Scapa de capuse, solutii si otrava

capuse-solutii-otrava-tratamente

Capusele sunt insecte ce fac parte din clasa Arachnida, iar impreuna cu acarienii formeaza subclasa Acari. Sunt paraziti externi, ce se hranesc cu sangele mamiferelor, pasarilor si uneori cu cel al reptilelor si al amfibienilor. Acestea prezinta patru stadii de dezvoltare: ou, larva, nimfa si adult.

Informatii utile despre capuse:

tratamente capuse
 • Se hranesc exclusiv cu sange cald. Sunt distruse doar prin contact direct. Prin strivire sau aplicarea unei substante insecticide direct pe corpul lor.
 • Transmit boli extrem de periculoase (borelioza – boala Lyme, tularemie, diferite tipuri de febre infectioase si/sau hemoragice – pana la 12-15% mortale).
 • Traiesc in zone umede cu iarba inalta si se agata de orice vietuitoare cu sange cald.
 • Se deplaseaza greu si isi schimba rar habitatul.
 • Sfasie epiderma cu mandibulele si isi infig un dinte cheratinos – hipostom – in fluxul sanguin pentru hrana si inmultire.
 • Se hranesc de cateva ori pe zi, timp in care isi depun si ouale in organismul parazitat. Dupa aproximativ o saptamana isi parasesc gazda.
 • Capusele pot fi active si in timpul iernii.

Dezinsectia pentru combaterea capuselor se poate face din martie – aprilie, daca temperaturile in timpul zilei depasesc 15 – 20°C si pana la finalul lunii septembrie sau chiar octombrie. In functie de factorii de mediu si gradul de infestare se recomanda repetarea tratamentului la un interval intre 3 saptamani pana la 2 luni. Exista si cazuri unde, in functie de gradul de infestare, este necesara repetarea tratamentelor la un interval mai scurt de timp.

Deparazitarea animalelor de companie

Pentru obtinerea rezultatelor maxime se recomanda ca impreuna cu tratarea spatiului sa fie tratate si animalele. Pentru tratarea animalelor de companie, exista mai multe tipuri de produse: picaturi pentru purici si capuse, produse tip spray pentru purici si capuse, insecticide pentru imbaierea animalelor si zgarzi speciale. La alegerea unui tratament se va tine cont si de recomandarile medicului veterinar.

!!!Nu se vor utiliza insecticide de suprafete pentru imbaierea animalelor (caini, pisici etc.).

INSECTICIDE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE CAPUSE ANIMALE:

Sunt solutii concentrate utilizate impotriva ectoparazitilor care afecteaza animalele de companie (caini si pisici). Este important de mentionat ca, la alegerea unui tratament adecvat pentru combaterea puricilor prezenti pe animalele de companie, se va tine cont de specia, varsta, greutatea si sanatatea acestora, respectandu-se intocmai recomandarile de pe eticheta produselor alese.

 1. ceva insecticid neostomosan fiole 5 ml - 4
  Rating:
  93%
  Neostomosan, 5 ml
  Livrare în 24 de ore
  16,35 Lei
  Producator:
  Ceva
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Substanta activa:
  piperonilbutoxid, tetrametrin, transmix,
  Modul actiune:
  contact
  Scapa de:
  capuse, paduchi, purici, raie,

Cum pot ajunge capusele in gazonul din curte?

In principiu, exista doua cai prin care capusele pot infesta gazonul/iarba din curte:

 1. prin intermediul animalelor (aproximativ 80-90% dintre cazuri – caini, pisici, dar si rozatoare, pasari). De aceea, ca metoda de preventie, se recomanda tratarea sau protejarea animalelor de companie cu produse specifice. Acestea vor fi aplicate in mod regulat la recomandarea medicului veterinar (insecticide de uz veterinar, curea tip zgarda insecticida etc.). In lipsa acestora, capusele se pot atasa de animal, se hranesc (si pot transmite boli specifice), apoi se desprind, ascunzandu-se in iarba;
 2. prin intermediul vantului (aproximativ 10-20% dintre cazuri). Capusele nu prezinta mecanisme de detectie a mediului foarte dezvoltate. Mai exact, acestea sunt oarbe. Insa, pot detecta foarte usor vietuitoarele cu sange cald din jur, pe baza caldurii corporale degajate de acestea. Capusele se ataseaza de gazda urcandu-se pe firele de iarba, pe care le folosesc pe post de trambulina pentru a sari pe victima. Sau se pot urca direct pe ea cand aceasta sta pe iarba, in zonele lor de activitate.

De retinut! Nu incercati sa indepartati o capusa cu mainile goale. Este indicat sa folositi o penseta pentru a inlatura capusa de pe piele. Trebuie inlaturata total pentru a elimina riscul de imbolnavire.

Tratamente combatere capuse la exterior

Este indicat ca tratamentele pentru combaterea capuselor la exterior sa se realizeze inca de la primele semne ale prezentei acestora. Avand in vedere particularitatile acestor daunatori, pentru o combatere cat mai eficenta este indicat sa fie luate in considerare anumite aspecte precum:

– in general, capusele se ascund la baza firului de iarba. Pentru a fi eliminate trebuie ca produsul aplicat sa intre in contact direct cu acestea. Mai exact, solutia trebuie sa atinga insecta, in caz contrar, aceasta nu este afectata de tratament.

