Vitavax 2000, 1 litru

Lipsă stoc
Pentru combaterea:

fuzarioza, helmintosporioza, malura

Conform Autoritatii Nationale Fitosanitare, certificatul de omologare al fungicidului Vitavax 2000 pe baza de tiram se retrage la data de 30.01.2019.

Fungicid Vitavax 2000

Substanta activa: Carboxina 200 gr/litru + Tiram 200 gr/litru

Caracteristici: Fungicid dezvoltat special pentru tratat seminte de cereale care contine 2 substante active: carboxina ce are actiune sistemica si TMTD( tiram) care are actiune de contact. Pe langa actiunea fungicida Carboxina are si proprietati de stimulare a cresterii. 

Mod de actiune: Asigura culturilor de cereale, porumb si floarea soarelui o protectie deosebita impotriva bolilor de sol sau a celor cu transmitere prin samanta. Produsul combate o gama larga de boli, transmise prin samanta sau sol, stimuleaza germinatia si cresterea plantutelor, sporind rezistenta culturii la conditii de stres.

Mod de utilizare: Tratamentul semintelor cu Vitavax se efectueaza cu masinile recomandate de producator sau cu cele existente in dotare, bine reglate, astfel incat sa se asigure acoperirea uniforma a semintelor si respectarea stricta a dozei recomandate.
Pentru Vitavax 2000, la fiecare 1 litru de produs se adauga 1-4 l apa, in functie de masina de tratament utilizata, aceasta asigurand o buna acoperire si protectie. Produsul se aplica pe o samanta de buna calitate, cu o umiditate de maxim 15%.

Timp de pauza: Semintele nu se folosesc in furajarea animalelor in cazul in care nu au fost insamantate, dar plantele rasarite pot fi utilizate ca si furaj la cateva zile de la rasarire. Timp de pauza recomandat 21 zile.

Compatibilitate: Este compatibil cu pulberile umectabile fungicide sau insecticide. Nu se va amesteca cu produse puternic alcaline sau cu concentrate emulsionabile. Nu este compatibil cu formularile lichide fungicide pentru tratamentul semintelor. Testati pentru siguranta compatibilitatea fizico-chimica a produselor.

Plante tratate: Grau, Orz.

Cultura Agentul patogen Doza
Grau Malura comuna, Fuzarioza 2.5 l/tona
Orz Taciunele zburator, Helmintosporioza 3 l/tona

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Weight 1.000000
Producator Chemtura Agro Solutions
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 3
Formulare CS - suspensie de microcapsule
Substanta activa carboxina, tiram
Concentratie substanta activa 200 g/l; 200 g/l
Cultura grau, orz
Pentru combaterea fuzarioza, helmintosporioza, malura
Dozaj 2.5-3 l/t
Culturi bio nepotrivite

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
Păreri