Ingrasaminte mazare, sulf

Filtre

Afiseaza
Filtrare  
  1. Cultura: mazare
  2. Substanta activa: sulf
șterge toate
Cultura  
Substanta activa  
Culturi bio  
Producator  
Formulare  
Filtre

2 produse intrare

pe pagină
Setați descendent
  1. Producator:
    Schacht
    Cultura:
    afine, azalee si rododendron, mazare +6
    Substanta activa:
    sulf
    Culturi bio:
    nepotrivite
  2. hauert ingrasamant manna bio spezial 1 kg - 1
    Ingrasamant Manna Bio Spezial, 1 kg
    Disponibil Astăzi
    36,09 Lei
    Producator:
    Hauert
    Cultura:
    cartof, ceapa, fasole +9
    Substanta activa:
    magneziu, azot, potasiu +2
    Concentratie substanta activa:
    8%; 2%; 10% ; 2% ; 8% ; 35%; 25%
    Culturi bio:
    nepotrivite
Filtre

2 produse intrare

pe pagină
Setați descendent

Ingrasamant este un nume generic dat unui produs organic sau mineral, obtinut natural sau artificial, folosit in agricultura pentru fertilizarea solurilor. Ingrasamintele hranesc planta si furnizeaza elemente chimice esentiale dezvoltarii acesteia precum: azot, calciu, fosfor, potasiu (nutrienti ai solului), ceea ce duce la o recolta mai bogata si la produse agricole de mai buna calitate. Tipul ingrasamantului se alege in functie de tipul solului si de necesitatea tipului de cultura.

Ingrasamintele naturale pot fi de origine animala, vegetala sau mixte cum ar fi: balegar sau gunoi de grajd, resturi vegetale, produse de decantare a apei epurate, dejectii animale, alge marine si ingrasaminte verzi, culturi destinate pentru a fi ingropate si folosite ca ingrasamant. Acest tip de cultura este cunoscut inca din antichitate. Produsele naturale trec in prealabil prin faza de mineralizare pentru a deveni ingrasaminte. In acest proces intra bacterii si fermenti ce schimba structura si textura produselor organice ce vor deveni ingrasamant. Ingrasamintele naturale contin cantitati mici de azot, fosfor sau potasiu, lucru care se compenseaza prin aplicarea in cantitati mari in solul de fertilizat, aproximativ 10 tone pe hectar. In afara de aportul de substante nutriente, ingrasamintele naturale imbunatatesc flora microbiana a solului, imbunatatesc textura solului si favorizeaza retentia de apa in pamant.

Biofertilizantii sunt substante care contin micro organisme vii, care colonizeaza rizosfera sau interiorul plantei si ajuta la cresterea si achizitionarea de nutrienti pentru planta gazda. Biofertilizantii se folosesc de acum 20 de ani, dar deocamdata la scara redusa. Pot fi un inlocuitor al ingrasamintelor chimice care pot fi uneori daunatoare mediului inconjurator.