Scapa de purici, tratamente cu insecticid

purici-tratamente-insecticide

Puricii fac parte din ordinul Siphonaptera si sunt insecte parazite de dimensiuni foarte mici, intalnite atat in exterior, cat si la interior. Acestia prefera in special animalele cu sange cald. In lipsa unui animal gazda sau cand infestarea este puternica, puricii pot ajunge si pe oameni. Este cunoscut faptul ca puricii au nevoie de conditii de caldura si umiditate pentru a se inmulti. In cazul unei infestari cu purici, trebuie avute in vedere intreprinderea unor masuri specifice, precum si efectuarea tratamentelor. 

Semnele infestarii

Principalele semne ale unei infestari cu purici sunt muscaturile specifice pe piele, prezenta excrementelor pe asternuturi sau alte materiale. Uneori, pielea din jurul unei muscaturi se poate inflama si deveni dureroasa sau chiar se poate transforma intr-o eruptie cutanata.

Puricii reprezinta vectori de transmitere a anumitor boli. In cazul oamenilor, gradul de imbolnavire este minim sau inexistent, insa animalele sunt mult mai predispuse. De aceea este indicata verificarea si deparazitarea periodica a acestora. 

Tipuri de tratamente

Puricii pot sari pana la 1 m inaltime, ceea ce face ca acesti daunatori sa fie mai greu de combatut. Pentru a combatere activitatea puricilor se aplica, de regula, tratamente cu insecticide. 

Combatere purici la exterior

La exterior, acestia sunt prezenti, in special, in zonele cu vegetatie sau cele frecventate de animale. Pentru combatere sunt indicate tratamentele cu insecticide de contact. Acestea se vor aplica utilizand pulverizatorul, in cazul suprafetelor mici sau atomizorul, in cazul suprafetelor mai mari.

Solutia insecticida se va aplica pe suprafete sau vegetatie pana la o inaltime de 1-1,5 m. De asemenea, pentru o combatere eficienta, este indicata reducerea vegetatiei din spatiile tratate, astfel incat solutia sa poata ajunge cat mai aproape de sol.

Este important de mentionat ca in momentul aplicarii insecticidelor, precum si o perioada de timp dupa aplicarea lor, in functie de specificatiile produsului, copiii si animalele de companie vor parasi zona tratata. 

INSECTICIDE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE PURICI LA EXTERIOR:

Sunt substante biocide folosite pentru tratamentele impotriva puricilor, majoritatea actionand asupra sistemului nervos al insectei. Impotriva puricilor sunt preferate insecticidele de contact. Solutia se aplica prin pulverizare, utilizand echipamente manuale sau motorizate, in functie de dimensiunea spatiului tratat.

PULVERIZATOARE RECOMANDATE PENTRU APLICAREA INSECTICIDELOR:

Pulverizatoarele sunt aplicatoare de joasa presiune, ce se utilizeaza pentru aplicarea pesticidelor cu dozare precisa. Capacitatea acestora variaza in functie de tipul aparatului, designul acestuia, modalitatea de aplicare (pulverizatoare manuale/motorizate), dimensiunea spatiului tratat. Trebuie acordata o atentie deosebita reglarii aparatului, cat si mentenantei acestuia.

ATOMIZOARE RECOMANDATE PENTRU APLICAREA INSECTICIDELOR:

Atomizorul este un pulverizator cu motor termic, ce functioneaza cu benzina. Are o rata de pulverizare mai mare decat la aparatele obisnuite, de aceea este utilizat, in special, la tratamentele de exterior impotriva insectelor daunatoare, pentru aplicarea directa pe vegetatie.

Combatere purici in interior

La interior, inainte de aplicarea oricarui tratament chimic, este indicata efectuarea unei igienizari a spatiului. Mai exact, se vor aspira foarte bine toate suprafetele si materialele, dar si zonele de sub mobilier. Dupa aspirare, sacul aspiratorului se va curata foarte bine sau se va arunca.

De asemenea, materialele textile (haine, lenjerie, covorasele animalelor) se vor introduce in saci din plastic cu scopul de a reduce gradul de infestare si de a izola posibilele surse noi. Treptat, acestea se vor spala la temperaturi de peste 60 °C. Dupa efectuarea unei igenizari temeinice, in functie de gradul de infestare, se pot efectua tratamente cu insecticide.

Tratamente cu insecticide aplicate prin pulverizare

Initial, se va aplica un tratament prin pulverizare. Cu aceasta solutie se vor pulveriza toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). De asemenea, se va pulveriza toata suprafata podelei si peretii pana la 1-1,5 metri inaltime. Solutiile se pot aplica cu orice tip de pulverizatoare.

Imediat dupa efectuarea lor, se recomanda aplicarea unui insecticid de tip aerosol. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, intrand astfel in contact cu solutia aplicata initial prin pulverizare. In functie de produsul utilizat, acesta trebuie lasat sa actioneze 30 de minute –  1 ora, timp in care incinta va ramane inchisa.

Insecticidele aplicate au efect doar asupra formelor adulte. Astfel, pentru a intrerupe ciclul biologic al puricilor, se recomanda repetarea tratamentului (insecticid prin pulverizare + insecticid de tip aerosol), de cel putin doua-trei ori la un interval de 7-10 zile, in functie de evolutia infestarii.

Este important de mentionat ca dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 2-4 ore, timp in care tratamentul aplicat va actiona. Dupa aceasta perioada, spatiul se va aerisi foarte bine, minim 2 ore. De asemenea, se vor aspira foarte bine toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului se va curata sau arunca imediat dupa aspirare. Toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, trebuie spalate la o temperatura de peste 60 grade.

INSECTICIDE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE PURICI LA INTERIOR:

Sunt substante biocide folosite pentru tratamentele impotriva puricilor, majoritatea actionand asupra sistemului nervos al insectei. Impotriva puricilor sunt recomandate insecticidele de contact, concentrate, ce se dizolva in apa, conform dozelor recomandate. Solutia se aplica prin pulverizare, cu echipamente manuale sau motorizate, in functie de dimensiunea spatiului tratat.

PULVERIZATOARE RECOMANDATE PENTRU APLICAREA INSECTICIDELR

Pulverizatoarele sunt aplicatoare de joasa presiune, ce se utilizeaza pentru aplicarea pesticidelor cu dozare precisa. Capacitatea acestora variaza in functie de tipul aparatului, designul acestuia, modalitatea de aplicare (pulverizatoare manuale/motorizate), dimensiunea spatiului tratat. Trebuie acordata o atentie deosebita reglarii aparatului, cat si mentenantei acestuia.

INSECTICIDE AEROSOL RECOMANDATE PENTRU COMBATERE PURICI:

Insecticidele de tip aerosol actioneaza prin eliberarea substantei active sub forma gazoasa, acoperind astfel intreg spatiul ce trebuie tratat si asigurand patrunderea particulelor de substanta in zonele greu accesibile. Acestea sunt predozate si gata de utilizare. Particulele degajate vor irita daunatorii, determinandu-i sa ia contact cu insecticidul aplicat in prealabil, de aceea, in cazul daunatorilor dificil de combatut, insecticidele aerosol se utilizeaza impreuna cu cele aplicate prin pulverizare.

Tratamente aplicate prin nebulizare

In functie de spatiul tratat, dupa aplicarea solutiei prin pulverizare, se pot efectua tratamente utilizand nebulizatorul (ceata rece). Astfel, se va realiza o acoperire mai uniforma a spatiului tratat. In urma acestui tratament se poate obtine atat un efect de soc, cat si unul de remanenta.

NEBULIZATOARE RECOMANDATE PENTRU APLICAREA INSECTICIDELOR:

Nebulizatoarele sunt aparate motorizate ce pulverizeaza solutia in particule foarte fine, sub forma de ceata usoara. Particulele fine patrund prin toate spatiile in care se pot ascunde daunatorii, astfel pot fi folosite pentru aplicarea tratamentelor de interior impotriva puricilor. Nebulizatoarele cu ceata rece se folosesc pentru aplicarea solutiilor ce au ca solvent apa.

Insecticide sub forma de pulbere

Acestea sunt recomandate pentru spatiile unde nu se pot aplica tratamente cu solutii lichide (de exemplu: crapaturi, fisuri, instalatii electrice, sisteme de ventilatie etc.). Insecticidele sub forma de pulbere se aplica pe suprafete uscate, nu se vor dizolva in apa. 

Pentru ca tratamentele aplicate sa aiba rezultatele dorite, este foarte important sa fie identificate si tratate sursele si zonele cu risc ridicat de aparitie a puricilor. 

INSECTICIDE SUB FORMA DE PULBERE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE PURICI:

Insecticidele conditionate sub forma de pulbere sunt insecticide gata preparate, ce se aplica pe suprafete uscate, conform specificatiilor de pe eticheta. Acestea nu se dizolva in apa, fiind ideale pentru spatiile unde nu se pot aplica cele lichide, precum instalatii electrice sau crapaturi. Deoarece actioneaza prin contact sau ingestie, este necesar ca daunatorii sa traverseze spatiul tratat.

In spatiile greu accesibile, produsele sub forma de pulbere se pot aplica cu ajutorul unor dispozitive speciale. 

DISPERSOR RECOMANDAT PENTRU APLICAREA INSECTICIDELOR SUB FORMA DE PULBERE:

Dispersoarele sunt dispozitive special concepute pentru aplicarea produselor granulare sau pulbere (praf). Acestea sunt utilizate pentru tratarea spatiilor greu accesibile, de exemplu: interiorul peretilor (fisuri), spatele panourilor, spatiilor din jurul iesirilor electrice si spatiilor foarte inguste.

Larvicide

Larvicidele sunt utilizate pentru a elimina sursa de infestare. Acestea actioneaza asupra oualor si larvelor, perturband ciclul de viata al puricilor. In functie de modul de actiune, unele larvicide pot actiona si ca regulatori de crestere. Acestea au in componenta substante active specifice, care impiedica dezvoltarea oualor si larvelor.

LARVICIDE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE PURICI:

Larvicidele sunt un tip de insecticide special concepute pentru a distruge insectele in stadiul larvar. Acestea pot actiona in mai multe feluri: contact, ingestie, regulatori de crestere etc.
Prin utilizarea larvicidelor, dezvoltarea larvelor in insecte adulte este impiedicata.


Insecticide sub forma de granule

Insecticidele sub forma de granule se utilizeaza in exterior, in jurul cladirilor si a structurilor, in zone unde animalele isi desfasoara de obicei activitatea. Pentru rezultate optime, se recomanda irigarea zonei dupa aplicarea insecticidelor granulare. Inainte de utilizare, animalele si vietuitoarele non-vizate trebuie sa paraseasca zona tratata, iar containerele cu mancare si apa se vor acoperi sau muta.

Aparate cu ultrasunete

Sunt dispozitive special concepute pentru a alunga daunatorii din aria de actiune prin intermediul ultrasunetelor. In functie de dispozitiv, acestea actioneaza prin emiterea unor unde sonore de frecvente diferite, insesizabile pentru vietuitoarele nevizate. Se amplaseaza, in general, in interior.


Deparazitarea animalelor      

Un pas foarte important in combaterea unei infestari cu purici este reprezentat de deparazitarea animalelor de companie. Pentru tratarea animalelor de companie exista mai multe tipuri de produse: picaturi impotriva puricilor, produse de tip spray anti-purici, insecticide pentru imbaierea animalelor si zgarzi speciale. La alegerea unui tratament se va tine cont si de recomandarile medicului veterinar.

 Nu se vor aplica insecticide de suprafete pe animale!

INSECTICIDE RECOMANDATE PENTRU COMBATERE PURICI ANIMALE:

Sunt solutii concentrate utilizate impotriva ectoparazitilor care afecteaza animalele de companie (caini si pisici). Este important de mentionat ca, la alegerea unui tratament adecvat pentru combaterea puricilor prezenti pe animalele de companie, se va tine cont de specia, varsta, greutatea si sanatatea acestora, respectandu-se intocmai recomandarile de pe eticheta produselor alese.

Echipamente de protectie

Echipamentele de protectie au rolul de a proteja persoana care efectueaza tratamentele de dezinsectie. Pentru a evita inhalarea vaporilor creati in timpul pulverizarii sau contactul direct cu substantele aplicate, se recomanda purtarea unui echipament de protectie complet. Acesta presupune: combinezon de protectie cu gluga, masca de gaze cu filtre, manusi de protectie antichimice, cizme de cauciuc sau incaltaminte impermeabila, dupa caz. 

ECHIPAMENTE DE PROTECTIE RECOMANDATE:

Echipamentele de protectie au rolul de a proteja persoana ce efectueaza tratamentele, de substantele periculoase. Din aceasta categorie fac parte manusile de protectie, combinezonul, mastile etc. Echipamentul se alege in functie de tipul tratamentului, precum si de substantele utilizate sau daunatorul combatut.

 • Combinezon antichimic cu gluga
 • Manusi de protectie
 • Masti de gaze, ochelari

Puricii sunt insecte de mici dimensiuni, care se inmultesc foarte repede si pot sari la inaltimi de pana la 1 metru, de aceea, tratamentul impotriva lor poate fi mai dificil de realizat. Pentru o combatere eficienta, se recomanda aplicarea tratamentelor inca de la primele semne de infestare. Tratamentele se aplica in exterior (pe vegetatie, in jurul casei si in zonele de trecere a animalelor), dar si in interior. Totusi, un pas important il reprezinta deparazitarea animalelor din zona. In cazul acestora, tratamentele se vor efectua regulat, utilizand insecticide de uz veterinar, respectand indicatiile de pe eticheta precum si recomandarile medicului veterinar. 

Comentarii
 • e
  e
  Elena-nadia

  imi place ,ne ajuta f mult.aveam nevoie de idei s sfaturi,caci ne-a zapacit niste pureci si nu mai scapam de ei. de aceea citesc cu atentie comentariile si sfaturile. multumesc s mai asteptam sugestiile d-voastra. numai bn .

  • m

   1.ULEI DE NEEM .
   Miroase cam urat dar puricilor nu le place
   2. ULEI DE CEDRU
   3. NU folositi parfumuri, balsam de rufe si tot ce e parfumat.
   4. FOLOSITI MULT OTET !!! Exista bidoane de cate 5 litri. Puneti in apa de clatit rufele din abubdebta, puneti in apa si in detergentul pentru gandaci si insecte cu care spalati pe jos. Mediul acid nu lasa sa se dezvolte ouale.
   5. ARDEIUL IUTE ROSU. La 1 kg ardei rosu 1 l de spirt. Lasati la macerat 72 ore.Strecurati bine si pulverizati.
   6.Presarati bicardonat de sodiu amestecat cu sare peste covoare si suprafete. Dupa 24 ore aspirati, si spalati.
   7. A TE NT I E la aspiratorul cu care aspirati. Daca aveti aspirator cu sac de panzza e bine sa renuntati lael. Ori folositi saaci hartie si aruncati imediat cum ati aspirat ori achizitionati un aspirator cu recipient carese spala usor dupa fiecare folosire inclusiv filtrul din burete.
   Oricum este greu.
   8. alcoolul mentolat VA CALMEAZA MUSCATURILE DEPURICI si ii tinedeparte

   • G
    G
    Gabriel

    Mersi Mia, se pare ca este singurul comentariu util, acesta al tau, toate minunatiile alea la preturi incredibile nu fac decat sa te munceasca in zadar si sa te stoarca de bani. Cine o fi mai inventat si puricii astia, fir-ar al naibii sa fie! :))

 • ba
  ba
  Beianu A.

  buna ziua.in urma unei vizite la o cunostinta de la tara am constatat cu regret in doua randuri prezenta unui purice in casa.ce ma sfatuiti sa fac si ce insecticid recomandati pt a scapa de ei? va multumesc anticipat

  • :
   :
   Echipa PCE

   Pentru combaterea puricilor la interior, se recomanda efectuarea a cel putin unu-doua tratamente. Primul tratament se poate face cu un insecticid precum K-Othrine WG (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) prin pulverizare, in doza 10 g/ 10 l de apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). De asemenea, se va pulveriza toata suprafata podelei si peretii pana la 1-1,5 metri inaltime. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum Midi (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii.
   Dupa 7-10 zile, in functie de evolutia infestarii, se recomanda efectuarea unui al doilea tratament cu un insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), aplicat prin pulverizare, in doza 10 g/ 5 l apa. Apoi se va aplica un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum Midi (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera.
   In momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, trebuie spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • N
  N

  buna ziua,
  ma intereseaza cum pot preveni atacul puricilor asupra unui bebe de 2 luni cu care trebuie sa fac o vizita la rude la tara, exista vreun unguent cu care sa il pot da pe micutz??
  multumesc.

