Tenazol 60 FS, 1 litru

Lipsă stoc
Pentru combaterea:

fuzarioza, malura, sfasiere frunze

Fungicid Tenazol 60 FS

Substanta activa: Tebuconazol 60 gr/litru

Caracteristici: Tenazol 60 FS este un fugicid sub forma de suspensie concentrata, cu actiune sistemica, pentru tratarea semintelor.

Mod de actiune: Noua formulare a produsului sporeste actiunea sistemica impotriva agentilor patogeni localizati atat pe suprafata semintei, cat si in interiorul acesteia. Dupa tratament, substanta activa patrunde in samanta, apoi in plantutele tinere, protejandu-le pe o perioada indelungata.

Tenazol 60 FS actioneaza prin inhibarea biosintezei ergosterolului in peretii celulari ai agentilor patogeni tinta.

Mod de utilizare: Tenazol 60 FS se amesteca cu apa, folosind 8-10 litri pentru fiecare tona de samanta tratata, in functie de tipul masinii cu care se aplica tratamentul si calitatea semintei (continutul de praf, pleava, impuritati).

In cazul folosirii unei cantitati de apa mai mare (cca 10 litri/tona) semănatul se va face imediat după tratamentul seminței.

La însăcuirea seminţelor tratate, mai ales a celor tratate cu adaos de apă, care se depozitează în vederea însămânţării, nu se vor folosi saci din folie de plastic, iar depozitarea până la însămânţare se va face în spaţii uscate, bineventilate, separat de sămânţa destinată consumului.

La aplicarea tratamentului este foarte important să se respecte doza de utilizare şi să se obţină o distribuție cât mai uniformă pe suprafața seminței.

Compatibilitate: Produsul este compatibil cu majoritatea fungicidelor și insecticidelor (imidacloprid) utilizate la tratamentul semințelor. Pentru o folosire corectă, înainte de utilizare consultaţi lista de compatibilități și efectuați un test de verificare

Plante tratate: Grau, Orz.

Cultura Agentul patogen Doza
Grau Malura, Fuzarioza 0.5 l/tona
Orz Taciunele zburator, Sfasierea frunzelor 0.5 l/tona

Detalii

Detalii
Modalitate de ambalare 1 litru
Weight 1.000000
Producator Nufarm
Destinat Uz populatie, profesionisti
Valabilitate (ani) 2
Formulare FS - suspensie concentrata tratare semintei
Substanta activa tebuconazol
Concentratie substanta activa 60 g/l
Cultura grau, orz
Pentru combaterea fuzarioza, malura, sfasiere frunze
Dozaj 0.5 l/t samanta
Culturi bio nepotrivite
Păreri