– este indicat ca in momentul aplicarii, iarba sa fie tunsa foarte scurt (la 2-3 cm), iar, aplicarea sa se realizeze cat mai aproape de sol, pentru ca solutia insecticida sa ajunga in zona unde stau ascunse capusele.

Mai exact, lancea echipamentului de stropire sa fie la maxim 10 cm de sol. In acest mod se va produce un efect de semi-baltire la baza firului de iarba, ceea ce va face ca produsul sa intre in contact direct cu daunatorii.

– ideal este ca aplicarea sa fie facuta cu un echipament cu o putere mai mare (de exemplu, atomizor sau pulverizator de spate). In acest caz, lancea echipamentului trebuie sa fie tinuta perpendicular pe sol, astfel incat sa deranjeze daunatorii ascunsi. Aplicarea cu ajutorul generatoarelor de ceata calda sau ceata rece nu ofera aceleasi rezultate, deoarece particulele pulverizate sunt de dimensiuni mai mici si nu au tendinta de a se depune pe sol.

– se recomanda ca insecticidul sa fie aplicat si pe gardurile invecinate zonei de vegetatie, pana la inaltimea de aproximativ 1 m fata de sol.

– in cazul in care este imposibila indepartarea vegetatiei, exista si varianta tratamentului utilizand un atomizor (pentru ca solutia aplicata sa patrunda astfel mai usor prin vegetatia abundenta).

– este de retinut faptul ca aplicarea unui tratament la exterior este influentata conditiile de mediu (mai exact, precipitatiile survenite, roua in execes, mai ales daca vegetatia este abundenta si inalta etc.).

Dupa aplicare, produsul insecticid trebuie lasat o anumita perioada de timp in care sa actioneze (in functie de specificatiile de pe eticheta). Mai exact, sa ramana acolo unde este aplicat si sa elimine orice daunator intra in contact cu el. In timpul aplicarii tratamentului precum si in urmatoarele ore (pana cand se usuca solutia aplicata) este interzis accesul pe perimetrul tratat a oricaror altor vietuitoare non-vizate.

Aplicarea tratamentului pentru combatere capuselor

Inainte de efectuarea tratamentelor, se vor citi cu atentie specificatiile de pe eticheta produsului utilizat. Acolo sunt mentionate frazele de risc si pericol care trebuie luate in calcul si respectate inainte de utilizarea produsului, precum si instructiunile si dozele de utilizare.

Aplicarea substantei de lucru (produs insecticid concentrat + apa) pe unitatea de suprafata depinde de ritmul de aplicare, precum si de echipamentul folosit. Practica de specialitate recomanda o aplicare de 5 litri de substanta de lucru / 100 mp. Insa, pentru a afla necesarul si ritmul propriu de aplicare se pot avea in vedere urmatorii pasi:

 • se pun in echipamentul de stropit 2 litri apa (simpla, fara produs insecticid);
 • se incepe aplicarea in ritm normal, ca si cum s-ar aplica produs insecticid;
 • dupa terminarea celor doi litri se masoara suprafata acoperita. Astfel, se va afla ritmul propriu de aplicare;
 • daca, de exemplu, cei 2 litri au acoperit 40 mp, atunci ritmul este cel descris anterior, anume 5 litri substanta de lucru/ 100 mp;
 • daca aplicati mai incet sau duza echipamentului este mai mare si suprafata acoperita este mai mica (de exemplu, 25 mp) luati in calcul acest detaliu la dilutia produsului, care va trebui sa fie mai mare;
 • daca aplicati mai repede (de exemplu, 50 mp cu 2 litri), dilutia trebuie sa fie mai mica.

Ceea ce este important este ca pe suprafata acoperita de tratament sa ajunga exact cantitatea de produs concentrat indicata de producator.

Volumul de apa este variabil si neimportant, ca activitate biocida. Acesta serveste ca parametru de suport in determinarea ritmului de aplicare.

INSECTICIDE RECOMANDATE:

Sunt substante biocide folosite pentru tratamentele impotriva insectelor daunatoare, majoritatea actionand, prin contact sau ingestie, asupra sistemului nervos al insectei. Iar substantele active din componenta insecticidelor pot varia. Solutia se aplica prin pulverizare, cat mai aproape de sol (deoarece capusele stau ascunse la baza firului de iarba). Pentru a facilita contacul solutiei cu acestea, se recomanda ca iarba sa fie tunsa cat mai scurt (2-3 cm).

 1. bayer insecticid k othrine sc 25 1 litru - 1
  Rating:
  98%
  K-Othrine SC 25, 1 litru
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 322,93 Lei Regular Price 379,61 Lei
  Producator:
  Bayer
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Substanta activa:
  deltametrin
  Modul actiune:
  contact, ingestie,
  Scapa de:
  capuse, carabusi, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, gargarite, molii alimente, molii textile, muste, paianjeni, purici, plosnite de pat, tantari, viespi,
 2. bayer insecticid k othrine wg 250 20 g - 1
  Rating:
  91%
  K-Othrine WG 250, 20 g
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 33,12 Lei Regular Price 41,65 Lei
  Producator:
  Bayer
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Substanta activa:
  deltametrin
  Modul actiune:
  contact, ingestie,
  Scapa de:
  capuse, carabusi, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, gargarite, libelule, miriapode, molii alimente, molii textile, muste, omizi, paianjeni, pestisori de argint, purici, plosnita cerealelor, plosnite de pat, tantari, termite, urechelnite, viespi,
 3. pelgar insecticid cytrol forte wp 20 g - 4
  Rating:
  94%
  Cytrol Forte WP, 20 g
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 28,58 Lei Regular Price 33,74 Lei
  Producator:
  Pelgar
  Utilizare:
  personal instruit, profesionisti,
  Substanta activa:
  cipermetrin
  Modul actiune:
  contact
  Scapa de:
  capuse, cari de lemn, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, libelule, miriapode, molii alimente, molii textile, muste, paianjeni, pestisori de argint, purici, plosnite de pat, tantari, termite, urechelnite, viespi,
 4. pelgar insecticid cytrol forte wp 200 g - 2
  Rating:
  97%
  Cytrol Forte WP, 200 g
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 173,76 Lei Regular Price 205,11 Lei
  Producator:
  Pelgar
  Utilizare:
  personal instruit, profesionisti,
  Substanta activa:
  cipermetrin
  Modul actiune:
  contact
  Scapa de:
  capuse, cari de lemn, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, libelule, miriapode, molii textile, muste, paianjeni, pestisori de argint, purici, plosnite de pat, tantari, termite, urechelnite, viespi,
 5. ghilotina insecticid i250 effect ultimum 500 ml - 1
  Rating:
  85%
  i250 Effect Ultimum, 500 ml
  Livrare în 24 de ore
  172,37 Lei
  Producator:
  Ghilotina
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Substanta activa:
  permetrin, piperonilbutoxid, tetrametrin,
  Modul actiune:
  contact, ingestie,
  Scapa de:
  capuse, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, muste, plosnite de pat,
 6. bayer insecticid k othrine partix 250 ml - 1
  Rating:
  100%
  K-Othrine Partix, 250 ml
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 92,28 Lei Regular Price 107,10 Lei
  Producator:
  Bayer
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Substanta activa:
  deltametrin
  Modul actiune:
  contact
  Scapa de:
  capuse, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, greieri, muste, paianjeni, plosnite de pat, tantari, viespi,

PULVERIZATOARE RECOMANDATE PENTRU APLICAREA INSECTICIDELOR:

Pulverizatoarele sunt aplicatoare de joasa presiune, ce se utilizeaza pentru aplicarea pesticidelor cu dozare precisa. Capacitatea acestora variaza in functie de tipul aparatului, designul acestuia, modalitatea de aplicare (manuale si/sau motorizate), dimensiunea spatiului tratat. Trebuie acordata o atentie deosebita reglarii aparatului, cat si mentenantei acestuia.

 1. solo pulverizator manual 425 - 1
  Rating:
  100%
  Pulverizator manual SOLO 425, Classic
  Livrare în 24 de ore
  589,36 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  15 litri
 2. solo pulverizator manual 475 - 4
  Rating:
  100%
  Pulverizator manual SOLO 475
  Livrare în 33 zile
  601,94 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  15 litri
 3. solo pulverizator manual 473d - 6
  Pulverizator manual SOLO 473D
  Livrare în 24 de ore
  474,29 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  10 litri
 4. solo pulverizator manual 433h - 1
  Rating:
  100%
  Pulverizator motorizat SOLO 433H
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 2.998,82 Lei Regular Price 3.414,35 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  20 litri
 5. solo pulverizator manual electric 416 - 3
  Pulverizator electric SOLO 416
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 1.808,09 Lei Regular Price 2.081,37 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  20 litri
 6. volpi pulverizator electric elettroeasy - 2
  Rating:
  93%
  Pulverizator electric Volpi elettroEASY
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 599,99 Lei Regular Price 807,11 Lei
  Producator:
  Volpi
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  15 litri
 7. solo pulverizator manual 425 comfort line - 2
  Rating:
  100%
  Pulverizator manual SOLO 425, Comfort Line
  Livrare în 24 de ore
  688,96 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  15 litri
 8. solo pulverizator manual 435 comfort line - 1
  Pulverizator manual SOLO 435, Comfort Line
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 404,77 Lei Regular Price 666,23 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  20 litri
 9. solo pulverizator manual electric 417 - 2
  Pulverizator electric Solo 417
  Livrare în 24 de ore
  1.059,77 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  17 litri
 10. solo pulverizator manual 475 comfort - 2
  Pulverizator Solo 475 Comfort
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 594,68 Lei Regular Price 704,91 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  15 litri
 11. solo pulverizator manual 424 nova - 1
  Pulverizator manual Solo 424 Nova
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 254,98 Lei Regular Price 458,99 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  16 litri
 12. birchmeier pulverizator manual iris 15 new generation - 1
  Pulverizator manual Birchmeier Iris 15, New Generation
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 999,98 Lei Regular Price 1.661,36 Lei
  Producator:
  Birchmeier
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  15 litri
 13. Producator:
  Birchmeier
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  10 litri
 14. solo pulverizator manual 425 pro - 1
  425 Pro
  Livrare în 24 de ore
  870,75 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  15 litri
 15. solo pulverizator electric 441 - 1
  441 Electric
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 356,98 Lei Regular Price 631,82 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  16 litri
 16. birchmeier pulverizator electric rec 15 pc4 - 1
  Pulverizator Electric REC 15 PC4
  Livrare în 15 zile
  4.295,90 Lei
  Producator:
  Birchmeier
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  15 litri
 17. Producator:
  Birchmeier
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  150 litri
 18. birchmeier pulverizator electric rec 15 ac1 - 1
  Pulverizator Electric REC 15 AC1
  Livrare în 15 zile
  3.722,80 Lei
  Producator:
  Birchmeier
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  15 litri
 19. bg equipment aparatura aplicare pulverizator manual pestpro iv deluxe - 1
  PestPro IV Deluxe
  Livrare în 46 zile
  1.493,57 Lei
  Producator:
  B&G
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  15 litri

