Scapa de capuse, solutii si otrava

capuse-solutii-otrava-tratamente

Capuse: dezinsectia pentru combaterea capuselor se poate face din martie – aprilie, daca temperaturile in timpul zilei depasesc 15 – 20°C si pana la finalul lunii septembrie sau chiar octombrie. In functie de factorii de mediu si gradul de infestare se recomanda repetarea tratamentului la un intreval intre 3 saptamani pana la 2 luni. Exista si cazuri unde, in functie de gradul de infestare, este necesara repetarea tratamentelor la un interval mai scurt de timp.

Pentru obtinerea rezultatelor maxime se recomanda ca impreuna cu tratarea spatiului sa fie tratate si animalele. Pentru tratamentul animalelor se vor utiliza produse specifice, de uz veterinar. Nu se vor utiliza insecticide de suprafete pentru imbaierea animalelor (caini, pisici etc.).

 1. ceva insecticid neostomosan fiole 5 ml - 4
  Rating:
  93%
  Neostomosan, 5 ml
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 14,20 Lei Regular Price 16,35 Lei
  Modalitate de ambalare:
  5 ml
  Manufacturer:
  Ceva
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  EC - concentrat emulsionabil
  Tipuri aplicare:
  pulverizare reziduala
  Substanta activa:
  piperonilbutoxid, tetrametrin, transmix,
  Modul actiune:
  contact
  Miros:
  puternic iritant
  Scapa de:
  capuse, paduchi, purici, raie,
 

Cum pot ajunge capusele in gazonul din curte?

In principiu, exista doua cai prin care capusele pot infesta gazonul/iarba din curte:

 1. prin intermediul animalelor (aproximativ 80-90% dintre cazuri – caini, pisici, dar si rozatoare, pasari). De aceea, ca metoda de preventie, se recomanda tratarea sau protejarea animalelor de companie cu produse specifice. Acestea vor fi aplicate in mod regulat la recomandarea medicului veterinar (insecticide de uz veterinar, curea tip zgarda insecticida etc.). In lipsa acestora, capusele se pot atasa de animal, se hranesc (si pot transmite boli specifice), apoi se desprind, ascunzandu-se in iarba;
 2. prin intermediul vantului (aproximativ 10-20% dintre cazuri). Capusele nu prezinta mecanisme de detectie a mediului foarte dezvoltate. Mai exact, acestea sunt oarbe. Insa, pot detecta foarte usor vietuitoarele cu sange cald din jur, pe baza caldurii corporale degajate de acestea. Capusele se ataseaza de gazda urcandu-se pe firele de iarba, pe care le folosesc pe post de trambulina pentru a sari pe victima. Sau se pot urca direct pe ea cand aceasta sta pe iarba, in zonele lor de activitate.

Informatii utile despre capuse:

combaterea-capuselor
 • Se hranesc exclusiv cu sange cald. Sunt distruse doar prin contact direct. Prin strivire sau aplicarea unei substante insecticide direct pe corpul lor.
 • Transmit boli extrem de periculoase (borelioza – boala Lyme, tularemie, diferite tipuri de febre infectioase si/sau hemoragice – pana la 12-15% mortale).
 • Traiesc in zone umede cu iarba inalta si se agata de orice vietuitoare cu sange cald.
 • Se deplaseaza greu si isi schimba rar habitatul.
 • Sfasie epiderma cu mandibulele si isi infig un dinte cheratinos – hipostom – in fluxul sanguin pentru hrana si inmultire.
 • Se hranesc de cateva ori pe zi, timp in care isi depun si oualele in organismul parazitat. Dupa aproximativ o saptamana isi parasesc gazda.
 • Capusele pot fi active si in timpul iernii.
De retinut! Nu incercati sa indepartati o capusa cu mainile goale. Este indicat sa folositi o penseta pentru a indeparta capusa de pe piele. Trebuie indepartata total pentru a elimina riscul de imbolnavire.

