Chefara, 1 litru

Lipsă stoc
Pentru combaterea:

arsura frunze, fainare, helmintosporioza, patari, rugina, septorioza, sfasiere frunze

NU POATE FI FOLOSIT DE AMATORI

Retras la data de 19.06.2019 în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 1865/2018, privind nereînnoirea aprobării substanţei active propiconazol, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1107/2009. Se acordă o perioadă de graţie până la 19.03.2020. Pentru stocurile existente pe teritoriul Romaniei se acordă, din momentul retragerii omologării 3 luni pentru comercializare si distribuire (pana la data de 19.09.2019) la care se adaugă 6 luni pentru depozitare, utilizare şi eliminare stocuri la utilizatori (pana la data de 19.03.2020).

Produs destinat utilizarii de catre personal calificat si autorizat. 

Substanta activa: Ciproconazol 80 g/l + Propiconazol 250 g/l

Caracteristici: Chefara este un fungicid sistemic cu spectru larg de actiune, preventiv, curativ si eradicant, cu actiune de soc asupra agentilor patogeni.

Mod de actiune: Chefara este o combinatie de doua substante active 80 g/l Ciproconazol si 250 g/l Propiconazol, cu actiune diferita, care sunt absorbite rapid de partile verzi ale plantei  si sunt transportate acropetal in xilem. Aceasta translocare sistemica duce la o buna distributie a substantelor active in tesuturile plantei si inlatura pericolul unei eventuale spalari cauzate de ploi.

Ciproconazolul se absoarbe si este transportat rapid in planta, avand un efect puternic curativ. Iar Propiconazolul se absoarbe mai lent, conferind astfel fungicidului un efect de lunga durata.

Ciproconazolul si propiconazolul actioneaza impotriva ciupercilor din interiorul plantei inca de la formarea primilor haustori, astfel este oprita dezvoltarea si evolutia acestora.

Desi modul de actiune al celor doua substante active permite aplicarea lor, preventiva, curativa si eradicativa, cele mai bune rezultate se obtin cand fungicidul este aplicat preventiv sau la primele semne de boala atunci cand maxim 1-3% din frunze sunt atacate.

Avantajele fungicidului Chefara:

  • Actioneaza sistemic fiind absorbit rapid si translocat acropetal prin xilem in toate partile verzi ale plantei;
  • Poate fi aplicat atat preventiv, cat si curativ;
  • Are un spectru larg de actiune;
  • Asigura o protectie de lunga durata.

Mod de utilizare: Chefara poate fi aplicat atat preventiv, cat si curativ, in toate stadiile de vegetatie, de la infratit pana la inceputul infloritului (BBCH 31-65), dar nu mai tarziu de BBCH 65 (inflorit 50%).

Pentru rezultate optime recomandam aplicarea fungicidului de la aparitia primelor semne de infestare, sau la avertizare. Repetati tratamentul dupa 3-5 saptamani, atunci cand conditiile climatice favorizeaza aparitia infectiilor secundare, sau daca boala persista.

Cultura

Agent patogen

Doza
de aplicare

Grau

Fainare
(Erysiphe graminis)

Helmintosporioza
(Helminthosporium tritici repens)

Septorioza
(Septoria spp.)

Rugina (Puccinia spp.)

0.4 litri/ha

Orz

Arsura frunzelor
(Rynchosporium secalis)

Fainare
(Erysiphe graminis)

Patarea reticulara
(Pyrenophora teres)

Rugina (Puccinia spp.)

0.4 litri/ha


Compatibilitate:
Chefara este compatibil cu foarte multe produse uzuale de protectia plantelor. Pentru o utilizare corecta, consultati tabelele de compatibilitati si testati combinatia pe o mica parte din cultura care trebuie tratata, pentru a va asigura ca nu va produce reactii de fitotoxicitate.

Plante tratate: Grau, Orz

Boli si Ciuperci combatute: Arsura frunzelor, Fainarea, Helmintosporioza, Patarea frunzelor, Rugina, Sfasierea frunzelor

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Weight 1.000000
Producator Syngenta
Destinat Uz profesionisti
Valabilitate (ani) 3
Formulare EC - concentrat emulsionabil
Substanta activa ciproconazol, propiconazol
Concentratie substanta activa 80 g/l; 250 g/l
Cultura grau, orz
Pentru combaterea arsura frunze, fainare, helmintosporioza, patari, rugina, septorioza, sfasiere frunze
Dozaj 0.4 litri/ha
Culturi bio nepotrivite
Tipuri aplicare pulverizare reziduala
Păreri