Biolarkim 14

Lipsă stoc
Scapa de:

tantari

Caracteristici
BIOLARKIM 14 este un insecticid bacterial biologic cu actiune numai prin ingestie. Este extrem de eficient impotriva a peste 30 de specii de tantar si a catorva specii de Simulidae si Chironomidae: Aedes, Anopheles Culex, Culiseta, Psorophora, Wyeomya, Uranotaenia, sunt doar cateva tipuri de tantari controlati de BIOLARKIM 14. Bacillus thuringiensis este un spor aerobic ce formeaza bacterii gram-pozitive, apartinand familiei Bacillaceaelor. Pana acum, mai mult de 28 de lanturi ale Bacillus thuringiensis au fost descoperite, apartinand aproximativ 19 stereotipuri. Intre acestea, serotipul Bacillus thuringiensis israeliensis H-14 (B.t. isr. H-14) este extrem de eficient impotriva larvelor de tantari. La sporulatie, pe langa spori si cristale de proteina este formata si delta-endtoxina. In urma ingestiei,aceste cristale sunt solubilizate; celulele epiteliale ale invelisului sunt atacate, insecta nu se mai poate hrani si astfel se infometeaza pana la moarte. Testele de laborator si testele de lucru au aratat ca larvele in primul, al doilea si al treilea stagiu de formare sunt extrem de sensibile la actiunea lui B.t. isr. H-14; iar in prima parte acelui de-al patrulea stagiu de formare, de asemenea, efectul este satisfacator. In populatii dense aflate in cel de-al patrulea stagiu de formare,rezultatele sunt slabe, din moment ce larvele nu se mai hranesc in acest punct al dezvoltarii lor. Din aceasta cauza B.t. isr. H-14 nu controleaza insectele nou formate sau adulte in conditii normale.

Larvele care totusi supravietuiesc ingerarii de BIOLARkIM 14, devin extrem de slabe si vulnerabile la agentii de control naturali, cum ar fi virusi, paraziti, fungi, si din aceasta cauza nu se dezvolta normal si dau nastere unor alte insecte nedezvoltate si neadaptate.

Aplicaţii
ŢÂNŢARI:
In apa limpede ,izvoarele de apa, culturi irigate, iazuri, ape sarate, canale, etc.: 1 litru de produs este suficent pentru tratarea unui hectar de suprafata.

In apa poluata, cum ar fi canalizari, scurgeri: 2 litri de produs sunt suficenti pentru tratarea unui hectar de suprafata.

Recomadare:
Este recomandat sa se distribuie formula in amonte de locul de formare al larvelor si sa se amestece cu o cantitate de apa de 3-4 ori mai mare decat volumul solutiei.3 mg de produs trebuie folosit pentru 1 litru de apa curgatoare per minut. Aceasta aplicatie trebuie executata timp de 10 minute, cu ajutorul unei pompe normala; amestecul sa fie proaspat preparat.

 

Produs de Colkim, Italia

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 10 kg
Weight 10.000000
Producator Colkim
Destinat Uz personal instruit, populatie, profesionisti
Formulare lichid
Scapa de tantari
Substanta activa abamectin
Concentratie substanta activa 20%

Fraze de precauție

Precautii
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
Păreri