Dezinsectia spatiului pentru combaterea capuselor

Este indicat ca tratamentele pentru combaterea capuselor la exterior sa aiba doar rol curativ, nu si de preventie. Mai exact, se recomanda ca tratamentele sa fie efectuate cand se constata prezenta acestor daunatori in spatiul respectiv. In caz contrar, se vor aplica substante chimice fara a fi necesar, deoarece efectul acestora dispare dupa prima ploaie sau urmatoarea udare a gazonului.

Pentru combaterea capuselor, un aspect foarte important este reprezentat de calitatea aplicarii solutiei. De asemenea, pentru ca tratamentul sa prezinte un grad cat mai ridicat de eficienta, este indicat sa fie luate in considerare anumite aspecte, precum:

– in general, capusele se ascund la baza firului de iarba. Pentru a fi eliminate, trebuie ca produsul aplicat sa intre in contact direct cu acestea. Mai exact, solutia trebuie sa atinga insecta. In caz contrar, capusa nu este afectata de tratament.

– este indicat ca in momentul aplicarii, iarba sa fie tunsa foarte scurt (la 2-3 cm). Iar, aplicarea sa se realizeze cat mai aproape de sol, pentru ca solutia insecticida sa ajunga in zona unde stau ascunse capusele.

Mai exact, lancea echipamentului de stropire sa fie la maxim 10 cm de sol. In acest mod se va produce un efect de semi-baltire la baza firului de iarba, ceea ce va face ca produsul sa intre in contact direct cu daunatorii.

– ideal este ca aplicarea sa fie facuta cu un echipament de mare putere (de exemplu, atomizor sau pulverizator de spate). In acest caz, lancea echipamentului trebuie sa fie tinuta perpendicular pe sol, astfel incat sa deranjeze daunatorii ascunsi. Aplicarea cu ajutorul generatoarelor de ceata calda sau ceata rece nu ofera aceleasi rezultate deoarece particulele pulverizate sunt de dimensiuni mai mici si nu au tendinta de a se depune pe sol.

– se recomanda ca insecticidul sa fie aplicat si pe gardurile invecinate zonei de vegetatie, pana la inaltimea de aproximativ 1 m fata de sol.

– in cazul in care este imposibila indepartarea vegetatiei, exista si varianta tratamentului prin nebulizare la rece. Aparatele de nebulizare este indicat sa fie indreptate la 45° catre sol si setate pe puterea maxima pentru pentrarea barajului de vegetatie.

– este de retinut faptul ca orice tratament cu insecticid in exterior dureaza pana la prima ploaie. De asemenea, si roua in exces poate afecta eficacitatea tratamentului (mai ales daca vegetatia este abundenta si inalta).

Dupa aplicare, produsul insecticid trebuie lasat o anumita perioada de timp sa-si produca efectul insecticid (24-72 ore). Mai exact, sa ramana acolo unde este aplicat si sa omoare orice daunator intra in contact cu el. In aceasta perioada, este interzis accesul pe perimetrul tratat a oricaror altor vietuitoare non-vizate. Accesul va fi repermis, numai dupa ce, dupa perioada sus-mentionata, suprafata tratata este udata din belsug cu apa (minim 30 minute). In acest mod, produsul este spalat si se elimina riscul unor contacte ulterioare nedorite.

Capuse, cum se aplica tratamentul pentru combatere?

Capuse: se recomanda ca aceste tratamente sa fie efectuate de operatorii DDD specializati, pentru ca riscurile aferente sa fie minimalizate. De asemenea, este indicat ca inainte de utilizare sa fie citita eticheta produsului utilizat. Pe eticheta produsului sunt mentionate frazele de risc si pericol care trebuie luate in calcul si respectate inainte de utilizarea produsului, precum si instructiunile si dozele de utilizare.

