Prestige 290 FS, 60 ml

Lipsă stoc
Pentru combaterea:

alternarioza, antracnoza, arsura frunze, basicare frunze, ciuruire frunze, foc bacterian, mana, monilioza, patari, rapan

Rating:
100% of 100

Valabilitatea certificatului de omologare a expirat la data de 31.12.2016

Substanta activa: Pencicuron 150 gr/l + Imidacloprid 140 gr/l

Caracteristici: Insecto-fungicid utilizat la tratarea tuberculilor de cartof pentru combaterea gandacului din Colorado, a afidelor si a rizoctoniozei

Modul de actiune: Prestige are actiune sistemica si in acelasi timp de contact asupra organismelor daunatoare. Imidacloprid, componenta activa insecticida, formeaza in jurul tuberculilor un halou de protectie prin intermediul caruia se manifesta actiunea de contact asupra insectelor din sol. Ulterior imidacloprid patrunde in mod sistemic in tuberculi si de aici este distribuit acropetal in partile aeriene ale plantelor, actionand asupra daunatorilor in timpul perioadei de vegetatie. Pencicuron, componenta fungicida, are actiune de contact, prevenind infectiile de rizoctonioza care pot avea ca sursa infectioasa samanta utilizata la plantare sau resturile vegetale incorporate in sol.

Modul de utilizare: Tratamentul se efectueaza cu ajutorul unei instalatii amplasate pe masina de plantat, care pulverizeaza produsul in doza de 0,8 l/t (in amestec cu cca. 45 l apa) direct pe tuberculi, concomitent cu plantarea lor. Nu sunt recomandate alte metode de aplicare, datorita impreciziei dozarii produsului si neuniformitatii distributiei. Eficacitatea produsului poate fi valorificata la maximum doar in conditiile unei tehnologii de cultura corecte. Prestige nu se va utiliza pe o samanta cu vigoare slaba sau infectata cu diverse ciuperci patogene (Fusarium, Erwinia) si la culturi amplasate pe soluri reci, cu exces de umiditate sau semanate la adancime prea mare.
Prestige are o eficacitate remarcabila asupra gandacului din Colorado si a afidelor. El poate combate acesti daunatori in proportie de 99 - 100%, chiar si la 75-80 zile de la rasarirea culturii. Datorita eficacitatii impotriva afidelor, vectori ai transmiterii virozelor, Prestige contribuie indirect la reducerea semnificativa a atacului acestor boli extrem de grave, in special pentru culturile semincere. Prestige este eficace si impotriva viermilor sarma, insa in acest caz durata de protectie a culturii este de cca. 4 saptamani, deci sunt protejati numai tuberculii utilizati la plantare.

Plante tratate: Cartof

Cultura Agantul daunator Doza
Cartof Gandacul din Colorado 0.8 l/tona
Afide
Rizoctonioza

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 60 ml
Weight 0.100000
Producator Bayer
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) N/A
Formulare FS - suspensie concentrata tratare semintei
Substanta activa imidacloprid
Concentratie substanta activa 140 g/l
Cultura cartof
Pentru combaterea alternarioza, antracnoza, arsura frunze, basicare frunze, ciuruire frunze, foc bacterian, mana, monilioza, patari, rapan
Dozaj 0.8 t/l
Culturi bio nepotrivite
Tipuri aplicare ULV - nebulizare rece

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
Păreri
Notă Generală
 1. Pe
  20 Martie 2017
  In cazul tratamentului cu Prestige la cartof, se prepara o solutie de 60 ml diluati in 3 litri de apa, pentru o cantitate de aproximativ 75 kg tuberculi.
 2. MA
  18 Martie 2017
  CITA SOLUTIE SA BAG LA 10 L APA
 3. MA
  18 Martie 2017
  CITA SOLUTIE SA BAG LA 10 L APA

3 articole

Afișați pe pagină