Picus 600 FS, 1 litru

Lipsă stoc
Scapa de:

acarieni de plante

Certificatul de omologare se retrage la data de 19.09.2018 conform prevederilor Regulamentului de punere in aplicare (UE) nr.783/2018, al Comisiei, privind conditiile de aprobare a substantei active imidacloprid. Perioada de gratie acordata expira la data de 19.12.2018.

Insecticid Picus 600 FS

Substanta activa: imidacloprid 600 g/l

Caracteristici: Picus 600 FS este un insecticid sistemic din grupa neonicotinoizilor cu efect de lunga durata in seminte si in tinerele plantute, care patrunde rapid in bob si de aici in plante circuland acropetal. Picus 600 FS actioneaza prin ingestie si contact asupra daunatorilor care ataca la inceputul perioadei de vegetatie, efectul manifestandu-se prin atacarea sistemului nervos, provocand paralizie si in final moartea insectelor. Produsul nu este fitotoxic la dozele recomandate.

Mod de actiune si utilizare: PICUS se va utiliza numai pentru tratarea semintelor destinate semanatului. Pentru a nu deprecia calitatile produsului, se vor utiliza masini de tratat care asigura o dozare precisa si o distribuire cat mai uniforma a substantei pe intreaga suprafata a boabelor. La efectuarea tratamentului, Picus poate fi utilizat ca atare sau in dilutie cu apa in raport de 1 l produs la 0,25 l apa. La prepararea amestecului se pune intai apa in premixer, apoi se adauga produsul, dupa care solutia se agita manual sau mecanic inaintea inceperii tratamentului. Se prepara numai cantitatea de solutie necesara pentru cantitatea de samanta ce se va trata intr-o zi de lucru. La prepararea solutiei, ambalajul cu Picus se agita bine inainte de golirea in premixerul instalatiei. La dozele recomandate, Picus 600 FS nu afecteaza energia germinativa si nici germinatia semintelor, nu este fitotoxic pentru plantule. La tratarea formelor parentale ale hibrizilor de porumb si floarea soarelui, este necesara testarea prealabila a efectului produsului asupra energiei germinative si germinatiei semintelor, deoarece aceste forme sunt in general mai sensibile la tratarea semintei comparativ cu hibrizii comerciali. Semintele tratate se pot pastra un an fara sa isi piarda indicii de calitate biologici.

Plante tratate: Porumb, Floarea soarelui, Grau, Orz, Orzoaica, Rapita

Insecte combatute: Ratisoara porumbului, Viermi sarma, Afide, Gandacul ghebos, Puricele rapitei

Producator: Cheminova

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Weight 1.000000
Producator Cheminova
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 3
Formulare SC - suspensie concentrata
Substanta activa imidacloprid
Concentratie substanta activa 600 g/l
Cultura floarea soarelui, grau, porumb, rapita
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune contact, ingestie
Scapa de acarieni de plante
Dozaj 10 g/10 litri apa/ 200 metri patrati
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Miros sesizabil
Păreri