Aplicarea substantei de lucru (produs insecticid concentrat + apa) pe unitatea de suprafata depinde de ritmul de aplicare, precum si de echipamentul folosit. Practica de specialitate recomanda o aplicare de 5 l substanta de lucru / 100 mp. Insa, pentru a afla necesarul si ritmul propriu de aplicare se pot avea in vedere urmatorii pasi:

 • se pun in echipamentul de stropit 2 litri apa (simpla, fara produs insecticid);
 • se incepe aplicarea in ritm normal, ca si cum s-ar aplica produs insecticid;
 • dupa terminarea celor doi litri se masoara suprafata acoperita. Astfel, se va afla ritmul propriu de aplicare;
 • daca, de exemplu, cei 2 litri au acoperit 40 mp, atunci ritmul este cel descris anterior, anume 5 l substanta de lucru/ 100 mp;
 • daca aplicati mai incet sau diuza echipamentului este mai mare si suprafata acoperita este mai mica (de exemplu, 25 mp) luati in calcul acest detaliu la dilutia produsului, care va trebui sa fie mai mare;
 • daca aplicati mai repede (de exemplu, 50 mp cu 2 litri), dilutia trebuie sa fie mai mica.
Ceea ce este important este ca pe suprafata acoperita de tratament sa ajunga exact cantitatea de produs concentrat indicata de producator.

Volumul de apa este variabil si neimportant, ca activitate biocida. Acesta serveste ca parametru de suport in determinarea ritmului de aplicare.

Referitor la produsele utilizate in combaterea capuselor, in urma unor studii complexe si testari practice, si-au dovedit eficacitatea insecticidele care au la baza deltamethrine-ul ca si substanta activa.

Insecticide recomandate pentru combatere capuse:

Acestea se dizolva in apa, respectandu-se recomandarile mentionate pe eticheta, in functie de insecticidul ales.