 • :
  :
  Echipa PCE

  nico: In cazul dumneavoastra. o varianta potrivita este sa spalati toate materialele textile ce intra in contact cu copilul la o temperatura de peste 60 grade. Suprafata trebuie tratata cu un insecticid precum K-othrine WG250 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) sau K-othrine SC25 (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-sc-25-1-litru.html). Pulverizarea trebuie facuta pe toate suprafetele. Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, trebuie spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • S
  S
  Silviu

  Salut , am fost la tara si la bunici mei care au , 4 caini 2 pisici va dati seama catii pureci exista , prima noapte am avut 36 de ciupituri de pureci , am fost terorizat am fost la farmacie am luat 3 soluti de pureci am dat in camera mea , rezultatu le placea la pureci insecticidu , a doua zi iar la farmacie alte 3 soluti , am dat toata casa am schimbat lenjerie tot tot , nimic nici un efect , dupa 3 zile terorizat nam inchis un ochi toate noptile , am preferat sa dorm in Sura cu fan , numi venea sa cred ce bine am dormit ,
  concluzia mea e ca nu exista solutie de pureci , singura solutie era sa dau foc la amndoua case sa scap de pureci alt fel nush .
  sanatate nu mai merg cativa ani . salut

  • m

   Asa este… numai prin arderea obiectelor din casa sauaruncarea lor si zugraveala noua .Deci este groaznic. Nu degeaba se spune ca puricele este calul diavolului.Cel mai periculos dintre insectesauce mama naibii ofi…

   • :
    :
    Echipa PCE

    Tratamentul pentru combaterea puricilor este mai diferit, decat in cazul altor daunatori. De aceea, pentru o combatere eficenta, este indicat sa tineti cont de recomandarile prezicate in articolul de mai sus.

 • a
  a

  1)..daaa..puricii renunta si mor la frig!!..deci iarna scapati de ei…dar ramin ouale..care sunt f. rezistente..si anul viitor, cind se incalzeste…
  2)..cind am avut si pisici si ciini…era perfect!!!deci: PARAKIL-ul (produs farmaceutic veterinar) functiona perfect!!..Deci: timp de 1 luna..toti puricii care ajungeau in contact cu pisica, mureau..si puricii care ajungeau pe pardoseala sareau pe ciini..si decedau acolo!!..Intreaga zona a casei era protejata!!
  3)cind nu am mai avut ciini..a inceput dezastrul!!!..nasol este ca am doar o garsoniera..peretii sparti..deci nu am spatii de izolare..si deci insecticidele afecteaza animalele si pe mine..dar nu puricii!!!
  _am gresie culoare deschisa. Spalata din 2 in 2 ore cu diverse!!..pai…dupa 2 ore ii vedeai pe gresie!!..Am incercat insecticide pe 1 placa de gresie pe purici!!..dupa ce insecticidul se usca..puricii erau vioi..!!..ba chiar le place curatenia!!!!Daa..dupa curatarea cu clor..chiar cu petrosin..SI :..le place alcohoolul!!..bine..stiu sa si inoate!!..nu e gluma!!!..deci:..am luat 2 pisoi de afara..cel ce avea grije de ei , ii curata periodic prin periere cu tuica..vodca diluata. Am incercat si eu cu vodca diluata. Am lasat lighenasul cu solutie de vodca pe pardoseala. A doua zi era plin de purici!!!…:D
  Pt pat folosesc MUSCULITA!!..insecticid cu aplicare pe pielea ciinilor!!..F bun!!..pulverizez pe pat si acopar cu cuvertura!!..cel putin..cind dorm nu am probleme!!!
  Pt pardoseala..am gasit ceva eficient!!..solutie de spalat perbrize combinat cu apa si Mr. Proper!!..chiar ii vezi cum mor (puricii)…cam in 4-5 sec!!!..Woww!!..dar….in momentul in care pisoii vor incepe sa mearga pe pardoseala ..va trebui sa o cltesc f bine!!..am senzatia, ca pe vremuri, cind foloseam Mr Proper s-a intoxicat unul dintre ei..si l-am pierdut!!
  Si inca ceva:..pisoii dati cu Parakill..OK!!..dar puricii isi alegeau o gazda dintre ei!!..sau unul f tinar…sau unul batrin cu blana lunga!!!..Pe cel ales..l-am tuns!!!..au ales un altul!!..nu am avut curaj sa pun mai mult Parakil ( acesta poate fi utilizat 1 data pe luna)..am folosit sampoane antiparazitare!!..Ehh!!..Letutul ( un Birmanez F Frumos), a decedat…dupa ce a prezentat un fel de paralizie!!!

 • :
  :
  Echipa PCE

  Este posibil sa nu reusiti sa scapati de purici pentru ca modul de aplicare a insecticidelor, in cazul acestora se face putin diferit decat la alte insecte, asa cum este prezentat si in articol. Pentru combaterea puricilor trebuie efectuate cel putin 1-2 tratamente. Se recomanda aplicarea prin pulverizare a unui insecticid precum K-Othrine (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) sau Cytrol (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html). Apoi, se introduce in incinta un insecticid aerosol cum ar fi Kwizda Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) sau Ghilotina Perm Fum (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html). Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Dupa tratament incinta va sta inchisa pentru 4-6 ore (in momentul aplicarii tratamentului precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca incinta spatiul tratat). Dupa aceea, se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa. In plus, toate hainele si tesaturile care permit aceasta operatiune vor trebui spalate la temperaturi de peste 60 de grade pentru a ii distruge. De asemenea, este important si sa intreprindeti masurile prezentate in articol.

  • m

   Neostomoan ??? O porcarie ca dealtfel toate cele vandute prin magazile. Ori sunt diluate si astfel nu au efect…
   Estegreu sa scoti dintr-o casa tot ce e textila…Mai ales la bloc find chiarete imposibil.
   Ar trebui sa existe o solutie care sa-i nimiceasca.
   Am incercat sa-i innect si culmea naibii si din apa invie.Fereasca Dumnezeu ce insecte odioase. Expresia”Mancate-ar puricii” este de fapt un blestem. Ingrozitor…
   Am, cunoscut doi batrani care locuiau la un parter de bloc. Casa lor era plina de puricii astfel incat bolile transmise de aceste odoiase insectei-au doborat. Se spune ca au fost infestati in mod intentionat spre a le putea fi luat apartamentul.Numai ca , se pare ca golanilor nu le-a prea mers.Familia a aflat la timp.ORICUM a fost un calvar pentru batrani si pentru noi cei din jur.

 • ma
  ma
  Macarie A.

  ma intereseaza cum pot extermina purici dintr-o hala de productie , suntem terminati , am incercat toate solutiile posibile , ptoblema este ca in aceasta hala functioneaza si un mic depozit de haine sh si nu pot da pe haine cu solutie , dar aici se pare ca inca nu sunt , ce ne sfatuiti , cum sa scapam de ei ? o solutie minune??? menzionez ca este suprafata mare peste 1000 mp + curte. multumim si astept o minune

 • :
  :
  Echipa PCE

  Pentru purici este recomandat sa faceti un tratament pe toata suprafata spatiului insistand foarte bine pe podea, pereti pana la un metru inaltime si pe toate obiectele din incapere care nu se deterioreaza in momentul pulverizarii cu substanta pe ele. Ca si insecticide, se recomanda K-Othrine WG (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) sau Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html).

  Acest tratament trebuie inca o data dupa 7-8 zile de la efectuarea primului tratament.
  In depozitul de haine puteti folosi doze aerosol precum Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html), care, in momentul activarii formeaza o ceata rece care acopera toata suprata depozitului. Particula produsa este foarte fina si nu afecteaza hainele din incapere.
  Informatii despre tratamentul impotriva puricilor gasiti si in articolul de mai sus.

 • m
  m
  Mihaela

  eu nu am catei sau pisici. SI este foarte greu,ma lupt cu puricii,noapte de noapte ma ciupesc,mai nasol e ca o sa vina bebe curand si imi e teama pt el,ca pe mine ma fac praf. am dat cu solutie,ce-i drept nu am incercat nimic de pe site-ul dvstra,dar sper sa se rezolve. recomandati-mi ceva puternic vaa roooog! as vrea sa dau comanda. Gasesc mereu pete mici de sange pe cearsafuri,si le schimb f des dar tot degeaba. nu stiu de unde tot apar….

  • :
   :
   Echipa PCE

   Pentru combaterea puricilor la interior, se recomanda efectuarea a cel putin unu-doua tratamente. Primul tratament se poate face cu un insecticid precum K-Othrine WG (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) prin pulverizare, in doza 10 g/ 10 l de apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum Midi (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii.
   Dupa 7-10 zile, in functie de evolutia infestarii, se recomanda efectuarea unui al doilea tratament cu un insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), aplicat prin pulverizare, in doza 10 g/ 5 l apa. Apoi se va aplica un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum Midi (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera.
   In momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, trebuie spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • d

  Buna ziua. Am un atelier de tamplarie si mi-i s-a umplut curtea de purici (am si un caine si o pisica) . Cum scap de purici ? Si repede!

 • :
  :
  Echipa PCE

  Buna ziua, mai multe informatii despre combaterea puricilor la exterior, sunt prezentate in articolul de mai sus. Un aspect important il reprezinta si deparazitare animalelor de companie. In acest caz, pentru deparazitarea, este recomandat sa se utilizeze insecticide specifice de uz veterinar (https://www.pce.ro/ceva-insecticid-neostomosan-fiole-5-ml.html), conform specificatiilor de pe eticheta. Nu se vor aplica insecticide de suprafete pe animale.

 • m
  m

  Buna ziua.
  Forum foarte interesant, dar aici se discuta doar de spatii inchise care pot fi izolate si tratate. Problema in cazul meu este ca mama mea are o gospodarie foarte mare si sunt purici peste tot (foarte putini in casa) si nu mai stim ce solutii sa folosim. Ceva foarte eficient pentru spatii deschise exista?
  Astept un raspuns pentru ca situatia devine din ce in ce mai grava. Multumesc anticipat.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, pentru combaterea puricilor si a unui spectru larg de daunatori, la exterior, se poate aplica un insecticid cum ar fi Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), 10 g/5 l apa. Solutia se va aplica pe suprafete sau vegetatie pana la o inaltime de 1-1,5 m. De asemenea, pentru o combatere eficienta, este indicata eliminarea buruienilor din spatiile tratate. In momentul aplicarii, animalele si copiii nu trebuie se se afle in spatiul respectiv. La 4-6 ore de la tratament poate fi accesat.

 • s
  s
  Simona

  am avut un motan si mi-a umplut casa de pureci in ciuda faptului ca purta zgarda antipureci si l-am tratat cu adventix,am aplicat in casa pulverizari cu neostomosan de doua ori la interval de o saptamana si tot apar,sunt disperata,ce ma sfatuiti?multumesc anticipat

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, pentru combaterea puricilor la interior, se recomanda efectuarea a cel putin unu-doua tratamente. Primul tratament se poate face cu un insecticid precum K-Othrine WG (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) prin pulverizare, in doza 10 g/ 10 l de apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum Midi (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii. Dupa 7-10 zile, in functie de evolutia infestarii, se recomanda efectuarea unui al doilea tratament cu un insecticid precum K-Othrine Partix (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-partix-250-ml.html), 50 ml/10 l apa. Apoi se va aplica un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum Midi (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera.
   In momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, trebuie spalate la o temperatura de peste 60 grade.
   Un aspect important este si deparazitarea animalelor de companie, unde este recomandat sa se utilizeze insecticide specifice de uz veterinar (https://www.pce.ro/ceva-insecticid-neostomosan-fiole-5-ml.html), conform specificatiilor de pe eticheta. Nu se vor aplica insecticide de suprafete pe animale.

 • i
  i

  in primul rand va multumesc ca mi acordati un min din timpul dumneavoastra pt a citi acest mesaj.Stau la tara si si copii sau jucat cu catelul si pisica din curte ,si au colectat vreo cativa pureci acum nu mai scap de ei am incercat mai tot felu de aerosoli daca asa se zice nu stiu:) incepand de la raid la mai scumpe si mai ieftine ,,dar mi a adus cineva din italia un produs ce se cheama confidor 200 sl si are in compozitia sa imidacloprid pur zice ,as dori sa stiu e problema daca il incerc in casa?va multumesc din inima o zi cat mai placuta

 • :
  :
  Echipa PCE

  @ionut: Tratamentul pentru combaterea puricilor este mai dicil, de aceea, pentru o combatere eficenta, se recomanda efectuarea tratamentelor utilizand insecticidele mentionate in articolul de mai sus, precum si intrepinderea masurilor prezentate. Confidor este o solutie doar pentru plante. Este importanta si deparazitarea animalelor de companie, fiind recomandat sa se utilizeze insecticide specifice de uz veterinar (https://www.pce.ro/ceva-insecticid-neostomosan-fiole-5-ml.html), conform specificatiilor de pe eticheta. Nu se vor aplica insecticide de suprafete pe animale.

 • :
  :
  Echipa PCE

  @moni: am completat articolul cu informatii despre “Combaterea puricilor cu insecticide la exterior”.

 • s
  s
  Simona

  Am avut 3 pisici, pe care acum nu le mai am insa mi-au lasat un focar de purici si oua si nu reusesc sa scap de ei. Ce im irecomandati si in ce ordine? Am mai luat de la dvs lipici pt soareci (motiv pt care am si luat pisici) insa o dau dintr-una in alta. astept recomandarea dvs. Multumesc

 • :
  :
  Echipa PCE

  Impotriva puricilor se recomanda efectuarea unui tratament prin pulverizare cu un insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), 10 g/5 l apa, urmat de aplicarea unui insecticid fumigator precum Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html). Mai multe informatii despre tratament sunt prezentate in articolul de mai sus.

 • A
  A

  Offff! Aceeasi problema am cu puricii. Am pisica, dar culmea e ca n-are un purice pe ea. Doar pe mine ma pisca, sunt singura din familie afectata de ei. La soacra-mea e infestat, la mine e infestat. Si daca merg pe strada aduc cel putin 3 purici acasa :(…. Am problema asta de 2 ani si am obosit efectiv sa-i vanez. Am dat cu Neosomosan, K-Otrhrine si cu tot soiul de insecticide si solutii posibile saptamanal, aspirat zilnic, spalat la temperaturi mari, ce sa mai am procedat ca la carte si nimic. Imi puteti recomanda o combinatie de solutii sau insecticide care sa fie eficienta ca alfel imi vine sa plec de-acasa si sa las totul balta. Nu mai rezist! 🙁

  • al
   al
   Alice L.

   da cu k 300 si scapati de purici de 2 3 ori pe saptamana

   • :
    :
    Echipa PCE

    Nu recomandam insecticidul K300. Efectul acestuia este soc doar pentru cateva zile. Are o concentratie redusa de substante active.

 • s
  s
  Simona

  am gasit niste remedii ptr a mi scapa pisicuta si casa de pureci, e f ok site ul si sfaturile pe care le dati.
  Acum ne chinuim de o sapt sa scapam pisica de pureci si nu reusim. Am vb cu vet si ne a recomandat prima data pudra, apoi sol spray ,,pet spray” dar probabil este infestata casa, as dori sa stiu daca solfac ew 50 este toxica ptr pisi cuta, deoarece este o pisica de interior si nu am la cine sa o duc pana cand fac dezinsectia? va multumesc

  • :
   :
   Echipa PCE

   Insecticidul Solfac EW50 NU SE POATE aplica pe animale. Acesta se utilizeaza doar pentru pulverizarea pe suprafate impotriva insectelor daunatoare.

 • M
  M
  Mihaela

  Abea am descoperit ca am purici.Singura sursa este de la prietena mea care are un caine.De cand am inceput sa merg mai des la ea si sa stau mai mult in preajma cainelui.am descoperit cateva bube pe abdomen care ma amananca si petele de sange de pe lenjerie ai cateva pe pijamale.Nu stiu ce sa fac ca sa scap de ei.Doar unul l-am omorat eu pe care l-am aruncat in WC si am tras apa.Va rog sa imi spuneti ce sa fac si niste metode naturiste daca se poate.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Din pacate, momentan nu avem informatii despre un tratament naturist. Pentru combaterea puricilor la interior, se recomanda efectuarea a cel putin unu-doua tratamente. Primul tratament se poate face cu un insecticid precum K-Othrine WG (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) prin pulverizare, in doza 10 g/ 10 l de apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum Midi (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii.
   Dupa 7-10 zile, in functie de evolutia infestarii, se recomanda efectuarea unui al doilea tratament cu un insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), aplicat prin pulverizare, in doza 10 g/ 5 l apa. Apoi se va aplica un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum Midi (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera.
   In momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, trebuie spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • st
  st
  Sample T.

  De lene nu mai stati sa cititi ce scrie pe site. Sariti repede cu intrebarile:

  ”Eu am purici in pat!, Eu am purici in casa! Ce sa fac?!!”

  Citeste mai intai ce scrie si documenteazate singur, nu mai fiti toti idioti ca de aia ajungeti cea mai innapoiata natzie din europa 😉

  Unde-i purec e si JEG!

  • m

   Grea este limba romana mai anonimule .Documenteaza-te inainte sa faci niste afirmatii gratuite. Si daca nu crezi chiar iti doresc sa vezi cum este cand apuci sa fi infestat cu aceasta ingrozitoare insecta. Nueste vorba de jeg. Cai licghioaelenumor nici in apa. Depun pungi cu oua, milioane de oua care se hranesc din fecalele adultilor iarin cateva ore depun si ei la randullor oua.Groaznic…

  • m
   m

   JEG esti tu…manca-te-ar puricii!!! :))

  • e
   e

   mai natarau anonim,jegos e creierul tau,puricii si paduchii nu stau la jegosi ,ci unde este curat,aproape toate pisicile si cainii au purici.Mama ei de lb.romana,invata sa scrii si pe urma fa-ti natia de rusine.

 • O
  O
  Octavian

  Salutare tuturor.
  Ne-am pricopsit si noi cu un purice(sper sa fie doar unul) .Doar pe fetita a muscat-o pana astazi cand nevasta-mea l-a observat si ucis.Acum stau si ma uit cu lupa la el.Lupa mareste peste 1 cm ( tinand cont de dimensiunile lui de 2 – 3 mm).Problema e ca nu resusesc sa-mi dau seama daca este ” femela ” sau ” mascul “.O fi depus oua,deja ??N-as vrea sa incep lupta cu ” Necuratul ” inca.Daca cineva stie mai multe despre purici, in special despre diferentele intre sexul lor,..il rugam sa posteze un fir,o informatie.Precizez ca abdomenul i-a fost retezat jumatatea posterioara,cand nevasta mea l-a capturat.Multumiri,…deviza noastra e ” fara purici “.

 • A

  nu este eficienta nici o solutie ,nici un spray ,nimic !! eu am 1 caine ciobanesc german si 2 pisici persane,i-am dat cu toate solutiile ,i-am spalat cu sampon antiparazitar ,am dezinfectat culcusurile,le-am fiert asternuturile,am dat cu otet ,cu clor ,am incercat toate variantele .PURICI TOT AU ,DAR CE MA DERANJEAZA CEL MAI TARE ESTE FAPTUL CA MAI STAU SI PE MINE ,AM PICIOARELE PLINE DE UMFLATURI SI CIUPITURI !!!NU MAI STIU CE SA MAI FAC !!
  SI PISICA A FACUT PUI SI AIA SUNT PLINI DE PURICI !

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, pentru combaterea puricilor la interior trebuie efectuate cel putin 1-2 tratamente, in functie de gradul de infestare, respectand indicatiile mentionate in articol (aplicarea unei solutii prin pulverizare, urmate apoi de un insecticid fumigator, igenizarea spatiului etc.). Un aspect important este si deparazitarea animalelor de companie, unde este recomandat sa se utilizeze insecticide specifice de uz veterinar (https://www.pce.ro/ceva-insecticid-neostomosan-fiole-5-ml.html), conform specificatiilor de pe eticheta. Nu se vor aplica insecticide de suprafete pe animale.

 • A

  Naftalina, mai exact naftalina pulbere. Face minuni, cel putin a functionat la mine si inca functioneaza excelent. Atentie, nu in exces. ca este toxica, si nu aia pastile, pulberea este eficienta.

 • m
  m

  am citit toate informatiile si multumesc pentru sinceritatea lor.
  si eu am avut un cooker, avea 14 ani
  acum 2 saptamani au venit cei de la deparazitare de la primarie si mi-au solicita sa intre in curte pentru deparazitare; mi-au comunicat ca este gratuita si obligatorie; intrucat noi avem copil mic care se joaca prin curte i-am refuzat comunicandu-le ca mi se pare o depasire a drepturilor mele cetatenesti sa-mi incalce dreptul de proprietate cu obigativitatile lor (mentionez ca in cei 14 ani nu am avut niciodata vreo problema); au spus ca ma vor amenda, mi-au lasat o hartie in acest sens si le-am comunicat ca imi asum, ca prefer sa stiu copilul in siguranta. am plecat 3 zile in concediu. la intoarcere am observat ca buxusul (un tufis de 16 ani, inalt de peste 1,20m pe care-l aveam langa gard ) are toate frunzele mancate. de teama ca s-ar intinde vreo boala a plantelor la celelalte flori l-am taiat; dar la 3 zile a murit cainele (prea devreme spun eu, caci nu era bolnav) si au aparut milioane de purici. eu consider ca aceste lucruri nu sunt straine de angajatii de la deratizare, dar nu pot demonstra.
  acum ne chinuim cu toate aceste lucruri
  asta e tara in care traim; ce pacat ca nu ne putem apara nici in cele mai marunte lucruri si ca noi intre noi asa intelegem sa supravietuim;
  stiu ca noi oamenii am invadat natura, dar ce sa facem ? asta e plata pentru civilizatia (confortul) la care aspiram.
  numai bine tuturora.

 • a
  a
  Alexandra

  e o solutie f. eficienta cea cu ardei iute rosu afumat la gratar in gradini, iar in interior afumat pe un radiator pus in sus cu gratiile

  • cp
   cp
   Cosmin P.

   ma dar ea o solutie iainte mai de mult bunici mei foloseau D.TT.U era un praf urat da nu mai misca nimic de la el

 • cp
  cp
  Cosmin P.

  mai este asa ceva???????
  am cautat prin farmaci dar nu au.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, pentru combaterea puricilor la interior trebuie efectuate cel putin 1-2 tratamente, in functie de gradul de infestare, respectand indicatiile mentionate in articol (aplicarea unei solutii prin pulverizare, urmate apoi de un insecticid fumigator, igenizarea spatiului etc.). Un aspect important este si deparazitarea animalelor de companie (daca aveti), unde este recomandat sa se utilizeze insecticide specifice de uz veterinar (https://www.pce.ro/ceva-insecticid-neostomosan-fiole-5-ml.html), conform specificatiilor de pe eticheta. Nu se vor aplica insecticide de suprafete pe animale.

 • i
  i
  Ionut(realistul)

  CURATENIA si totul e impecabil

 • a
  a
  Anamaria

  Buna ziua!!
  Ma puteti indruma va rog frumos catre o metoda de a scapa de purici in 2 camere in care locuieste si un copil de 8 luni? Mentionez ca sursa infestarii cu purici este o catelusa care cu toate ca a fost deparazitata prezinta acesti paraziti.Catelusa nu sta in aceste 2 camere pe care vreau sa le deparazitez dar presupun ca am adus puricii pe haine alfel nu imi explic aparitia lor in acest spatiu.As dori sa imi recomandati o substanta cu care sa pot da si care sa nu fie nociva copilului,pentru ca din pacate nu pot sigila camera nemai avand unde sa stam.Va multumesc.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, pentru combaterea puricilor la interior trebuie efectuate cel putin 1-2 tratamente, respectand indicatiile mentionate in articol. Insa, in momentul aplicarii tratamentului, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa aceasta perioada se patrunde, se aspira si aeriseste bine, iar toate materiale ce suporta acest proces trebuie spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • b
  b

  Acum 6 ani am avut o problema cu acesti purici nenorociti.Am pisicute si stau la bloc.A fost o adevarata invazie.Efectiv nu mai puteai sta in casa .Am incercat cateva variante clasice:spreiuri din comert,din farmaciietc. si am vazut ca nu se intampla nimic decat ca ma indreptam spre faliment. Dar mi-a venit o idee.Am luat o galeata cu mop,am pus dero manual ca sa faca spuma multa mai concentrat si niste clor [rivex] si dupa ce am aspirat peste tot am dat cu mopul cu multa solutie insistent pana a ramas un strat maricel de solutie cu multa spuma pe parchet.L-am lasat sa se usuce si am repetat cateva zile.Rezultatul a fost formidabil.Ideea a fost ca puricii au murit innecati si nu au mai aparut iar clorul si detergentul au distrus ouale.

 • d
  d

  Copilul meu ia de pe strada purici, face o forma f urata de alergie cred, de la piscaturile lor si nu are nici o legatura cu cat de des aspir si spal prin casa. Am folosit cand il duceam la bunici, toate combinatiile mai sus mentionate, dar fara succes. Candva am avut si un catel in casa si nu aveam purici… Am fost si la medic cu copilul, la alergologie-timp si bani aruncati. Avem prin zona caini maidanezi, fara numar. Putem controla situatia cumva?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, in acest caz, este important sa spalati hainele/materialele textile la temperaturi de peste 60 de grade, iar daca puricii sunt prezenti si in casa, respectarea masurilor/efectuarea tratamentelor prezentate in articol.

 • m
  m
  Mireluta

  Am achizitionat de curand o casa la curte. Avem si 2 caini, unul sta in curte si altul in casa.Am observat ca cel din casa(care iese zilnic afara) agata capuse. Chiar in aceasta dimineata am gasit una pe botic, nu apucase sa se infiga. Purici nu pare sa aiba caci tocmai l-am tuns vineri.
  Ma intereseaza cum pot sa scap de capusele din curte dar sa previn si aparitia puricilor, mai ales ca imediat ce ne-am mutat am gasit si in casa, pe parchet 2 capuse mici.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, pentru combaterea capuselor din curte, se recomanda aplicarea unui insecticid cu spectru larg K-Othrine Partix (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-partix-250-ml.html), in doza 50 ml/ 10 l apa. Solutia se aplica prin pulverizare cat mai aproape de baza firului de iarba. Solutia obtinuta are o valabilitate de 24 de ore, asadar nu se recomanda pastrarea acesteia pentru mai mult timp. Pentru o actiune eficienta impotriva capuselor, este indicat ca iarba sa fie tunsa la 2-3 cm, in caz contrar, actiunea insecticidului este diminuata. Dupa aplicare, produsul insecticid trebuie lasat o anumita perioada de timp sa-si produca efectul (24-72 ore). Mai exact, sa ramana acolo unde este aplicat si sa elimine orice daunator intra in contact cu el. In aceasta perioada, este interzis accesul pe perimetrul tratat a oricaror altor vietuitoare non-vizate. Accesul va fi repermis, numai dupa ce, dupa perioada sus-mentionata, suprafata tratata este udata din belsug cu apa (minim 30 minute). In acest mod, produsul este spalat si se elimina riscul unor contacte ulterioare nedorite.
   Mai multe informatii despre combaterea capuselor gasiti in articolul urmator – https://www.pce.ro/articole/scapa-de-capuse/. In ceea ce priveste puricii de pe caini, este recomandata deparazitarea acestora. Pentru acest lucru este recomandat Neostomosan (https://www.pce.ro/ceva-insecticid-neostomosan-fiole-5-ml.html).

 • O
  O
  Olivia

  Sunt foarte alergica la pureci vara este un cosmar ptr mine labradorul este plin de pureci ca si pisoiul in toata casa ii adun pe picioare spune ti va rog cum pot scapa de aceste cosmaruri vreau un insecticid puternic ca sa ma scape definitiv de ei vara aceasta va multumesc

  • :
   :
   Echipa PCE

   In acest caz, puteti efectua un tratament cu Neostomosan (https://www.pce.ro/ceva-insecticid-neostomosan-fiole-5-ml.html), o fiola de 5 ml diluata intr-un litru de apa. In caz de infestatie cu purici si paduchi, se va trata toata suprafata corporala a animalului cat si zgarda, acesta nefiind toxic pentru animale. Daunatorii cad singuri dupa cateva ore de la tratament. Daca este necesar se poate repeta tratamentul dupa o saptamana.

 • F
  F
  Florin

  buna ziua as dori si eu o solutie foarte buna pentru pureci ,mentionez ca stau la tara la curte ,nu am cainii ,pisici ,doar o vaca si cateva gainii , si am casa infestata de pureci am incercar doar soluti din ”obor” cum sar spune dar cu rezultate proaste dupa 2 zile apareau iar ,si prin ograda am ii prind pe picior ,seara cand dorm e teroare ,daca as lua acest Solfac EW 50 trebuie sa dau in jurul casei la 20 30 de metri de casa pe iarba ?
  de vreo 3 4 ani ma lupt cu acesti diavoli ca altfel nu le pot spune
  inainte era o solutie ”verde de paris ” mi-au povestit bunici mei cu care daca dadeai odata nu mai ramanea un purec si vreu 4, 5 ani nu se mai apropia nici unul de casa si curte ,dar acum nu o gasesc nicaieri
  Astept o recomandare buna !!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Pentru combaterea puricilor la interior, se recomanda efectuarea a cel putin unu-doua tratamente. Primul tratament se poate face cu un insecticid precum K-Othrine WG (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) prin pulverizare, in doza 10 g/ 10 l de apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). De asemenea, se va pulveriza toata suprafata podelei si peretii pana la 1-1,5 metri inaltime. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum Midi (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii.
   Dupa 7-10 zile, in functie de evolutia infestarii, se recomanda efectuarea unui al doilea tratament cu un insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), aplicat prin pulverizare, in doza 10 g/ 5 l apa. (Trebuie mentionat ca pisicile prezinta o sensibilitate mai mare la substanta activa din compozitia insecticidului Cytrol Forte). 
   Apoi se va aplica un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum Midi (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. 
   In momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, trebuie spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • G
  G

  solutia solfac ew 50 cat e doza recomandata pentru pureci interior pe paturi si covoarele de pe jos ,As dori un raspuns rapid

  • :
   :
   Echipa PCE

   In cazul insecticidului Solfac, mentionam ca se va prepara o solutie de 100 ml insecticid diluati in 6-7 litri de apa.

 • A
  A
  Adrian

  solutia pentru pureci de casa in locuinta care e mai buna din aceste 2 produse , Insecticid Kwizda Nebelautomat sau insescticidul Solfac EW 50 ,observ ca primul e adaugar acum nou este mai eficient ??

  • :
   :
   Echipa PCE

   Amandoua sunt indicate. Pentru inceput se va aplica prin pulverizare Solfac EW 50, pulverizand toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde. Dupa aceea se va introduce in camera insecticidul aerosol Kwizda (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html), care ii va face sa iasa din ascunzatori, si vor intra in contact cu prima solutie (Solfac). Este necesar sa se efectueze 2-3 astfel de tratamente.

 • s
  s
  Stefania

  Am un si eu un baietel de 3 ani si neam mutat la tara si de atunci baiatul e foarte piscat de purici am dat cu fel de fel de soluti dar nu am reusit sa scap de purici . Si baiatul e si alergic la intepaturile de puric va rog datimi un sfat cum sa scap de ei

  • :
   :
   Echipa PCE

   Pentru combaterea puricilor la interior, se recomanda efectuarea a cel putin unu-doua tratamente. Primul tratament se poate face cu un insecticid precum K-Othrine WG (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html) prin pulverizare, in doza 10 g/ 10 l de apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). De asemenea, se va pulveriza toata suprafata podelei si peretii pana la 1-1,5 metri inaltime. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum Midi (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii.
   Dupa 7-10 zile, in functie de evolutia infestarii, se recomanda efectuarea unui al doilea tratament cu un insecticid precum i90 Micro Scope (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i90-micro-scope-1-litru.html), 250 ml/10 l apa.
   Apoi se va aplica un insecticid fumigator precum Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. 
   In momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, trebuie spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • s
  s
  Simona

  Ăți încercat să plasați cineva castroane albe pe jos în care să puneți apă rece și o pic.de detergent de vase???? Este o capcană f.utilă.veți fi mirați de captură obținută.

 • CB
  CB
  Corina B.

  Am avut un pisoi cu puricei..l am dus la curte dar in apartament au ramas am spalat tot am aspirat ce imi recomandati de 2 sapatamani tot mai sunt si important Unde se gasesc????

  • :
   :
   Echipa PCE

   Tratamentul pentru combaterea puricilor este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori, respectand indicatiile, pentru eliminarea acestora. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid precum K-Othrine WG (https://www.pce.ro/bayer-insecticid-k-othrine-wg-250-20-g.html), 10 g/10 l apa. Cu aceasta solutie stropiti toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid aerosol precum Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor iesi din oua si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.

 • e
  e

  este posibil ca aești purici sa atace numai anumite persoane?Dintre toți membrii familiei numai pe mine sar și ma ataca! Este ceva soluție ca sa ma dau sa nu mai sara pe mine?

 • a
  a

  de 2 zile tot ma trezeam cu ciupituri si eu si sotia si tot cautam paianjeni sau tantari prin casa. pana aseara cand m.am trezit am aprins lumina si am vazut cum sare in pat. am bagat toata lenjeria patului la spalat dar azi cand ne.am intors acasa am decis sa dormim in alta camera( am pulverizat cu o solutie prin toata camera cu pricina) dar ce sa vezi..pe parket sareau ca la maraton !!! nu vreau sa va intreb ce sa folosesc ptr ca imi veti spune solfac e50 care nu costa decat vreo 3 mil si nu vad pe cineva sa zica ca a reusit folosindu.l…e ca si cum as intreba doctorul d familie cu ce firma de medicamente lucreaza si ce comision are ! pe vremuri exista d.t.t.u care linsa orice insecta. singura jmekerie in care am reusit sa scap am aspirat toata casa, am luat mopul, am pus mult detergent ,f multt clor si sare si am inceout in toata casa pana s.a uscat. am repetat si seara si pana acum no more pinch. mai postez oeste 5 zile sa vad daca ouale au fost arse

 • d

  dar cum fac sa nu ii m-ai iau pe mine, ca datorita job-uli intru in multe case si zilnic si mereu “culeg” cel putin unul cu care ajung acasa. Exista vreo solutie gen “autan” si pt pureci?

 • a
  a
  Andrea

  Vă rog să mă sfătuiți Cum sa scap de purici lăsați de un arici cu 5pui .După ce si-au mutat cuibul care se afla lângă ușa mea au lăsat in urma o gramada de purici. Menționez ca se afla în aer liber. Mulțumesc mult

 • E
  E

  Ajutor! Ce soluție se poate folosi într-un apartament cu un copil de 8 luni? Nu deținem animal. Nu există varianta să ne mutăm în altă parte nici pentru câteva zile. Menționez că folosesc oțet des, iar rufele le spăl la temperaturi ridicate (cele care îmi permit). Deja sunt câteva săptămâni de când ne confruntăm cu problemă asta.

  • :
   :
   Echipa PCE

   In cate camere s-a intampinat situatia? Daca nu aveti animal de companie, ati incercat sa depistati sursa aparitiei?

 • a

  buna ziua. ma confrunt cu purici din 2013. ii luam din parc si eu si copii mei. pe unul dintre copii nu il pisca, iar pe celelalt si pe mine toata noaptea. se cuibaresc in pat si vreau sa va spun ca nu e vorba despre mizerie. oriunde suntem si sunt si ei prezenti la tara, in parc, ii ducem in casa. am dat cu autan pe pielea copilului, iar eu am alergie deja la intepatura si substantele cu care stropesc impotriva lor. care dintre solutii ar fi mai eficienta? este vorba despre grupa sanguina sau de ce doar pe unele persoane le pisca?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Nu inteapa neaparat doar persoanele cu o anumita grupa sanguina. Totusi este recomandat sa depistati sursa aparitiei. Aveti animal de companie? Locuiti la bloc sau la curte? Ce tratamente ati aplicat pana acum?

 • a

  buna ziua. nu este voba despre mizerie. eu si copii mei suntem ca un magnet pt purici. daca sunt in parc sau la tara este imposibil sa nu-i duc in casa. problema e ca pe mine si un copil ne pisca, iar pe celelalt deloc. pt mine nu exista o explicatie. ambii copii dorm in acelasi pat si au acceasi grupa de sange. am stropit cu tot felul de solutii care au avut efect uneori si a trebuit sa repet procedura. problema este ca nu stiu de ce suntem ca niste magneti pt ei. nu stiu ce solutie e mai putin toxica, deja fac alergie la purici si solutia pt stropit. multumesc.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, pentru eliminarea puricilor, trebuie efectuate cel putin 1-2 tratamente. Se recomanda aplicarea prin pulverizare a unui insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), 10 g/5 l apa sau i90 Micro Scope (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i90-micro-scope-1-litru.html), 250 ml/10 l apa. Solutia de puverizeaza pe toate zonele unde puricii se pot ascunde (mobilierul patului, saltea, mochete, covoare etc.). Apoi, se introduce in incinta un insecticid aerosol cum ar fi Kwizda Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html) sau Ghilotina Perm Fum (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) . Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Dupa tratament incinta va sta inchisa pentru 4-6 ore (in momentul aplicarii tratamentului precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca incinta spatiul tratat). Dupa aceea, se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa. In plus, toate hainele si tesaturile care permit aceasta operatiune vor trebui spalate la temperaturi de peste 60 de grade pentru a ii distruge. De asemenea, este important si sa intreprindeti masurile prezentate in articol.

 • a
  a
  Amelia

  Buna ziua!
  Locuiesc la casa si in urma cu 2 luni o familie de porumbei si-au depus ouale sub aparatul de aer conditionat, foarte apriape de terasa dormitorului! A fost o ocazie de fericire si incantare pt. Fetita mea care urmarea in fiecare zi evolutia puilor dupa eclozarea oualelor! Buuuun! Puii au crescut si parasit cuibul dar din el au inceput sa se imprastie o multime de insecte mici mici care….. Mi-au intrat in sistemul de ventilatie ( am aer conditionat centralizat sunt tava de rigips) si intrat in casa, pat, haine, urechi, par etc. Fetita mea este ciuruita pe picioare! E plina de bubite!!! Am sunat la dezinsectie si au stropit camerele inclusiv pe pereti un metru jumate! Mi s-a patat zugraveala si stricat o parte din mobila…… si nimic! Au reaparut! Tavanul in camere are grinzi de lemn masiv…. ies de acolo! Am dat cu petroxin si tea tree oil si se pare ca s-au mai diminuat…. 🙁 dat tot apar! Mi-au infestat catelusa si pisica! Se scarpina de isi rup catnea de pe ele! Am fost la vet si le-a facut baita cu o solutie dar s-au reinfestat! Merg pe pereti, ies din crapaturi! Am citit despre fumigatii cu diferite uleiuri! Ce uleiuri as putea folosii? Nu mai vreau insecticide pentru ca nu vreau sa-mi omor copilul dar nici prietenii necuvantatori! Ati mai intalnit situatii asemanatoare? Precizez ca nu am exagerat cu nimic! Viata mi s-a schimbat din cauza acestor insecte piscatoare!!! Va multumesc si astept un sfat!!!! O zi buna …. si fara insecte!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Dar insecticidul folosit de cei de la firma prestatoare a fost aplicat inclusiv in sistemul de ventilatie? Exista posibilitatea ca in acel spatiu sa se afle sursa infestarii.

 • M
  M

  Frati romani,cea mai EFICIENTA,cea mai RAPIDA metoda de a scapa de purici este solutia de MOSPILAN.Mospilanul este solutia care se face ptr pureci de trandafiri,si alte plante si legume.Si azi ii multumesc din suflet persoanei care mi a dat ideea.dau pe paturi,pe covoare si spre surprinderea mea este eficient si ptr furnici si alte specii daunatoare si incomode ptr casa.Eram disperata si indiferent ce am folosit a fost ptr o zi doua…MOSPILANUL..a fost definitiv.Spor la treaba

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, Mospilan este un insecticid destinat combaterii daunatorilor plantelor. Pentru combaterea puricilor la interior trebuie efectuate cel putin 1-2 tratamente, in functie de gradul de infestare, respectand indicatiile mentionate in articol (aplicarea unei solutii prin pulverizare, urmate apoi de un insecticid fumigator, igenizarea spatiului etc.) precum si alte masuri precizate in articol.

  • D
   D

   Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum ati folosit Mospilanul in casa? cum ati procedat,cat timp ati lasat inchis si cat timp ati aerisit? este toxic pentru copii?

 • C
  C
  Cristina

  Am o fetita de 3 ani si am opservat de vrio saptamina niste bubite si se scarpina in timpupul somnului.am inceput sai dau claretin si i-am aplicat o mixtura mentolata ptr.ameliorarea mincarimii dar au inceput sa apara mai multe,iar astazi am gasit un purece pe patul unde dormim(am 2 pisici care mai intrain casa) .va rog sa- dati un sfat cu ce sa tratez fetita si sa dezinfectez casa!!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Pentru ameliorarea ranilor aparute la copil va fi necesar sa apelati la un medic dermatolog. Pentru eliminarea puricilor se poate aplica prin pulverizare un insecticid precum Cytrol Forte (https://www.pce.ro/pelgar-insecticid-cytrol-forte-wp-20-g.html), 10 g/5 l apa. Solutia de puverizeaza pe toate zonele unde puricii se pot ascunde (mobilierul patului, saltea, mochete, covoare etc.). Apoi se introduce in incinta un insecticid aerosol cum ar fi Kwizda Dobol (https://www.pce.ro/kwizda-insecticid-dobol-fumigator-20g.html). Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Dupa tratament incinta va sta inchisa pentru 4-6 ore. In plus, toate hainele si tesaturile care permit aceasta operatiune vor trebui spalate la temperaturi de peste 60 de grade pentru a ii distruge.

 • mp
  mp
  Mihai P.

  Provocare ptr.o insecta f.rezistenta!
  Am nevoie de ajutor.Va multumesc!
  Dintro casa veche de paianta nelocuita de multi ani, am adus in casa familiei o insecta care imi da mari probleme.Dupa putin timp sa raspindit in toata casa in special in paturi si covoare,dar si in curte pe plante.
  Interventia mea a inceput cam dupa o luna cu multe produse recomandate de farmacii sau firme specializate (Pestcontrolexpert)(decis,reldan 22EC,K-othrine EC 250,Cypertox,Solfac EW50,Nurelle d50/500, acteilic si altele pt.acarieni).Cantitatile au fost de 2-3 litri pe camera,10-20 litri in exterior,repetand la 6-7 zile.Stropirea am facuto (pod,camere,curte) in acelasi timp.Concentratia fiind cea de pe plic,fiola,sticla de un litru;mai tarziu am dublat concentratia..Ptr. alte insecte efectul a fost f.bun,dar ptr.cele interesate aproape nul,fug de insecticide dar revin dupa cateva ore.
  Cum arata? Nu se vad (le simt pe corp),se deplaseaza rapid in mers sau fac salturi f.mari (nu stiu daca pot zbura !).Prin tesaturi,trec f.repede. Intro „camera de test” stand la o masa, apar in cateva minute (eu,cobaiul sint o atractie imediata), zona preferata sint gleznele unde am poate sute de puncte f.mici mai inchise la culoare,apoi repede urca direct pe corp sau haine pina la cap,unde stau in par(zilnic ma spal,dispar,dar a doua zi pina seara sint la loc.In ac.camera am stropit de cel putin 15 ori!
  Nu sint sigur,dar cu ajutorul unor hartii cu lipici,dintre alte insecte,am selectat una si pare asa:forma alungita, de cativa zecimi de mm,mai multe picioare dar si niste filamente mai lungi, doua antene scurte.(vazute cu un microscop scolar)Par sa aiba miros si simturi f.dezvoltate.
  Cum pot sa scap de ele?Va multumesc!

  M.Prisaca.

 • C
  C
  Cristina

  Buna ziua! Ma confrunt cu puricii de aproximativ 2 saptamani si gasesc tot mai multi (intr-o singura camera din casa) desi am curatat constant cu otet si detergenti puternici covoarele si podelele. Ma intereseaza un insecticid pentru care garantati ca nu afecteaza sanatatea umana. Am o fetita de 9 luni care umbla mult pe jos si baga in gura tot ce prinde. Nu vreau sa ii risc sanatatea. Ce imi recomandati? Multumesc!

  • :
   :
   Echipa PCE

   Daca infestarea masiva, atunci singurul tratament posibil este cel cu insecticide. Chiar daca se folosesc detergenti sau otet, acestia tot vor aparea. O alta varianta ar fi tratarea tuturor tesaturilor la temperaturi de peste 60 de grade, insa puricii pot ramane ascunsi sub parchet ori in alte spatii ascunse.
   Cel mai indicat este sa se aplice un insecticid precum Ghilotina i56 Cimetrol, 100 ml (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i56-cimetrol-100-ml.html) impreuna cu fumigatorul Ghilotina PermFum (https://www.pce.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html). Dupa aplicare, camera va ramane inchisa 4-6 ore. Apoi se poate patrunde, se aeriseste, se aspira si se sterg toate suprafetele. Apoi poate fi accesata si de catre copil. Acest tratament se repeta la interval de 7 -10 zile.

 • A
  A

  Ce se poate face si in cazul unui caine batran tinut in curte, care abia se mai poate misca, pt a combate puricii? Cainele a fost dat de curand cu o solutie pe blana si au inceput sa cada puricii pe capete, dar problema este ca fie raman acolo, fie ajung pe haine, atunci cand cainele este hranit, iar apoi in casa. Nu stiu ce solutie s-a folosit pe el, dar sa inteleg ca puricii nu sunt omorati?

 • DC
  DC
  Dragan C.

  Buna ziua. Detin o curte-gradina de cca. 250mp. Aceasta are in componenta gradina de legume, livada, loc de joaca pentru nepoti (2-4 ani) precum si loc de recreere pentru noi si cei 2 catei pechinezi. Mentionez ca nu avem, pureci decat ocazional si asta se intampla numai cand iesim afara din curte noi, nepotii sau cateii. Pana acum am folosit atat ptr. curte cat si ptr. casa sau catei mai multe solutii si anume Neostomosan, Decis si Fastac cu repetare la 7-10 zile. Acum de cateva zile au aparut si paianjenii. Ce solutii imi recomandati ? As vrea sa folosesc numai 1 in loc de cele 3, sa nu fie toxice ptr.nepoti, catei si gradina. De asemeni ce insecticid pot folosi la pasari de curte? Dar ptr. tantari, paianjeni si muste? Va multumesc si astept raspunsul d-voastra

 • L

  Ne sfatuiti sa golim casa! Este imposibil .Unde sa locuim.Nici o solutie nu merge altfel?

 • GD
  GD
  Grad D.

  Ași dori să cumpăr un pic de pesticide cum pot să comand .

 • I
  I

  Buna seara! Familia noastra are problema cu puricii de ceva vreme. Treaba e ca nu avem niciun animal si nu stim de unde apar.Am mai stropit cu tot felul de solutii, au mai disparut dar reapar. Mentionez ca locuim la bloc.

  • :
   :
   Echipa PCE

   Dar aveti vecini in apropiere cu animal de companie ori a caror igiena lasa de dorit? Locuiti la parter?

 • d

  …de la administratorul blocului vin.

 • E
  E

  Toate acestea recomandate nu agraveaza sanatatea omului,sunt toxice? Cum ne putem proteja?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Atat timp cat sunt urmate indicatiile de aplicare ale fiecarui produs, acestea nu sunt daunatoare pentru om.

 • C
  C
  Camelia

  Bună ziua. Locuiesc singura intr-o garsoniera și de 3 luni am adoptat un motănel. Acum casa este infestată de purici deși am folosit și picături și zgarda. Cum mă sfătuiți sa procedez pentru a scăpa de ei?

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, mai multe informatii detaliate despre tratament, precum si masurile ce trebuie intrprinse sunt prezentate in articolul de mai sus.

 • M
  M
  Monica

  Am un apartament cu purici. De 3 luni tot stropesc cu tot felul de insecticide și degeaba. Vechiul proprietar spune că îi are de un an.Rog din suflet să îmi spuneți dacă am șanse de scăpare. Am cheltuit multi bani pe insecticide și degeaba

  • :
   :
   Echipa PCE

   Buna ziua, pentru o combatere eficienta, pe langa efectuarea tratamentelor corespunzatoare (insecticid prin pulverizare, urmata de aplicarea unui insecticid aerosol), se recomanda si intreprinderea anumitor masuri, precizate si in articolul de mai sus. Astfel, pentru combaterea totala este indicat sa respectati pasii mentionati in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *