristici: Ovipron este un ulei mineral parafinic, inalt rafinat, cu actiune insecticide, fiind de asemenea un excelent adjuvant pentru alte produse de protectia plantelor de contact. Actiunea insecticida rezida in principal prin asfixie, acoperind corpul insectelor cu o pelicula fina, care penetreaza prin canalele traheei, blocheaza respiratia, cauzand astfel moartea. Ovipron este eficace impotriva larvelor si oualor de acarieni si prezinta in afara de actiunea ovocida prin impiedicarea eclozarii, o actiune repelenta pentru insectele cu aparat masticator. Produsul este recomandat pentru utilizarea in tratamente la temperaturi cuprinse intre 7 - 25°C.

Mod de intrebuintare:

Ovipron este recomandat pentru utilizare in tratamente de repaus vegetativ astfel:

Pomi fructiferi 

Mar:  - 
Quadraspidiotus perniciosus 1,5% (22,5 L/ha);
   - Panonychus ulmi 1,5% (22,5 L/ha).

Prun: - 
Panonychus ulmi 1,5% (15 L/ha);
   - Quadraspidiotus perniciosus 1,5% (15 L/ha).

Ovipron
este folosit ca adjuvant la prepararea solutiilor de stropit pentru sporirea aderentei si eficacitatii produselor fitosanitare. De exemplu, la solutiile pentru erbicidare (sulfonilureice, graminicide, etc.) se recomanda folosirea in doze de 0,5 - 1 L/ha (5-10 ml/10 L apa). Se folosesc volumele de apa recomandate pentru erbicidele asociate. De exemplu, la solutiile pentru erbicidare se po folosi dozele

Cultura Erbicid Doza
Ardei, tomate, fasole, cucurbitacee
Sfecla de zahar 
Graminicide in postemergenta  0,5 - 1L/ha 
Porumb  2,4 D, Bentazona, Sulfonilureice  0,75 - 1,5 L/ha
Soia (pana in 3 frunze adevarate)  Graminicide in postemergenta  1 - 2 L/ha 

Prepararea solutiei: Ovipron este conditionat ca si concentrat emulsionabil si are omiscibilitate foarte buna cu majoritatea PPP. Adaugati produsul in aparatul de stropit umplut pe 3/4 cu apa sub agitare constanta. Adaugati apoi apa pana la completarea volumului total. In cazul prepararii unor amestecuri cu alte produse fitosanitare sub forma de pulberi umectabile amestecati foarte bine sub agitare produsul pulbere pulbere cu apa inainte de adaugarea Ovipron. In cazul amestecurilor cu produse fitosanitare formulate ca si concentrate emulsionabile adaugati aceste produse dupa ce apa si Ovipron sunt perfect amestecate.

Compatibilitatea: Ovipron se recomanda a se aplica in perioada de repaus vegetativ, pana inainte de inflorit, in amestec cu Bouillie Bordelaise. NU este compatibil cu produse pe baza de Dimetoat sau fungicide pe baza de Anilazine, Captan, Folpet, Dinocap sau alte produse ce contin sulf. Inainte de aplicare efectuati un test de compatibilitate.

Fitotoxicitate: Nu tratati cu Ovipron in perioda infloritului. Poate aparea riscul de fitotoxicitate in cazul tratamentelor efectuate in perioade lungi de temperaturi ridicate. Nu tratati plantele aflate sub stres hidric.

 

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Weight 1.000000
Producator Cerexagri
Destinat Uz populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 3
Formulare SC - suspensie concentrata
Substanta activa ulei de parafina
Concentratie substanta activa 800 g/l
Efect asupra albinelor cu
Cultura ardei, fasole, mar, porumb, prun, sfecla de zahar, soia, tomate
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune contact, ingestie
Scapa de acarieni de plante
Dozaj 0.5-1.5 l/ha
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Miros sesizabil
Păreri