 1. bayer insecticid k othrine sc 25 1 litru - 1
  Rating:
  98%
  K-Othrine SC 25, 1 litru
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 321,30 Lei Regular Price 371,28 Lei
  Modalitate de ambalare:
  1 litru
  Manufacturer:
  Bayer
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  SC - suspensie concentrata
  Tipuri aplicare:
  pulverizare reziduala
  Substanta activa:
  deltametrin
  Modul actiune:
  contact, ingestie,
  Miros:
  sesizabil
  Scapa de:
  capuse, carabusi, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, gargarite, molii alimente, molii textile, muste, paianjeni, purici, plosnite de pat, tantari, viespi,
 2. bayer insecticid k othrine wg 250 20 g - 1
  Rating:
  92%
  K-Othrine WG 250, 20 g
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 32,68 Lei Regular Price 40,46 Lei
  Modalitate de ambalare:
  20 g
  Manufacturer:
  Bayer
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  WG - granule dispersabile in apa
  Tipuri aplicare:
  pulverizare reziduala
  Substanta activa:
  deltametrin
  Modul actiune:
  contact, ingestie,
  Miros:
  sesizabil
  Scapa de:
  capuse, carabusi, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, gargarite, libelule, miriapode, molii alimente, molii textile, muste, omizi, paianjeni, purici, plosnita cerealelor, plosnite de pat, tantari, termite, urechelnite, viespi,
 3. pelgar insecticid cytrol forte wp 20 g - 4
  Rating:
  94%
  Cytrol Forte WP, 20 g
  Livrare în 24 de ore
  33,74 Lei
  Modalitate de ambalare:
  20 g
  Manufacturer:
  Pelgar
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  WP - pulbere umectabila
  Tipuri aplicare:
  pulverizare reziduala
  Substanta activa:
  cipermetrin
  Modul actiune:
  contact
  Miros:
  sesizabil
  Scapa de:
  capuse, cari de lemn, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, libelule, miriapode, molii alimente, molii textile, musculita de otet, muste, paianjeni, pestisori de argint, purici, plosnite de pat, tantari, termite, urechelnite, viespi,
 4. pelgar insecticid cytrol forte wp 200 g - 2
  Rating:
  97%
  Cytrol Forte WP, 200 g
  Livrare în 24 de ore
  205,11 Lei
  Modalitate de ambalare:
  200 g
  Manufacturer:
  Pelgar
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  WP - pulbere umectabila
  Tipuri aplicare:
  pulverizare reziduala
  Substanta activa:
  cipermetrin
  Modul actiune:
  contact
  Miros:
  sesizabil
  Scapa de:
  capuse, cari de lemn, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, libelule, miriapode, molii textile, musculita de otet, muste, paianjeni, pestisori de argint, purici, plosnite de pat, tantari, termite, urechelnite, viespi,
 5. ghilotina insecticid i56 cimetrol 500 ml - 1
  i55 Cimetrol Super EW, 500 ml
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 455,82 Lei Regular Price 651,17 Lei
  Modalitate de ambalare:
  500 ml
  Manufacturer:
  Ghilotina
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  EW - emulsie in apa
  Substanta activa:
  cipermetrin, piperonilbutoxid, piriproxifen, tetrametrin,
  Modul actiune:
  contact, ingestie,
  Miros:
  sesizabil
  Scapa de:
  capuse, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, molii alimente, molii textile, musculita de otet, muste, paianjeni, pestisori de argint, purici, plosnite de pat, tantari, viespi,
 6. ghilotina insecticid i14 cytrol 500 ml - 6
  Rating:
  98%
  i14 Cytrol, 500 ml
  Livrare în 24 de ore
  117,81 Lei
  Modalitate de ambalare:
  1 unitate
  Manufacturer:
  Ghilotina
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  lichid
  Tipuri aplicare:
  pulverizare reziduala, ULV - nebulizare rece, ULV - termo nebulizare,
  Substanta activa:
  cipermetrin, piperonilbutoxid,
  Modul actiune:
  contact, ingestie,
  Miros:
  sesizabil
  Scapa de:
  capuse, gandaci de bucatarie, libelule, muste, tantari, tigrul platanului,
 7. ghilotina insecticid i56 cimetrol 100 ml - 2
  i55 Cimetrol Super EW, 100 ml
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 112,32 Lei Regular Price 149,77 Lei
  Modalitate de ambalare:
  100 ml
  Manufacturer:
  Ghilotina
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  EW - emulsie in apa
  Substanta activa:
  cipermetrin, piperonilbutoxid, piriproxifen, tetrametrin,
  Modul actiune:
  contact, ingestie,
  Miros:
  sesizabil
  Scapa de:
  capuse, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, molii alimente, molii textile, musculita de otet, muste, paianjeni, pestisori de argint, purici, plosnite de pat, tantari, viespi,
 8. ghilotina insecticid i250 effect ultimum 500 ml - 1
  Rating:
  85%
  i250 Effect Ultimum, 500 ml
  Livrare în 24 de ore
  168,99 Lei
  Modalitate de ambalare:
  500 ml
  Manufacturer:
  Ghilotina
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  EC - concentrat emulsionabil
  Tipuri aplicare:
  pulverizare reziduala, ULV - nebulizare rece, ULV - termo nebulizare,
  Substanta activa:
  permetrin, piperonilbutoxid, tetrametrin,
  Modul actiune:
  contact, ingestie,
  Miros:
  sesizabil
  Scapa de:
  capuse, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, muste, plosnite de pat,
 9. bayer insecticid k othrine partix 250 ml - 1
  Rating:
  100%
  K-Othrine Partix, 250 ml
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 94,50 Lei Regular Price 104,72 Lei
  Modalitate de ambalare:
  250 ml
  Manufacturer:
  Bayer
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  SC - suspensie concentrata
  Tipuri aplicare:
  pulverizare reziduala
  Substanta activa:
  deltametrin
  Modul actiune:
  contact
  Miros:
  sesizabil
  Scapa de:
  capuse, furnici, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, greieri, muste, paianjeni, plosnite de pat, tantari, viespi,
 10. ghilotina insecticid i90 micro scope 1 litru - 1
  Transport Gratuit
  i90 Micro Scope, 1 litru
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 199,98 Lei Regular Price 296,00 Lei
  Modalitate de ambalare:
  1 litru
  Manufacturer:
  Ghilotina
  Livrare gratuita:
  Da
  Utilizare:
  personal instruit, profesionisti,
  Formulare/stare:
  CS - suspensie de microcapsule
  Substanta activa:
  cipermetrin
  Modul actiune:
  contact
  Miros:
  sesizabil
  Scapa de:
  capuse, gandaci de bucatarie, gandaci de canalizare, gandacul de Colorado, gargarite, molii alimente, molii textile, muste, paianjeni, purici, plosnite de pat, tantari, viermi,

Pulverizatoare recomandate pentru aplicarea insecticidelor:

Pulverizatoarele au un volum al rezervorului de substanta, ce variaza, in functie de tipul acestora, intre 10-20 litri.

 1. solo pulverizator manual electric 416 - 3
  Pulverizator electric SOLO 416
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 1.199,00 Lei Regular Price 2.040,56 Lei
  Modalitate de ambalare:
  1 unitate
  Manufacturer:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  plastic
  Portabilitate:
  de spate
  Culoare:
  alb
  Capacitate rezervor:
  20 litri
  Sursa electrica:
  baterie
 2. solo pulverizator manual electric 417 - 2
  Pulverizator electric Solo 417
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 698,99 Lei Regular Price 1.038,99 Lei
  Modalitate de ambalare:
  1 unitate
  Manufacturer:
  Solo
  Tip aparatura:
  pulverizatoare de spate
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  plastic
  Portabilitate:
  de spate
  Culoare:
  alb
  Capacitate rezervor:
  17 litri
  Sursa electrica:
  baterie

Atomizoare recomandate pentru aplicarea insecticidelor:

Atomizorul este un pulverizator cu motor termic. Are o putere mai mare comparativ cu celelalte tipuri de pulverizatoare si o raza de pulverizare de pana la 12-15 metri.

 1. stihl atomizor sr200 - 1
  Atomizor STIHL SR 200
  Livrare în 24 de ore
  1.936,13 Lei
  Modalitate de ambalare:
  1 unitate
  Manufacturer:
  Stihl
  Tip aparatura:
  atomizoare
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  plastic
  Portabilitate:
  de spate
  Culoare:
  alb
  Capacitate rezervor:
  10 litri
  Sursa electrica:
  motor benzina
 2. solo atomizor master 452 01 - 5
  Master 452-01
  Livrare în 24 de ore
  Special Price 1.399,00 Lei Regular Price 2.055,49 Lei
  Modalitate de ambalare:
  1 bucata
  Manufacturer:
  Solo
  Tip aparatura:
  atomizoare
  Utilizare:
  personal instruit, populatie, profesionisti,
  Formulare/stare:
  plastic
  Portabilitate:
  de spate
  Culoare:
  alb, rosu,
  Capacitate rezervor:
  12 litri
  Sursa electrica:
  motor benzina
Comentarii
 • e
  e
  Elisabeta

  cit costa 1l de solfacEW50?

 • isa
  isa
  Ioana S.

  imi place mult siteul~!!! mie frica de capuse:( la pui poate actiona?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, va rugam sa ne precizati la ce pui va referiti mai exact, sau care este situatia cu care va confruntati.

 • m
  m
  Madalin

  capusa asta este rara? ca mi-e frica 🙁

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, informatiile pe care le detinem sunt prezentate in articol.

