Optimol 4 G, plic 50 g

Lipsă stoc

Substanta activa: metaldehida 4%

Modalitate de ambalare:  50 gr

Caracteristici: Optimol 4 G este un moluscocid specific si selectiv, formulat sub forma de granule pe baza de drojdii superioare folosite ca atractant alimentar in combinatie cu un surfactant special care imbunatateste absorbtia substantei active la nivelul intestinelor.

Mod de actiune: Modul de actiune este de otravire prin ingestie, anesteziere si imobilizare, deshidratare prin secretie in exces de mucus. Optimol se descompune in final in CO2 si apa, nefiind poluant pentru mediul inconjuratorare; are o perioada lunga de actiune, nu are restrictii privind intervalul de pauza pana la recoltare, nu afecteaza fauna utila (rame, carabide) si contine un repelent pentru pasaridoza usor de administrat si eficacitate mai ridicata a produsului datorita unei densitati optime a granulelor pe unitatea de suprafata.

Mod de utilizare: Se aplica manula sau mecanic cu ajutorul unor fertilizatoare sau avio. Se administreaza pe sol in jurul plantelor, pe randuri si nu pe plante. Dupa ploaie se repeta operatiunea. Momentul de aplicare a tratamentului este seara sau noaptea, cand melcii  prezinta activitate intensa. Rezultate maxime se obtin la tratamente in conditii de umiditate.

- La cereale se administreaza inainte de semanat cand populatia este foarte numeroasa (se va urmari ca granulele sa ramana 4-7 zile pana la cultivatie) sau postemergent cand semenele de atac sunt vizibile.
- La cartof combaterea se efectueaza in momente diferite. Cea mai buna perioada este iulie/august cand foliajul este bogat si solul umed. Aplicarile repetate conduc la rezultate mai bune. Melcii instalati deja la nivelul tuberculilor sunt mai greu de combatut.
- La rapita se aplica postemergent inainte ca atacul sa se amplifice. Soiurile cu un continut mai scazut in glucosinolat sunt mai susceptibile atacului.
- La varza se aplica imediat dupa rasarire la rasaduri. Pentru celelalte stadii se aplica atunci cand melcii sunt activi.
- La sfecla se aplica imediat dupa rasarire.

Plante tratate: Varza, Salata, Spanac, Fasole, Legume radacinoase, Rapita, Grau, Sfecla de zahar, Flori, Arbusti fructiferi

Daunatori combatuti: Melci

Cultura Agentul daunator Doza
Legume Melcii fara cochilie 15 kg/ha
Tutun rasad Melci 15 kg/ha

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 50 g
Weight 0.050000
Producator Summit Agro
Destinat Uz populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) N/A
Formulare RB - ready bait
Substanta activa metaldehida
Concentratie substanta activa 40 g/kg
Cultura ardei, capsun, cartof, castraveti, ceapa, dovleac, dovlecei, fasole, gazon, gogosari, grau, mazare, morcov, pastarnac, patrunjel, pepeni, rapita, sfecla de zahar, spanac, tomate, tutun, usturoi, varza, vinete
Dozaj 10 g/10 litri apa/ 200 metri patrati
Tipuri aplicare aplicare directa - RTU
Păreri