Alternative recomandate

 1. ghilotina insecticid i 7 5 k othrine sc 7 5 flow 1 litru - 3
  Rating:
  80%
  i7.5 K-othrine SC 7.5 Flow, 1 litru
  Livrare în 24 de ore
  Preț special 104,46 Lei Preț standard 149,23 Lei
  Producator:
  Ghilotina
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti
  Substanta activa:
  deltametrin
  Modul actiune:
  contact, ingestie
  Scapa de:
  gandaci de bucatarie, muste, plosnite de pat +1
 2. bayer insecticid k othrine sc 25 1 litru - 1
  Rating:
  98%
  K-Othrine SC 25, 1 litru
  Livrare în 24 de ore
  Preț special 284,04 Lei Preț standard 379,61 Lei
  Producator:
  Bayer
  Utilizare:
  personal instruit, profesionisti
  Substanta activa:
  deltametrin
  Modul actiune:
  contact, ingestie
  Scapa de:
  capuse, carabusi, furnici +11

Optigard Flex Liquid

Lipsă stoc
Scapa de:

furnici

Substanta activa: Thiamethoxam 21.6 %

Optigard Flex Liquid ofera un control eficient impotriva unui spectru larg de insecte precum furnici, gandaci, carabusi si viespi si prezinta o eficacitate excelenta impotriva mai multor speciii de termite, incluzand speciile Incisitermes, Cryptotermes si Marginitermes. 

Una dintre caracteristicile cele mai distinctive ale Optigard Flex este activitatea sistemica in plante, impotriva afidelor, musculitei albe si viermelui alb (Pseudococcidae).

Este conditionat sub forma de suspensie concentrata, fiind posibila aplicarea acestuia sub forma de lichid sau spuma, atat in interior, cat si in exterior, inclusiv in zonele de manipulare a alimentelor.

Caracteristici:

 • Actioneaza impotriva unui spectru larg de insecte, prin contact si ingestie;

 • Are o eficacitate excelenta impotriva termitelor si activitate sistemica in plante;

 • Este un insecticid puternic, se foloseste in concentratie mica (0.05-0.10%);

 • Este ingerat si dus in cuib, unde genereaza un efect de "moarte in cascada";

 • Nu are miros si nu pateaza suprafetele pe care este aplicat;

 • Foarte versatil, poate fi aplicat sub forma de lichid sau spuma.

Mod de actiune:

Thiamethoxamul, ingredientul activ din Optigard Flex Liquid actioneaza prin contact si ingestie asupra unui spectru larg de insecte printre care furnici, gandaci de bucatarie si termite, asigurand un control complet.

Substanta activa actioneaza asupra sistemului nervos al insectelor, paralizandu-le si provocadu-le moartea.

In cazul furnicilor si al termitelor, insecticidul este ingerat si transferat cu usurinta in cuib, unde genereaza un efect de "moarte in cascada", exterminand intrega colonie.

Pentru controlul daunatorilor din plantele ornamentale insecticidul poate fi aplicat spre sol, la baza plantei cat si pe frunze.

Formulat ca suspensie concentrata, se disperseaza rapid in apa, este practic si usor de utilizat si poate fi aplicat sub forma de lichid sau spuma, cu echipamente speciale.

Mod de utilizare:

Optigard Flex Liquid poate fi aplicat in golurile structurale, in fisuri, crapaturi, colturi sau sub si in spatele aparatelor de bucatarie si a panourilor, sub chiuvete, in jurul cadrelor ferestrelor si usilor, a tevilor si incalzitoarelor de apa, in spatiile nelocuite, incluzand poduri, mansarde, subsoluri si garaje.

In interior: poate fi aplicat in fisuri sau spatii in pereti, pentru eliminarea furnicilor si altor insecte taratoare, in concentratie de 0.05% in cazul infestarii usoare si 0.10% in cazul infestarii puternice. Pentru controlul termitelor si altor insecte care distrug lemnul, poate fi aplicat prin pulverizare pe suprafata contaminata, doar in spatiile nelocuite.