ATOMIZOARE RECOMANDATE PENTRU APLICAREA INSECTICIDELOR:

Atomizorul este un pulverizator cu motor termic, ce functioneaza cu benzina. Are o rata de pulverizare mai mare decat la aparatele obisnuite, de aceea este utilizat, in special, la tratamentele de exterior pentru aplicarea directa pe vegetatie.

 1. stihl atomizor sr430 - 9
  Rating:
  100%
  Atomizor STIHL SR 430
  Livrare în 3 zile
  2.090,00 Lei
  Producator:
  Stihl
  Tip aparatura:
  atomizoare
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  14 litri
 2. stihl atomizor sr 450 - 5
  Rating:
  100%
  Atomizor STIHL SR 450
  Livrare în 3 zile
  2.250,00 Lei
  Producator:
  Stihl
  Tip aparatura:
  atomizoare
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  14 litri
 3. stihl atomizor sr200 - 1
  Atomizor STIHL SR 200
  Livrare în 24 de ore
  1.936,13 Lei
  Producator:
  Stihl
  Tip aparatura:
  atomizoare
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  10 litri
 4. makita atomizor pm7651h - 1
  Atomizor Makita PM7651H
  Livrare în 4 zile
  3.350,00 Lei
  Producator:
  Makita
  Tip aparatura:
  atomizoare
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  15 litri
 5. solo atomizor master 452 01 - 5
  Master 452-01
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 1.426,98 Lei Regular Price 2.096,60 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  atomizoare
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  12 litri
 6. solo suflanta 468 - 1
  468
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 1.624,42 Lei Regular Price 1.822,10 Lei
  Producator:
  Solo
  Tip aparatura:
  atomizoare
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Capacitate rezervor:
  150 litri

Tratamente combatere capuse interior

Capusele pot patrunde si in interior, de aceea, daca le-ati sesizat prezenta, este indicat sa se efectueze tratamentele specifice, intrucat in functie de gradul de infestare, combaterea totala poate deveni mai costisitoare si va necesita o perioada mai indelungata de timp. Alegerea unui tratament corect, alternand produse cu mod de actiune diferit, pe langa combatere, are rolul si de a preveni si reinfestarea. 

La interior, se recomanda aplicarea insecticidelor prin pulverizare.

INSECTICIDE RECOMANDATE:

Sunt substante biocide folosite pentru tratamentele impotriva insectelor daunatoare, majoritatea actionand, prin contact sau ingestie, asupra sistemului nervos al insectei. Iar substantele active din componenta insecticidelor pot varia. Solutia se aplica prin pulverizare, pe anumite suprafete (de exemplu, in jurul tocului usilor, de-a lungul plintelor, in zonele mai putin accesibile alea casei etc.), in functie de recomandarile de pe eticheta produselor alese.

 1. bayer insecticid k othrine sc 25 1 litru - 1
  Rating:
  98%
  K-Othrine SC 25, 1 litru
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 322,93 Lei Regular Price 379,61 Lei
  Producator:
  Bayer
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Substanta activa:
  deltametrin
  Modul actiune:
  contact, ingestie,
  Scapa de:
  capuse, carabusi, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, gargarite, molii alimente, molii textile, muste, paianjeni, purici, plosnite de pat, tantari, viespi,
 2. bayer insecticid k othrine wg 250 20 g - 1
  Rating:
  91%
  K-Othrine WG 250, 20 g
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 33,12 Lei Regular Price 41,65 Lei
  Producator:
  Bayer
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Substanta activa:
  deltametrin
  Modul actiune:
  contact, ingestie,
  Scapa de:
  capuse, carabusi, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, gargarite, libelule, miriapode, molii alimente, molii textile, muste, omizi, paianjeni, pestisori de argint, purici, plosnita cerealelor, plosnite de pat, tantari, termite, urechelnite, viespi,
 3. ceva insecticid neostomosan fiole 5 ml - 4
  Rating:
  93%
  Neostomosan, 5 ml
  Livrare în 24 de ore
  16,35 Lei
  Producator:
  Ceva
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Substanta activa:
  piperonilbutoxid, tetrametrin, transmix,
  Modul actiune:
  contact
  Scapa de:
  capuse, paduchi, purici, raie,
 4. pelgar insecticid cytrol forte wp 20 g - 4
  Rating:
  94%
  Cytrol Forte WP, 20 g
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 28,58 Lei Regular Price 33,74 Lei
  Producator:
  Pelgar
  Utilizare:
  personal instruit, profesionisti,
  Substanta activa:
  cipermetrin
  Modul actiune:
  contact
  Scapa de:
  capuse, cari de lemn, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, libelule, miriapode, molii alimente, molii textile, muste, paianjeni, pestisori de argint, purici, plosnite de pat, tantari, termite, urechelnite, viespi,
 5. pelgar insecticid cytrol forte wp 200 g - 2
  Rating:
  97%
  Cytrol Forte WP, 200 g
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 173,76 Lei Regular Price 205,11 Lei
  Producator:
  Pelgar
  Utilizare:
  personal instruit, profesionisti,
  Substanta activa:
  cipermetrin
  Modul actiune:
  contact
  Scapa de:
  capuse, cari de lemn, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, libelule, miriapode, molii textile, muste, paianjeni, pestisori de argint, purici, plosnite de pat, tantari, termite, urechelnite, viespi,
 6. ghilotina insecticid i250 effect ultimum 500 ml - 1
  Rating:
  85%
  i250 Effect Ultimum, 500 ml
  Livrare în 24 de ore
  172,37 Lei
  Producator:
  Ghilotina
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Substanta activa:
  permetrin, piperonilbutoxid, tetrametrin,
  Modul actiune:
  contact, ingestie,
  Scapa de:
  capuse, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, muste, plosnite de pat,
 7. bayer insecticid k othrine partix 250 ml - 1
  Rating:
  100%
  K-Othrine Partix, 250 ml
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 92,28 Lei Regular Price 107,10 Lei
  Producator:
  Bayer
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Substanta activa:
  deltametrin
  Modul actiune:
  contact
  Scapa de:
  capuse, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, greieri, muste, paianjeni, plosnite de pat, tantari, viespi,

Un aspect foarte important de care trebuie sa se tina cont, in cazul efectuarii tratamentelor de combatere la interior, este acela ca, acestea au tendinta de a se catara pentru a cauta o gazda, de aceea, este important sa insistati inclusiv in spatele si in fiecare colt al mobilierului. Tratamentele se pot repeta conform specificatiilor de pe eticheta produselor utilizate, pana la combaterea definitiva a capuselor din locuinta. 

Echipamente de protectie

Echipamentele de protectie au rolul de a proteja persoana care efectueaza tratamentele de dezinsectie. Pentru a evita inhalarea vaporilor creati in timpul pulverizarii sau contactul direct cu substantele aplicate, se recomanda purtarea unui echipament de protectie complet. Acesta presupune: combinezon de protectie cu gluga, masca de gaze cu filtre, manusi de protectie antichimice, cizme de cauciuc sau incaltaminte impermeabila, dupa caz. 

ECHIPAMENTE DE PROTECTIE RECOMANDATE:

Echipamentele de protectie au rolul de a proteja persoana ce efectueaza tratamentele, de substantele periculoase. Din aceasta categorie fac parte manusile de protectie, combinezonul, mastile etc. Echipamentul se alege in functie de tipul tratamentului, precum si de substantele utilizate sau daunatorul combatut.

 • Combinezon antichimic cu gluga
 1. ansell microgard combinezon protectie antichimic alphatec 1800 standard m - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 1800 Standard, M
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 2. ansell microgard combinezon protectie antichimic alphatec 1800 standard l - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 1800 Standard, L
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 3. ansell microgard combinezon protectie antichimic alphatec 1800 comfort xxxl - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 1800 Comfort, XXXL
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 4. ansell microgard combinezon protectie combinezon antichimic alphatec 1800 comfort l - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 1800 Comfort, L
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 5. ansell microgard combinezon protectie combinezon antichimic alphatec 1800 comfort m - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 1800 Comfort, M
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 6. ansell microgard combinezon antichimic alphatec 1800 comfort xl - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 1800 Comfort, XL
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 7. ansell microgard combinezon protectie alphatec 1800 standard xl - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 1800 Standard, XL
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 8. ansell microgard combinezon antichimic alphatec 2000 standard m - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 2000 Standard, M
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 9. ansell microgard combinezon protectie antichimic alphatec 2000 standard xxxl - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 2000 Standard, XXXL
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 10. ansell microgard combinezon protectie antichimic alphatec 2000 standard xl - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 2000 Standard, XL
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 11. ansell microgard combinezon protectie antichimic alphatec 1800 comfort xxl - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 1800 Comfort, XXL
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 12. ansell microgard combinezon protectie antichimic alphatec 2000 standard xxl - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 1800 Standard, XXL
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 13. ansell microgard combinezon protectie combinezon antichimic alphatec 1800 standard xxxl - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 1800 Standard, XXXL
  Special Price 44,66 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 14. ansell microgard echipament protectie combinezon antichimic alphatec 2000 standard xxl - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 2000 Standard, XXL
  Special Price 43,72 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 15. ansell microgard echipament protectie combinezon antichimic alphatec 2000 standard l - 1
  Combinezon Antichimic AlphaTec 2000 Standard, L
  Special Price 43,72 Lei Regular Price 47,01 Lei
  Producator:
  Ansell Microgard
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  combinezon
 • Manusi de protectie
 1. Producator:
  KCL Germany
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  manusi
 2. Producator:
  Ogrifox
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  manusi
 3. Producator:
  Ogrifox
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  manusi
 4. Producator:
  B.Braun
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  manusi
 5. Producator:
  B.Braun
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  manusi
 • Masti de gaze, ochelari
 1. bls masca semi gaze 5150 series - 3
  Masca integrala BLS 5150
  Livrare în 24 de ore
  464,10 Lei
  Producator:
  BLS
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  masti de gaze
 2. 3m masca integrala gaze 6800 seria - 4
  Masca Integrala, 3M 6800
  Livrare în 24 de ore
  773,65 Lei
  Producator:
  3M
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  masti de gaze
 3. 3m masca semi gaze 6000 seria - 2
  Rating:
  80%
  Masca Semi, 3M 6000
  Livrare în 24 de ore
  129,89 Lei
  Producator:
  3M
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  masti de gaze
 4. 3m masca semi gaze 7500 seria - 1
  Rating:
  100%
  Masca Semi, 3M 7500
  Livrare în 24 de ore
  198,02 Lei
  Producator:
  3M
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  masti de gaze
 5. Producator:
  Deltaplus
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  ochelari
 6. univet ochelari protectie blue indirect - 1
  Rating:
  100%
  Ochelari de protectie Univet blue Indirect
  Livrare în 24 de ore
  40,46 Lei
  Producator:
  Univet
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  ochelari
 7. Producator:
  Univet
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  ochelari
 8. venitex ochelari protectie art galeras - 2
  Rating:
  100%
  Ochelari de protectie VENITEX art. GALERAS
  Livrare în 24 de ore
  35,40 Lei
  Producator:
  Venitex
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  ochelari
 9. drager ochelari protectie deltaplus muria - 1
  Ochelari Deltaplus Muria
  Livrare în 24 de ore
  12,44 Lei
  Producator:
  Drager
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  ochelari
 10. univet viziera protectie visio - 4
  Viziera protectie Univet Visio
  Livrare în 24 de ore
  61,40 Lei
  Producator:
  Univet
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  ochelari
 11. univet viziera protectie grinder - 1
  Viziera protectie Univet Grinder
  Livrare în 24 de ore
  51,29 Lei
  Producator:
  Univet
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  ochelari
 12. Producator:
  3M
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  ochelari
 13. romcarbon echipamente protectie masca integrala p1240 - 1
  Masca Integrala P1240
  Livrare în 24 de ore
  468,38 Lei
  Producator:
  Romcarbon
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Tip protectie:
  masti de gaze

Pentru o combatere cat mai eficenta a capuselor, se recomanda efectuarea tratamentelor specifice, in functie de spatiul in care sunt prezente (interior/exterior), repetarea acestora (conform recomandarilor de pe eticheta), alternarea produselor cu mod de actiune diferit, controlul si deparazitarea animalelor de companie.

Comentarii
 • e
  e
  Elisabeta

  cit costa 1l de solfacEW50?

 • isa
  isa
  Ioana S.

  imi place mult siteul~!!! mie frica de capuse:( la pui poate actiona?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, va rugam sa ne precizati la ce pui va referiti mai exact, sau care este situatia cu care va confruntati.

 • m
  m
  Madalin

  capusa asta este rara? ca mi-e frica 🙁

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, informatiile pe care le detinem sunt prezentate in articol.

 • A
  A

  DOAMNE!!! la asa un pret nu ma mir ca nu mai dau cu anticapuse cei de la parcuri…. Ceva mai ieftin nu aveti? Eu tin in curte un maidanez si nu as da atatia bani pentru deparazitare si zgarda nu poarta ca plange si se zbate pana si-o scoate sau I-o scot eu de atata schelalait…..

 • s
  s
  Sabrina

  pisica mea a avut 2 capuse una ca H si una ca B si leam scos cu penseta. daca incercati nu o trageti de corp o luati de cap.

 • L
  L
  Lucian

  cantitati mai mici de 1 l nu comercializati ? deoarece am o suprafata mai mica de teren

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, produsele sunt disponibile si intr-o modalitate de ambalare mai mica. Acestea sunt prezentate in articol.

 • D
  D

  Pentru ca imi era teama de capuse, am vrut sa le studiez. Am recoltat si introdus intr-o cutie un exemplar micut, aproape negru ,cu 8 picioare si un exemplar gri, cu corp mare. Dupa o zi ,in cutie am gasit langa orificiul bucal al celui mare aplatizat,o gramada de oua,ca niste icre. Operatia de expulzare de oua era inca in curs. Am tras concluzia ca daca, femela , in timpul hranirii,” este apucata de durerile facerii” poate injecta ouale in pielea victimei si din acest motiv apar uneori niste umflaturi mai mari .La fel se poate intampla ca atunci cand se recolteaza ,neatent, capusa,chiar victima strangand-o de “ooteca”,sa injecteze ouale in propriul corp. Nu pot, sunt in schimb curios daca in excrescentele operate se vad la microscop oua.

 • D
  D

  Cainele meu a avut 5 pana acum si urmeaza sa-l mai caut 4 au fost ca imaginea B si una mai mik nush care ar fi din imagine dar e cumplit….mam speriat foarte tare si inca sunt foarte speriata.

 • r
  r
  Roxana

  sper din tot sufletul sa nu pice pe mine o capusa a picat una pe cainele meu si noroc ca a scoso tati

 • m
  m

  De unde putem cumpara Solfac EW50?

 • I
  I
  Iorgovan

  Cit costa 1000 ml de solfac EW 50 si transportul pina la Eforie Nord.

 • I
  I
  Iorgovan

  Care dintre solutii este mai buma pentru invazia de capuse?,solfac EW50, sau ficam ?
  Pentru o suprafata de cca.800 mp,ce cantitate de solfac,sau ficam trebuie sa procur de la dumneavoastra?

 • M
  M

  Am gazduit si eu o capusa si pana sa ajung la medic, am citit pe internet si am aplicat untura pe locul unde se stabilise, asa incat am sufocat-o si a iesit foarte usor. Am mers si la medic, fiindca acea pata rosie ma speria si mi s-a spus ca am procedat corect. Nu este de glumit cu capusile!!!

 • ES
  ES
  Elena S.

  Produsul Solfac este dăunător pentru păsări? In curte este o filiera cu porumbei

  • :
   :
   Echipa PCE

   Este necesar sa pasarile sa nu se afle in zona respectiva pentru o perioada de aproximativ 4 ore de la aplicare. Dupa aceea nu va mai fi nici o problema.

 • s
  s

  Salut.stau la curte si mi am gasit cainele din spatele casei plin de capuse.pe fata pe ochi pe gat etc,si nu stiu ce sa faca.si zona unde sta cred ca e plina de capuse.poate cineva sa ma ajute?

 • B
  B
  Bogdan

  Buna ziua. Am inteles ca boala lyme se poate lua doar de la capusele de caprioara. Au cum sa migreze acestea in parcurile din Bucuresti ?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Se poate migra si catre orasele mari, deoarece si animalele pot fi purtatoare ale acestei boli. Spre exemplu, un caine infestat este intepat de o capusa, apoi capusa cade de pe animal si poate intepa alte animale sau oameni.

 • C
  C
  Carmen

  Bună! Avem un bebe de 1 a n și o fetiță de 3 ani. Pot aplica Solfac în curte/gradina? Ce pericol e pt copii având în vedere ca sunt mereu în iarba ? Cea mare a fost deja muscata de o capusa deci terenul e infectat. Parcela vecina nu e locuita și plina de bălării. Mulțumesc anticipat

 • G
  G

  Buna ziua,Ce ami recomandati sa fac,avind pasarile puternic infestate cu capusi,Aveti ceva cu care sa dau direct pe pasari,fiindca adapostul l-am stropit cu diverse substante,dar pasarile sint pilne de capusi.

 • S
  S

  Pentru pasari,care au capuse dati cu ulei comestibil ,pe la gat spate ,etc vedeti pe unde sunt si capusele mor datorita uleiului.sm patit-o si eu cu puii de gaini,daca nu verificam imi mureau toti.asa i-am scapat cu ulei.bafta.

 • g
  g
  Giorgiosanduleanu

  Buna ziua.Va rog frumos sa-mi recomandati ceva pt purici si capuse ,pt.un catel de 3 luni (6kg.)am pierdut un catel din cauza unei capuse,si nu vreau sa mai trec inca o data prin durerea care am avut.o.Va multumesc.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Pentru eliminarea parazitilor la caini se poate aplica Neostomosan (https://www.pce.ro/ceva-insecticid-neostomosan-fiole-5-ml.html). In caz de infestatie cu purici sau paduchi, se va trata toata suprafata corporala a animalului cat si zgarda, Neostomosan nefiind toxic pentru animale. Daunatorii cad singuri dupa cateva ore de la tratament. Daca este necesar se poate repeta tratamentul dupa o saptamana. O fiola de 5 ml se dilueaza in 2 l de apa si se imbaiaza animalul.

 • E
  E
  Eduard

  Buna ziua.
  Am gasit in casa 2-3 capuse aduse cu un buchet de flori de camp. Una a fost gasita in urechea catelului, celalalte 2 pe gresie. Am curatat prin casa si nu am mai gasit niciuna. Am tuns inclusiv cainele si e curat. Ele se pot inmulti in apartament? Si, preventiv, unde si cu ce solutie as putea da prin toata casa si cat timp nu trebuie sa stea persoanele in interior dupa aplicare? am 2 copii, dintre care unul de 2 ani si jumatate iar noi stam la bloc. Multumesc, Eduard

  • :
   :
   Echipa PCE

   Capusele se inmultesc doar daca se ofera conditiile optime, mai exact spatiile umede unde isi pot depune ouale, si hrana. Daca nu se hranesc, inmultirea este minima sau inexistenta. In interior, se poate aplica un insecticid precum K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html). Dupa aplicarea insecticidului, locuinta trebuie sa ramana inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Apoi se acceseaza, se aspira si se aeriseste foarte bine.

