Dezinfectia in industria sanitara | Ghidul Operatorului Pest Control #18

dezinfectie-industria-sanitara-ddd

Dezinfectia in industria sanitara include tratamentele efectuate in scoli, gradinite, spitale, policlinici, depozite, apartamente sau orice zone in care pot aparea microbi, bacterii, virusuri sau fungi. Acestia pot fi daunatori oamenilor si pot provoca boli sau diverse reactii adverse. 

In cazul dezinfectiei de suprafete se aplica solutii dezinfectante prin pulverizare ULV in tot volumul incaperii. Astfel dezinfectantul va intra in contact cu toate obiectele si suprafetele din spatiul respectiv.

Concentratia de lucru a dezinfectantilor de suprafete se stabileste in functie de ce se doreste a fi combatut. Se va tine cont de indicatiile si recomandarilor date de producator si mentionate in fisele tehnice sau pe eticheta produselor.

Timpul de actiune a dezinfectantilor reprezinta perioada in care solutia isi face efectul dupa aplicarea pe suprafata. Aceasta poate sa difere de la un dezinfectant la altul, dar si de la un daunator la altul. De exemplu: un dezinfectant se poate folosi in concentratie de 1% pentru combaterea unui anumit tip de virus cu o perioada de contact de 60 minute. In alt caz, poate fi folosit cu o concentratie de 3% pentru combaterea unui anumit tip de bacterie cu o perioada de contact de 5 minute. 

Suplimentar tratamentului efectuat de prestatorul de servicii, trebuie luate anumite masuri si de cei care sunt in spatiul tratat dupa aplicarea dezinfectantilor. 

Dezinfectia de suprafete este un tratament de moment, nu de remanenta. Astfel sunt omorati toti daunatorii pe loc, in timpul de actiune indicat de producator. Dupa aceasta perioada efectul dispare. De exemplu, daca se face un tratament seara intr-o clinica, se vor omora toti germenii peste noapte. Dar daca a doua zi intra in spatiu o persoana cu gripa sau alt virus, spatiul poate fi din nou infestat. 

In zonele de risc, se pot folosi suplimentar de catre beneficiari alte produse conexe. De exemplu: dezinfectanti de maini, dezinfectanti gata pregatiti pentru suprafete, dezinfectanti pentru instrumentar, servetele dezinfectante sau alte produse similare. 

DEZINFECTANTI PENTRU INDUSTRIA SANITARA:

1. Dezinfectanti de suprafete, cu spectru larg :

2. Dezinfectanti de maini:

3. Dezinfectanti de suprafete gata pregatiti:

4. Servetele dezinfectante:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *