Proponit 720 EC, 1 litru

Lipsă stoc

Erbicid Proponit 720 EC

Retras de la data de 01.10.2011, conform Deciziei 2011/262/UE a Comisiei privind neincluderea propizoclorului in anexa I la Directiva 91/414/CEE a Consiliului si de modificare a deciziei 2008/941/CE a Comisiei. 

Substanta activa: propisoclor 720 g/l

Caracteristici:  Proponit 720 EC este un erbicid cu o perioada lunga de actiune si de mentinere a culturilor curate de buruieni. Conditiile fizice si tipul de sol nu influenteaza semnificativ efectul de combatere.Totusi eficacitatea este maxima atunci cand solul este foarte bine nivelat si maruntit. Procesul de evaporare a produsului dupa aplicare este foarte scazut, fapt pentru care nu solicita incorporare expresa. În caz de seceta extrema incorporarea ajuta la o mai buna difuzie a produsului in sol si crearea stratului de erbicid activ necesar stoparii germinarii si cresterii buruienilor. Umiditatea ridicata nu are influenta negativa asupra eficacitatii produsului.Totusi ploile abundente care duc la stagnarea si baltirea apei pe o perioada mai lunga pot reduce calitatea tratamentului. Proponit 720 EC se descompune in totalitate pana la sfarsitul perioadei de vegetatie si nu lasa reziduuri fitotoxice.

Mod de actiune: În conditii normale de clima si umiditate a solului  PROPONIT 720 EC se va aplica imediat dupa semanat fara a necesita incorporare. Deoarece erbicidul actioneaza doar asupra buruienilor in curs de germinare, nu si asupra celor rasarite, orice intarziere in aplicare poate reduce eficacitatea produsului. În conditiile unor primaveri secetoase si a unui sol uscat se recomanda aplicarea erbicidului PROPONIT 720 EC inainte de semanat si incorporarea superficiala la 3-5 cm. Pentru incorporare se utilizeaza combinatorul si nu grapa cu discuri. În ambele situatii cantitatea de apa folosita pentru tratament este de  aproximativ 300 l/ha. PROPONIT 720 EC nu prezinta probleme de remanenta si fitotoxicitate pentru cultura imediat urmatoare, permitand realizarea corespunzatoare a asolamentelor. PROPONIT 720 EC este compatibil in amestec cu o serie de alte erbicide si ingrasaminte foliare. Atat pentru porumb cat si pentru floarea soarelui si soia, amestecul cu erbicidul Pledge 50 WP este recomandat in vederea combaterii si a buruienilor dicotiledonate. Sinergismul dintre cele doua produse duce la cresterea semnificativa a eficacitatii.

Plante tratate: Porumb, Floarea Soarelui

Buruieni combatute: 

- buruieni monocotiledonate anuale: Mohor (Setaria spp.), Iarba barboasa (Echinocloa spp.), Sorg(Panicum spp.), Meisor (Digitaria sanguinalis), Costeri din seminte (Sorghum halepense), etc.

- buruieni dicotiledonate anuale: Ştir (Amaranthus spp.), Loboda(Chenopodium album), Mustar salbatic(Sinapis arvensis), Zamosita (Hibiscus trionum), etc.

Producator: Arysta LifeScience

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Weight 1.000000
Producator Arysta LifeScience
Destinat Uz populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) N/A
Formulare EC - concentrat emulsionabil
Substanta activa imidacloprid
Concentratie substanta activa 720 g/l
Cultura afine, alun, cais, capsun, cartof, catina, cires, coacaze, fasole, floarea soarelui, gutui, in, mar, mazare, mure, naut, nuc, par, piersic, prun, rapita, scorus, soia, visin, zmeura
Dozaj 2-3 l/ha
Tipuri aplicare pulverizare reziduala, ULV - nebulizare rece
Păreri