Reveller, 1 litru

Lipsă stoc
Pentru combaterea:

alternarioza, arsura frunze, fainare, fuzarioza, necrozare, patari, putregai, rugina, septorioza, sfasiere frunze

Retras de la data de 30.11.2017, conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 1455/2017 al Comisiei, privind neaprobarea reânnoirii substanţei active picoxistrobin. Întrucât data limită pentru utilizarea şi comercializarea produselor de protecţie a plantelor pe bază de picoxistrobin stabilită în Regulamentul (UE) nr. 1455/2017 este 30 noiembrie 2018, pentru stocurile existente pe teritoriul Romaniei se acordă, din momentul retragerii omologării 6 luni pentru comercializare si distribuire si 6 luni pentru depozitare si utilizare.

Substanta activa: Ciproconazol 80 g/l + Picoxistrobin 200 g/l

Caracteristici: Reveller este un fungicid sistemic cu spectru larg de actiune, preventiv, curativ si eradicant, cu actiune de soc asupra agentilor patogeni.

Mod de actiune: Reveller contine doua substante active compatibile, cu moduri diferite de actiune, eficiente impotriva unui spectru larg de boli foliare.

Ciproconazol actioneaza sistemic fiind absorbit rapid si translocat acropetal prin xilem in toate partile verzi ale plantei.

Picoxistrobin este distribuit sistemic prin vasele lemnoase, difuzeaza de-a lungul peretilor in tesuturile invecinate si migreaza din partile tratate spre extremitatile frunzei. Prin actiunea translaminara si acropetala asigura protectia tesuturilor noi. Este redistribuit in stare de vapori si creaza o zona de protectie uniforma in jurul plantei tratate.

Substantele active sunt absorbite si distribuite usor si uniform in toate tesuturile, actioneaza rapid si minimizeaza riscul aparitiei rezistentei la fungii patogeni.

Reveller difuzeaza translaminar in celulele cuticulare cerate si determina o buna redistribuire a substantei active la suprafata frunzei. Difuzeaza si transloca in tesuturile noi formate inainte ca ele sa fie expuse atacului bolilor datorita remobilizarii substantei active prin ploaie si roua.

Cultura tratata beneficiaza de efectul de inverzire prelungita" specific strobilurinelor, care determina prin actiunea anti-oxidanta si intensificarea absorbtiei in azotului, stimularea acumularii suplimentare de biomasa si ameliorarea rezistentei la stresul hidric.

Avantajele utilizarii Reveller:

  • Spectru larg de actiune: preventiv, curativ si eradicant;
  • Actiune soc asupra agentilor patogeni;
  • Efect rapid dupa aplicarea fungicidului;
  • Protectie preventiva impotriva bolilor;
  • Repartitie uniforma la suprafata frunzei;
  • Reactivarea produsului prin roua sau ploi;
  • Zona de protectie uniforma in jurul plantei tratate;
  • Amestec "anti-rezistenta" prin modul de actiune diferit al celor doua substante active;
  • Spor cantitativ si calitativ de productie;
  • Ameliorarea rezistentei la stresul hidric.

Mod de utilizare: Reveller trebuie aplicat inainte de producerea infectiei si aparitia bolilor in cultura si poate fi aplicat la primul sau al II-lea tratament.

Pentru productii ridicate si maxim de eficacitate la cereale paioase se recomanda utilizarea fungicidului la al II-lea tratament care trebuie aplicat din faza de burduf pana la inflorit.

In tehnologiile cu un singur tratament fungicidul se recomanda a fi aplicat la aparitia primelor simptome ale uneia dintre bolile controlate.

La grau: se poate aplica de la inceputul alungirii paiului, din stadiul de crestere BBCH 31-39, pana la sfarsitul infloririi, stadiul de crestere 49-59.

La orz se aplica de la sfarsitul infratirii pana la inceputul infloririi, doza de 0.5 litri/ha.

La floarea soarelui se recomanda aplicarea in stadiul de 8-10 frunze, la primul tratament sau cu 10-15 zile inainte de inflorit, la al doilea tratament, in doza de 0.6 litri/ha.

La rapita se poate aplica in toamna si in primavara, de la reluarea vegetatiei pana la inflorirea completa a culturii, doza de 0.6 litri/ha.

Cultura

Agent patogen

Doza
de
aplicare

Grau

Fainare (Erysiphe graminis)

Septorioza (Septoria Spp)

Rugini (Puccinia spp)

Fuzarioza (Fusarium spp)

Sfasierea frunzelor (Helminthosporium spp)

0.5 litri/ha

Orz

Fainare (Erysiphe graminis)

Patarea reticulara (Pyrenophora spp)

Arsura frunzelor (Rhynchosporium secale)

Sfasierea frunzelor (Helminthosporium spp)

0.5 litri/ha

Floarea
soarelui

Necrozarea si frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi)

Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)

Alternarioza (Alternaria spp)

0.6 litri/ha

Rapita

Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)

Putregaiul uscat (Phoma lingam)

Alternarioza (Alternaria spp)

Fainarea (Erysiphe spp)

0.6 litri/ha


Compatibilitate:
Pentru o utilizare corecta, consultati tabelele de compatibilitati. Inainte de a aplica orice amestec de produse, testati combinatia pe o mica parte din cultura care trebuie tratata, pentru a va asigura ca nu va produce reactii de fitotoxicitate.

Plante tratate: Grau, Orz, Rapita, Floarea soarelui

Boli si ciuperci combatute: Alternarioza, Arsura frunzelor, Fainare, Fuzarioza, Septorioza, Sfasierea frunzelor, Rugini, Patarea reticulara, Putregaiul alb, Putregaiul cenusiu, Putregaiul uscat, Necrozarea si frangerea tulpinilor.

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Weight 1.000000
Producator Dupont
Destinat Uz populatie, profesionisti
Formulare SC - suspensie concentrata
Substanta activa ciproconazol, picoxistrobin
Concentratie substanta activa 80 g/l; 200 g/l
Cultura floarea soarelui, grau, orz, rapita
Pentru combaterea alternarioza, arsura frunze, fainare, fuzarioza, necrozare, patari, putregai, rugina, septorioza, sfasiere frunze
Dozaj 0.5-0.6 l/ha
Culturi bio nepotrivite
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Păreri