 • E
  E
  Eduard

  Multumesc pentru raspuns. In apartament nu avem spatii umede (gen vaze cu flori, jardiniere, ghiveci cu flori) cu exceptia prosopului din baie care se mai uda dupa ce iesim din dus. Avem doar un catel, deparazitat la zi, tuns scurt, verificat zilnic. Asa cum v-am precizat, dupa ce am gasit capusele din acel buchet de flroi, am aspirat foarte bine prin casa si am mutat toata mobila. Ca si recomandare de specialist, sa aplic preventiv sau nu solutia indicata de dvs? Neostomosan-ul recomandat mai sus la alte persoane nu ne-ar putea ajuta si pe noi?
  Multumesc, Eduard

  • :
   :
   Echipa PCE

   Spatiile umede se refera mai mult la cele cum ar fi gazonul, ori alta vegetatie inalta. Deci la interior nu prea au cum sa se inmulteasca. Solutia se poate aplica preventiv, pentru eliminarea celor care nu au fost depistate deja sau sunt ascunse. Poate fi aplicat si Neostomosan (https://www.pce.ro/ceva-insecticid-neostomosan-fiole-5-ml.html), insa acesta este mult mai mirositor decat K-Othrine, chiar iritant atunci cand este aplicat la interior.

 • T
  T

  Mai poate fi consumata o pasare de tara (gaina) care a avut capuse sau paduchi? Daca “se mai poate”, in ce conditii sau ce restrictii sunt in aceasta situatie? Multumesc pentru amabilitate.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Intrucat insectele mentionate pot fi transportatoare de virusi ori agenti patogeni, cel mai indicat este ca pasarile sa fie testate de un medic veterinar ori de un laborator inainte de consum.

 • C
  C
  Camelia

  Am scris și eu ce ma doare, Spune-ți-mi , o sa primesc un răspuns? Cum sa procur un antidot Ptr căpușe??? Care este cel bun, îmi trebuie O mică cantitate! Aștept răspuns, mulțumesc! Sunteți minunați!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Daca solutia este necesara pentru animalul de companie, atunci va fi necesar sa apelati la un medic veterinar.

 • A
  A
  Andreea

  Buna ziua, acest produs poate fi folosit si ptr tantari? As vrea sa cumpar un singur produs care sa functioneze si ptr capuse si ptr tantari sau muste. Daca nu se poate, ce imi recomandati si pentru invazia de tantari? Multumesc

 • L
  L

  Buna ziua , pot sa folosesc Taktic 12.5 pe gazon pt combaterea capuselor ?

 • A
  A
  Ana-maria

  Buna seara! Pot folosi regent in casa pentru capuse? Am un cățel care este deparazitat si mereu cand il aduc de afara gasesc capuse in camera unde doarme

 • F
  F
  Florin

  Bună ziua.
  Comercializați vreun repellent pentru căpușe pentru uz uman? Mă interesează atât cele cu aplicare pe piele cât și cele pentru haine/echipament.
  Mulțumesc.

 • S
  S
  Simona

  Buna ziua, am o mare problema. Locuiesc la apartament si gasesc in casa capuse. Nu stiu de unde ar putea fi. Cu ce pot da in casa in conditiile in care am si un bebelus de 6 luni? Multumesc!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Aveti vreun animal de companie sau vecini cu animale de companie? La ce etaj locuiti? Acum cat timp v-ti mutat in locatia respectiva?

 • S
  S
  Simona

  Am avut un bichon pana acum 2 luni si am si vecini cu catei. Locuiesc la etajul 2 in acest apartament de 3 ani.

 • rm
  rm
  Radu M.

  buna ziua, am adus gunoi de capra ptr gradina pot stropi si peste locurile insamantate? Este asimilat de plante? Multumesc! O zi buna!

 • cf
  cf
  Crina F.

  Buna ziua,
  Ne puteti ajuta sa veniti dvs. sa dati cu otrava impotriva capuselor? suntem in Bucuresti, sector 1, teren 500mp cu tot cu casa 100MP. Multumiri!

 • V
  V
  Vasile

  Buna ziua.
  Am o suprafață de 2000 mp, unde cresc si 20 de stupi de albine.
  Pot sa folosesc produsele dumneavoastră?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Se pot folosi produsele, insa este indicat ca stupii sa fie inchisi in timpul aplicarii si in urmatoarele minim 12 ore.

 • pm
  pm
  Popa M.

  ce pastile exista impotriva capuselor la catei ???

  • :
   :
   Echipa PCE

   Din pacate nu avem cunostinta legate de astfel de pastile. Puteti solicita aceste informatii unui magazin veterinar.

 • IG
  IG
  Iurii G.

  sunt reprezentantul a unei întreprinderii din r. Moldova si dorim să achiziționam 300 sprei împotrivă căpușelor . Ce puteți să-mi recomandați?

  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *