Avaunt 150 SC, 1 litru

Lipsă stoc
Scapa de:

molia strugurelui, omizi, sfredelitor, viermii fructelor

VALABILITATEA CERTIFICATULUI DE OMOLOGARE A EXPIRAT LA DATA DE 22.06.2014.

Avaunt 150 SC este un insecticid din grupul oxadiazine cu mod unic de actiune cu spectru larg de combatere asupra mai multor specii de daunatori

Substanta activa: Indixacarb 150 g/l

Caracteristici:

Avaunt 150 SC este un insecticid din grupul oxadiazine cu mod unic de actiune si spectru larg de combatere a mai multor specii de daunatori. Este bioactiv numai dupa metabolizarea substantei active, are o eficacitate ridicata in combaterea insectelor tinta si toxicitate redusa asupra entomofaunei utile.

Avaunt 150 SC are efect puternic asupra oualor si larvelor de lepidoptere in toate stadiile.  Este recomandat pentru folosirea in programele de combatere integrata (IPM - Integrated Pest Management) si programele de combatere a rezistentei daunatorilor (IRM – Insecticide Resistance Management) si nu este influentat de temperaturile ridicate din momentul aplicarii.

Mod de actiune:

Avaunt actioneaza prin contact si ingestie. Dupa ce patrunde in organism prin contact sau ingestie, substanta activa produce bioactivarea metabolitilor si efectul neurotoxic prin blocarea canalelor de sodiu din nervii organismelor tinta. Comportarea insectelor se schimba imediat dupa expunerea la doza recomandata de substanta activa. Dupa bioactivare, se intrerupe rapid hranirea ceea ce confera o excelenta protectie culturii tratate.

Avaunt 150 SC are un mod unic de actiune constand in blocarea canalelor de sodiu din celulele nervoase. Paralizia insectelor supuse la substanta activa survine dupa 2-12 ore si produce incetarea deplasarii si hranirii. Daunatorii sunt controlati in totalitate dupa 24-60 ore, iar larvele afectate cad de pe plante.

In conditii normale, Na+ patrunde in canalul nervului, unde este implicat in mecanismul de polarizare/depolarizare. Efectul insecticid nu este afectat de temperaturile ridicate din momentul aplicarii, asa cum se intampla la numeroase grupe de insecticide, in special la piretroizi. Temperatura mai ridicata de pana la 34 °C (optimul aplicarii 22-34°C) creste eficacitatea insecticidului prin bioactivarea rapida a substantei active patrunse in organism si in mod special in stomacul insectei.

Prin modul sau de actiune si utilizarea rationala a insecticidului riscul aparitiei insectelor rezistente este evitat.

Mod de utilizare:

Avant 150 SC se aplica foliar pentru controlul celor mai importante insecte defoliatoare si se utilizeaza ca insecticid pentru controlul lavelor de Lepidoptere (omizi/molii) si specii selective de Coleoptere (gandacul de Colorado, gargarita florilor de mar, gandacul lucios al rapitei, viermele vestic al radacinilor de porumb), in toate stadiile larvare. De asemenea, Avant are efect ovicid.

Persistenta biologica a insecticidului este de 10-14 zile. Folositi suficienta apa pentru a obtine o acoperire uniforma. Avaunt este rezistent la spalare.

Vita de vie - Avaunt 150 SC combate molia vitei de vie (Lobesia botrana) in toate generatiile. Momentul optim al tratamentului este la eclozarea oualor dar actiunea produsului permite administrarea de la depunerea oualor (ovicid) pana dupa eclozare. Se poate aplica de la formarea ciorchinilor pana la maturarea boabelor (BBCH 57-85) cu respectarea timpului de pauza recomandat.

Se recomanda aplicarea a 3 tratamente integrate in programul de control al daunatorilor, primul impotriva primei generatii si 2 impotriva celei de-a doua generatii. Intervalul intre aplicari este de 10-14 zile.

Mar - Se recomanda maximum 4 tratamente in functie de numarul de generatii ale insectei si nivelul infestarii. Tratamentele pot fi aplicate de la inflorit pana la inceputul maturarii fructelor (BBCH 70-87), inaintea aparitiei larvelor, cand ouale sunt depuse. Femelele expuse tratamentului cu Avaunt au o viteza scazuta de depunere a oualelor.

La speciile pomicole Avaunt combate omoda paroasa (Hyphantria cunea) cel mai bine cand larvele de varsta a doua si a treia sunt prezente. Se aplica 2-3 tratamente/sezon la interval de cel putin 10 zile in functie de evolutia  daunatorului.

Pe langa omida paroasa Avaunt mai combate molia pielitei (Adoxophyes orana), molia coacazelui (Pandemis ribeana), molia mugurilor si fructelor (Archips podana).

Tratamentele se repeta la interval de 10-14 zile daca se prelungeste perioada de atac, astfel incat sa se mentina daunatorii sub pragul economic de daunare. Pot exista situatii in care Avaunt trebuie aplicat la 7 zile interval, pentru mentinerea sub control a daunatorilor.

Avaunt 150 SC trebuie aplicat in programele de combatere alaturi de alte insecticde cu mod diferit dde actiune.

Porumb - Avaunt 150 SC combate eficient alaturi de sfredelitorul porumbului (Ostrinia nubilalis) si adultii de Diabrotica virgifera (viermele vestic al radacinilor).

Se aplica 1-2 tratamente, la 4-7 zile de la semnalarea adultului, in functie de numarul de generatii ale insectei, nivelul infestarii si conditiile de mediu. Tratamentele pot fi aplicate la 8-10 frunze, aparitia paniculului sau stadiul de lapte ceara, in functie de presiunea de atac a daunatorului.

Perioada de persistenta biologica este de 5-14 zile si depinde de starea de vegetatie, tehnica de aplicare, volumul de apa si conditiile climatice.

Volumul de apa: 200-2000 litri/ha in functie de cultura, momentul aplicarii si volumul masei vegetale. Daca intervine ploaia dupa uscarea solutiei pe foliaj, nu este necesara repetarea stropirii.

Porumb: 200-700 litri/ha
Vita de vie: 300-1000 litri/ha
Piersic, cais, cires, par: 500-1000 litri/ha
Mar: 500-2000 litri/ha

Interval minim de aplicare intre tratamente: 7 zile

Numar maxim de tratamente pe an: struguri de masa - 6, struguri de vin - 3, pomi fructiferi - 4, porumb - 2 tratamente.

Timp de pauza de la ultima aplicare si pana la recoltat trebuie sa treaca 10 zile la struguri pentru vin, 3 zile pentru strugurii de masa, 7 zile la pomii fructiferi.

Plante tratate: Vita de vie, Mar, Porumb, Pomi

Insecte combatute: Molia vitei de vie, Viermele merelor, Omida paroasa, Sfredelitorul tulpinilor

Cultura Agentul patogen Doza
Mar Viernele merelor (Cydia pomonella) 0.50 l/ha
Vita de vie Molia strugurilor (Lobesia botrana) 0.25 l/ha
Pomi fructiferi Omida paroasa (Hyphantria cunea) 0.50 l/ha
Porumb Sfredelitorul tulpinilor (Ostrinia nubilalis) 0.25 l/ha

 

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Weight 1.000000
Producator Dupont
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 2
Formulare SC - suspensie concentrata
Substanta activa indoxacarb
Concentratie substanta activa 150 g/l
Efect asupra albinelor fara
Cultura afine, cais, cires, gutui, mar, par, piersic, porumb, prun, visin, vita de vie
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune contact, ingestie
Scapa de molia strugurelui, omizi, sfredelitor, viermii fructelor
Dozaj 0.25-0.5 l/ha
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Miros usor iritant

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
Păreri