In exterior: se aplica prin pulverizare pe toata suprafata contaminata sau cu echipamente speciale pentru aplicarea spumei, in golurile structurale, in concentratie de 0.1%.

Termite: Tratamentul se concentreaza pe controlul infestarilor active si se aplica in galerii, sub forma de lichid sau spuma, sau ca tratament de suprafata pentru lemn,  in concentratie de 0.1%.

Gandaci, pestisori de argint: Aplicati solutia in zona unde se gasesc insectele, cum ar fi zone de depozitare, dulapuri amplasate langa tevi de apa, tocuri de usi, tocuri de ferestre, in jurul si dupa frigidere, dulapuri, chiuvete, cuptoare, partea inferioara a sertarelor si rafturilor, crapaturilor si in spatele mobilei;

Furnici: Pulverizati “poteci” in jurul usilor, ferestrelor si unde se pot observa acumulari de furnici.

Urechelnite, miriapode: Pulverizati solutia pe tocurile ferestrelor si usilor, in zonele cu umiditate ridicata, in jurul zonelor de depozitare si anexelor.

Musculite de casa, muste: Aplicati solutia pe pereti, tavane si zonele unde daunatorii se odihnesc.

Viespi: Pulverizati intrarea din stup si zonele pe unde viespile ies in exterior.

Una dintre caracteristicile cele mai distinctive ale Optigard Flex este activitatea sistemica in plante. Pentru a reduce populatiile de afide, musculita alba si viermele alb (Pseudococcidae) tratamentul cu Optigard Flex Liquid se poate face prin:

 1. Aplicare foliara: Daca este o planta mare aplicarea pe frunzisul inferior este de obicei suficienta. Prin pulverizare foliara, ingredientul activ este transferat prin baldachinul plantei. Ca rezultat, insectele daunatoare sunt eradicate. 

 2. Pulverizare directionata spre sol, la baza plantei. Cand este aplicat direct pe sol, ingredientul activ este absorbit prin radacini si raspandit in intreaga planta.

Tratamentul poate fi aplicat in toate perioadele anului, insa primavara este momentul cel mai potrivit, atunci cand planta incepe sa creasca activ.

Optigard Flex Liquid poate fi aplicat in zonele alimentare sau de preparare a alimentelor/ hranei pentru animale, doar pentru aplicatii in fisuri sau crapaturi.

Insecticidul este ideal pentru programele IPM, permite aplicatii mai bine directionate, in doze mai mici, fara a sacrifica rezultatul tratamentului si are un impact redus asupra mediului.

Daunatori vizati: furnici, carabusi, greieri, gandaci, buburuze, urechelnite, miriapode, pestisori de argint, plosnite de pat, termite, viespi

Daunatori vizati

Tratament

Concentratie

Doza

Furnici, carabusi, greieri, gandaci, buburuze,
urechelnite, miriapode, pestisori de argint,
plosnite de pat, termite, viespi

Pulverizare

0.05% - Infestare usoara

0.10% - Infestare puternica

8 ml/ 4 litri apa

16 ml/4 litri/apa

Sub forma de spuma,
cu echipamente speciale

0.05% - Infestare usoara

0.10% - Infestare puternica

40 ml/4 litri apa

80 ml/4 litri apa


Recomandare:
Nu aplicati insecticidul in preajma oamenilor sau animalelor de companie si evitati contactul cu zona tratata, pana la uscare.

Optigard Flex Liquid este foarte toxic pentru albine, pesti si organismele acvatice.

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 bucata
Weight 1.000000
Producator Syngenta
Destinat Uz populatie, profesionisti
Formulare SC - suspensie concentrata
Substanta activa thiametoxam
Concentratie substanta activa 216 g/litru
Modul de actiune contact, ingestie
Miros sesizabil
Dozaj 0.05-0.10%
Scapa de furnici
Păreri