 • A
  A

  DOAMNE!!! la asa un pret nu ma mir ca nu mai dau cu anticapuse cei de la parcuri…. Ceva mai ieftin nu aveti? Eu tin in curte un maidanez si nu as da atatia bani pentru deparazitare si zgarda nu poarta ca plange si se zbate pana si-o scoate sau I-o scot eu de atata schelalait…..

 • s
  s
  Sabrina

  pisica mea a avut 2 capuse una ca H si una ca B si leam scos cu penseta. daca incercati nu o trageti de corp o luati de cap.

 • L
  L
  Lucian

  cantitati mai mici de 1 l nu comercializati ? deoarece am o suprafata mai mica de teren

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, produsele sunt disponibile si intr-o modalitate de ambalare mai mica. Acestea sunt prezentate in articol.

 • D
  D

  Pentru ca imi era teama de capuse, am vrut sa le studiez. Am recoltat si introdus intr-o cutie un exemplar micut, aproape negru ,cu 8 picioare si un exemplar gri, cu corp mare. Dupa o zi ,in cutie am gasit langa orificiul bucal al celui mare aplatizat,o gramada de oua,ca niste icre. Operatia de expulzare de oua era inca in curs. Am tras concluzia ca daca, femela , in timpul hranirii,” este apucata de durerile facerii” poate injecta ouale in pielea victimei si din acest motiv apar uneori niste umflaturi mai mari .La fel se poate intampla ca atunci cand se recolteaza ,neatent, capusa,chiar victima strangand-o de “ooteca”,sa injecteze ouale in propriul corp. Nu pot, sunt in schimb curios daca in excrescentele operate se vad la microscop oua.

 • D
  D

  Cainele meu a avut 5 pana acum si urmeaza sa-l mai caut 4 au fost ca imaginea B si una mai mik nush care ar fi din imagine dar e cumplit….mam speriat foarte tare si inca sunt foarte speriata.

 • r
  r
  Roxana

  sper din tot sufletul sa nu pice pe mine o capusa a picat una pe cainele meu si noroc ca a scoso tati

 • m
  m

  De unde putem cumpara Solfac EW50?

 • I
  I
  Iorgovan

  Cit costa 1000 ml de solfac EW 50 si transportul pina la Eforie Nord.

 • I
  I
  Iorgovan

  Care dintre solutii este mai buma pentru invazia de capuse?,solfac EW50, sau ficam ?
  Pentru o suprafata de cca.800 mp,ce cantitate de solfac,sau ficam trebuie sa procur de la dumneavoastra?

 • M
  M

  Am gazduit si eu o capusa si pana sa ajung la medic, am citit pe internet si am aplicat untura pe locul unde se stabilise, asa incat am sufocat-o si a iesit foarte usor. Am mers si la medic, fiindca acea pata rosie ma speria si mi s-a spus ca am procedat corect. Nu este de glumit cu capusile!!!

 • ES
  ES
  Elena S.

  Produsul Solfac este dăunător pentru păsări? In curte este o filiera cu porumbei

  • :
   :
   Echipa PCE

   Este necesar sa pasarile sa nu se afle in zona respectiva pentru o perioada de aproximativ 4 ore de la aplicare. Dupa aceea nu va mai fi nici o problema.

 • s
  s

  Salut.stau la curte si mi am gasit cainele din spatele casei plin de capuse.pe fata pe ochi pe gat etc,si nu stiu ce sa faca.si zona unde sta cred ca e plina de capuse.poate cineva sa ma ajute?

 • B
  B
  Bogdan

  Buna ziua. Am inteles ca boala lyme se poate lua doar de la capusele de caprioara. Au cum sa migreze acestea in parcurile din Bucuresti ?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Se poate migra si catre orasele mari, deoarece si animalele pot fi purtatoare ale acestei boli. Spre exemplu, un caine infestat este intepat de o capusa, apoi capusa cade de pe animal si poate intepa alte animale sau oameni.

