Tazer 250 SC, 5 litri

Lipsă stoc
Pentru combaterea:

alternarioza, antracnoza, arsura frunze, fainare, fuzarioza, helmintosporioza, mana, patari, putregai, rizoctonioza, rugina, septorioza

Valabilitatea certificatului de omologare a expirat la data de 30.06.2020

 Substanta activa: Azoxistrobin 250 g/l

Caracteristici: Tazer 250 SC este un fungicid sistemic cu actiune  preventiva, curativa si eradicativa asupra agentilor patogeni in agricultura si horticultura.

Mod de actiune: Tazer 250 SC se prezinta sub forma unei suspensii concentrate, de culoare bej, ce contine 250 g/l Azoxystrobin.

Azoxistrobin face parte din grupa strobilurinelor si are un spectru larg de actiune asupra bolilor din culturile de cereale paioase, rapita si cartof. Migreaza rapid in planta unde impiedica germinarea sporilor, cresterea miceliului si sporularea.

Tazer 250 SC are un efect de inverzire si prelungire a vegetatiei („green effect”), prin care aduce beneficii importante cantitative si calitative recoltei.

Avantajele utilizarii Tazer 250 SC:

  • Fungicid sistemic cu migrare rapida in planta;
  • Actiune  preventiva, curativa si eradicativa asupra agentilor patogeni;
  • Foarte eficient in combaterea ruginilor brune si galbene la cerealele paioase;
  • Impiedica germinarea sporilor, cresterea miceliului si sporularea;
  • Este foarte benefic atat in combaterea bolilor cat si pentru cultura datorita efectului de inverzire si prelungire a vegetatiei «green effect»;
  • Aduce beneficii importante cantitative si calitative pentru recolta;
  • Utilizat in amestec cu fungicide din grupe cu mod de actiune diferit asigura o protectie completa si se evita aparitia de forme rezistente.

Mod de utilizare:

Grau: se aplica preventiv sau imediat ce apar primele simptome ale bolii iar cultura este in faza de dezvoltare de la primul internod si pana la sfarsitul infloritului (BBCH 31-69).  Se pot aplica 1-2 tratamente la interval de 14-28 de zile in functie de conditiile de vreme si de presiunea bolilor. Cantitatea de solutie recomandata este cuprinsa intre 100-300 litri/ha. Doza maxima care se va aplica pe un tratament este de 1 litru/ha. Se vor aplica maxim 2 tratamente pe cultura pe un sezon de vegetatie.

Orz: se aplica 1-2 tratamente in perioada cand plantele de cultura sunt in faza de dezvoltare de la primul internod pani la sfarsitul formarii spicului inflorescentei (BBCH 31-59), la interval de 12-21 zile intre tratamente, depinzand de conditiile de vreme si presiunea bolilor. Cantitatea de solutie recomandata este cuprinsa intre 100-300 litri/ha. Doza maxima care se va aplica pe un tratament este de 1 litru/ha.

Rapita: se aplica preventiv sau imediat ce apar primele simptome ale bolii iar cultura este in faza de dezvoltare de inceputul infloritului si pana la sfarsitul infloritului (BBCH 61-69). Se va aplica un singur tratament/cultura/sezon folosind o cantitate de solutie cuprinsa intre 100-500 litri/ha in functie de inaltimea plantelor de cultura si densitatea acestora. Daca trebuie tratata numai Alternarioza aplicarea tratamentul poate incepe cand plantele de rapita sunt intr-un stadiu mai tarziu al infloritului (BBCH 66-69). Doza maxima care se va aplica pe un tratament este de 1 litru/ha.

Porumb: se aplica preventiv sau imediat ce apar primele simptome ale bolii iar cultura este in faza de dezvoltare de la cel de-al 9-lea nod pana spre sfarsitul maturitatii fiziologice cand boabele, contin cca 60 % substanta uscata ( BBCH 39-87). Se pot aplica 1-2 tratamente la interval de 21-42 de zile. Cantitatea de solutie recomandata este cuprinsa intre 100-400 litri/ha. Doza maxima care se va aplica pe un tratament este de 1 litru/ha. Se vor aplica maxim 2 tratamente pe cultura pe un sezon de vegetatie.

Cartof: pentru  tratarea culturii impotriva alternariozei, tratamentul se aplica cand primele simptome ale bolii sunt vizibile, iar faza de dezvoltare a culturii este de la inceputul  incheierii randurilor (cand plantele se ating intre ele acoperind intervalul dintre randuri) si pana la momentul cand incepe fenomenul de ingalbenire a frunzelor (BBCH 31-91). Se pot aplica 2-3 tratamente la interval de 14-28 de zile in functie de conditiile de vreme si de presiunea bolii, alternativ utilizand fungicide cu mod de actiune diferit. Se vor aplica maxim 3 tratamente pe cultura pe un sezon de vegetatie. Doza maxima care se va aplica pe un tratament este de 0.5 l/ha. Cantitatea de solutie recomandata este cuprinsa intre 100 - 400 litru/ha.

Pentru tratarea culturii impotriva rizoctoniozei se foloseste o doza de produs de 3 litri/ha dizolvat intr-o cantitate de apa cuprinsa intre 100-300 litri/ha si se aplica pe tuberculii de cartof in brazda, o data cu operatiunea de plantare, cu ajutorul unui dispozitiv de pulverizare special, montat pe masina de plantat tuberculi. Trebuie utilizate doua duze de aplicare pe fiecare rand, una directionata spre locul unde tuberculii de cartof cad si cealalta duza indreptata spre solul care va acoperi tuberculii. Se aplica 1 singur tratament pe cultura pe sezon.

Sparanghel: se aplica max 2 tratamente pe cultura/sezon, la interval de 8-21 zile, dupa recoltare si inainte de incheierea sezonului de crestere. Doza maxima care se va aplica pe un tratament este de 1 litru/ha. Cantitate de solutie recomandata este cuprinsa intre 600 - 800 litri/ha.

Fasole: se aplica preventiv sau imediat ce apar primele simptome ale bolii, de la stadiul de dezvoltare a ramificatiilor si pana cand 50 % dintre pastai au ajuns la lungimea tipica, iar pastaia a inceput sa se umple cu seminte (BBCH 21-75). Tratamentele se vor aplica la un interval de 10-14 zile, alternand cu fungicide care au un mod de actiune diferit. Nu se vor aplica mai mult de 2 tratamente cu Tazer pe cultura/sezon. Cantitatea de solutie utilizata la un tratament se recomanda a fi intre 200–600 litri/ha.

Conopida, brocoli: se aplica primul tratament preventiv, la inceputul dezvoltarii inflorescentei la conopida sau imediat dupa aparitia primelor simptome de boala; pentru cultura de brocoli tratmentul se va aplica de la inceputul fazei cand tulpina principala atinge 50 % din inaltimea tipica soiului si pana cand aceasta atinge 100 % inaltimea tipica soiului (BBCH 35-39). Doza maxima recomandata a se utiliza la un singur tratament este de 1 litru/ha. Cantitatea de solutie recomandata este este cuprinsa intre 200-600 litri/ha. Nu se vor aplica mai mult de 2 tratamente cu Tazer/cultura/sezon la un interval intre tratamente de 8-12 zile.

Tomate (cultura in spatii protejate): se aplica incepand cu momentul cand inflorescenta incepe sa se dezvolte si pana cand 80 % dintre fructe au ajuns sa aiba culoarea tipica (BBCH 51-88).  Se vor aplica maxim 3 tratamente, cu Tazer, pe cultura intr-un sezon de crestere, la un interval de 8-12 zile intre tratamente, alternand fungide cu un mecanism diferit de actiune. Cantitatea de solutie recomandata este cuprinsa intre 600 – 1200 litri/ha.

Utilizati cantitatea necesara de apa, in functie de inaltimea plantelor si anume:

  •  60 litri de solutie/1000 mp pentru tomatele care au pana la 50 cm inaltime,
  •  90 litri de solutie/1000 mp cand tomatele au inaltimea cuprinsa intre 50 -125 cm,
  • 120 litri de  solutie/1000 mp cand plantele de tomate au peste 125 cm inaltime.

Cultura

Agent patogen

Doza
de aplicare

Numar 
trata-
mente

Timp
pauza

Grau de toamna

Fainare (Blumeria graminis)

Rugina bruna (Puccinia recondita)


Septorioza spicelor de grau (Septoria nodorum)

Patarea bruna a frunzelor de grau (Septoria tritici)

Fuzarioza (Fusarium spp)

1 litru/
ha

2

35 zile

Orz de toamna
si de primavara

Fainare (Blumeria graminis hordei)

Patarea reticulara a frunzelor de orz (Pyrenophora teres)


Arsura frunzelor de orz (Rhynchosporium secalis)

Rugina orzului (Puccinia hordei)

Fuzarioza (Fusarium spp.)

1 litru/
ha

2

35 zile

Rapita de toamna

Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)


Patarea neagra a frunzelor (Alternaria brassicae)

1 litru/
ha

1

21 zile

Porumb

Helminthosporioza (Helminthosporium turcicum)

Kabatiella zeae (Aureobasidium zeae)

1 litru/
ha

2

-

Cartof

Alternarioza (Alternaria spp.)

Rizoctonioza (Rizochtonia solani)

0.5 litri/
ha

3 litri/ha

3

1

7 zile

-

Sparanghel

Rugina (Puccinia asparagi)

1 litru/
ha

2

-

Fasole

Antracnoza (Collethotrichum lindemuthianum)

1 litru/
ha

2

7 zile

Conopida,
broccoli

Patarea neagra a frunzelor (Alternaria brassicae)

1 litru/
ha

2

14 zile

Tomate
in spatii protejate 
(sere, solarii)

Mana (Phytophtora infestans)

Fainare (Leveilulla taurica)


Alternaria (Alternaria solan

0.05-0.08%

(50-80 ml/

100 litri apa)

3

3 zile


Compatibilitate:
Tazer este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare insa inainte de amestecarea cu alte substante se recomanda efectuarea in prealabil a unui test de compatibilitate.

Plante tratate: Grau, Orz, Rapita, Porumb, Cartof, Sparanghel, Fasole, Conopida, Broccoli

Boli si ciuperci combatute: Alternariozei, Antracnozei, Arsurii frunzelor, Fainarii, Fuzariozei, Helmintosporiozei, ,Manei, Patarilor, Putregaiului, Rizoctoniozei, Ruginii, Septoriozei

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 5 litri
Weight 5.000000
Producator Nufarm
Destinat Uz populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 2
Formulare SC - suspensie concentrata
Substanta activa azoxistrobin
Concentratie substanta activa 250 g/l
Cultura cartof, fasole, grau, orz, porumb, rapita, tomate
Pentru combaterea alternarioza, antracnoza, arsura frunze, fainare, fuzarioza, helmintosporioza, mana, patari, putregai, rizoctonioza, rugina, septorioza
Dozaj 0.5-1 l/ha
Culturi bio nepotrivite
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Păreri