Dantop 50 WG, 450 g

Lipsă stoc
Scapa de:

afide, gandacul de Colorado, paduchele lanos, viermii fructelor

Certificatul de omologare se retrage la data de 19.09.2018 conform prevederilor Regulamentului de punere in aplicare (UE) nr.784/2018, al Comisiei, privind conditiile de aprobare a substantei active clotianidin. Perioada de gratie acordata expira la data de 19.12.2018.

Insecticid Dantop 50 WG

Substanta activa: clotianidin 50%

Caracteristici: Dantop 50 WG prezintă un spectru larg de combatere, o acțiune sistemică foarte bună și o perioadă îndelungată de protecție. Are un mod unic de acțiune și o eficacitate excelentă asupra insectelor rezistente la insecticidele convenționale.

Mod de actiune: Dantop 50 WG ca și alte produse neonicotinoidice combate un spectru larg de insecte dăunătoare (homoptere, heteroptere, coleoptere, diptere și thysanoptere, lepidoptere, ortoptere). După aplicare produsul este preluat în corpul insectelor pe cale orală sau dermală. Acțiunea sa se manifestă la nivelul sistemului nervos, prin excitarea continuă a nervilor creând convulsii și paralizie. În consecință insectele mor la un interval scurt de timp după aplicare. Eficacitate ridicată la o doză de utilizare foarte mică. Activitate de lungă durată. Nu produce fitotoxicitate plantelor Clotianidin stopează hrănirea insectelor sau depunerea ouălor chiar dacă doza sa nu atinge nivelul letal.

Mod de utilizare: Dantop 50 WG nu este afectat de ploi survenite după 3 ore de la aplicare. Este un produs cu o bună acțiune translaminară care combate și insectele de pe față inferioară a frunzelor, unde de obicei ajunge o cantitate mai redusă de soluție. Dantop 50 WG se translocă ușor din frunzele deja tratate spre frunze nou formate sau spre cele bazale. Dantop 50 WG poate fi ușor absorbit prin rădăcini și translocat în întreaga plantă. Această caracteristică conferă produsului posibilitatea de a fi utilizat și ca tratament la răsaduri prin scufundarea rădăcinilor în soluție înainte de plantare. Se poate aplica și la ghivece înainte de transplantare. Pe lângă acțiunea de combatere a adulților, larvelor și nimfelor Dantop 50 WG a demonstrat o acțiune ovicidă asupra unor categorii de insecte.

Producator: Kwizda

 

Cultura Agentul daunator Doza
Cartof Gandacul din Colorado 35 g/ha
Afide 35 g/ha
PAduchele din San Jose, Paduchele lanos 0.02% (0.3 kg/ha)
Mar Minierul marmorat, Viermele merelor 0.015% (0.225 kg/ha)

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 450 g
Weight 0.450000
Producator Kwizda
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Formulare WG - granule dispersabile in apa
Substanta activa clotianidin
Concentratie substanta activa 500 g/kg
Efect asupra albinelor cu
Cultura cartof, mar
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune sistemic
Scapa de afide, gandacul de Colorado, paduchele lanos, viermii fructelor
Dozaj 0.225-0.035 kg/ha
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Miros inodor

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
Păreri