 • C
  C
  Carmen

  Bună! Avem un bebe de 1 a n și o fetiță de 3 ani. Pot aplica Solfac în curte/gradina? Ce pericol e pt copii având în vedere ca sunt mereu în iarba ? Cea mare a fost deja muscata de o capusa deci terenul e infectat. Parcela vecina nu e locuita și plina de bălării. Mulțumesc anticipat

 • G
  G

  Buna ziua,Ce ami recomandati sa fac,avind pasarile puternic infestate cu capusi,Aveti ceva cu care sa dau direct pe pasari,fiindca adapostul l-am stropit cu diverse substante,dar pasarile sint pilne de capusi.

 • S
  S

  Pentru pasari,care au capuse dati cu ulei comestibil ,pe la gat spate ,etc vedeti pe unde sunt si capusele mor datorita uleiului.sm patit-o si eu cu puii de gaini,daca nu verificam imi mureau toti.asa i-am scapat cu ulei.bafta.

 • g
  g
  Giorgiosanduleanu

  Buna ziua.Va rog frumos sa-mi recomandati ceva pt purici si capuse ,pt.un catel de 3 luni (6kg.)am pierdut un catel din cauza unei capuse,si nu vreau sa mai trec inca o data prin durerea care am avut.o.Va multumesc.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Pentru eliminarea parazitilor la caini se poate aplica Neostomosan (https://www.pce.ro/ceva-insecticid-neostomosan-fiole-5-ml.html). In caz de infestatie cu purici sau paduchi, se va trata toata suprafata corporala a animalului cat si zgarda, Neostomosan nefiind toxic pentru animale. Daunatorii cad singuri dupa cateva ore de la tratament. Daca este necesar se poate repeta tratamentul dupa o saptamana. O fiola de 5 ml se dilueaza in 2 l de apa si se imbaiaza animalul.

 • E
  E
  Eduard

  Buna ziua.
  Am gasit in casa 2-3 capuse aduse cu un buchet de flori de camp. Una a fost gasita in urechea catelului, celalalte 2 pe gresie. Am curatat prin casa si nu am mai gasit niciuna. Am tuns inclusiv cainele si e curat. Ele se pot inmulti in apartament? Si, preventiv, unde si cu ce solutie as putea da prin toata casa si cat timp nu trebuie sa stea persoanele in interior dupa aplicare? am 2 copii, dintre care unul de 2 ani si jumatate iar noi stam la bloc. Multumesc, Eduard

  • :
   :
   Echipa PCE

   Capusele se inmultesc doar daca se ofera conditiile optime, mai exact spatiile umede unde isi pot depune ouale, si hrana. Daca nu se hranesc, inmultirea este minima sau inexistenta. In interior, se poate aplica un insecticid precum K-Othrine WG 250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html). Dupa aplicarea insecticidului, locuinta trebuie sa ramana inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Apoi se acceseaza, se aspira si se aeriseste foarte bine.

 • E
  E
  Eduard

  Multumesc pentru raspuns. In apartament nu avem spatii umede (gen vaze cu flori, jardiniere, ghiveci cu flori) cu exceptia prosopului din baie care se mai uda dupa ce iesim din dus. Avem doar un catel, deparazitat la zi, tuns scurt, verificat zilnic. Asa cum v-am precizat, dupa ce am gasit capusele din acel buchet de flroi, am aspirat foarte bine prin casa si am mutat toata mobila. Ca si recomandare de specialist, sa aplic preventiv sau nu solutia indicata de dvs? Neostomosan-ul recomandat mai sus la alte persoane nu ne-ar putea ajuta si pe noi?
  Multumesc, Eduard

  • :
   :
   Echipa PCE

   Spatiile umede se refera mai mult la cele cum ar fi gazonul, ori alta vegetatie inalta. Deci la interior nu prea au cum sa se inmulteasca. Solutia se poate aplica preventiv, pentru eliminarea celor care nu au fost depistate deja sau sunt ascunse. Poate fi aplicat si Neostomosan (https://www.pce.ro/ceva-insecticid-neostomosan-fiole-5-ml.html), insa acesta este mult mai mirositor decat K-Othrine, chiar iritant atunci cand este aplicat la interior.

