Goal 4F, 50 ml

Lipsă stoc
Impotriva:

iarba grasa, iarba rosie, mustar salbatic, ridiche salbatica, stir salbatic, sugel, susai, teisor, urzica mica, voinicica, zarna

Rating:
93% of 100

Certificatul de omologare se retrage, produsul putand fi comercializat pana la data de 30.04.2021, iar termenul de utilizare al acestuia este pana la data de 30.04.2022.

Erbicid Goal 4 F

Substanta activa: 480 gr/litru oxifluorfen

Caracteristici: Goal 4 F este un erbicid produs de Dow Agro Sciences, care in functie de cultura tratata se utilizeaza preemergent sau postemergent pentru eliminarea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate din culturile de floarea soarelui, ceapa si vita de vie.

Mod de actiune: In functie de cultura tratata, Goal 4F se utilizeaza ca un erbicid preemergent, cu aplicare la sol sau ca erbicid postemergent, de contact.

- Cand se aplica preemergent, Goal 4F formeaza o pelicula subtire la suprafata solului, distrugand buruienile care rasar, in momentul in care strabat aceasta pelicula. De aceea, este foarte important ca solul sa fie bine pregatit inainte de aplicarea erbicidului, pentru a nu distruge prin lucrari pelicula de erbicid.

- Cand se aplica postemergent, Goal 4F distruge rapid buruienile tinere, prin actiunea sa de contact. Cele mai bune rezultate se obtin cand buruienile sunt in stadiu de 2-4 frunze. Acoperirea buna a buruienilor cu solutia de erbicidat este esentiala pentru realizarea unei combateri maxime. Goal 4F nu se leviga in sol.

Mod de utilizare:

- La floarea soarelui
se va aplica 0.5 l/ha , preemergent, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale (exceptie Xanthium-cornuti).

- La ceapa din arpagic se va aplica 0.5 l/ha, postemergent, in 300-500 l apa/ha.

- La ceapa semanata direct se aplica 0.5 l/ha, postemergent, cand plantele de ceapa au 2-3 frunze adevarate. Goal 4F poate cauza leziuni necrotice, rasucirea sau piticirea plantelor de ceapa, dar acestea nu vor influenta dezvoltarea ulterioara a culturii si nici productia. Aceste manifestari sunt considerabil reduse atunci cand aplicarea erbicidului se face nu mai devreme de 3 zile dupa ultima ploaie sau dupa irigare, pentru ca refacerea substantei ceroase de pe frunze protejeaza plantele. Nu se va amesteca Goal 4F cu alte ingrasaminte sau pesticide atunci cand se aplica postemergent la ceapa.

- La vita de vie se aplica 2.5 l/ha postemergent, dupa formarea fructelor, cand buruienile nu depasesc 10-15 cm. Se va evita imprastierea erbicidului pe foliajul vitei de vie, pentru a nu cauza arsuri.

Cantitatea de solutie la hectar este de 300-500 litri.

Plante tratate: Floarea Soarelui, Ceapa, Vita de vie

Buruieni combatute: Abuthilon theophrasti (teisor), Amaranthus retroflexus (stir salbatic), Chenopodium album (loboda salbatica), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Hibiscus trionum (zamosita), Lamium amplexicaule (sugel), Malva parviflora (nalba), Matricaria spp. (musetel), Polygonum spp. (iarba rosie, ardeiul broastei), Portulaca oleracea (grasita), Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Sisymbrium sophia (voinicica), Solanum nigra (zarna), Sonchus oleracea (susai), Urtica urens (urzica mica), Veronica spp. (soparlita).

Compatibilitate: Goal 4F este compatibil cu alte erbicide, insecticide si fungicide. Inainte de folosire se recomanda consultarea tabelelor de compatibilitate si efectuarea unui test practic, respectand dozele prescrise.

Cultura Buruieni combatute Momentul aplicarii Doza
Floarea soarelui Dicotiledonate anuale (exceptie cornuti) Preemergent 0.5 l/ha
Ceapa din arpagic, Ceapa semanata direct, Usturoi Dicotiledonate anuale si efect secundar asupra buruienilor monocotiledonate Postemergent 0.5 l/ha
Vita de vie Mono si dicotiledonate anuale si perene din samanta Postemergent  2.5 l/ha

 

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 50 ml
Weight 0.050000
Producator Dow Agro Sciences
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 2
Formulare FS - suspensie concentrata tratare semintei
Substanta activa oxifluorfen
Concentratie substanta activa 480 g/l
Impotriva iarba grasa, iarba rosie, mustar salbatic, ridiche salbatica, stir salbatic, sugel, susai, teisor, urzica mica, voinicica, zarna
Cultura usturoi, vita de vie
Dozaj 0.5-2.5 l/ha
Momentul aplicarii postemergente, preemergente
Buruieni combatute dicotiledonate anuale, dicotiledonate perene, monocotiledonate anuale
Tipuri aplicare pulverizare reziduala

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
Păreri
Notă Generală
 1. Ro
  11 Iulie 2019
  bunaziua ! Mai aveti pestok goal 4F
 2. Pe
  07 Martie 2017
  Avand in vedere ca nu permite combinatia cu ingrasaminte la cultura de ceapa, exista sanse mari sa apara fenomene de toxicitate sau chiar pierderea culturii.
 3. Cr
  07 Martie 2017
  Daca bagi la ceapa din arpagic si ingrasamant foliar ce se intampla?

3 articole

Afișați pe pagină