Galben M, 100 g

Lipsă stoc
Pentru combaterea:

mana

Se retrage ca urmare a deciziei Uniunii Europene de nereînnoire a substantei active Benalaxyl. Se acorda o perioada de gratie pana la 05.07.2021pentru comercializarea şi distribuirea stocurilor existente de produs si pana la 05.10.2021, pentru depozitarea, utilizarea si eliminarea stocurilor de produs la utilizatori.

Fungicid Galben M

Acest produs nu mai face parte din lista producatorului. 

Substanta activa: 8% benalaxyl + 65% mancozeb

Caracteristici: Galben M este un fungicid sistemic şi de contact, cu efect persistent preventiv si curativ, care patrunde in plante prin radacini, tulpini si lastari verzi, frunze; circuland acropeal. Datorita actiunii sistemice foarte ridicate produsul are un efect rapid; pătrunde în plante in 3-4 ore de la aplicare, reducând asfel riscul spălării. Galben M acţionează în două moduri distincte: prin împiedicarea sporulării şi blocarea creşterii miceliului ciupercii. Acest fungicid protejaza si noile cresteri ale plantelor inexistente la momentul tratamentului si prezintă acţiune reziduală de scurtă durată fiind descompus în plantă după aproximativ 4-6 zile.

Mod de actiune: La cartof aplicarea tratamentelor impotriva manei trebuie să înceapă când s-a acoperit spaţiul dintre plante pe rand sau la apariţia primelor simptome ale bolii şi la avertizare. Când condiţiile meteo sunt favorabile dezvoltării bolii şi presiunea de infecţie este mare se recomandă repetarea tratamentelor la un interval de 7-10 zile. Culturile irigate prin aspersiune se vor trata la un interval de minim de 7 zile, deoarece riscul apariţiei infecţiei este foarte mare. Tratamentul se va aplica după irigare. La viţa de vie se recomanda aplicarea preventiva in special inaintea infloritului. Daca infectia exista deja, aceasta va fi stopată în 2-3 zile de la aplicare. Galben M poate fi aplicat la culturile recomandate şi în amestec sau in rotatie cu fungicidele Rover, Triumf, Drago.

Plante tratate: Vita de vie, Tomate, Cartof

Boli si Ciuperci combatute: Mana

Producator: FMC Chemicals

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 100 g
Weight 0.100000
Producator FMC Chemicals
Destinat Uz populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 2
Formulare WP - pulbere umectabila
Substanta activa benalaxyl, mancozeb
Concentratie substanta activa 80 g/kg; 650 g/kg
Cultura cartof, tomate, vita de vie
Pentru combaterea mana
Dozaj 2.5 kg/ha
Culturi bio nepotrivite
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Păreri