 • T
  T

  Mai poate fi consumata o pasare de tara (gaina) care a avut capuse sau paduchi? Daca “se mai poate”, in ce conditii sau ce restrictii sunt in aceasta situatie? Multumesc pentru amabilitate.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Intrucat insectele mentionate pot fi transportatoare de virusi ori agenti patogeni, cel mai indicat este ca pasarile sa fie testate de un medic veterinar ori de un laborator inainte de consum.

 • C
  C
  Camelia

  Am scris și eu ce ma doare, Spune-ți-mi , o sa primesc un răspuns? Cum sa procur un antidot Ptr căpușe??? Care este cel bun, îmi trebuie O mică cantitate! Aștept răspuns, mulțumesc! Sunteți minunați!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Daca solutia este necesara pentru animalul de companie, atunci va fi necesar sa apelati la un medic veterinar.

 • A
  A
  Andreea

  Buna ziua, acest produs poate fi folosit si ptr tantari? As vrea sa cumpar un singur produs care sa functioneze si ptr capuse si ptr tantari sau muste. Daca nu se poate, ce imi recomandati si pentru invazia de tantari? Multumesc

 • L
  L

  Buna ziua , pot sa folosesc Taktic 12.5 pe gazon pt combaterea capuselor ?

 • A
  A
  Ana-maria

  Buna seara! Pot folosi regent in casa pentru capuse? Am un cățel care este deparazitat si mereu cand il aduc de afara gasesc capuse in camera unde doarme

 • F
  F
  Florin

  Bună ziua.
  Comercializați vreun repellent pentru căpușe pentru uz uman? Mă interesează atât cele cu aplicare pe piele cât și cele pentru haine/echipament.
  Mulțumesc.

 • S
  S
  Simona

  Buna ziua, am o mare problema. Locuiesc la apartament si gasesc in casa capuse. Nu stiu de unde ar putea fi. Cu ce pot da in casa in conditiile in care am si un bebelus de 6 luni? Multumesc!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Aveti vreun animal de companie sau vecini cu animale de companie? La ce etaj locuiti? Acum cat timp v-ti mutat in locatia respectiva?

 • S
  S
  Simona

  Am avut un bichon pana acum 2 luni si am si vecini cu catei. Locuiesc la etajul 2 in acest apartament de 3 ani.

 • rm
  rm
  Radu M.

  buna ziua, am adus gunoi de capra ptr gradina pot stropi si peste locurile insamantate? Este asimilat de plante? Multumesc! O zi buna!

 • cf
  cf
  Crina F.

  Buna ziua,
  Ne puteti ajuta sa veniti dvs. sa dati cu otrava impotriva capuselor? suntem in Bucuresti, sector 1, teren 500mp cu tot cu casa 100MP. Multumiri!

 • V
  V
  Vasile

  Buna ziua.
  Am o suprafață de 2000 mp, unde cresc si 20 de stupi de albine.
  Pot sa folosesc produsele dumneavoastră?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Se pot folosi produsele, insa este indicat ca stupii sa fie inchisi in timpul aplicarii si in urmatoarele minim 12 ore.

 • pm
  pm
  Popa M.

  ce pastile exista impotriva capuselor la catei ???

  • :
   :
   Echipa PCE

   Din pacate nu avem cunostinta legate de astfel de pastile. Puteti solicita aceste informatii unui magazin veterinar.

 • IG
  IG
  Iurii G.

  sunt reprezentantul a unei întreprinderii din r. Moldova si dorim să achiziționam 300 sprei împotrivă căpușelor . Ce puteți să-mi recomandați?

  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *